Gönderen Konu: LPG Taktıracaklar Bi Kere Daha Düşünsünler  (Okunma sayısı 5560 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Taktıracaklar Bi Kere Daha Düşünsünler
« Yanıtla #20 : Ocak 11, 2011, 10:13:57 »
Yani kabahat LPG'nin, benzine zam yapanların, trafik kurallarının, yolların durumunun, uykusuz dikkatsiz bilinçsiz araba kullanan bizim veya karşıdaki şoförün, bakımsız arabanın değil. Siz boş yere nümayiş yapıyorsunuz arkadaşlar. O arabaların yanacağı varmış, yanmış. O kadar!

+81 :alkis:
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 11, 2011, 10:13:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #21 : Şubat 24, 2011, 14:33:57 »
bakımsız araç olunca uçurumdanda uçar, kazada patlarda...

bakımlı araçla kurallara uymayıncada uçurumdan uçar, kazada patlarda...
2002 corolla 1.4 VVT-I HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 24, 2011, 15:13:00 »
150 KM hızla kafa kafaya çarpışan iki araç içinden zaten saglam insan çıkması mucize olurdu .Ha araçların patlayıp yanması da kötü bir
durum ama vade yettikten sonra zaten gerisi fasa fuso.Benzin olmuş .4,07  20 tl verip 5 lt benzin dahi alamıyorsunuz. orta gelirli veya düşük gelirli aileler ne yapsın
kimse arabasına binemz hale gelir gerçi u şekliylede biniyoruz sayılmaz ama.kaç kişi aracının benzin ibresini en son full gördü ben görmeyeli heralde 5 sene felan oldu
lpg yi savunmuyorum.araca zarar verdigi aşikar bir durum kim ne derse desin. çevre dostu oda aşikar bir durum . patlamasına gelince oda kader diyelim ötesi yok zaten
sülayman demirel in dedigi gibi : benzin varda biz mi yakmadık ( paramız var da bizmi almadık )
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 24, 2011, 15:51:53 »
Nadir kazalar bizzat nadir oldukları için basında daha kolay yer bulur ve insanları daha çok etkilerler. Her gün adam öldüren kaza çeşitleri o kadar sansasyonel olmadıkları için göz ardı edilirler ve öldürmeye devam ederler.
150 ile kafa kafaya çarpışmada elektrikli araba bile olsa hayatta kalmak mucize olurdu. LPG tabi tüy dikmiş olabilir ama  bu durumda benzin de yeterince tehlikeli bir yol arkadaşıdır. işin gerçeği istatistiklere bakılırsa ölümlerin çoğu bizzat çarpmanın kendisinden olur ve aracın içinde sıkışıp yanmak veya dumandan boğulmak gibi durumlar nisbeten marjinal kaldığı için emniyet kemeri, veya hava yastığı gibi aslında hareketi kısıtlayıcı olabilecek (ve yanmanıza neden olabilecek)  önlemlerin mantık çerçevesine oturmasını sağlar.
Yani evet bu tür nadir kazalarda LPG ölümlerin artmasına neden olabir. Fakat bu tür nadir kazalarda emniyet kemeri de ölümlerin artmasına neden olabilir. Önlemler düşünülürken ise nadir durumlar değil sıradan durumlar ön plana çıkarılır. Yani 99 kişi çarpma şiddeti sonucu ölürken 1 kişi LPG yüzünden yanarak ölünce o 1 kişi için "LPG taktıracaklar bir daha düşünün" deniyor ama 99 kişi için kimse "Küçük araba alacaklar, bir daha düşünün" demiyorsa burada biraz yüzeysel bir yorum yapmış oluyoruz.
Bakınız: http://www.edmunds.com/car-safety/are-smaller-cars-as-safe-as-large-cars.html  Özellikle güvenliğimizi sağlayabilecek bir kasaya sahip Volvo, Mercedes, Saab veya BMW gibi birşeye binmek için LPG'nin ekonomisine muhtaç olduğumuzu düşününce, LPG'nin aslında güvenlik sağlayan bir yakıt olabileceğini görüyoruz.
Yine de nadir de gerçekleşse yanarak ölmenin psikolojik etkisini göz ardı etmek mümkün değil ve bu konuda anlayışlı olmak gerekiyor. Araç içine bir düğme konsa, basınca kaputun altına ve bagaja söndürücü kimyasalı (allah ne verdiyse ) püskürtse, ikincibir tetiği de hava yastığına bağlansa, içimiz rahat ederdi..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Şubat 24, 2011, 16:32:32 »
sebebini anlamadım ama haberlerde hep dikkatimi çekiyor bastıra bastıra LPGli araç kazası diye.neden bukadar üstüne gidiyorlar hayret ediyorum...
96 GLİ a/c

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 24, 2011, 17:39:30 »
sebebini anlamadım ama haberlerde hep dikkatimi çekiyor bastıra bastıra LPGli araç kazası diye.neden bukadar üstüne gidiyorlar hayret ediyorum...

Medyanın maymunluğu diyorum sadece ;)

Ayrıca LPG'li araç patladı manşetini yazan medyacı, bu işten çokmu anlıyor ? Teknik incelememi yapmışlar ? Nereden anlamış kaçakmı varmışta mı patlamış ? Kurşunamı dizdiler ? Yoksa benzindenmi alev aldı araç ? Alkolmü vardı da tutuştu ? vs vs vs vs kim gerçek sebebini biliyor ki ? Klavye başındaki sarhoş lpg'ye karşı birisi demekki öyle yazıyor :D Canı LPG kullanmak istiyor ama beceripte yediremiyor :D Makina müh. odasına bağlı mühendisler tarafından incelenip raporu kamuoyuna sunarlarsa ancak inanırım bu tip durumlara. LPG sistemlerini ve kullanılan malzemelerin işlevleri ile ilgili o kadar çok güvenlik alınmışki biraz sistemleri inceleyince anlaşılabiliyor bu konu ;) Bir çok detaylı rapor nedense bu başlıklı kazalarda verilmiyor , bunuda geçtim normal ölümlü kazalarda bile 2 satırdan oluşan bir yazı ile gelişi güzel bir raporla 2 ölü bir yaralı karşıdan gelen araçla kafa kafaya girdi vs vs iş bitiyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Şubat 24, 2011, 18:16:27 »
yada lpg li olanları küçük görüyorlar....
96 GLİ a/c

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 24, 2011, 18:33:56 »
Onların kendileri küçük :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Şu gemide bende olsaydım...
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '05
« Yanıtla #29 : Mart 23, 2011, 14:48:58 »
Merhaba.Bende 2005 model coralla var.İnanın bende lpg taktırmayı düşünüyorum.Geçtiğimiz yaz KKTC deydim.Hiç lpg li araç görmedim.Sebebini sorduğumda"Hocam benzin Türkiyeden daha ucuz,niye lpg taktıralım ki"dediler ve inanırmısınız benzinliklerde hiç lpg satılmıyor.Aramızda tam 1 tl fiat farkı var.Selamlar.
Kula bela gelmez hak yazmadıkça,hak bela yazmaz kul azmadıkça...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 23, 2011, 14:59:24 »
kimse lpg yi suçlamasın hor görmesin ne mercedesler gördüm lpg li artık bu ülkede benzine yetişilimez tek çare lpg bence saygılar
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Mart 23, 2011, 15:16:51 »
benzin 3 tl olsa razıyım LPG kullanmam ama nerde :(
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Mart 23, 2011, 15:17:30 »
allah rahmet eylesin allah ailelerine sabır versin,yapacak birşey yok türkiyede insan hayatı okadar ucuzki ülkeyi bu hale getirenler utansın,benzin ve mazot el yaktığı sürece kimse dönmez lpg den....
:alkis: :alkis: :alkis:
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 23, 2011, 19:48:44 »
o kadar şiddetli bir çarpışmada ölmeyip de çıkan yangında ölmüş olamaz hepsi de...
ayrıca LPG tankından dıolayı yangın çıkacağını sanmıyorum, böyle bir kazada benzin deposu da çok kolay bir şekilde hasar görerek yangına sebep olabilir...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Mart 23, 2011, 19:57:00 »
Hocam bakın duygusal davranmayın! Araç patlayacak olacaksa benzinde de patlar... Benzin daha kötü patlar... Olayın tüple alakası yok! Ayrıca sizce millet neden her geçen gün LPG taktıyor bir düşünün... ! Benim haraç henüz LPG li değil fakat benzin fiyatları böyle devam ederse ben de taktırmak zorunda kalacağım... :(

Benzin lpg'den daha kötü falan patlamaz sallamadan önce biraz daha düşünün. 30 litrelik bir basınçlı gaz dopu bir depo ile 50küsür litre sıvı yakıt aynı değildir. Benzinin patlaması için aynı anda bütün deponun buharlaşıp belirli bir oranda hava ile karışıp üstünede birde sıkışması lazım. deodorant tüpleri bile nasıl patlarken ne kadar tahribat yapıyor, inanmazsanız youtubeden aratın görün.

benzin pahalı lpg ucuz diye benzini yerden vururlar, otomatik arabalar biraz daha fazla yakat diye yerden yere vururlar..  anlamıyorum bu milleti ben.
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 24, 2011, 14:46:46 »
Volkan bey kimse benzini yerden yere vurmuyor. Para olsa da bol bol alsak :)..
Tabi ki gaz yakıt daha tehlikelidir.. sızar, birikir, gözle görünmez, hava ile iyi karışır.
Ama şu da bir gerçek ki bunlar bilindiği için aşırı sağlam depolar ve çoklu güvenlik önlemleri kullanılıyor.

Ha bir kere sızdıktan sonra hangisi daha kolay ateş alır, (ya da hiç ateş almaz da motorin gibi sıkıştırılması mı gerekir) onun bir ölçüsü var.. Oktan ile ölçülüyor.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 24, 2011, 15:28:31 »
Lpg li araçta benzin deposu da var belki yangın oradan başladı
lpgli olmayıp da yanan  çok araç var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #37 : Mart 24, 2011, 17:49:58 »
"lpg'den yanan araç / toplam LPG'li araç sayısı" bilgisini vermeden herhangibir yorum yapmak doğru değil bence.
hatırlarsanız ankara ostimde aynı gün içinde iki şiddetli patlama olmuştu ve haberlerde şöyle bir cümle gördüğümü çok iyi hatırlıyorum: "...binanın önündeki 6 adet (veya daha fazla) LPG'li aracında yandığı patlamada..." şimdi patlamanın niye olduğu bile belli değilken araçların LPG'li olduğunu özellikle üstüne basa basa yazan basına tarafsız gözüyle bakabilir misiniz?
başka herhangibir kazada veya yanan araç haberinde hiç "mazotlu araba veya benzinli araba" şeklinde bir detay okudunuz mu?
ben TSE'de çalışıyorum ve LPG tanklarına onay veren birim hemen bir üst katımda ve orada çalışan mühendis bir arkadaşıma bu konuyu sordum özellikle. tankların testinde alevin içine tankı atıyolarmış ve patlayıncaya kadar bekliyorlarmış. direk veriler üzerinden konuşamayacağım şu anda ama çok çok yüksek bir basınç altında anca patlıyormuş tanklar. yani oldukça uzun bir süre şiddetli bir alevin içinde kalması lazım patlaması için. ayrıca tankların çıkışlarında da basınç değişimi olduğu zaman gaz çıkışını anında kesen bir valf ve birde yedek valf varmış. kısacası LPG'nin patlaması için extrem şartlar oluşması gerekiyor...
ben şahsen LPG'nin kullanımının azaltılmaya çalışıldığını düşünüyorum. kaldı ki bu kadar tehlikeli olsa devlet eliyle onay verilmezdi herhalde bu tadilatlara...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Volkswagen.Aus liebe zum automobil
« Yanıtla #38 : Mart 24, 2011, 17:52:58 »
babamin yeni alacagi araba benzinli ve lpg yoksa taktirmayacagim gördügünüz gibi lpgli araclar riskli....
Lord of the Passat :)
1999 Passat 1.8 20v Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 24, 2011, 17:53:51 »
ben lpg taktırmadan karar verme aşamasında edindiğim bilgilerde,
bir firma bana lpg likaza yapmış araçların resimlerini gösterdi.
simit tüplu bir araca arkadan çarpan mitsubishi canter kamyonetin önünde dimit tüpün kalıp gibi şekli vardı.
lpgli aracın arkası abartısız arka koltuğa kadar gelmiş ve lpg tankı ayan beyan ortada kalmıştı.
bunu gördükten sonra ikna oldum.
yaklaşık 2 senedir lpg li kullanıyorum.
ama her ihtimale karşı sızıntı riskini her zaman aklımda tutuyorum.
Pruva Neta