0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
daha önce 2001 corolla kullandım şimdi avensis almak istiyorum ancak yakıtının çok yüksek,parçalarının çok pahalı,2. el satışının zor olduğunu söylüyorlar. özellikle yakıt tüketimi km de ne kadar olduğunu merak ediyorum kullanan arkadaşlar söylerseniz sevinirim.
çok teşekkür ederim ufuk bey.istedidiğimden çok ve doyurucu bilgi vermişsiniz. peki tavsiye edeceğiniz bir toyota var mı 12.000 - 14.000 civarında. yakıt tüketimi benim için önemli. 2003 1.6 avensisler için ne düşünüyorsunuz. bütçeyi zorlamaya değer mi.
Merhaba;Düşündüğünüz 98-01 arası avensis araçlarımız İngiltere üretimi olup safkan Toyota özellikleri taşımamaktadır benzin ile manuel vites sakin kullanım ile şehir içi minimum 10-12 litre,otomatik vites ile 12-14 litre arası yakıt tüketimi elde edebilirsiniz.Konfor olarak ikinci el fiyatını hakeden ancak bilinen çoğu Toyota özelliklerinden mahrum bir araçtır kendisi,söylendiği gibi ikinci el rağbeti de çok azdır.Motoru 3S-FE 2.0 litre olup çok sorunsuz olduğu söylenemez (ST191 Carina ve ST220 için ST191 Corona'da herhangi bir problem yok) iç aksam parçaları ingiliz üretimi olduğundan gözle görülür yağ yakma problemleri kroniktir (10 bin km'de 1.5 litre kadar).Sanayideki süper ustalarımız "bu yatık motor,bu kadar yağ yakması normal" yorumları getirsede silindir ve conta aksamı orjinal ST191 Corona parçaları ile değiştirildiğinde ilginç bir şekilde bu probleminden kurtulabiliyor.ST220 avensislerin orjinal parça fiyatları her Toyota aracında olduğu gibi yüksek,ancak kullanım ömürleri göz önünde bulundurulduğunda sınıfındaki diğer araçlar arasında "ekonomik" sıfatını hakeder bir hal alıyor ama bu ona efsane nitlendirmesi yapmak için yeterli değil.Diğer kronik sorunları arasında ön düzen burçlarının çabuk aşınması (diğer toyota modellerine göre) dolayısı ile ön takım sesleri gösterilebilir,Ön balata ses problemi şu an çözülmüş durumda olsa bile kullanılan kaliper sistemi ATE marka ingiliz üretimi olduğundan kesinlikle sorunsuz diyemeyeceğim.Kısacası ST220 avensis için ayırmış olduğunuz bütçe ile şahsi görüşüm olarak farklı ve ekonomik bir Toyota modeli seçmenizi net bir şekilde söyleyebilirim.Saygılar...
... Herkes benimle aynı düşünse bu fiyata böyle bir arabaya binmek hayal olurdu...