Gönderen Konu: 1998-2001 model avensis kullananlar yardımcı olur musunuz  (Okunma sayısı 33292 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
Ynt: 1998-2001 model avensis kullananlar yardımcı olur musunuz
« Yanıtla #20 : Nisan 05, 2011, 16:49:28 »
Metin bey 2 yıl önceye kadar benimde kafamda D4 motorlara LPG takılırmı sorusu vardı. Bu konuyla ilgili haftalarca detaylı bir araştırma yapmıştım. Zaten forumda da araştırırsanız bununla ilgili birkaç bilgi var. Şöyle ki, D4 motorlara LPG takılamaz diye birşey yok, ancak türkiye de takılmaz diye birşey var :) Biraz daha açmak gerekirse işin aslı Toyotanın LPG firmalarından istediği kar ile alakalı olduğunu söyleyebilirim. Araştırmalarıma göre İtalya, almanya, fransa gibi ülkelerde benzinli tüm D4 toyotalara LPG takılabiliyor. Toyotanın D4 motor olarak ürettiği motor tipleri sıradan motorlara göre farklı bir çalışma prensibine sahip. Toyotanın D4 motoru çıkartmasının birçok sebebi olabilir ancak bu sebeplerden biri de her LPG firmasının D4 motorlarına LPG takamaması için geliştirdiği bir çeşit teknoloji. Toyota türkiyedeki atiker,zavoli,brc gibi firmalara diyor ki, "benim D4 motorlarıma LPG takabilmeniz için benden motorlarımın nasıl bir sistemle çalıştığını öğrenmeniz ve LPG kitlerini buna göre monte etmeniz gerekir, ancak size bu sistemin nasıl çalıştığını öğretmem için xxx TL istiyorum" diyor. Bu rakamın ne kadar olduğunu bilmiyorum ama galiba yüksek bir rakam. Bu parayı da hiçbir firma vermeyince doğal olarak türkiyede de LPG takılamıyor. D4 aracınızı götürüp sanayide herhangi bir ustaya LPG taktırdığınızda ustanın D4 motorlarla ilgili pek bilgisi olmadığı için normal şekilde Lpg takıyor, motor bu sisteme ayak uyduramadığı içinde çok ciddi sorunlar çıkartıyor.

Gelelim benim nasıl LPG li araç kullandığıma, ben eski aracımın 4. sahibiydim. Bildiğim kadarıyla aracın 2. sahibi LPG taktırmış, o da yurtdışında LPG eğitimi aldığı için takabilmiş. Şunu da eklemeliyim, 2003 yılından sonra üretilen D4 motorlara LPG takmak çok sıkıntılı bir iş ve gerçekten de motorun nasıl çalıştığını bilen ustalara taktırmak gerekiyor. Aksi takdirde motorun tamamen değişmesi bile gerekebilir. Ancak 2003 öncesi motorlar da bu kadar ciddi riskler olmayabiliyormuş. Şuan kullandğım araç 2006 model D4 avensis, yakın zamanda ben de aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum. Bunun için İzmir'de bir usta buldum, reklam olmasın diye ustanın adını vermiyorum ama özel mesaj atanlara ustanın tlfonunu verebilirim. Ben ustayla konuştum ve gerçekten tatmin oldum.
Kanaat Tükenmez Hazinedir. (Hz. Muhammed S.A.V.)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 05, 2011, 16:49:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 23, 2013, 11:16:13 »
Bende 99 model 2.0 sol extra var.2 senedir kullanıyorum ve çok memnunum.gerek sağlamlığı,gerek konforu ve motor aksamı çok kaliteli.Tek kusuru bence ön cam plastik kalorifer ızgarasının fazla güneşte kaldığı zaman kırılıyor olması.Bu güne kadar kaç tane avensis gördümse %90 kırık.Yakıt olarak da sınıfındaki araçlara göre gayet iyi.Sağlamlığı ve sorunsuzluğu zaten dünyada herkes tarafından bilinir.Yedek parça olarak ise,evet biraz pahalı olabilir ama kesinlikle uzun ömürlü.1Hafta önce antalya ya gittim.1700 km de 320 tl lik lpg kullandım,yaklaşık 20 krş yaktı kilometrede.Bence az km li yıpranmamış bir avensis bulabilirseniz gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
kesinlikle toyotaaaaaaaaaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 18, 2013, 14:17:18 »
herkese selam.99 model sol extra avensis sahibiyim.Yaklaşık 2 senedir kullanıyorum ve şu an 165.000 km de.Öncelikle şunu belirtmek isterim ki D4 motorlar benzinlidir. D4D motorlar dizeldir.Bunu karıştırabiliyor bazı arkadaşlar. D4 motorlar (150 bg) direkt enjeksiyonlu oldukları için maalesef lpg uygulanamıyor.Diğer düz motorlar ise LPG ye çok uyumlu ve performansı gayet iyidir.bu yaz döneminde antalya ya gittim yaklaşık 1700 km yol yaptım ve km de yaklaşık 20 krş yaktı.(max 120 km/s hızla).Gerek yakıt olsun gerek performans gerek kullanım keyfi olarak sınıfına ve parasına göre çok güzel ve dolu bir araba.Parça konusuna ve 2. el değerine gelince,Parçası pahalı diye bir kavram kalmadı artık.şu anda üretilen bu sınıf araçların parçaları daha pahalı ve daha kalitesiz.Bana göre çoğu markalar avensis in verdiği tadı vermiyor.bir de arkadaşların belirttiği gibi kolay kolay parça eskitmiyor ve sorun çıkartmıyor.2. el değeri ise bu modelde bu sınıfta bu kalitede ve bu özellikte bir araç için gayet normal (benim görüşüm).1998 gli special corolla ya bile temizine  18-19.000 tl istiyorlar.Corollayı kesinlikle küçümsemiyorum (bende kullandım daha önce) ama arada sınıf farkı var, corolla C sınıfı avensis D sınıfı.Eğer az km yapmış bakımlı  :ve temizini bulabilirsen kesinlikle tavsiye ederim.SAYGILAR.... :daghan:
kesinlikle toyotaaaaaaaaaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 228000
  • Model Yılı: '00
  • 45 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 25, 2013, 01:44:58 »
Merhaba arkadaşlar bende 98-00 avensis almayı düşünüyorum. Konuya devam etmek istiyorum.
 Ufuk Bey yağ yaktığından (tabii çözümünde de) bahsediyor. Ufuk Bey'in bilgilerine saygı duyuyorum yanlış anlaşılmasın  :-[ Kullanıcılardan kimse  gördüğüm kadarıyla yağ yakması konusunda bilgi vermemiş. Yağ yakma sorunu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
Lİftback modelinin düşük kmli orjinallerini gördüm. İkinci el piyasası nasıl acaba diğer sol gibi modellere göre?
Bir de özellikle dikkat etmemiz gereken km genel olarak kaçtır?  Tabii ortalama olarak  Lpg'li kullanım olarak düşünürsek ?
Yorumlarınız için şimdiden Teşekkür ediyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 26, 2013, 01:05:31 »
Forumu  detaylıca incelediğimde YAĞ PROBLEMİ adlı bölümde 98-00 Avensislerin Lpgli kullanımlarında ve sert kullanımlarında hissedilecek şekilde yağ yaktığından bahsetmiş arkadaşlar. İlk sorumun cevabını buldum   :)
Diğer soruların cevabını merakla bekliyorum?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 26, 2013, 01:14:51 »
Bende 1998 Avensis SW türünün tek örneği ve 160 binde  her 10 bin km de 1 lt yağ yakıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 26, 2013, 02:10:09 »
Arabanız çok güzel ve farklı duruyor Maşallah. Yağ yakma sorunu gerçekten Avensis te çok ilginç. Gerçi 10 binde 1litrenin de bir önemi yoktur herhalde motora zararı olmadıktan sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Eylül 26, 2013, 14:39:57 »
Arabanız çok güzel ve farklı duruyor Maşallah. Yağ yakma sorunu gerçekten Avensis te çok ilginç. Gerçi 10 binde 1litrenin de bir önemi yoktur herhalde motora zararı olmadıktan sonra.

Teşekkür ederim...

Yağ yakma gibi bir sıkıntım yok hocam 10 bin km de 1 lt hepsinde mevcut zaten 15 yaşında motor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 28, 2013, 00:13:04 »
Avensis icin km pek önemi olmadığını da forumdan öğrendim.;-) 300 000km civarında sorunsuz kullanıyorlarmis. Ama Avensis 98-00 liftback'in ikinci el piyasası hakkinda çekincem var. İkinci eli  nasıl?  Temizi tercih edilebilir mi? Merakla bekliyorum. ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 28, 2013, 00:41:15 »
Avensis icin km pek önemi olmadığını da forumdan öğrendim.;-) 300 000km civarında sorunsuz kullanıyorlarmis. Ama Avensis 98-00 liftback'in ikinci el piyasası hakkinda çekincem var. İkinci eli  nasıl?  Temizi tercih edilebilir mi? Merakla bekliyorum. ..

benim arkadaşta 560 bin km de avensis kullanıyor :) hala bir sorun yok arabada .İkinci elde temiz bulursanız alabileceğiniz fiyatının hakkını veren bir arabadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #30 : Kasım 02, 2014, 23:18:08 »
Bende 1998 Avensis SW türünün tek örneği ve 160 binde  her 10 bin km de 1 lt yağ yakıyor .
Erdi bey , sizin aracınızın aynısından gördüm ve bi heveslendim ikiz çocuk beklediğim için sedan bakamıyorum corollanında efsane kasanın sw leri bana biraz garip geliyor 1998 avensis sw için ne söyleyebilirsiniz artıları eksileri yedek parça durumu vergisi, yakıtı..... vs. tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 11, 2014, 00:15:40 »
Erdi bey , sizin aracınızın aynısından gördüm ve bi heveslendim ikiz çocuk beklediğim için sedan bakamıyorum corollanında efsane kasanın sw leri bana biraz garip geliyor 1998 avensis sw için ne söyleyebilirsiniz artıları eksileri yedek parça durumu vergisi, yakıtı..... vs. tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Osman bey özelde yazıyor ulaşın sorularını yanıtlarım.