Gönderen Konu: *Aklınızda Bulunsun*  (Okunma sayısı 4404 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
*Aklınızda Bulunsun*
« : Ocak 09, 2011, 13:48:27 »
Aklınızda Bulunsun,
Yıl 1990,ilk otomobilimi aldım.Rahmetli Hacı Murat.1973 model.Canavar gibi bir şey.
İniş,yokuş,kar,kış,buz,uzun yol kısa yol farketmiyor.İlk heves gezip duruyorum.Bakım
derseniz o biçim.Anladığım kadarını kendim,anlamadığım yerlerini de sanayide sık sık
elden geçiriyorum.
Bir gün okuldan eve geldim,kapının önüne park ettim,kontağı kapattım,anahtarı çıkardım,
o da ne ; muratçığım susmuyor.Büyük bir sarsıntı ile acayip sesler çıkararak çalışmaya
devam ediyor.Ben; şoktayım! Yaklaşık bir dakika sonra Stop!
Durur mu Yalçın,doğruca sanayiye. Ne oldu benim oğluma?
Baktılar o bilir kişiler,kararı verdiler.''Hocam karbüratörde pislik vardır,o nedenle motor
çalışmaya devam eder,sen iyi bir karbüratör ustasına temizlettir.''
Bu durumda siz olsanız ne yaparsınız?Bilir kişilerin raporuna göre ve önerilerini
dikkate alarak adı benzer adaşım olan bir karbüratör ustasına gittim.
Karbüratör otomobilin kalbi gibi sanki.Adaşım usta söktü,parçalara ayırdı,temizledi,
taktı.Çalıştırtık,kapattık,çalıştırdık,kapattık....   sorun tamam.Oh şükür.Çok sevinçliyim.
Ücretini ödeyip çıktım yola,geldim kapının önüne.Park ettim,kontağı kapattım,anahtarı
çıkardım, aman Allahım o da ne Muratım susmaz,lambur lumbur sesler,sıtmaya yakalanmış
hasta gibi titremeler! Bende moral sıfırın altında -124
Uzatmıyayım bu böyle bir kaç ay sürdü.Her söyleneni yaptım.Ne ettimse çare bulamadım.
Sanayiden çıkmıyorum,hafta sonlarım sanayi çarşısında ustalarla birlikte geçiyor.Derken
hiç tanımadığım bir adam arabamın o haline tanık olmuş,yanıma yaklaştı;''Arkadaşım senin
araba alkolik olmuş,sen buna biraz derecesi yüksek alkol ver,ancak o zaman rahatlar!''Dedi.Ya
git başımdan arkadaşım,benim derdim bana yetiyor,sen de gelmiş kafa buluyorsun benimle,
deyip adamı tersledim.''Yok abi,sakın yanlış anlama ben doğruyu söylüyorum,aynısı benim de
başıma geldi de onun için yardımcı olmak istedim.'' Ne yani alkol mü içireceğim arabaya?Dedim.
''Abi şimdi sen benzinliğe git,şöyle 5-6 litre süper benzin koy depoya,bak nasıl değişecek?''
NOT:O yıllarda normal ve süper adında benzin vardı ülkemizde.
Her kesin dediğini yapıyorum dedim ya hadi bunu da deneylim deyip gittim benzinliğe.
Önce 5 litre süper,üzerine de normal benzin doldurup geldim yine evin önüne.
Park ettim,kapattım kontağı,STOP.
Oh be!
***Önce dinle sonra karar ver !***

Toyota Club Türkiye

*Aklınızda Bulunsun*
« : Ocak 09, 2011, 13:48:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: *Aklınızda Bulunsun*
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2011, 14:43:25 »
  :) Çok ilginç bir olay olmuş ve böyle durumların olduğunu bende duymuştum bir kaç defa. Ama yazınızın ilk başında aklıma şu geldi; araçda sizinle beraber eve çıkmak istiyor. :)
 Gerçekten bazı şeylerin içinde derin sorunlar aramak yersiz, çözümler yanımızda ve çok kolay olabiliyor.
 Detaylı paylaşımınız için de teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2011, 14:50:36 »
Hocam bir süşmeye gör saniyedeki ustaların eline... Sürekli cebinden gider... :) Kimse acımaz... :) Aç kurt onlar... :) Aynısı benim Taunus'ta oldu. Kontağı çıkardım.  Araç hala çalışıyor :D Sol sinyal verdim aracaç sustu:D Arabada giderken firene basarım dörtlü yanar :D Sattım
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2011, 14:58:13 »
Gerçekten ilginçmiş :) konu ile ilgili ilk defa böyle birşey duyuyorum.

Gerçekten bazı şeylerin içinde derin sorunlar aramak yersiz, çözümler yanımızda ve çok kolay olabiliyor.
 Detaylı paylaşımınız için de teşekkürler.

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2011, 15:16:44 »
:))) hocam alemsizni vallahi bir anda beni 70 yılların sonlarına doğru götürdünüz:))))
74 doğumluyum ve anlatacağım olayı net olmasa bile hatırlıyorum:))))
bmc morris marka bir kamyonetimiz var enterasan bir araç babam demir doğrama ustası olduğundan kasasını falan kendisi yapmıştı.gecenin bri yarısı dışarısı kar kış soğuk ama bir anda sokapı korna sesi kaplıyor???camdan dışarı bakıyoruz bizi mdüldül kendiliğinden çalışmış??!!!:))) korna çalıyoru:))) babam hemen gider motoru nasıl yapardı iblmiyorum kapatır geri gelirdi( anahtar evde olduğud halde araba kendiliğinden çalışırdı) abi 70 lerin sonları 80 lerin başları ihtilala dönemi sıkıyönetim var askerler devriye atıyorlar babam her an tetikte durrdu araba korna çalmasın hırsızlık olayı sanılmasın falan diye....bu arada düldülü babamdna başkasıda çalıştıramıyordu:))) bir gece misafirliğe gittik gece  sokağa çıkma yasağı saati gelmeden(24,00) eve gitmemeiz lazım yola çıktık çayırovadan pendiğe geliyoruz tuzlada piyade okulunun önünde arab kendiliğinden stop etti babam marşa basmak istiyor araba egsozdan ateş çıkartıyor ve slikah atılmış gibi pat pat ses çıkatıyor:(( bir anda etrafımız askerler çevirdi bir askerin
"ya hemşerim ne yapıyorsun askerin vur emri var biri yanlışlıkla bişey yapsa kim verecek bunu hesabı " diye fırça atıyor..neyse bizi tüm ailece bir kamyonettle eve gönderdiler:)))))))
çok enteresan bir araba idi morris :)) düldülüm benim:))))
saolun hocam hatıralarımı canlandırdınız:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2011, 15:33:02 »
Ben teşekkür ederim Seydi Bektaş,anılar unutulmadıkça ve paylaşıldığı sürece bir güzel oluyor ki;
sormayın gitsin!
Bu arada sizin düldülün tam da sıkı yönetim zamanı ve askeri okulun önünde pat-pat etmesine de çok güldüm.Kalemine sağlık...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ayrıca konuyu okuyup yorum yapan ve alkışlayan diğer arkadaşlara da teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2011, 15:53:53 »
Ben teşekkür ederim Seydi Bektaş,anılar unutulmadıkça ve paylaşıldığı sürece bir güzel oluyor ki;
sormayın gitsin!
Bu arada sizin düldülün tam da sıkı yönetim zamanı ve askeri okulun önünde pat-pat etmesine de çok güldüm.Kalemine sağlık...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ayrıca konuyu okuyup yorum yapan ve alkışlayan diğer arkadaşlara da teşekkür ederim...

geçenlerde o düldüümüz konu oldu aile içi sohbetimizde babama haberin varmı ne oldu diye sordum biz sattıktan sonra tavuk kümesi olmuş otarihlerde:)))))
teşekkür ederim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2011, 16:01:01 »
ilginç bir anı ve hoş bir anlatım tarzı Yalçın abi...Tebessüm bırakan bu paylaşım için teşekkürler.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 09, 2011, 16:22:04 »
1990 model Opel Kadett'imiz dede stop ettikten sonra ters çalışma huyu vardı. Yaklaşık 2 sene uğraştı babam. En son İstanbul'da ki yetkili servisleri bitirip Edirne'de bir yetkili servise götürmüştü, sonra sattı.

Meğer triger bilyalarında mı ne bir sorun varmış. Alan adam 2 dakikada halletmiş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 10, 2011, 08:13:41 »
1990 model Opel Kadett'imiz dede stop ettikten sonra ters çalışma huyu vardı. Yaklaşık 2 sene uğraştı babam. En son İstanbul'da ki yetkili servisleri bitirip Edirne'de bir yetkili servise götürmüştü, sonra sattı.

Meğer triger bilyalarında mı ne bir sorun varmış. Alan adam 2 dakikada halletmiş :)

:)))ters çalışırken ter gitme huyu yoktu dimi:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 13, 2011, 11:37:22 »
Valla kardeş çok güldüm. Allah da seni güldürsün sağolasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beraber 250 bini devirdik.. daha nice 250'lere
« Yanıtla #11 : Ocak 13, 2011, 23:04:46 »
:)) süper
bugün ve yarın hep toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 14, 2011, 08:23:11 »
Hocam bir süşmeye gör saniyedeki ustaların eline... Sürekli cebinden gider... :) Kimse acımaz... :) Aç kurt onlar... :) Aynısı benim Taunus'ta oldu. Kontağı çıkardım.  Araç hala çalışıyor :D Sol sinyal verdim aracaç sustu:D Arabada giderken firene basarım dörtlü yanar :D Sattım

Allah Allah... Hep sizlere mi denk gelmiş aç kurt olanları ya  :zombi2: Hiç biri de işinizi doğru dürüst yapmadı demek  :olu: Cidden bu tür anlatımlar bana ilginç geliyor, ya biz çok şanslıyız ya da sizler (kusura bakmayın teşbihte hata olmaz) bahtsız bedevi misali hep kutup ayısına denk gelmişsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 14, 2011, 09:48:07 »
88de aldığımız yeşil, düz hız göstergeli muratımız geldi aklıma. 12 tane 10 km yapmıştık onunla. Adeta uçuyordu :D.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 14, 2011, 10:00:58 »
Benimde BMC kamyonette böle bişi geldi başıma kontağı kaptsan bile çalışıyor :) Öğrendim ki stop kolu varmış onu çekince duruyormuş çalıştırırken anahtarla çalıştır bir daha anahtara gerek yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 14, 2011, 10:42:45 »
Benimde BMC kamyonette böle bişi geldi başıma kontağı kaptsan bile çalışıyor :) Öğrendim ki stop kolu varmış onu çekince duruyormuş çalıştırırken anahtarla çalıştır bir daha anahtara gerek yok :)
O zamandan başlamış bu "anahtarsız" muhabbeti demekki :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ocak 14, 2011, 12:28:27 »
Allah Allah... Hep sizlere mi denk gelmiş aç kurt olanları ya  :zombi2: Hiç biri de işinizi doğru dürüst yapmadı demek  :olu: Cidden bu tür anlatımlar bana ilginç geliyor, ya biz çok şanslıyız ya da sizler (kusura bakmayın teşbihte hata olmaz) bahtsız bedevi misali hep kutup ayısına denk gelmişsiniz...
Daha yaşınız çok genç Emre Bey,dilerim siz bahtsız bedevi durumuna düşmezsiniz.Sanayi
çarşılarında ne kutup ayıları var. (sizin tabirinizle) Alınlarında yazmıyor ki !
Not:Dürüst ve işini adam gibi yapan esnafı tenzih ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 14, 2011, 13:09:11 »

Daha yaşınız çok genç Emre Bey,dilerim siz bahtsız bedevi durumuna düşmezsiniz.Sanayi
çarşılarında ne kutup ayıları var. (sizin tabirinizle) Alınlarında yazmıyor ki !
Not:Dürüst ve işini adam gibi yapan esnafı tenzih ederim.

Siz üzülmeyin Yalçın Bey o konuda göstere göstere ezdirmem, kazıklatmam kendimi. Az çok arabadan, arabalardan anlarım elimin anahtar tutmuşluğu var. Fakat siz doğrudan niye alındınız anlamadım, benim sitemim yukarıda alıntı yaptığım arkadaşın ifadelerineydi !!!
Sizin mesajınızdaki not kısmınının en baştan söylenmesini beklerdim. Yakınlarından çoğu sanayide esnaf olan biri olarak arkadaşın doğrudan tüm esnafları zan altında bırakması dolayısıyla yukarıdaki gibi yazma gereği duydum... Her meslek grubunda olduğu gibi sanayideki esnafların arasında da (sizin ve arkadaşın deyiminizle) aç kurtlar var ama hepsi de aç kurt değil işini dürüst yapan adam gibi adam olan esnafları da unutmayın bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • sevdiklerinize zaman ayırın. Zamanınız azalıyor...
  • Kilometre: 11600
  • Model Yılı: '23
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 14, 2011, 18:54:44 »
N erden nereye demi??? bu millete araba diye yıllarca sattılar... iyi ki japon arabaları geldi de millet kıyaslamayı öğrendi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Ocak 14, 2011, 21:28:43 »
Siz üzülmeyin Yalçın Bey o konuda göstere göstere ezdirmem, kazıklatmam kendimi. Az çok arabadan, arabalardan anlarım elimin anahtar tutmuşluğu var. Fakat siz doğrudan niye alındınız anlamadım, benim sitemim yukarıda alıntı yaptığım arkadaşın ifadelerineydi !!!
Sizin mesajınızdaki not kısmınının en baştan söylenmesini beklerdim. Yakınlarından çoğu sanayide esnaf olan biri olarak arkadaşın doğrudan tüm esnafları zan altında bırakması dolayısıyla yukarıdaki gibi yazma gereği duydum... Her meslek grubunda olduğu gibi sanayideki esnafların arasında da (sizin ve arkadaşın deyiminizle) aç kurtlar var ama hepsi de aç kurt değil işini dürüst yapan adam gibi adam olan esnafları da unutmayın bence...

Emre Bey ben alınganlık etmedim.
Konuyu ilk başlatan ben olduğum için düşüncemi ifade ettim.
''Aç kurtlar'' ifadesini de ben kullanmadım.
Sizin,sanayide çalışan çooook sayıda dürüst esnaf var düşüncenize de aynen katılıyorum.
Her meslekte işini adam gibi yapmayan insanlara malesef rastlıyoruz.Ben nedense saflığımdan mıdır nedir bu tür insanlara çok rastlıyorum.Kolay gelsin,hayırlı ve bol kazançlar.Saygılar...