Gönderen Konu: 1998-2001 model avensis kullananlar yardımcı olur musunuz  (Okunma sayısı 34256 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • metintekiner@hotmail.com.tr
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
daha önce 2001 corolla kullandım şimdi avensis almak istiyorum ancak yakıtının çok yüksek,parçalarının çok pahalı,2. el satışının zor  olduğunu söylüyorlar. özellikle yakıt tüketimi km de ne kadar olduğunu merak ediyorum kullanan arkadaşlar söylerseniz sevinirim.
metin öğretmen

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1131 kere teşekkür etti
  • 2376 kere teşekkür edildi
Ynt: 1998-2001 model avensis kullananlar yardımcı olur musunuz
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2011, 23:22:30 »
daha önce 2001 corolla kullandım şimdi avensis almak istiyorum ancak yakıtının çok yüksek,parçalarının çok pahalı,2. el satışının zor  olduğunu söylüyorlar. özellikle yakıt tüketimi km de ne kadar olduğunu merak ediyorum kullanan arkadaşlar söylerseniz sevinirim.

Merhaba;

Düşündüğünüz 98-01 arası avensis araçlarımız İngiltere üretimi olup safkan Toyota özellikleri taşımamaktadır benzin ile manuel vites sakin kullanım ile şehir içi minimum 10-12 litre,otomatik vites ile 12-14 litre arası yakıt tüketimi elde edebilirsiniz.Konfor olarak ikinci el fiyatını hakeden ancak bilinen çoğu Toyota özelliklerinden mahrum bir araçtır kendisi,söylendiği gibi ikinci el rağbeti de çok azdır.

Motoru 3S-FE 2.0 litre olup çok sorunsuz olduğu söylenemez (ST191 Carina ve ST220 için ST191 Corona'da herhangi bir problem yok) iç aksam parçaları ingiliz üretimi olduğundan gözle görülür yağ yakma problemleri kroniktir (10 bin km'de 1.5 litre kadar).Sanayideki süper ustalarımız "bu yatık motor,bu kadar yağ yakması normal" yorumları getirsede silindir ve conta aksamı orjinal ST191 Corona parçaları ile değiştirildiğinde ilginç bir şekilde bu probleminden kurtulabiliyor.

ST220 avensislerin orjinal parça fiyatları her Toyota aracında olduğu gibi yüksek,ancak kullanım ömürleri göz önünde bulundurulduğunda sınıfındaki diğer araçlar arasında "ekonomik" sıfatını hakeder bir hal alıyor ama bu ona efsane nitlendirmesi yapmak için yeterli değil.

Diğer kronik sorunları arasında ön düzen burçlarının çabuk aşınması (diğer toyota modellerine göre) dolayısı ile ön takım sesleri gösterilebilir,Ön balata ses problemi şu an çözülmüş durumda olsa bile kullanılan kaliper sistemi ATE marka ingiliz üretimi olduğundan kesinlikle sorunsuz diyemeyeceğim.

Kısacası ST220 avensis için ayırmış olduğunuz bütçe ile şahsi görüşüm olarak farklı ve ekonomik bir Toyota modeli seçmenizi net bir şekilde söyleyebilirim.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ocak 21, 2011, 00:08:32 »
çok teşekkür ederim ufuk bey.istedidiğimden çok ve doyurucu bilgi vermişsiniz. peki tavsiye edeceğiniz bir toyota var mı 12.000 - 14.000 civarında. yakıt tüketimi benim için önemli. 2003 1.6 avensisler için ne düşünüyorsunuz. bütçeyi zorlamaya değer mi.
metin öğretmen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Ocak 21, 2011, 00:09:40 »
çok teşekkür ederim ufuk bey.istedidiğimden çok ve doyurucu bilgi vermişsiniz. peki tavsiye edeceğiniz bir toyota var mı 12.000 - 14.000 civarında. yakıt tüketimi benim için önemli. 2003 1.6 avensisler için ne düşünüyorsunuz. bütçeyi zorlamaya değer mi.
metin öğretmen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1131 kere teşekkür etti
  • 2376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2011, 16:39:00 »

Rica ederim, 12-14 bin civarlarında tavsiye edebileceğim en iyi Toyota modeli sanırım AE101 GLİ olacaktır.Dİğer arkadaşlarında tavsiyeleri olacaktır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 31, 2011, 18:15:37 »
Merhaba;

Düşündüğünüz 98-01 arası avensis araçlarımız İngiltere üretimi olup safkan Toyota özellikleri taşımamaktadır benzin ile manuel vites sakin kullanım ile şehir içi minimum 10-12 litre,otomatik vites ile 12-14 litre arası yakıt tüketimi elde edebilirsiniz.Konfor olarak ikinci el fiyatını hakeden ancak bilinen çoğu Toyota özelliklerinden mahrum bir araçtır kendisi,söylendiği gibi ikinci el rağbeti de çok azdır.

Motoru 3S-FE 2.0 litre olup çok sorunsuz olduğu söylenemez (ST191 Carina ve ST220 için ST191 Corona'da herhangi bir problem yok) iç aksam parçaları ingiliz üretimi olduğundan gözle görülür yağ yakma problemleri kroniktir (10 bin km'de 1.5 litre kadar).Sanayideki süper ustalarımız "bu yatık motor,bu kadar yağ yakması normal" yorumları getirsede silindir ve conta aksamı orjinal ST191 Corona parçaları ile değiştirildiğinde ilginç bir şekilde bu probleminden kurtulabiliyor.

ST220 avensislerin orjinal parça fiyatları her Toyota aracında olduğu gibi yüksek,ancak kullanım ömürleri göz önünde bulundurulduğunda sınıfındaki diğer araçlar arasında "ekonomik" sıfatını hakeder bir hal alıyor ama bu ona efsane nitlendirmesi yapmak için yeterli değil.

Diğer kronik sorunları arasında ön düzen burçlarının çabuk aşınması (diğer toyota modellerine göre) dolayısı ile ön takım sesleri gösterilebilir,Ön balata ses problemi şu an çözülmüş durumda olsa bile kullanılan kaliper sistemi ATE marka ingiliz üretimi olduğundan kesinlikle sorunsuz diyemeyeceğim.

Kısacası ST220 avensis için ayırmış olduğunuz bütçe ile şahsi görüşüm olarak farklı ve ekonomik bir Toyota modeli seçmenizi net bir şekilde söyleyebilirim.

Saygılar...
ufuk bey anladığım kadarıyla siz bu aracı epeyce kullanmışsınız.ben carina ve devamındaki avensislerin ingiliz yapımı olduğunu bilmekle beraber sorunsuz diye bilirdim hatta dayımda 98 carina var 360 binlerde ve eşeğe biner gibi biniyor ama sıfır problem diyor.Ama siz kullandığınıza göre yanlış bilgilerim varmış.
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2011, 16:47:44 »
Merhaba
Bende 1 ay önce 99 Otomatik Avensis aldım. Bukadar güzel olacağı aklıma gelmezdi. Daha tam ayrıntısı ile çözemedim.
Sessizliği çok hoş. Ön taraftan direksiyon ile ilgili olduğunu düşündüğüm bir ses geliyor. Zamanım olunca baktıracağım. Bence Avensis konfor arabası. LPG Atiker takılı. LPG bakımını yaptırmak istiyorum.Gerçi bir problem yok. LPG'de şehir içi 0,300 ş.dışı 0,25 yakıyor.
Filtreleri değiştirip LPG bakımını yaptırınca sanırım biraz daha düşer. Ben bu aracı tavsiye ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Şubat 16, 2011, 20:32:15 »
bizde 99 model düz vites avensis var sıfırından beri bizde,bugüne kadar iki defa kontağı arzalandı,bir defada ön düzende bir sorun vardı oda ses yapıyodu galiba garantiden serviste deyişti araba 2 yaşında idi başkada hiçbri sorun çıkarmadı,araba şuan 126.000 binde.hı ikidefa fren balatası ilki 40 bin bakımında serviste ikincisi 110 kmde özel bi serviste deyişti.+ araba şuan 12 yaşında olmasına rağmen hala orjinal klima gazı var daha gaz basılmadı,halen soğutması güzel sayılır.(en son yazın iyiydi)malum şuan kış.arabamızdan çok memnunuz 12 yıldır hiç bizi üzmedi,20bin motor avantajıda cabası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2011, 00:51:08 »
Merhaba;

Saygılar...

ufuk bey,
bende de 99 manuel avensis var ve bu yorumlarınıza katılmıyorum. 14 aydır kullanıyorum, lpg sistemi dışında herhangi bi sorunum olmadı. üretildiği yıllarda en sorunsuz otomobil ünvanına sahip bir otomobilden bahsediyoruz. bir de mahrum olduğum toyota özelliklerini gerçekten merak ediyorum...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2011, 16:08:24 »
İlk arabam 98 Carina GLI idi. 2008 de üç adet 1998 - 1999 - 2000 model 3 adet Avensis Satın aldım, tabii hepsi kendime değil bir tanesi kardeşime bir tanesi abime diğeri kendime.

2008 den itibaren kullandığım, 2.000 model Avensis ile toplamda 65.000 km yol yaptım, aşağı yukarı geçmediğim yol kalmadı. Hatitada gözümü kapatıp, işaret koysam geçtiğim yola denk geliyor.

Şimdiye kadar rutin bakımları dışında bir masraf çıkarmadı çok şükür. Bu süreçte kıyaslamak için 98 corolla GLI special aldım, kıyaslamadan bir ay bindim geri sattım, arada dağlar kadar fark var.

Sonuçta zevkler ve renkler tartışılamaz, görecelidir. Herkes benimle aynı düşünse bu fiyata böyle bir arabaya binmek hayal olurdu. 

Avensis düşünenlere ; Temizini kesinlikle tavsiye ederim. Düşünmeyenlere ise kesinlikle tavsiye etmem bildikleri bir model almaları düşünce olarak rahat etmeleri için daha doğru bir tercihtir.
1990 Corolla 1.6 XL  1998 Otm. Carina 2.0 GLİ
      1998 Avensis - 1999 Avensis
    1998 Corolla Special GLI- 1998 Touring Wagon
2000 Avensis - 1997 Otomatik Carina 2.0 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 17, 2011, 16:18:12 »
... Herkes benimle aynı düşünse bu fiyata böyle bir arabaya binmek hayal olurdu... 

kesinlikle katılıyorum, türk milletinin "2.0 motor çok yakar" önyargısı olmasa bu arabanın piyasası en az iki katı olurdu şimdi...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Şubat 17, 2011, 22:52:08 »
Merhaba bende 99 model sol extra otomatik bir avensis sahibi oldum.Araç 256 binde tanıdık bir arkadaşımdan aldım.Oda 80 binde patronundan almış.geçen hafta Bodrum'dan Afyon'a giderken bayağı keyifli bir yolculuk yaptık.Yaklaşık 110 Tl gibi otogazz yaktık 560 kilometrede.Benim için gerçekten iyi bir rakam.Buraya kadar herşey mükelmmeldi.
  Fakat Afyon^da aracın yağ ışığı yanınca hemen yağ takviyesi yaptık ve aracın yağ aktıttığını tesbit ettik.Ertesi gün toyota Hisar servisine götürdük ve o rig keçesinden (veya onun gibi bir yerden yağ kaçırdığını ve triger kayışın da yağlandığını belirttiler),Bende triger kayışı gerekli keçeler vedireksiyon kayışına kadar gerekli bakım yaptıdım ve karşılığında 600 Tl ödedim.Ertesi gün İzmir'e doğru yola çıktım 40 km gitmedim sanki kirli benzin olurda araba vurma yapar ya onun gibi şeyler yapmaya başladı.Lafı uzatmayayım yolda kaldık hamile eşim ve oğlum rezil olduk.Çekici falan derken bizm moraller sıfır neyse ben afyon toyata da akünün kaput olduğunu öğrendim yeni bir akü alıp yola çıktım.Daha sonra aracın konjöktör aızası olduğunu öğrendik.Bosch marka konjöktör 500 Tl toyota da 300 Tl olduğunu öğrendim.Toyotadan siparişi verdirdim ve İstanbul'dan İzmire gönderdiler.Dah sonra aracım eski haline döndü.Ama o kadar psikoljim bozulduki ilk defa başıma böyle birşey geldi arabadan gelen her şey her ses bni bitirdi.Şimdi bozuldu şimdi bozulacak diye.Rezil olan tatil dönüşünemi yanayım 1000 tl 'den fazla yaptığım masrafamı yanayım.12 yaşında  ve 250 bide araç aldığın farkındayım ama ben sırf toyota olduğu için bu riski aldım ve bu sorunların aracın yaşı ve km si ile yaşanabilecek problemlerin  normal olabileceği kadar gerçekci satan arkadaşında iyi niyetli olduğunu bilen bir insanım ama bu aksiliklerin üst üste gelmesi canımı çok sıktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Şubat 17, 2011, 23:07:44 »
Sizleri bu uzun mektup gibi sorunlarla sıkıyorsam kusura bakmayın ama bu toyota benim ilk arabam değil yolda kaldıktan sonra kafamda bir sürü soru işareti olıştu.Bide çevremdeki insanları ben sana alma demiştim telkinleri.Bende almadan avensis  hakkında çok olumlu referanslar aldığım için buna yöneldim.Gerçekten çok keyifli bir araba.Sorularım şunlar; Mesela otomatik şanzımanın bakımını nasıl yapacağız, bu km'de ne gibi olası problemler yaşayabilirim kronik sorunları varmı.satayımmı biraz daha masraf edip olası problemleri bertaraf edeyimmi kararsız kaldım.Geçen ay aldığım araca  4 lastik,rot kolu,rot  başı,10 bin bakımı (yağ,yağ filt,hava filt değişimi),akü ve triger seti değişti.Aslına bakarsanız yapacak başka bir şey kalmadı gibi.Lütfen benimle görüşlerinizi paylaşın hem toyotacı olarak hemde daha tecrübeli olarak bana çok yardım etmiş olursunuz.
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 18, 2011, 09:49:14 »
öncelikle geçmiş olsun, gerçekten bu kadar aksiliğin üst üste gelmesi çok kötü olmuş. kim olsa soğur arabasından. ama birde şu taraftan bakalım, eski akünün arıza vermesi çok normal, anladığım kadarıyla aracın eski sahibi toyota markasına çok güvenmiş ve kaputu hiç kaldırmamış, biraz da şanslı olacakki araç bu arızaları vermeden hemen önce satmış size. belki de araç hafif yağ terlemeleriyle önden gelen seslerle bu arızaları belli etti ama anlaşılamadı. (diğer ihtimal üzerinde hiç durmayalım).

tekrar geçmiş olsun, umarım başınıza gelen son aksilik olur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #14 : Şubat 18, 2011, 12:17:43 »
Muratbey önceki sahibi Aküyü 2.5 yıl önce değiştirmiş oda titiz biri.Hatta devamlı servise götürdüğü için birçok şeyi keyfekeder değiştirdiğini gördüm.Ben marinada çalıştığım için burada birçok motor ustası var.Onların yaptığı bir yorum şu.Lpg sistemi sonuç olarak araca ekstra bir elektrik yükü getiriyor bu sebeple olabilir diyorlar ama akü 72 amper bunu kaldırır diye düşünüyorum.
  Yinede cevabınız ve temenileriniz için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Şubat 28, 2011, 10:47:18 »
98 Avensis Confort 138 BG var bende. Şu anda şehir içi sakin kullanımda 200 TL yi geçmiyor yakıtı LPG de. Para ve modeline göre çok güzel araba kesinlikle tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 07, 2011, 14:41:14 »
avensis hakkında bilgi isteyen kardeşim eger hala arac tercihi yapmadıysan 98- 00 arası avensis otomatik comfort yada elegant modelini mutlaka bir satıcı yanında incele test sürüşü yap ondan sonra karar ver ön yargılı davranmadan incele cünkü avensis e binen lerden daha net ve saglıklı bilgi alırsın kategorisine ve yaşına göre tek gecerim saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #17 : Mart 25, 2011, 02:32:28 »
salih bey sizde avensis kullanıcısısınız galiba. şu an istanbul da şehiriçi ne kadar yakıyor(lpg lidir inşaallah) söylerseniz sevinirim.
metin öğretmen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #18 : Nisan 02, 2011, 14:15:02 »
metin tekiner biraz geç olacak ama belki yardımcı olabilirim diye cevap yazayım istedim.

Bende şuan 2006 model avensis var. Bu aracımdan önce de 2000 model D4 otomatik LPG li avensisim vardı. Aracımı ortalama 9-10 ay önce sattım ve 1 yıl kullandım. Satmamın sebebi ise araç benden önce 5-6 kaza yapmış ve araç her seferinde orjinal olmayan yan sanayi parçalarıyla tamir edilmiş, ayrıca tamir eden ustalarda pek iyi seçilmemiş. Bu sebepten dolayı çok çabuk arızalar ve sorunlar çıkıyordu. Ancak onca sorununa rağmen inanın avensisden çok memnundum, bu yüzden şuan ki yeni aracımda 2006 model avensis. LPG'de 210 - 250 arası yakıyordu. Şuanki 2000 motor araçlara göre yakıtı gayet iyi bence. Eğer temiz ve sağlam bir avensis bulduysanız mutlaka almalısınız.
Kanaat Tükenmez Hazinedir. (Hz. Muhammed S.A.V.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Nisan 04, 2011, 23:28:49 »
sedat bey öncelikle teşekkür ederim.  buradan şunu çıkarabilir miyiz. benim bildiğim yada duyduğum diyelim d4 motora lpg takılmıyormuş. ancak siz taktırdığınıza göre böyle bir şey yok değil mi.
metin öğretmen