Gönderen Konu: 2010 Octavia 1.4 TSI Elegance - 2010 Corolla 1.6 Elgance sizce hangisi?  (Okunma sayısı 8669 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 AVENSİS 1.6 ELEGANCE EXTRA brc my10 lpg'li
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
2010 Octavia 1.4 TSI Elegance - 2010 Corolla 1.6 Elegance sizce karşılaştırma yaptığımızda hangisi ağır basar. Bugünlerde bende bir Octavia merağı oluştu. yakıt -performance-konfor-güvenlik açısından.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Açıkçası her ikiside oldukça güzel araçlar ama Octavia'nın Türkiye'de karşılığını bulamadığını düşünüyorum. Bence Octavia'da oldukça hoş ve mantıklı bir araç. Sadece son kasaların dış görünüşü bir önceki kasanın çekiciliğinden uzak. Ancak Corolla'da oldukça albenili bir araç haline geldi bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
suan daki aracım 2010  toyota elegan bir önceki aracım octavia....gerisini sen düşün...octavia 1.4 tsi güzel ve güvenlikli bir araç fakat tsi tavsiye etmiyorum,yakıt konusunda toyatanın üstüne az yakan tanımam.1.6 wwti motor hem cok cimri hemde performanslı ayrıca toyota kaliteli bir dünya markası...1.4 tsi motor persormansı süper ama hakkını vermeye kalkarsa cok daha fazla yakar 9.3 saniyede 100 km çıkarsın iyi kaçar ve viraj kontrol sistemleri frenleri süperdir ama görünüşü,piyasası,malzeme kalitesi ve yakıt açısından toyota derim bende öle yaptım zaten ...lpgli(brc my10) ve 6 ileri şanzumanlı full donanımlı aracımla çok mutluyum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Kardesim Octavia kullaniyor; 2.0 benzinli turbo (tfsi). Cok rahat ve performansi yüksek bir arac.
1.4 TSI motorlusunu kullanmadim ama yeterli geldigine eminim. Bu motorda Golf Kombi kullandim ve gayet iyiydi.

Bence rahat ve güzel bir arac ve Corolla ile Avensis arasindaki bir sinifta. Ici bence daha ferah ve rahat. Fiyatlara en son baktigimda Corolla'dan daha avantajliydi. Ben yeni bir arac alacak olsam tercih ederdim. Ama elimde yeni bir arac olmus olsaydi da satip onu almaya sanirim kalkmazdim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
benim söyleyebileceğim octavia,  corollaya 2. el piyasasında yetişemez yani kaybınız corollada daha az olur  8-)  8-)  8-)
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
dayanıklılık bakımından skoda toyotaya erişemez. ilk 1-2 yıl gayet güzel binersiniz ama sonraki yıllarda ne olur kendileri de bilmiyorlar. bizim bir arkadaş aldı. ilk hafta içinde arabada bazı eksiklikler tespit etti. örneğin ön camı yapıştırıken camın fitili ezilmiş, arka stop lambasının içi buğulanmaya başlamış... 1000 km bakımına gidince sorunları söylemiş cam için "değişirse yeni takılan da böyle olabilir" demişler. stop için de "bu arabaların kronik sorunu bu. hatchback olduğu için, içerinin sıcaklığı oraya kadar ulaşıyor ve stop camında yoğunlaşıyor, değiştirsek de buğulanacak" demişler.
skodayı WV üretiyor. aynı segmentteki (C midir? D midir? bilmiyorum) WV ile skodanın arasındaki fiyat farkı, skodanın malzeme kalitesi hakkında fikir verebilir...
tercih sizin...
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
Gördügünüz üzere Skoda konusunda inanilmaz bir ön yargi var.
Bu baglamda ikinci elin takibi iyi olmasi düsünülemez. Ben bu arabayi alir, 5 sene kullanirim gibi bir düsünce icerisindeyseniz, 2.eldeki fiyatlar 5 yillik araclarin arasinda cok farkli olmaz. Ama maksimum 2 sene sonra ben degistiririm diyorsaniz 2.eli kuvvetli bir araba almakta fayda var.

Her aracta kalite sorunlari olabilir. Ama gidip bir aracin kaputunu acin. Tüm parcalarin üstünde VW, Audi, Seat ve Skoda yazdigini göreceksiniz. O yüzden Skoda'nin parcasi kaliteli degildir denemez. VW veya Audi'ye insanlar olmasi gerektiginde cok daha fazla ödüyorlar denebilir. Araclarin alt yapilari ayni. Ic ve dis tasarimlarinda farklar var.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
iki araç arasında bi kıyaslama yapacak olursak ben octavia derim skoda artık kendini aştı güzel arabalar üretiyorlar teyzemin oğlunda felicia modeli var içi stopları filan golfün aynısı sadece marka ve şekli farklı bence alınabilecek bi araç 2. el satımına gelirsek aracınıza temiz bakar fazla yormazsanız güzel bi fiyata satılabilr mesela bizim araç 2005 model corolla 30 bin kmde hemde en alt modeli olan linea piyasa değeri 22 23 civarıdır ama aracımız bakımlı ve temiz olduğu için şuan bile müşteri var satmak istemediğimiz halde 25 26 milyar veriyorlar peşin konuyu fazla dağıtmıyım umarım anlatabilmişimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
TR'deki Skoda önyargısını kırmak epey bir zor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
TR'deki Skoda önyargısını kırmak epey bir zor

Öyle.

Kardesimdeki 200ps - 280nm olan versiyon. Araba Golf GTI'in aynisi ve üstüne 560 litrelik bagaji olan hatchback bir arac.
Recaro alcantara-deri koltuklardan tut, brembo fren sistemine kadar ek özellikler var. Cok rahat bir arac. Sehir ici karisik kullanim 9 litre benzin tüketimi var. 4 yillik garanti verdiler vs. Bence cok basarili bir arac. Kuzenimde eski kasa 2.0 d4 benzinli Avensis otomatik vites vardi. Ayni güzergahta 14 litrenin altina düsmüyordu tüketim.

Toyota'nin acil bir sekilde modellerine daha bir albeni eklemesi lazim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
kesinlikle murat abi özelliklede dış görünüm olarak bence
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 AVENSİS 1.6 ELEGANCE EXTRA brc my10 lpg'li
  • Araç: Avensis
benzine yapılan şu son zamlardan sonra benim corolla 4d4 yeter bana şimdilik. 1.4tsi elegance octiva nekadar da performanslı ve konforlu olsada  sonuçta benzinli ve yakıyor.2.eli az tutan araç birde öyle bir eksi yönü var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
arkadaşlar,2004 benzinli 1.6 corolla terra aracım 65000 kmde şu an..23500 tl'ye almıştım o zaman.vuruğu eziği yok ....şimdi 20000 tl civarı...bahsini ettiğiniz araçları ne kadar temiz kullansanız da yedi sene sonra kaça satabilirsiniz....yorum sizin....araç alırken bunu da düşünmemiz gerekir sanırım...selamlar kazasız sürüşler... 
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
O zaman ne yapmak lazım 2.el Skoda alıp paşalar gibi binmek lazım, madem 2.eli düşükmüş vw üretimi olduğu da aşikar, 5 sene sonra falan Seat değil ama Skoda da 2.el olarak oldukça kıymetli olucak bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Gördügünüz üzere Skoda konusunda inanilmaz bir ön yargi var.
Bu baglamda ikinci elin takibi iyi olmasi düsünülemez. Ben bu arabayi alir, 5 sene kullanirim gibi bir düsünce icerisindeyseniz, 2.eldeki fiyatlar 5 yillik araclarin arasinda cok farkli olmaz. Ama maksimum 2 sene sonra ben degistiririm diyorsaniz 2.eli kuvvetli bir araba almakta fayda var.

Her aracta kalite sorunlari olabilir. Ama gidip bir aracin kaputunu acin. Tüm parcalarin üstünde VW, Audi, Seat ve Skoda yazdigini göreceksiniz. O yüzden Skoda'nin parcasi kaliteli degildir denemez. VW veya Audi'ye insanlar olmasi gerektiginde cok daha fazla ödüyorlar denebilir. Araclarin alt yapilari ayni. Ic ve dis tasarimlarinda farklar var.
benim anlattıklarım önyargı değil. mış ve miş de değil. bizzat arabanın kullanıcısının anlattıkları ve çiftlik kavşağındaki skoda yetkili servisinin ona söyledikleri. bilmem ama kimse aldığı arabayı veya sattığı arabayı kötülemek istemez herhalde
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
ikisi de birbirinden güzel araçlar, fakat TSi motordan performans olarak çok da memnun kalıcağını düşünmüyorum, aşırı beslemeli motor olduğu için, biraz fazla yakabilir, fakat  konforr olarak da skoda'nın daha üstün olduğunu düşünüyorum...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Bence Skoda VW grubuna geçtikten sonra çok yol aldı, ben toyota almasaydım skoda düşünebilirdim. Octavia nın yeni kasası çok hoşuma gidiyor. Teknik özellikleri hakkında çok bir bilgim yok fakat çok konforlu bir araç olduğnu biliyorum. İkinci eli konusunda sonuna kadar haklısınız 2-3 yıl kullanıp satarım diyorsanız elinizde kalır araç.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
Arif bey önyargı durumunda olmasanız,
bu bahsettiğiniz sıkıntıların sıklıkla diğer markalarda da var olduğunu göz önüne alırdınız, yani stop buğu yapmış, fitil atmış tutmamış vs. bunlar süs sıkıntılarıdır,mekanik olarak can sıkacak kadar erken tarihlerde oluşan arızalar dışındaki her sıkıntı her marka model araç için her zaman kabul edilebilir olmalıdır.
spesifik örnekleri incelersek de ''0''olarak alınıp 7 sene kullanılmış ve bunun 5 senesini LPG ile yemiş ''Felicia'' model aracı vardı samimi bir arkadaşımda lpg ilgili can sıkacak bir durum oluşmamıştı ufak tefek sorunları oluyordu her arabada olduğu kadar ve bu süreci günümüze taşırsak otomobiller artık daha standart daha birbirlerine yakın özelliklerde üretilmekteler. Yani kalite sorunsuzluk kriterleri 10 sene önceki kadar net değil bana kalırsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
benim anlattıklarım önyargı değil. mış ve miş de değil. bizzat arabanın kullanıcısının anlattıkları ve çiftlik kavşağındaki skoda yetkili servisinin ona söyledikleri. bilmem ama kimse aldığı arabayı veya sattığı arabayı kötülemek istemez herhalde

Arif Bey,

4 farkli kasa Corolla sahibi olmus ve yillarca kullanmis bir kisi olarak sunu diyebilirim ki, yeni araclarin icerisinde Corolla'nin cok özel bir yeri yok.
Eskiden 16v, EFI, 114 ps olmasi gibi noktalar sayesinde Türk pazari icerisinde devrim yaratacak özelliklerdeydi. En iyi yerli denen Ford Taunus'un karsinia AE86 gibi araba ile ciktilar ve diger markalar icin katliam yasandi diyebiliriz. Ancak, simdi pazarda Corolla'da esamesi bulunmayan teknolojileri veya lüks özellikleri uygun bir kalitede paketliyen bir cok secenek mevcut.

Verdiginiz örnege istinaden Toyota'da da bircok bu tarz problem yasayan mevcut. Forum'da benzer yüzlerce mesaj veya konu oldugunu görebilirsiniz. Önemli olan bir markanin üretimden kaynaklanan problemlere nasil cözüm buldugudur. Skoda fiyatina göre bence piyasadaki en cok arabayi sunan markalardan birisi.

Gene tekrarliyorum. Bence Toyota'nin bir an önce kendine gelip daha albenili modeller cikartmasi gerekiyor.

Not: 2 yildir Octavia kullanan kisi kardesim ve bir problem de yasamadi. Dediginiz gibi mis mus de degil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
tamam arkadaşlar, ben önyargılıyım tamam mı? ve skodaya binmiyorum, almıyorum da. hey allahım ya! arkadaşın biri fikir soruyor diye görüşlerimizi açıklıyoruz, bildiklerimizi paylaşıyoruz. siz de sadece bildiklerinizi anlatsanız... son günlerde forumlara girenler birbirleriyle mi uğraşmaya başladı ne?
not: murat bey mış miş sizin için değil, kendim içindi. kardeşinizin oktavyası olduğunu, yazdıklarınızı bilerek yazdığınızı anlamıştım zaten. ama ben anlaşılmadım)
94 corona 2.0 GLİ 3SFE