Gönderen Konu: Alarm Problemi  (Okunma sayısı 14747 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Alarm Problemi
« : Kasım 30, 2007, 11:27:35 »
merhaba arkadaşlar
alarmıma kumandadan müdahale edemiyorum.kumandamın ışığı yanıyor fakat kapıları açıp-kapatmıyor.
sizce problem ne olabilir.

Toyota Club Türkiye

Alarm Problemi
« : Kasım 30, 2007, 11:27:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Alarm Problemi
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2007, 12:52:13 »
Alıntı yapılan: mehmet sezgin33
merhaba arkadaşlar
alarmıma kumandadan müdahale edemiyorum.kumandamın ışığı yanıyor fakat kapıları açıp-kapatmıyor.
sizce problem ne olabilir. [/quote]

benim aracta ta corolla orjinal alarm var sizin dediğinizi bir kere yaptıı ve gece yağnur yağıyordu sitede arabaya oturaamadım mahalleyi ayağa kaldırdı, iptalde edemedim sebepsiz larmı açmıyordu , sadece kapıları anahtarla açabilidim

toyotayı ara falan derken nasıl olduysa kendiliğinden düzeldi, yani alarmı açtı, açmayaınca aksi gibi motorda çalışmıyor ama alarmı devre dışı bırakma düğme yerini öğrendim motor kapağını açma düğmesinde saat düğmesi gibi kırmızı ufak bişey,

sonradan fark ettim ki aracı tam elektrik şehir trafonun yanına park etmişim bunlar manyetik dalga yayıyor ve bu kumandalarda hassaa freaknsları bide hava yağıyordu 2. etmen olarak,

kumanda yaptığımda freakans doğru olarak algılayamadı demekki arac,

sebebi ona bağladım sonra bidaha asla yapmadı,

servise gidince kontrol ettirdim bişey yok dediler.....

sizinkide buna benzer bişey olabilir

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Alarm Problemi
« Yanıtla #2 : Aralık 01, 2007, 14:02:03 »
Eğer kumandanın ışığı yanmıyor olsaydı kumanda piline bakın derdim. GErçi çok basit olurdu ama bilirsiniz bazı basit şeyler görmezden gelinebiliyor ve boşa uğraşlara sebep oluyor.
Birde kumanda anahtarlımı yoksa ayrı bir aparatmı?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Alarm Problemi
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2007, 14:07:30 »
Alıntı yapılan: Hakan Öztürk
Eğer kumandanın ışığı yanmıyor olsaydı kumanda piline bakın derdim. GErçi çok basit olurdu ama bilirsiniz bazı basit şeyler görmezden gelinebiliyor ve boşa uğraşlara sebep oluyor.
Birde kumanda anahtarlımı yoksa ayrı bir aparatmı?
[/quote]
kumandam anahtarsız.
dün oto sanayiye uğradım.alarm montajı yapan ustalardan birisine durumu izah ettim.
o da bana kumandam da çıkış olduğunu söyledi.ama tam olarak sebebini tespit edemedi.
tek çözümün yeni bir kumanda almak olduğunu söyledi.
yeni kumanda için 35-40 ytl civarında bir maliyeti olacakmış.
bu fiyat da bana normal gelmedi.
zaten modacar'ın internette 50-60 ytl'ye yeni alarmları mevcut
ne yapsam karar veremedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Alarm Problemi
« Yanıtla #4 : Aralık 02, 2007, 09:40:33 »
Alıntı yapılan: mehmet sezgin33
kumandam anahtarsız.
dün oto sanayiye uğradım.alarm montajı yapan ustalardan birisine durumu izah ettim.
o da bana kumandam da çıkış olduğunu söyledi.ama tam olarak sebebini tespit edemedi.
tek çözümün yeni bir kumanda almak olduğunu söyledi.
yeni kumanda için 35-40 ytl civarında bir maliyeti olacakmış.
bu fiyat da bana normal gelmedi.
zaten modacar'ın internette 50-60 ytl'ye yeni alarmları mevcut
ne yapsam karar veremedim
[/quote]
Kumandanın fiyatı normal. Banada bir kez garaj kapısı için lazım olmuştu ve 50 Tl. denince ilk önce bende şaşırmıştım ama malesef fiyatlar bu seviyelerde.
Bence başka bir alarmcıya da göster. Kumandanın çalışmadığından emin ol öyle değiştir.
Bu arada kumandaya sıvı kaçtı mı hiç?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Alarm Problemi
« Yanıtla #5 : Aralık 05, 2007, 12:14:01 »
Alıntı yapılan: Hakan Öztürk
Kumandanın fiyatı normal. Banada bir kez garaj kapısı için lazım olmuştu ve 50 Tl. denince ilk önce bende şaşırmıştım ama malesef fiyatlar bu seviyelerde.
Bence başka bir alarmcıya da göster. Kumandanın çalışmadığından emin ol öyle değiştir.
Bu arada kumandaya sıvı kaçtı mı hiç?
[/quote]
hayır hakan kardeşim
kumandamın herhangi bir sıvı ile hiçbir şekilde teması olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
Alarm Problemi
« Yanıtla #6 : Aralık 05, 2007, 14:50:18 »
bende eski aracımda olmuştu, Desi marka alarm vardı, ve arada bir buna benzer problem çıkartıyordu ( özellikle aracın elektriği uzun süreliğine kesilirse Akü ) ve ana üniteye bu kumandanın tekrar tanıtılması gerekiyor, bunun için kullanım kılavuzunda birşey yazmıyor fakat ustanın yaptığı işten anladığım kadarıyla araçtaki alarm alıcısının üzerinde bir "jumper" var ve onu ya kısa devre veya açık devre yaparak el kumandasından sinyal gönderiyor ve bu şekilde araç alarm alıcısı ve el kumanda vericisi arasında senkronizasyon sağlanıyor,
Senin durumuna gelince madem el kumandası sinyal gönderiyor ozaman sadece karşı tarfında bununla snkronize edilmesi  gerekir
Ayrıca gittiğin ustada sanırım seni kafalamaya çalışmış.
Zaten birçok usta geçinen insanlar sorunu bulup çözme mantığından çok uzaklar malesef
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Alarm Problemi
« Yanıtla #7 : Aralık 09, 2007, 22:10:19 »
Alıntı yapılan: HAKAN ATABERK
benim aracta ta corolla orjinal alarm var sizin dediğinizi bir kere yaptıı ve gece yağnur yağıyordu sitede arabaya oturaamadım mahalleyi ayağa kaldırdı, iptalde edemedim sebepsiz larmı açmıyordu , sadece kapıları anahtarla açabilidim

toyotayı ara falan derken nasıl olduysa kendiliğinden düzeldi, yani alarmı açtı, açmayaınca aksi gibi motorda çalışmıyor ama alarmı devre dışı bırakma düğme yerini öğrendim motor kapağını açma düğmesinde saat düğmesi gibi kırmızı ufak bişey,

sonradan fark ettim ki aracı tam elektrik şehir trafonun yanına park etmişim bunlar manyetik dalga yayıyor ve bu kumandalarda hassaa freaknsları bide hava yağıyordu 2. etmen olarak,

kumanda yaptığımda freakans doğru olarak algılayamadı demekki arac,

sebebi ona bağladım sonra bidaha asla yapmadı,

servise gidince kontrol ettirdim bişey yok dediler.....

sizinkide buna benzer bişey olabilir
[/quote]

Aynısı benim orjinal alarmın da başına geldi. Ben de o düğmeyi arayıp bulup susturdum, sonra hiçbir şey olmamış gibi kapandı. O günden beri bir problem çıkmadı.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
Alarm Problemi
« Yanıtla #8 : Aralık 12, 2007, 12:53:45 »
orjinal takılan alrmlarda yaşanabilecek bir sorun anahtardaki kumanda pilinin birmesi olabilir bunuda aracın kapısını anahtarla actıktan sonra anhtarı kontağa takıp yarım kontak pzisyonuna aldıgımızda arabanın torpidosunun alt kısmındaki ufak kırmızı butona bastıgımızda alarım susar pili değiştirdiğimiz zaman problem ortadan kalkar ama dışarda takılan alarımların kumandaları bazen frekans problemi yratıyor bud kulanılan malzemenin kalitesizliginden kaynaklanıyor kumandanın alarım beynine yeniden kodlanması gerekli bence alarmı montaj yaptırdıgın yere git şunuda söylemek istiyorum dışarıda takılan alaımlarda aracın elektirik tesisatı kesilerek işlem yapılıyor yani arabanın elektirik sistemine tamamen müdahele ediliyor orjinal alarımlarda ise hiç bir kablo kesilmeden soketler yardımıyla bağlanıyor buda daha sonralarda cıkabilecek arızaları engelliyor
Tuna ERGEN
Toyota Plaza Derindere Zeytinburnu
Yedek Parça

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Alarm Problemi
« Yanıtla #9 : Aralık 13, 2007, 10:51:21 »
Benim alarmda da bir özellik varki gıcık oluyorum arabaya binip kapıları kapatıp kontağı çevirdiğimde kapıları kilitliyor bende kapıları kapama dan kilitliyorum o zaman kilitlemiyorum toyotanın seviste taktığı alrmmış serviste program değiştirilmesi gerekiyormuş fian dedi buradaki alarm takan usta bunu bir kolay yolu  yokmu ? kontağa anahtarı sokup yarı çevirme filan yakında kapı açma mantallar kırılacak diye korkuyorum  (insanlar neden açılmıyor diye kola asılmaya başlıyor müdahale ben fark edeip durun kilitli diyene kadar mandalı çekiştiriyorlar )
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
Alarm Problemi
« Yanıtla #10 : Aralık 13, 2007, 11:39:13 »
abi o özelliğin iptali yapılıyor ama servise gelmen gerekli
Tuna ERGEN
Toyota Plaza Derindere Zeytinburnu
Yedek Parça

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Alarm Problemi
« Yanıtla #11 : Aralık 13, 2007, 12:06:01 »
cevabın için sağol inşallah 15 tatil de
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
Alarm Problemi
« Yanıtla #12 : Aralık 26, 2007, 23:56:04 »
Alıntı yapılan: Bülent Öztürk
Benim alarmda da bir özellik varki gıcık oluyorum arabaya binip kapıları kapatıp kontağı çevirdiğimde kapıları kilitliyor bende kapıları kapama dan kilitliyorum o zaman kilitlemiyorum toyotanın seviste taktığı alrmmış serviste program değiştirilmesi gerekiyormuş fian dedi buradaki alarm takan usta bunu bir kolay yolu  yokmu ? kontağa anahtarı sokup yarı çevirme filan yakında kapı açma mantallar kırılacak diye korkuyorum  (insanlar neden açılmıyor diye kola asılmaya başlıyor müdahale ben fark edeip durun kilitli diyene kadar mandalı çekiştiriyorlar )
[/quote]

Bülent bey gerçi arabalarımız aynı değil ama, Arabaya bibince siz ekstradan kilitlemeyin. Arabayı çalıştırıp biraz yol alınca kapılar otomatikman kilitleniyor zaten. Kapıyı açmak isteyenlere içerden kapı açma tuşunu kullanın. Kapıyı otomatik kilitleyince bence çok iyi oluyor (özellikle trafik ışıklarında) yoldaki çiklet satma bahanesiyle gezen hırsızlar, kapkaççılar ve tinerciler için bence elzem!

[quote=mehmet sezgin33]
merhaba arkadaşlar
sizce problem ne olabilir.
[/quote]
Öncelikle; Geçmiş olsun! Anahtarı eminim sert bir zemine düşürmüşsünüzdür!!! Yada pilli zayıflamıştır. Servise götürünce hallediyorlar.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Alarm Problemi
« Yanıtla #13 : Aralık 27, 2007, 00:47:06 »
Alıntı yapılan: Yasemin Güven
Bülent bey gerçi arabalarımız aynı değil ama, Arabaya bibince siz ekstradan kilitlemeyin. Arabayı çalıştırıp biraz yol alınca kapılar otomatikman kilitleniyor zaten. Kapıyı açmak isteyenlere içerden kapı açma tuşunu kullanın. Kapıyı otomatik kilitleyince bence çok iyi oluyor (özellikle trafik ışıklarında) yoldaki çiklet satma bahanesiyle gezen hırsızlar, kapkaççılar ve tinerciler için bence elzem!
Öncelikle; Geçmiş olsun! Anahtarı eminim sert bir zemine düşürmüşsünüzdür!!! Yada pilli zayıflamıştır. Servise götürünce hallediyorlar.
[/quote]
yasemin hanım bir kaç defa kumandayı düşürmüştüm ama çalışmaya devam etmişti.
tanıdık bir ustaya gösterdim o da problemi çözemedi .
bu gidişle yenisini alacağız artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Alarm Problemi
« Yanıtla #14 : Mayıs 02, 2008, 23:41:35 »
arkadaşlar alarmın kumanda problemini kendi imkanlarımla çözmeyi başardım.
alarmım scorpion markaydı. alarm takılırken kitapçığını da almıştım.kitapçığı karıştırırken yeni kumanda tanıtma işlemini anlatıyordu.o işlemleri uyguladım ve kumandam çalışmaya başladı.
ok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mayıs 03, 2008, 00:23:56 »
Sorununun çözüldüğüne sevindim peki benim bi sorum olacak ayrı bi konu açmadan burdan sorayım dedim sonradan alarm taktırmıştım (96 xei corolla) fakat sık olmamakla birlikte araç durup dururken 4 lü sinyalleri yakıyor ve ben müdahele yapana kadar sönmüyor hatta bi kaç kere aküyü boşaltmıştı bende alarm sigortasını çıkardım alarmı kullanmıyorum artık taktırdığım yere götürdüm 2 kere beynini değiştirdiler ama düzelmedi maalesef neden olabilir? Değerli görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim alarmı kullanmak istiyorum
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 03, 2008, 12:02:54 »
Arkadaşlar benim sonradan taktırdığım  alarmda da  sürüş esnasında  otomatik kapıları  kilitleme özelliği  vardı.İlk  zamanlar çocuklarım için falan  güvenlik  açısından hoş  bir  özellik olduğunu  düşünüyordum.Ancak bir  usta  dediki Allah göstermesin  bir  kaza  anında akü  fırlarsa kapıları  açamazsınız içerde  kilitli  kalırsınız  dedi.Bende bu  yüzden o özelliği iptal  ettim.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Mayıs 03, 2008, 13:00:14 »
dışardan gelen darbelerde alarmın devreye girmesi için bir darbe sensörü bağlanmışıtr.bunun hassasiyet ayarı darbe sensörünün içerisinde mevcuttur.en ufak titreşimlerde dahi devreye girmektedir.iyi anlayan bir ustaya gösterilerek bağlantıların yeniden kontrol edilmesinde fayda vardır.
ok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Mayıs 03, 2008, 13:03:56 »
osman bey isterseniz aracı çalıştırıp motor kaputunu açın akünün kutup başını çekin ve deneyin.eğer bağlantılar düzgün yapılmışsa elektrik kesildiği andan itibaren kapılar açılacaktır.bunu kendiniz de deneyebilirsiniz.
ok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 03, 2008, 21:35:39 »
Mehmet bey, diğer hesap (mehmet sezgin33) da sizin midir? Eğer sizin ise niye 2 hesabınız vardır?

Birini sileceğim, hangisi olsun?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler