Gönderen Konu: LPG Taktıracaklar Bi Kere Daha Düşünsünler  (Okunma sayısı 5561 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
LPG Taktıracaklar Bi Kere Daha Düşünsünler
« : Ocak 07, 2011, 19:32:57 »
 :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Bu gün Niğde'de olan bi olay....

LPG TAKTIRACAKLAR LÜTFEN Bİ KERE DAHA DÜŞÜNSÜNLER... RİCA EDİYORUM...
Resimleri de yükledim ki daha açıklayıcı olsu istiyorum ....

Bence lpg taktırmaktansa sıfır araç alınamıyorsada , 2 el dizel yada benzinli araba alınmalı... Lpg'nin çok tehlikeli olduğu aşikar....

Niğde'nin Bor ilçesinde iki araç çarpıştı. Kazada 7 kişi yanarak yaşamını kaybetti

Kaynak : http://www.internethaber.com/lpgli-otomobille-katliam-gibi-kaza-319641h.htm#ixzz1AN6Jjody

Niğde’nin Bor İlçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında kafa kafaya çarpışan LPG’li iki otomobil yandı, her iki araçta bulunan 7 kişi yanarak can verdi.

Kaza saat 18.00’de Konya’nın Ereğli İlçesi’ne bağlı Zengen Beldesi ile Niğde’nin Bor İlçesi arasında yağıştan kayganlaşan yolda meydana geldi. Mesut Baykal yönetimindeki otomobil, Bor’dan ilçeye bağlı Kızılca Beldesi yönüne giderken, karşı yönden gelen Uğur Şenkul’un kullandığı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı.

Kazada, her ikisi de LPG’li olan otomobiller çarpışmanın ardından alev alarak yanmaya başladı. Kazada, sürücüler Mesut Baykal ve Uğur Şenkul ile otomobillerdeki Mehmet Atalan, Mazlum Atalan, Mesut Atalan, Arif Akkurt ve Taner Kızılboğa yanarak can verdi.
Kazanın hemen ardından yapılan ihbar üzerine olay yerine itfaiye ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak, tamamen yanıp, demir yığınına dönüşen otomobillerden kurtulan olmadı. Ölenlerin 2’si araç dışında, diğerleri ise otomobillerden çıkamayarak araç içinde can verdi. Yandıkları için tanınmayacak hale gelen cesetlerin kimlikleri, plaka kayıtlarından yola çıkılarak ulaşılan yakınlarının verdiği bilgiler doğrultusunda saptanabildi. Kaza nedeniyle yol ulaşıma kapandı.

Soruşturma sürerken, ölenlerin kesin kimlik tespitinin yapılması için otopsiye karar verildi. Bölgede çiftçilik yaptıkları belirtilen ölenlerin yakınları kazayı duyunca geldikleri olay yerinde sinir krizi geçirip ağıt yaktı.

Kaynak : http://www.internethaber.com/lpgli-otomobille-katliam-gibi-kaza-319641h.htm#ixzz1AN6UWI3G

Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Toyota Club Türkiye

LPG Taktıracaklar Bi Kere Daha Düşünsünler
« : Ocak 07, 2011, 19:32:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
Ynt: LPG Taktıracaklar Bi Kere Daha Düşünsünler
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2011, 19:41:56 »
allah rahmet eylesin allah ailelerine sabır versin,yapacak birşey yok türkiyede insan hayatı okadar ucuzki ülkeyi bu hale getirenler utansın,benzin ve mazot el yaktığı sürece kimse dönmez lpg den....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2011, 20:00:24 »
günahı vergi kaçıranların boynuna..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2011, 23:50:49 »
dünyanın en pahalı yakıtını kullanan biziz galiba (değişmediyse) .
tır şöförü bir arkadaşım kendi kullandığı tırın 800 lt mazot aldığını ve arabistanda 80 tl ye deposunu doldurduğunu söylemişti.
bizim ülkemizde olsa  3,17  * 800 = 2536 tl yapıyor
ee
lpg yinede kötünün iyisi şimdilik .
birde bildiğim kadarıyla lpg tankı kaza anında patlamıyor . Kazadan sonra, yangın olursa, kazanın ısınması sonucu patlıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2011, 00:00:26 »
Abicim millet LPG yi keyfinden mi taktırıyor, şu ülkede LPG olmasa bu benzin fiyatlarıyla ülkenin %50 si trafiğe çıkamaz.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2011, 03:38:11 »
düşünün petrolün çıktığı yer burnumuzun dibi zam yapılıyor ilginç çıktığı yerin 3 kat belkide 4 kat daha pahalı kullanıyoruz biz bu benzini şimdi diyecekler vergi diye ben 4küsür tl den satın aldığım benzinin vergisini bu ülkeye yol yapılsın , köprü yapılsın , fabrika yapılsın , devletimizin ve halkımızın refah yüzeyi yüksek olsun diye gözüm kapalı olarak veririm ancak özelleştirme başlığı altında dış ülkelere peşkeş çekilerek göz göre göre hibe edilin milli sermayelerimizi , özellleştirilen kurum ve kuruluşlarımızı yok pahasına satarak üstüne üslük sizin benim bizlerin verdiği '' vergi '' başlığı altındaki para resmen halktan kesilen haraçtır ben vergimi sonuna kadar veririm ama millet oğluna gemicik alıp karısının üstüne hastahaneler kurması için değil bu milletin bu devletin kalkınması için veririm vergimi bu konuda koşulcak çok şey varda burası yeri değil .

Sonuç olarak bende arabama lpg taktırıp motor ömrünün azalmasını ve hayatımı yaşanan olaydaki gibi yanmasını istemem ama bu akaryakıt zamlarına ve fiyatları ortada insanlar ne yapsın sizler söyleyin ne ocaklar batıyor Allah yukarda şahitimiz olsun bu canların hepsinin hesaplarını tek tek verecekler , kazada hayatını kaybeden insanlarımızın mekanını cennet etsin bu düzene başka nedenirki :(
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2011, 10:12:40 »
  Hemen herşeyde en pahalı şeylere layık görüldüğümüz ve ücretlerin ise bir o kadar içler acısı olduğu halde nedense şu kemerler bir türlü gevşemiyor. Bu konuda diğer masum vatandaşlarımızın hakkını yiyenlere ve düzelteceğim vaadiyle gelip kendini düzeltenlere bunun günahı bence de.
 Düzelecek gibi bir belirti olsa gam yemeyeceğim, Lpg'ye zaten karşıyım ama kullananlarıda anlıyorum, diğer yandan ise otoyolların durumu bile içler acısı gerçekten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2011, 10:16:36 »
maalesef arkadaşların beyanlarına katılmak durumundayım...bu işe mecbur bırakanların günahıdır bu :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 09, 2011, 11:12:50 »
Lpg'li aracı olupta kontrolsüz gezen, bakımlarını aksatan binlerce kullanıcı olduğu sürece o lpg'ler hep patlar? Sebebi sızıntılar, güvenliği artırılmamış eski sistemler kaçak kullanıldığından normal bu tip patlamaları görmemiz. Bence benzinli araçlarda da zaten aynı tehlikeyle dolaşıyoruz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 09, 2011, 11:21:41 »
Bu ölümlerin ve kazaların vebali vergiyi bu kadar yüksek tutarak yakıtın  bu seviyelere gelmedsine neden olanlardır.
Umarım vicdanları sızlar da biraz insafa gelip benzin istasyonlarını maliyenin vergi toplayan şubeleri olmaktan çıkarırlar.. Diyeceğim ama nerde o vicdan bunlarda!!!!
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 09, 2011, 11:34:26 »
Hocam bakın Ben Niğde'de görev yapıyorum. Size bu olayın iç anlatayım. herkesi bıktıran bir gazinin 2 gündür içki masasından kalkmayıo ve son olarak 150 km hızla viraja girip kazanın olmasına neden oldu. Yanlış bilmiyorsam opel o patlayan araç. Opellerde kaza sonrası patlama olur. Laptopumun kılavyesi bozuk ekran kılavyesi ile yazıyom.
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 09, 2011, 20:53:57 »
Hocam bakın Ben Niğde'de görev yapıyorum. Size bu olayın iç anlatayım. herkesi bıktıran bir gazinin 2 gündür içki masasından kalkmayıo ve son olarak 150 km hızla viraja girip kazanın olmasına neden oldu. Yanlış bilmiyorsam opel o patlayan araç. Opellerde kaza sonrası patlama olur. Laptopumun kılavyesi bozuk ekran kılavyesi ile yazıyom.
Tama sizi anlıyorum, ama lpg tüplerin patlamasıyla aileler yok oldu...Bi iki kuruş kar etmek mi, yoksa hayat mı..........
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #12 : Ocak 09, 2011, 21:01:37 »
Olan olmuş ama LPG' den patladığını söyleyen arkadaşlar bu konuda ne kadar teknik bilgi sahibi ve araçlarımı incelediler?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kilometre: 22000
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 09, 2011, 21:14:21 »
Tama sizi anlıyorum, ama lpg tüplerin patlamasıyla aileler yok oldu...Bi iki kuruş kar etmek mi, yoksa hayat mı..........

Hocam bakın duygusal davranmayın! Araç patlayacak olacaksa benzinde de patlar... Benzin daha kötü patlar... Olayın tüple alakası yok! Ayrıca sizce millet neden her geçen gün LPG taktıyor bir düşünün... ! Benim haraç henüz LPG li değil fakat benzin fiyatları böyle devam ederse ben de taktırmak zorunda kalacağım... :(
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 09, 2011, 21:19:40 »
Her ne hikmetse benzin fiyatları yükseldiğinde bu haberleri görüyoruz.Halk LPG ye yönelince benzinin tatlı karından olmak istemeyen istasyon şirketi sahipleri aynı zamanda da medya patronları değilmidir?Detaya girmeyeyim arif olan anlar sanırım.
Ayakta ölmek dizüstü yaşamaktan iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 09, 2011, 21:41:46 »
Lpg yı bır yana koyun, hayatta neyın rıskı yokkı?
Lpg rıskını dusunen benzınlıyede bınmesın, dızel kullansın.
Dızelde bıle bu rısk sıfır olmayacaktır.
Her zamankı gıbı ekonomısınden once bırıncı gerekce olarak sunacagım, dogaya verdıgı zararın dızel ve benzınden cok daha az olması nedenı ıle lpg yı savunmaya devam edecegım.
Devletın lpg kullanımını tesfıklendırmesı ve bunun ıcın ustundekı ve kullanıldıgı arac ustundekı vergılerın azaltılması gereklı.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 09, 2011, 22:09:23 »
Yakıta yapılan zamlardan mecburen lpg ye yöneliyoruz yoksa kimse arabasını deldirip lpg taktırmaz
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 11, 2011, 09:18:31 »
Vakit saat geldikten sonra isterse su yaksın, o aracın yanacağı varsa yanar. Allah rahmet eylesin...
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 11, 2011, 09:57:26 »
Yani kabahat LPG'nin, benzine zam yapanların, trafik kurallarının, yolların durumunun, uykusuz dikkatsiz bilinçsiz araba kullanan bizim veya karşıdaki şoförün, bakımsız arabanın değil. Siz boş yere nümayiş yapıyorsunuz arkadaşlar. O arabaların yanacağı varmış, yanmış. O kadar!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 11, 2011, 10:07:02 »
Yani kabahat LPG'nin, benzine zam yapanların, trafik kurallarının, yolların durumunun, uykusuz dikkatsiz bilinçsiz araba kullanan bizim veya karşıdaki şoförün, bakımsız arabanın değil. Siz boş yere nümayiş yapıyorsunuz arkadaşlar. O arabaların yanacağı varmış, yanmış. O kadar!
tamamen katılıyorum Engin bey söyleyecek başka şey kalmamış