Gönderen Konu: Ayıplı mal iadesi hakkında fikirleriniz?  (Okunma sayısı 9620 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ayıplı mal iadesi hakkında fikirleriniz?
« : Ocak 11, 2011, 18:45:56 »
02.01.2011 Tarihin de Ankara Kentpark-Media Markt' tan Nokia 5800 marka telefon aldım.Daha önce eski sürümünü kullanmıştım ve yazılımsal sorunu hiç yoktu.Eski deneyimime dayanarak tekrar yeni sürümlü 5800 telefon aldım ve telefon 2.gününden itibaren kendiliğinden kapanıp açılmaya başladı.Batarya kısmı aşırı ısınıyor ve ısınmanın ardından  şarj birden dibe iniyor.Servise götürdüm telefonu ve tamiratın en az 20 iş günü süreceğini söylediler.Telefonu alalı daha 15 gün bile olmadığı için servise vermekten vazgeçtim ve şuan ne yapabilirim geri iade konusunda fikirlerinizi bekliyorum?
Media Markt' a daha önce iade yapan oldu mu acaba?
Bir kere notebook değişikliği yaptım, hediye çeki verdiler karşılığında fakat telefon için; "sim kart takıldıktan sonra iade söz konusu değildir" diye bir ibare var sizce ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkürler.
...

Toyota Club Türkiye

Ayıplı mal iadesi hakkında fikirleriniz?
« : Ocak 11, 2011, 18:45:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '02
Ynt: Ayıplı mal iadesi hakkında fikirleriniz?
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2011, 18:51:05 »
Çoşkuncum, 5800 ablamda da vardı, telefon aldık 1 ay sonra sorunları başladı, 1 sene içinde tam 8 defa servise gitti geldi, ablam telefonu toplam 1 ay kullandı, geri kalanını serviste geçirdi.

En son tüketici derneğine başvurduk, bekliyoruz bakalım :foto:
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #2 : Ocak 11, 2011, 18:52:24 »
Pardon, 5800 değilmiş onun telefonu, ama sınavdan sonra sana ayrıntılı bir şekilde yardımcı olayım :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2011, 19:00:56 »
Coşkuncum, 5800 ablamda da vardı, telefon aldık 1 ay sonra sorunları başladı, 1 sene içinde tam 8 defa servise gitti geldi, ablam telefonu toplam 1 ay kullandı, geri kalanını serviste geçirdi.

En son tüketici derneğine başvurduk, bekliyoruz bakalım :foto:

Pardon, 5800 değilmiş onun telefonu, ama sınavdan sonra sana ayrıntılı bir şekilde yardımcı olayım :)

Teşeküler Alperencim :) Şuan servise versem aynı şey gene başıma gelicek eminim en iyisi iade.

Ayrıtıları bekliyorum senden :)
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2011, 20:30:27 »
Nokia'nin pil problemleri dolayisiyla geri cagirmada bulundugunu duymustum.Google'dan bir bak istersen. Gecmis olsun.
Ne derlerse desinler sure icerisinder iadeyi kabul etmek zorundalar.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 11, 2011, 20:40:04 »
Hocam bikere servise girdi mi aide almıyorlar. Aldığın yer geri almıyorsa kaymakamlıkta veya valilikte tüketici mahkemesine git fikir sor..
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 11, 2011, 23:55:34 »
Nokia'nin pil problemleri dolayisiyla geri cagirmada bulundugunu duymustum.Google'dan bir bak istersen. Gecmis olsun.
Ne derlerse desinler sure icerisinder iadeyi kabul etmek zorundalar.
Araştırdım biraz Ahmet abi.2003-2005 Arası üretilen bl-5c bataryaları geri çağırıyorlarmış.Genede batarya kodu mu girip bakayım bir hatalı bataryalardan mı benim cihazda ki de.

Hocam bikere servise girdi mi aide almıyorlar. Aldığın yer geri almıyorsa kaymakamlıkta veya valilikte tüketici mahkemesine git fikir sor..
O yüzden servise vermedim cihazı.Şikayetvar.com a baktım media markt çoğu müşteriye yapmış aynı şeyi.Geri verme ihtimalim yok gibi gözüküyor ki verdikleri fatura üstünde de sım kart takılan cihaz değişimi yapılamaz diyor.
En iyisi tüketici mahkemesine gidip bir danışayım.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 12, 2011, 09:02:36 »
  Tüketici haklarını iyi değerlendirmek lazım. Tüketici dernekleri bu konuda yol gösterecektir.
 Sim kart takılan telefon geri alınmaz gibi bir saçmalıkda olamaz. Sonuçta geri iade ya da değiştirme ya da indirim isteme şartları ve hakları yasa ile bellidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2011, 16:46:14 »
Coşkun sana şöyle bir akıl vereyim. Gİt media markt a müşteri hizmetlerine problem çıkart. orda sorunlu müşteri profili çıkart haliyle müdür gelecektir Müdür eğer güzel rol yaptıysan büyük ihtimalle senin dediğini yapacaktır.
Baktın olmadı tüketici hakem heyetine git bulunduğun ilçe kaymakamlığındadır. Orda büyük ihtimalle senin dediğin olacaktır. (Abim tüketici hakem heyetinde ordan biliyorum)
İlk önerdiğimi mediamarkt müşteri hizmetlerinden bir arkadaş söylemişti.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2011, 17:21:35 »
Kardeş bilişim sektöründe çalışıyorum .Sana şöyle anlatayım.Ürün oem olmadıgından belli bir markası markanında kendi servisi oldugundan media mark direk olarak degişim yapmayacaktır.Sizi yetkili servisine yönlendirecektir.Siz media mark firmasının size kesmiş olduğu fatura ile birlikte .Ürün full kutulu şekilde yetkili servisine gideceksiniz.fatura tarihinden itibaren 30 gün içerisnde üründe oluşacak herhangi bir arızada .Eger kullanıcı hatası yok ise .
( DOA ) Raporu almanız gerekmetedir.Servise arızaya verirken DOA amaçlı veriyorum degişim yapılmasını veya İADE raporunu düzenlenmesini istiyorum Tamir hiçbir suretle kabul etmiyorum diye yazdıracaksınız.Muhtemelen servis yazılım atıp size geri vermeye çalışacaktır.Bu tür işlemlerin hiçbirini kabul etmeyip .sadece raporu veya ürünün sıfırı ile degişimini kabul edin eger serviste bir kere bile tamir görürse degiştirme şansınız kalmaz bunu unutmayın.Eger servis bu tür bir rapor vermeye yanaşmaz vede degişim de yapmaz ise servis sorumlusunu çagırıp tüketici mahkemesine vede sanayi bakanlığına haklarında şikayette bulunacagınızı.Sizin sadece yasalar çerçevesinde hakkınızı aradıgınızı belirtin.Eger olumsuzluk hala devam ederse ürünün faturası ve full kutulu şekilde tüketici mahkemesine gidip servisi ve satın aldıgınız firma hakkında şikayette bulunun sonuç alırsınız şikayet var a da yazmayı unutmayın.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2011, 17:45:06 »
geçmiş olsun...tamir cihetine gidin..Eğer üretim hatası ise dikiş tutturamazlar ve neticede arıza giderilmediğinden sıfırını vermek durumundalar...üç kez aynı arızadan gidp tamir olmazsa ya da 1 ay süreyi tamirde aşarsa kendileri vermezse sıfırını Tüketici Hakem Heyeti sizin adınıza hakkınızı alacaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2011, 17:52:32 »
media market ten aldığım sd kartta sorun olmuştu bir kez gittim itirazsız hemen yenisini vermişlerdi.
bu tecrübem olan konu.
sizin konunuz için ise;
ürünü mutlaka media market e götürüp teslim edin. onalar servise kendileri gönderiyor. sonuçta faturayı kendileri düzenlediğinden yasal olarak karşınızda birinci dereceden muhataplar.
garanti şartlarında da izah edildiği üzere aynı arızayı bir yıl içerisinde .. kezden fazla yaşatması ya da garanti süresi boyunca .. kezden fazla yaşatması halinde üründen istifade edemiyor olmanız gerekçesi ile yenisi ile değişimi yada pahası kadar iadenizi talep edebilirsiniz.
yani üzülerek söylüyorum. iadeniz media marketin iyi niyeti haricinde mümkün değildir.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 12, 2011, 18:50:06 »
mahkemeye ver

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 12, 2011, 19:11:39 »
Hicbir sebep gostermeden de suresi icerisinde iade edebilir.
Tamiri falan kabul etmeyip, direkt iade iste Coskun.Hazim'in ve Yucel'in anlattigi sekilde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 12, 2011, 19:13:55 »
Kemal abı
Gundemden bıhabermısın? Allahını seversen.
Mahkeme ıcın bekleyen arsıv halını almıs dosyaların haberlerını hıc seyretmedın galıba.. :D :D :D
Ya da bakanın gecıken adalet yuzunden ozurunu duymadın :D
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 12, 2011, 19:46:18 »
Kemal Abi gundemi belirler, gundemden bihaber olmak ne demek Selcuk? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 12, 2011, 20:16:01 »
Tuh..
Potmu kırdık sımdı? :)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 12, 2011, 20:27:24 »
Coşkun abi, aynı sorun benim de başıma geldi diyebilirim. Hepsiburada.com' dan Samsung S5233W telefon aldım 2 hafta sonra dokunmatik ekranında dalganlanmalar oluşuyordu. Samsung' u aradım ve bana aktardıkları bilgi şu idi ; Fatura kesim tarihinden itibaren 30 gün içerisinde bir arıza çıkarsa değişim yapılabileceği söylendi. Bende İzmir Telpa' ya götürdüm telefonu teslim ettim değişim istiyorum dedim. Değişim yapılması için tam 41 gün bekledim. Bence sıfır aldığın telefonu onarım yerine değişim talep edebilirsin.  Ben Samsung marka telefon alacağıma pişman oldum. Teknik servisi iğrenç... Hatta şikayetvar.com' a bile vermiştim. İlan yayınladığı gün Samsung beni aradı...

http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/738318/g/SAMSUNG+Degisime+Bir+Turlu+Onay+Veremedi+Gitti!+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 13, 2011, 02:46:34 »
Kardeş bilişim sektöründe çalışıyorum .Sana şöyle anlatayım.Ürün oem olmadıgından belli bir markası markanında kendi servisi oldugundan media mark direk olarak degişim yapmayacaktır.Sizi yetkili servisine yönlendirecektir.Siz media mark firmasının size kesmiş olduğu fatura ile birlikte .Ürün full kutulu şekilde yetkili servisine gideceksiniz.fatura tarihinden itibaren 30 gün içerisnde üründe oluşacak herhangi bir arızada .Eger kullanıcı hatası yok ise .
( DOA ) Raporu almanız gerekmetedir.Servise arızaya verirken DOA amaçlı veriyorum degişim yapılmasını veya İADE raporunu düzenlenmesini istiyorum Tamir hiçbir suretle kabul etmiyorum diye yazdıracaksınız.Muhtemelen servis yazılım atıp size geri vermeye çalışacaktır.Bu tür işlemlerin hiçbirini kabul etmeyip .sadece raporu veya ürünün sıfırı ile degişimini kabul edin eger serviste bir kere bile tamir görürse degiştirme şansınız kalmaz bunu unutmayın.Eger servis bu tür bir rapor vermeye yanaşmaz vede degişim de yapmaz ise servis sorumlusunu çagırıp tüketici mahkemesine vede sanayi bakanlığına haklarında şikayette bulunacagınızı.Sizin sadece yasalar çerçevesinde hakkınızı aradıgınızı belirtin.Eger olumsuzluk hala devam ederse ürünün faturası ve full kutulu şekilde tüketici mahkemesine gidip servisi ve satın aldıgınız firma hakkında şikayette bulunun sonuç alırsınız şikayet var a da yazmayı unutmayın.

Yücel doğru söylüyorsun. Tabi burda sevis rapor vermemek için bin dereden su getirir. Abim bu tip olayların başlarına çok geldiğini söyledi. Karar olarak da genelde değişim yapılması yönünde karar verdiklerini söyledi.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 13, 2011, 08:09:17 »
Servise gittiğinde muhakkak kullanıcı hatası derler. Usanmayın yine yollayın,yine yollayın. Sonra tüketici haklarına gidiniz ve orada sağlam bir dilekçe doldurunuz onların verdiği ve paranın iadesini isteyiniz.
Benim kuzenimin başına gelmişti, Puma'dan spor ayakkabı aldı en fazla 1 hafta giymiştir, alt topuk ve yan taraflar aşındı. Servis kabul etmedi. Tüketici haklarına gittik. Bende sağlam bir dilekçe yazdım. 3 ay cevap süresi var dilekçenin işte. Geçenlerde gelmiş kabul edilmiş. Paranın iadesini yapacaklardı.. İnşallah hakkınızı bulursunuz...
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.