Gönderen Konu: Otomatik Klima (A/C) Fonksiyonu  (Okunma sayısı 50198 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Otomatik Klima (A/C) Fonksiyonu
« : Ocak 04, 2011, 19:54:51 »
İyi akşamlar.1,5 ay kadar önce corolla comfort extra aldım.Forumda araştırmama rağmen corolla otomatik klimanın çalışma sisteminde ( A/C ) ile ilgili kafamda soru işaretleri kaldı.Autonun fonksiyonunu biliyorum.Yazın hangi sıcaklığa getirirsek A/C ışığı yanacak veya Auto seçilirsen fanı ve o ısıyı klima otomatik sağlayacak. Şimdi gelelim kafamdaki sorulara.
1.Yazın klima çalışmadan ,  kışın radyatör ısısını almadan  dışarıdaki havayı kendi sıcaklığında almak istersek ayarlama nasıl olacak. ( Bu iş manuel klimada çok kolaydı.)
2.Kışın sıcak hava almak istediğimde A/C de üfleme moduna göre yanabiliyor.Düğmeye basarak Söndürüyorum. Kısacası kışın sıcak hava alırken A/C de yanarsa bu klimanın kompresörsünün  devreye girerek çalıştığını mı gösterir?Yani yakıta etki eder.
Veya Ne zaman olursa olsun A/C lambasının yanması klima kompresörsünün devrede olduğunu mu gösterir?

Toyota Club Türkiye

Otomatik Klima (A/C) Fonksiyonu
« : Ocak 04, 2011, 19:54:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik Klima (A/C) Fonksiyonu
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2011, 23:15:41 »
bünyamin bey ac ışığının yanması klimanı devrede olduğunu gösterir.kışın sıcak hava istediğimde ben dereceyi istediğim sıcaklığa çıkartıp fan düğmesini arırarak sistemi çalıştırıyorum.ac çalışmıyor.bu arada üfleme mode dediğiniz sanırım bacaklara,cama öne seçenekleri oluyor.direk modu camlara verirseniz otomatik olarak klima çalışıyor oda buğu varsa hemen çözsün diye siz başta dediğim gibi klima kullanmayycağınız zaman direk fan hızından açın böylece hangi modda olursa olsun klima devreye girmiyor.bu benim uygulamam ne derece doğru bilemiyorum ama ben bu sistemle idare ediyorum.farklı yolları varsa tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2011, 23:20:59 »
bünyamin bey ac ışığının yanması klimanı devrede olduğunu gösterir.kışın sıcak hava istediğimde ben dereceyi istediğim sıcaklığa çıkartıp fan düğmesini arırarak sistemi çalıştırıyorum.ac çalışmıyor.bu arada üfleme mode dediğiniz sanırım bacaklara,cama öne seçenekleri oluyor.direk modu camlara verirseniz otomatik olarak klima çalışıyor oda buğu varsa hemen çözsün diye siz başta dediğim gibi klima kullanmayycağınız zaman direk fan hızından açın böylece hangi modda olursa olsun klima devreye girmiyor.bu benim uygulamam ne derece doğru bilemiyorum ama ben bu sistemle idare ediyorum.farklı yolları varsa tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır.
bende aynı yöntemi kullanıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2011, 00:19:09 »
arkadaşlar,
 klima ışığının yanması klimanın devrede olduğunu gösterir, ama bunu o anda soğutuyor olarak algılamayın, otomatik olarak soğutma ihtiyacı doğduğunda soğutmaya başlayacak anlamında düşünün. yani kışın 5 derecede sen 22 derece ayarladın klima ışığı yanar ama kasnaktan kompresör dönmez hazırda bekler. yazın hava 30 derece sen 20 ayarladın ışık yanar, soğutma yapar, ısıyı düşürür kendini kapatır(ışık yanar), içeride ısı artar, tekrar çalışır bu böyle devam eder adı üstünde otomatik.......
çalışsa da çalışmasa da ışık yanar, sen çalışmasını istemiyorsan ışığı söndürürsün......
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2011, 00:22:26 »
burada bir istisnayı unuttum.....
ön cam buhusunu giderme tuşuna basılınca klima hemen çalışır ki soğuk hava hemen buhuyu giderir.....
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 06, 2011, 20:55:18 »
Cevaplar için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 06, 2011, 21:14:40 »
Aykut abi idare mi ediyon ya altında 2011 model klimalı araba var ne idaresi millet klimaya hasret seninkinde otomatik dijital var idare ediyorum diyorsun. :D

Bu arada bende aynı yöntemi kullanıyorum eğer aşırı buğu varsa buğu giderme tuşuna basıyorum zaten 1 dakika sürmüyor gitmesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 06, 2011, 22:21:50 »
Aykut abi idare mi ediyon ya altında 2011 model klimalı araba var ne idaresi millet klimaya hasret seninkinde otomatik dijital var idare ediyorum diyorsun. :D

Bu arada bende aynı yöntemi kullanıyorum eğer aşırı buğu varsa buğu giderme tuşuna basıyorum zaten 1 dakika sürmüyor gitmesi.
yok mahmut idare ediyorum derken başka yolunu aramıyorum bu yöntem bana yetiyor çok dert etmiyorum manasında söyledim.başka kullanım şekli varmı onuda bilmiyorum açıkçası.bu arada epeydir karşılaşmıyorduk nasılsın? arabada varmı bir gelişme?benimki aynen olduğu gibi duruyor.kış gelince iyice saldım araba işini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Ocak 06, 2011, 22:40:50 »
yok mahmut idare ediyorum derken başka yolunu aramıyorum bu yöntem bana yetiyor çok dert etmiyorum manasında söyledim.başka kullanım şekli varmı onuda bilmiyorum açıkçası.bu arada epeydir karşılaşmıyorduk nasılsın? arabada varmı bir gelişme?benimki aynen olduğu gibi duruyor.kış gelince iyice saldım araba işini.
Ben iyiyim Aykut abi asıl seni sormalı iyisindir inşallah kaloriferi kullanmanında başka yolu yok heralda .
Arabada değişiklik yok ama finaller bitsin stoplara en açığından siyah folyo çekmeyi düşünyorum bugÜn konuda açtım onunla ilgili linki aşağıda .

http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/sizce-yakismis-mi/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 06, 2011, 23:06:34 »
bende iyiyim sağol.umarım sınavlarında iyi geçer stoplardaki folyoda kendine başarı hediyen olur.
hemen konuya bakıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Ocak 06, 2011, 23:09:35 »
bende iyiyim sağol.umarım sınavlarında iyi geçer stoplardaki folyoda kendine başarı hediyen olur.
hemen konuya bakıyorum.
İyi dileklerin için teşekkürler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 08, 2011, 23:18:54 »
Bu havalarda en ideal derece olan 24 dereceye ayarlıyorum ben. ideal oda sıcaklığı derecesidir. Auto'ya basıyorum. Ama basınca yanan AC'yi yani klimayı kapatıyorum. Araba ısınıncaya kadar soğuk havayı içeri vermiyor sistem. Motor ısındıkça çalışmaya başlıyor, araç içi 24 dereceye geldimi kapatıyor kendiliğinden, yada iç ısı 24 dereceyi geçtimi serin/soğuk hava verip ısıyı 24 derece sabitlemeye çalışıyor.
Özellikle uzun yolda çok iyi performans veriyor. Havalandırmanın açıp olup olmadığını bile unutursunuz auto modda, hiç rahatsız etmez.

Yazında 22 derece de AC açık kullanıyorum. Auto modda AC açıkken, araç içi yeterli ısıya ulaşınca AC'yi kendi kapatıyor, ısı değişince gene açıyor. Böylece yakıttan da tasarruf sağlarsınız otomatik klimalarda.
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 09, 2011, 00:18:17 »
yaz yada kış ideal ısı 21 derecedir diye biliyorum.bu sıcaklık ne üşütür ne terletir.araçtan çıktığınızda dış ortamla araç içi sıcaklık farkları bu derecede kullanırsanız çok fazla etkilemez.ben uzmanların yalancısıyım sadece paylaşayım istedim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ocak 09, 2011, 10:18:51 »
21,5 bu araçta mükemmel :alkis:
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 09, 2011, 14:05:10 »
cihat ab 0,5 bişey farkettirmez sanıyorum.21,5 olsun hatta geniş davranıp 21 +-1 diyelim.keyfe ve isteğe bağlı. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 10, 2011, 21:34:54 »
cihat ab 0,5 bişey farkettirmez sanıyorum.21,5 olsun hatta geniş davranıp 21 +-1 diyelim.keyfe ve isteğe bağlı. :)

:)
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Lütfen Trafik Kurallarına Uyalım
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 120000
« Yanıtla #16 : Ocak 11, 2011, 11:55:16 »
otomatik klima konusunda Cihan Şenol beyin açıklamasına katılıyorum aynen öyle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 11, 2011, 19:28:03 »
bende her zaman 22,5 dereceye ayarlı ve automatic te  en rahatı
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ocak 12, 2011, 12:39:23 »

benim mesajımın 2 üstünde 22 1 üstünde 21 derece iddiasını ben ortalamaya alırken sende araya girdin beni ortaladın be mübarek :foto: :argh:
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 12, 2011, 14:13:38 »
cihat abi 21 derece benim iddiamdı zaten daha doğrusu otoriteler böyle söylüyordu, nede olsa hemşerimsin 0,5 için kırmayayım seni dedim, yanlışım olduysa kusura bakma.