Gönderen Konu: GTE Supercharger  (Okunma sayısı 4449 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
GTE Supercharger
« : Ocak 13, 2011, 01:00:26 »
Ahali,e-bayda gezerken böyle birşey buldum.
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Toyota-Intake-Supercharger-Kit-Turbo-Chip-Performance-_W0QQcmdZViewItemQQfitsZYearQ3a2005Q7cModelQ3aCorollaQQhashZitem3a622af804QQitemZ250755086340QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories#ht_7014wt_1102
5PSI Supercharger by GTE Performance
(kola tenekesini ne hale sokuyor)
Electric Supercharge, Turbo
Anladığıma göre hava filtresinden gelen havanın geçiş hızını arttırıyor ve motora daha yüksek basınçla basıyor.bir nevi turbo gibi birşey.acaba doğru mu anladım yanlış mı.nasıl birşeydir bu. :D
2013 Auris Premium Multidrive S

Toyota Club Türkiye

GTE Supercharger
« : Ocak 13, 2011, 01:00:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: GTE Supercharger
« Yanıtla #1 : Ocak 13, 2011, 02:15:27 »
Turbodan (gücünü egzos çıkışından alır) tek farkı; süperşarjör gücünü direkt olarak krank milinden alır, yüksek devirlerde turboya göre güç kaybına neden olduğu söylenir aslında, bu yüzden Avrupa ve Asya'da pek tercih edilmez, ama gel gelelim ABD'de Corvette, Viper, Challenger ve Charger gibi birçoğu HEMI motora sahip eski ve yeni model Amerikan spor arabalarına hep yıllardır süperşarjör koyarlar. 1930'lu yıllarda yarış arabalarına hep süper konurmuş, turbonun 70'lerde bulunduğu söyleniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 13, 2011, 08:18:00 »
... bu yüzden amerikanların üst devirleri hep vasat olur :)

VW'nin TSI motorunda hem şüperşarj hem de turboşarj var, üst devirlerde birini kapatıp, diğerini devreye alıyor ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 14, 2011, 00:40:33 »
yalnız benim anladığım bu alet elektrikli supercharger olarak geçiyor.bunun bir faydası olur mu.asıl kafa karıştıran konu bu.
2013 Auris Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Ocak 20, 2011, 03:35:25 »
nekadar güç kazandırıyo acaba? 1 de bunutktıktan sonra motorda değişiklik yapmak gerekmiyomu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 20, 2011, 03:57:59 »
1 beygiri bırak, 1 kuzuluk güç artışı bile geleceğini sanmıyorum.

turbo ve superchargerlar çok çok yüksek devirlerde dönüyor. ne kadar kola kutusu yerse yesin yetişemez.

hatta şöyle bir durum var, bir anda o kadar hava çeker ise maf sensörünü (akışmetre) yanıltabilme ihtimali de olur sanırım.

şaka bir yana, kazara işe yarasa bile hadi 2-3 beygir verdi(vermez ya) 209$ / 3beygir desek beygir başına 70$ çok yüksek bir rakam.

bir de, TSI'ın hastasıyım. hele hele DSG şanzıman olursa beni benimle yalnız bırakın gezmeye gideyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #6 : Ocak 20, 2011, 10:38:03 »
gerçekten işe yarar mı ki acaba ya.. kaya abi o kadar da mantıksız değil gibi.. yani nasıl diyeyim, turbo da supercharger da alayı daha çok hava basmak için yok mu? ben daha çok bu aletin bolca hava basamayacağını düşünüyorum..yani bir turbo kadar havayı basacaksa bir de ufak bir intercooler koyarız tampona, intercoolerın ucuna filtreyle bu turbini koyarız hoppaa al sana çakma turbo..ama alet kapalıyken rahat çekemeyebilir havayı
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 20, 2011, 10:57:24 »
Bu elektriklilerin balon olduğunu  okumuştum bi yerde.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 20, 2011, 11:37:04 »
Bu elektriklilerin balon olduğunu  okumuştum bi yerde.

+100000000000000000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #9 : Ocak 20, 2011, 14:45:27 »
gerçekten işe yarar mı ki acaba ya.. kaya abi o kadar da mantıksız değil gibi.. yani nasıl diyeyim, turbo da supercharger da alayı daha çok hava basmak için yok mu? ben daha çok bu aletin bolca hava basamayacağını düşünüyorum..yani bir turbo kadar havayı basacaksa bir de ufak bir intercooler koyarız tampona, intercoolerın ucuna filtreyle bu turbini koyarız hoppaa al sana çakma turbo..ama alet kapalıyken rahat çekemeyebilir havayı

ürünü inceledim. 5psi basınç ile üflüyomuş. pek inanmıyorum 5psi basabileceğine. 5 psi çok ciddi bir rakam çünkü.

bu ürün birde gaz pedalına köklediğinde devreye giriyor. birde intercooler takmaya kalkarsan alet devrede değilken motor çok zor hava alacağı için alet açık değilken performans kaybedersin. alet açıkken de intercooler dan üflemeye çalışır. sonuç sıfıra sıfır olur bence.

sensör olayı demişken, atmosferik araçlarda maf sensörü(manifold air flow => manifold hava akışı), turbo araçlarda map sensörü (manifold air pressure => manifold hava basıncı) olur. maf akışı ölçerken map basıncı ölçer. bu alet de direk sensörün dibine dibine basınçlı üfleyeceği için beyin yanılır gibime geliyor.

(eski honda civicler dahil olmak üzere bazı japonlarda hem maf hem map sensörü oluyor ama. o yüzden o vtecleri o kadar rahat turbolayabiliyorlar. benim volvomda maf sensörü vardı. turbo takamıyodum beyin ve tesisat değiştirmeden. ki benim kasanın turbosunda map sensörü vardı.)

yani, kazara bu alet işe yarasa bile sensörlerin müsaade etmeyebilir.

birde, kendi başına havayı çektiği zaman yazılımı kurcalamana çok gerek yok da, motorun kendi çektiğinin dışında hava basarsan yazılım ile desteklemen gerekir. ansızın karışımın fakire düşebilir, kol çıkarabilirsin.

bide anlamıyorum ben seni yaa 12 kuruş yakıyosun otursana oturduğun yerde :D

dipnot: bazı japonlar derken, toyotalardaki sensör durumu hakkında bir bilgim yok. hatta benim yaris de bile sadece maf mı var yoksa ikisi birden mi bimiyorum. kurcalamadım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 20, 2011, 15:47:37 »
Motora sadece fazla yada bol oksijen girmesini sağlayarak performans artışı olacağını pek düşünmüyorum, fazla havanın isteyeceği yakıt miktarınıda motora vermek lazım. Yakıt regülatörleri vs. vs.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 20, 2011, 19:06:43 »
kaya abi 5psi olayına ben de inanmıyorum :D zaten ürünü kullanırsam bu şekilde kullanmıcam, ayrı bir düğme ayarlayıp o şekilde ayarlıcam mesela bir tane nos şalteri takıp ürünü de nos şalterine bağlamayı planlıyorum, şalteri atınca hoop çakma turbo devrede :)

5psi olmasa, 0.5psi olsa bile ürün işe yarayabilir, ancak sadece ürün devreye girince yakıtı arttıracak bir sistem yapmak lazım.. denemek lazım, kılıfına uydurulabilir sanırım..benzin regülatörü vs eklenir sisteme, anahtarı açınca benzini de arttırır falan.. ama ne fakir ne zengin karışım olmalı...o oran hallolmalı falan..

12kr (6,1lt/100km lpg,  1,94tl/1lt) yaktı dedim çok az yakıyor bu ne böyle, hemen arttırmalıyım yakıtı :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 20, 2011, 22:56:16 »
Elektrikte nasıl performansı voltajla birlikte akım belirliyorsa, bu aletin gücü de sadece psi ile ölçülemez, takıldığında yaratacağı havanın debisi de önemli.
Arabalarda gerekli işi yapacak bir elektirk gücü yok maalesef. El pompasında mesela bir sürü psi vardır ama debi yoktur.
Aslında bunlar ying ve yang isminde iki kardeş. Kılıktan kılığa girmeyi çok seviyorlar. Biri basınç olunca öteki debi oluyor, biri voltaj olunca öteki akım oluyor, biri tork olunca öteki devir oluyor :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #13 : Ocak 21, 2011, 00:04:55 »
hiç bi işe yaramıyor hemde 210$ demiş burdada satılıyor 50 lira :)
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ocak 21, 2011, 08:32:51 »
hiç bi işe yaramıyor hemde 210$ demiş burdada satılıyor 50 lira :)
o biraz kafamı karıştırdı ya :D yani sonuçta 50tl olanlar bilgisayar fanı olup da bu ürün işe yarayan bir şey olmasın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 21, 2011, 11:12:33 »
Bunlar işe yarasa kimse turbo ile uğraşmazdı çünkü sonuçta elektrik: akarı yok kokarı yok :)
"Air intake" olarak rezistansı azaltır belki biraz.. Onun için de bence deymez. Kompresyon yapsaydı zaten intercooler gerekirdi..
Bir de arkaya egzosa takılan turbolar varmış diye duymuştum. Boruyla havayı öne veriyor (bu arada soğuyor) onlar klasik turbodan daha sadeymiş.. Çok inceleyemedim
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ocak 21, 2011, 13:17:11 »
bu elektrikli turbo işini uzun zamandır planlıyorum ben o yüzden hoş geldi bana :D yani en azından cold air intake yapmış oluruz.. filtreyi sağa sola indirmeye de gerek yok, uzaktan sağdan soldan soğuk hava çekilecek yerlerden 2-3 boru ile bu tarz bir türbin ile havayı taşısak short ram ile bağlanmış filtreye..hem sesi canavar gibi olur, hem bol bol soğuk hava ile beslenir güç vermese bile (ki açık hava filtresi soğuk havayla beslenirse 3-5hp verir herhalde) yakıtı düşürür bir nebze normal kullanımda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 21, 2011, 13:35:03 »
O tarz şeyler olabiliyor.. Egzosun rezistansını azaltmak için oraya pervane takıldığını bile duymuştum..
Performans olarak hava girişi ve egzos modifikasyonu ile pek bir farkı olmuyor. Ama hobi olarak bu konuda denemeler yapılabilir tabi..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ocak 21, 2011, 13:40:28 »
ben bu hava filtresi işini biraz düzgün ve soğuk bir çözümle halledeyim, son susturucuya da bir sebring ayarlıcam inşallah ondan sonra inşallah dyno planlıyorum.. sağda solda yazılan yok şu hp yok bu hp aman da hava filtresi şu kadar hp vermiştir falan söylentileri de bitmiş olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 21, 2011, 13:42:08 »
Türkayım ilk videoda adam fanlı kısmı gösterirken arkasını çeviriyor ve içinde motor görünüyor bu motor 540 lık tip elektrikli DC fırçalı motor, model araçlardada kullanılan bi motor hatta eski kasetli teyipleredede bulunan motorlardan ha sarım sayısı ve devri daha yüksek ona bi lafım yok ama o motor en fazla birkaç ay düzgün çaılır orda

bu tarz birşeyi model uçak motorları ile yapmanı öneririm ducted fun diye googlda araştır bira, bu fanlarda BL sistem yani Brushless fırçasız kömürsüz motorlar kullanılır bu motorlarda sürtünme yok denecek kadar azdır , yukarıdaki sistemdeki eski tip motor fırçalı yani kömürlüdür ve güç kaybı çoktur %40 güç kaybı oluyor o motorlarda ve maximum Dakikada 27,500 devir yapar, benim dediğim motorlar ise 60,000 devir yapabiliyor ve güç kaybı sadece rulmanlarda oluyor oda %5 ila %10 arasında ;)

mesela bu ürünün 5kg lık bir itiş gücü var :)

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4235