0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tüketici haklarını iyi değerlendirmek lazım. Tüketici dernekleri bu konuda yol gösterecektir. Sim kart takılan telefon geri alınmaz gibi bir saçmalıkda olamaz. Sonuçta geri iade ya da değiştirme ya da indirim isteme şartları ve hakları yasa ile bellidir.
Hicbir sebep gostermeden de suresi icerisinde iade edebilir.Tamiri falan kabul etmeyip, direkt iade iste Coskun.Hazim'in ve Yucel'in anlattigi sekilde.
Kardeş bilişim sektöründe çalışıyorum .Sana şöyle anlatayım.Ürün oem olmadıgından belli bir markası markanında kendi servisi oldugundan media mark direk olarak degişim yapmayacaktır.Sizi yetkili servisine yönlendirecektir.Siz media mark firmasının size kesmiş olduğu fatura ile birlikte .Ürün full kutulu şekilde yetkili servisine gideceksiniz.fatura tarihinden itibaren 30 gün içerisnde üründe oluşacak herhangi bir arızada .Eger kullanıcı hatası yok ise .( DOA ) Raporu almanız gerekmetedir.Servise arızaya verirken DOA amaçlı veriyorum degişim yapılmasını veya İADE raporunu düzenlenmesini istiyorum Tamir hiçbir suretle kabul etmiyorum diye yazdıracaksınız.Muhtemelen servis yazılım atıp size geri vermeye çalışacaktır.Bu tür işlemlerin hiçbirini kabul etmeyip .sadece raporu veya ürünün sıfırı ile degişimini kabul edin eger serviste bir kere bile tamir görürse degiştirme şansınız kalmaz bunu unutmayın.Eger servis bu tür bir rapor vermeye yanaşmaz vede degişim de yapmaz ise servis sorumlusunu çagırıp tüketici mahkemesine vede sanayi bakanlığına haklarında şikayette bulunacagınızı.Sizin sadece yasalar çerçevesinde hakkınızı aradıgınızı belirtin.Eger olumsuzluk hala devam ederse ürünün faturası ve full kutulu şekilde tüketici mahkemesine gidip servisi ve satın aldıgınız firma hakkında şikayette bulunun sonuç alırsınız şikayet var a da yazmayı unutmayın.
Coşkum kardeşimTüketicinin korunması hakkında kanun'u internetten bul ve indir. Orada ayıplı mal için müşteri ne isterse onu yapar şeklinde bir hüküm var. Ya tamir isteyebilirsin, ya ayıplı malı verip paranı talep edebilirsin, ya da ayıplı malım yenisi ile diğiştirilmesini isteyebilirsin. Bu tercihler tamamen sana kalmış. Satıcının bunlardan birini uygulama gibi bir lüksü yok. Tabi başlangıçta sana bunun aksini söyleyecekler ama kanun adını ve maddesini (yanılmıyorsam 6 ncı madde) hatırlatırsan derhal değiştirirler. Sim kart takılan telefon değiştirilmez diye bir saçmalık da olamaz. Sim kart takmadan nereden bilecekmişsin arızayı. Kolay gelsin.
Sim kart takılan cep telefonları,kitap,cd,hijyenik ürünler vs.. gerekçe göstermeksizin (keyfekeder) yapılacak iadelerin istisnasını oluşturmaktadır. Ancak mal ayıplı ise Seyit Beyin de ifade ettiği gibi onarım,para iadesi ya da yenisi ile değiştirme seçeneklerinden birini isteme hakkına sahipsiniz.
Kanun gereği satılan malın ayıplı olması halinde müşteri ne isterse onu karşılamak zorundalar. Ya malın parası, ya onarım, ya da değişim. Burada satıcının herhangi bir yetkisi yok. Müşteri ne isterse onu karşılamak zorunda. Ayrıca ayıplı malın iadesi garanti süresi içinde yani Türkiye için en az 2 yıldır. Müşteri aldığı malı 30 gün içerisinde herhangi bir mazeret göstermeden iade edebilir.
coşkun abi oturduğun semtin kaymakamlığında tüketici hakem heyetine gidiyorsun. dilikçe yazıyorsun ve 1-2 ay içerisinde sana dönüyorlar. ben 2 defa yaptım ikisinde de telefon bedelini iadesini talep ettim 1inde verdiler diğerinde telefonu değiştirdiler.
Ayıplı mal halınde ıtıraz suresı fatura tarıhınden ıtıbaren 7 gun degılmı?
Coşkun Bey; Ben bu istisnaları genel bilgilendirme anlamında söyledim.. Sizin durumunuz elbette ayıplı mal kapsamına giriyor ve bahsedilen üç seçenekten birini seçme hakkına sahipsiniz. Umarım kısa sürede ve sorun yaşamadan sonuç alırsınız. Ama iş uzarsa size fahri olarak hukuksal her türlü desteği memnuniyetle vermeye hazırım.
Final haftam bitsin bir bir izlicem bu yolu Seç.Değişim veya bedel iadesi yapıyorlarsa bir kaç ay içerisinde süper o zaman.
Kavgaya gerek yok Coşkun, inatla ve net bir şekilde isteklerinin arkasında dur firmaya karşı. Sonuçta o ya da bu şekilde onlar yola gelecektir. Oradaki elemanı da fazla kaale alma.
Hiç kaale almadım zaten Hakan abi.Bu gün dilekçemi ve gerekli evrakları hazır ettim.Yanlız aklıma birşey takıldı.Topu topu on maddelik bir uyarı yazıyor heyetin bulunduğu kapının önünde.Bir maddesi de mahkemeyi kaybedenin mahkeme masraflarını ödüyeceği yönünde.Acaba kaybetsem masrafım ne kadar olur? Bir fikriniz var mı?
Hakli oldugundan kaybetmek icin bir sebep yok Coskun, icini rahat tut.
sanırsam 3 tane 2 liralık pul
Benim benzer durumumda, Samsung kullanıcı hatası dedi, karar benim lehime çıkmış olmasına rağmen 1 yılı aşkın süredir telefonu onarttıramadım. En sonunda, servis müdürü inisiyatifini kullanarak telefonu onardı ve bana teslim etti. Samsung Genel Müdürlüke kalsak hala bekliyor olabilirdik.Ürünün fiyatı belirli bir limiti geçmezse Hakem Heyeti, aksi halde Tüketici Mahkemeleri bakıyor. Ancak, bu adliyede kurulu bir mahkeme değil (bildiğim kadarı ile). Eğer karşı taraf suçunu kabul etmez ve itirazda bulunursa iş çok uzuyor. Hakem heyetinin bir masrafı yok, kaybetseniz bile.