Gönderen Konu: *Aklınızda Bulunsun*  (Okunma sayısı 4335 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: *Aklınızda Bulunsun*
« Yanıtla #20 : Ocak 14, 2011, 22:25:11 »
selam arkadaşlar...yukarıdaki açıklamaları dikkatlice okudum bazen güldüm, bazen düşündüm,bazen de sinirlendim.o zamanlardaki basit arızaları anlayamıyordu insanlar ve uğraşıp duruyordu...şimdi de farklı değil....arabalar beyinli....çok basit bir arıza için uğraşıp durmuyor muyuz...mesela çok basit bir olay anlatayım
;2009 model toyotasına arkadaşım nerden koyduysa bozulmuş motor yağı koydu....motor arıza ışığı devamlı yanıyordu.servisler dahil kimse anlayamadı.hep arabanın orasını burasını kontrol edip durdular.sonra mahalle arasındaki bir tamirci olayı tecrübesiyle çözdü...yağ değiştirildi ve arıza ışığı söndü.
Bir de kızdığım nokta şuydu;1970-1990 yılları arasında tofaş ve reno, araba diye o gaz tenekelerini bir ton paraya sattılar millete...günümüzde yabancı arabalar ülkemize girdi; rekabet geldi, kalite geldi ve fazla seçenek geldi...yabancı arabalar ülkemizde olmasaydı belki de o beş para etmez arabaları şimdi 70-80 bine bile alamayacaktık......o dandik linea 100 bin lira olacaktı...uzun lafın kısası ''yoktur bibirinden farkı yahudi döndürüyor çarkı''........selamlar..... kazasız sürüşler.....
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 14, 2011, 22:25:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 15, 2011, 12:55:31 »
Emre Bey ben alınganlık etmedim.
Konuyu ilk başlatan ben olduğum için düşüncemi ifade ettim.
''Aç kurtlar'' ifadesini de ben kullanmadım.
Sizin,sanayide çalışan çooook sayıda dürüst esnaf var düşüncenize de aynen katılıyorum.
Her meslekte işini adam gibi yapmayan insanlara malesef rastlıyoruz.Ben nedense saflığımdan mıdır nedir bu tür insanlara çok rastlıyorum.Kolay gelsin,hayırlı ve bol kazançlar.Saygılar...

Yalçın Bey size daha fazla bir şey diyemiyorum, sadece "hepsi" ile ne denmek isteniyor sitemim ona. Hepsi dediğinizde oranlarsak %100'e eşit oluyor(örneğin tabakta 10 elma var, hepsi çürük dersem 10'unu da kastetmiş olurum), bunun yerine "çoğu,"bir kısmı","çoğunluğu" hatta "%99'u" dense kimse alınmazdı... Ya sizin bulunduğunuz yerde herkes üçkağıtçı (yine kendi deyiminizle) bir tek siz safsınız; ya da benim tanıdıklarım üçkağıt yapmaktan, haram yemekten, çocuklarına haram yedirmekten korkan dürüst insanlar.
Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama eminim ki sizin meslek grubunuzda da en az bahsettiğiniz esnaflar kadar çooook dürüst insanlar vardır, size de hayırlı ve bol kazançlar. (Bu arada ben sanayide esnaf veya kimsenin avukatı değil,size göre tamirci,parçacı,boyacı tanıdıkları konusunda nispeten şanslı sade bir vatandaşım ;) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #22 : Ocak 15, 2011, 17:24:37 »
Yalçın Bey size daha fazla bir şey diyemiyorum, sadece "hepsi" ile ne denmek isteniyor sitemim ona. Hepsi dediğinizde oranlarsak %100'e eşit oluyor(örneğin tabakta 10 elma var, hepsi çürük dersem 10'unu da kastetmiş olurum), bunun yerine "çoğu,"bir kısmı","çoğunluğu" hatta "%99'u" dense kimse alınmazdı... Ya sizin bulunduğunuz yerde herkes üçkağıtçı (yine kendi deyiminizle) bir tek siz safsınız; ya da benim tanıdıklarım üçkağıt yapmaktan, haram yemekten, çocuklarına haram yedirmekten korkan dürüst insanlar.
Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama eminim ki sizin meslek grubunuzda da en az bahsettiğiniz esnaflar kadar çooook dürüst insanlar vardır, size de hayırlı ve bol kazançlar. (Bu arada ben sanayide esnaf veya kimsenin avukatı değil,size göre tamirci,parçacı,boyacı tanıdıkları konusunda nispeten şanslı sade bir vatandaşım ;) )

Emre Bey,biz herhalde birbirimizi anlamıyoruz.
Sanayide çalışanların hepsini suçlayan bir tek sözcük dahi yazmadığım halde siz bana
''hepsi''demekle ne demek isteniyor diye soruyorsunuz.Bakın ben böyle bir ifade kullanmadım.
Onu kim kullanmışsa lütfen kendisine sorun.
Ayrıca ben emekli öğretmenim.
Her meslekte çürük elmalar vardır düşüncenize de aynen katılıyorum.
Her meslekteki insana da çok büyük saygım var.Emeğe saygım var. Dürüst ve çalışkan insana
saygım var.
***Önce dinle sonra karar ver !***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 15, 2011, 22:14:12 »
Yalcın abı,
Emre zaten sıtemının sana olmadıgı bılgısıyle beraber kıme olduguna daır bılgıyıde gerekcesıyle (bence gecerlı bır gerekce) ızah etmıs.
Emre kardesımızde zaten bır ogretmen kardesımız.
Fazla bır yasım yok ama gercekten tesaduf ettıgım en kalıtelı ve durust esnaflarına rastladıgım duzce ılımızın bır vatandasıdır :)
Bır turlu frekans tutturup senkron olamamıssınız :)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 17, 2011, 12:04:55 »
hocam; çok hoş anlatmışsınız :) (gerçi ben bu hikayeyi biliyordum)

Emre; terlik geliyor.... Yalçın hocam da bizim kafadandır ben sebep oldum foruma gelmesine ısınmasına yardımcı olalım.... ;)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 17, 2011, 14:02:28 »

Emre; terlik geliyor.... Yalçın hocam da bizim kafadandır ben sebep oldum foruma gelmesine ısınmasına yardımcı olalım.... ;)

Tamamdır Abla, mesaj alındı :P Ben yine de tam siper pozisyonumu koruyayım. Mazallah terlik, merlik... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Ocak 17, 2011, 14:09:48 »

Tamamdır Abla, mesaj alındı :P Ben yine de tam siper pozisyonumu koruyayım. Mazallah terlik, merlik... :)

Sorun yok,rahat olun.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 17, 2011, 16:44:46 »

Arda'nın en müstehcen pozu elimde bunu unutma... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 18, 2011, 07:55:09 »
Arda'nın en müstehcen pozu elimde bunu unutma... :)

Evet evet :D Biliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 18, 2011, 17:47:06 »
Yalçın bey hikayeniz çok hoş.Rahmetli babamda kamyonu çalıtırmadan önce hava filitresine bir sprey sıkardı ne olduğunu hatırlamıyorum ama kamyonuna ayyaş derdi :))))))
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Ocak 18, 2011, 21:23:17 »
Yalçın bey hikayeniz çok hoş.Rahmetli babamda kamyonu çalıtırmadan önce hava filitresine bir sprey sıkardı ne olduğunu hatırlamıyorum ama kamyonuna ayyaş derdi :))))))
    :D Teşekkür ederim Mehmet Ali Bey,o sıktıkları şey galiba ''Eter'' dedikleri bir maddeydi,yanılıyor
olabilirim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 19, 2011, 20:30:12 »
Etere alısan motor ıbedıbıllah ıflah olmaz..
Bır fıs almadan suradan suraya gıtmez :D
Bende zamanında cok ugrastım coook ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 20, 2011, 12:34:34 »
  Eter kaçırma işlerinde kullanılmazmıydı hani şu beze damlatılıp zorla teneffüs ettirilen.
 Aracın motoru uzun süre lazım değilse bu tarz uygulamalar yapılabilir. Sanırım hava emişe sıkılan sprey; zengin karışımı sağlamak için yakıta hava yerine daha yüksek yanıcılığa sahip birşeyler vermeyi sağlıyordu.