0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arkadaşlaralarmıma kumandadan müdahale edemiyorum.kumandamın ışığı yanıyor fakat kapıları açıp-kapatmıyor.sizce problem ne olabilir. [/quote] benim aracta ta corolla orjinal alarm var sizin dediğinizi bir kere yaptıı ve gece yağnur yağıyordu sitede arabaya oturaamadım mahalleyi ayağa kaldırdı, iptalde edemedim sebepsiz larmı açmıyordu , sadece kapıları anahtarla açabilidimtoyotayı ara falan derken nasıl olduysa kendiliğinden düzeldi, yani alarmı açtı, açmayaınca aksi gibi motorda çalışmıyor ama alarmı devre dışı bırakma düğme yerini öğrendim motor kapağını açma düğmesinde saat düğmesi gibi kırmızı ufak bişey,sonradan fark ettim ki aracı tam elektrik şehir trafonun yanına park etmişim bunlar manyetik dalga yayıyor ve bu kumandalarda hassaa freaknsları bide hava yağıyordu 2. etmen olarak,kumanda yaptığımda freakans doğru olarak algılayamadı demekki arac,sebebi ona bağladım sonra bidaha asla yapmadı,servise gidince kontrol ettirdim bişey yok dediler..... sizinkide buna benzer bişey olabilir
Eğer kumandanın ışığı yanmıyor olsaydı kumanda piline bakın derdim. GErçi çok basit olurdu ama bilirsiniz bazı basit şeyler görmezden gelinebiliyor ve boşa uğraşlara sebep oluyor.Birde kumanda anahtarlımı yoksa ayrı bir aparatmı?[/quote]kumandam anahtarsız.dün oto sanayiye uğradım.alarm montajı yapan ustalardan birisine durumu izah ettim.o da bana kumandam da çıkış olduğunu söyledi.ama tam olarak sebebini tespit edemedi.tek çözümün yeni bir kumanda almak olduğunu söyledi.yeni kumanda için 35-40 ytl civarında bir maliyeti olacakmış.bu fiyat da bana normal gelmedi.zaten modacar'ın internette 50-60 ytl'ye yeni alarmları mevcutne yapsam karar veremedim
kumandam anahtarsız.dün oto sanayiye uğradım.alarm montajı yapan ustalardan birisine durumu izah ettim.o da bana kumandam da çıkış olduğunu söyledi.ama tam olarak sebebini tespit edemedi.tek çözümün yeni bir kumanda almak olduğunu söyledi.yeni kumanda için 35-40 ytl civarında bir maliyeti olacakmış.bu fiyat da bana normal gelmedi.zaten modacar'ın internette 50-60 ytl'ye yeni alarmları mevcutne yapsam karar veremedim [/quote]Kumandanın fiyatı normal. Banada bir kez garaj kapısı için lazım olmuştu ve 50 Tl. denince ilk önce bende şaşırmıştım ama malesef fiyatlar bu seviyelerde.Bence başka bir alarmcıya da göster. Kumandanın çalışmadığından emin ol öyle değiştir.Bu arada kumandaya sıvı kaçtı mı hiç?
Kumandanın fiyatı normal. Banada bir kez garaj kapısı için lazım olmuştu ve 50 Tl. denince ilk önce bende şaşırmıştım ama malesef fiyatlar bu seviyelerde.Bence başka bir alarmcıya da göster. Kumandanın çalışmadığından emin ol öyle değiştir.Bu arada kumandaya sıvı kaçtı mı hiç?[/quote]hayır hakan kardeşimkumandamın herhangi bir sıvı ile hiçbir şekilde teması olmadı.
benim aracta ta corolla orjinal alarm var sizin dediğinizi bir kere yaptıı ve gece yağnur yağıyordu sitede arabaya oturaamadım mahalleyi ayağa kaldırdı, iptalde edemedim sebepsiz larmı açmıyordu , sadece kapıları anahtarla açabilidimtoyotayı ara falan derken nasıl olduysa kendiliğinden düzeldi, yani alarmı açtı, açmayaınca aksi gibi motorda çalışmıyor ama alarmı devre dışı bırakma düğme yerini öğrendim motor kapağını açma düğmesinde saat düğmesi gibi kırmızı ufak bişey,sonradan fark ettim ki aracı tam elektrik şehir trafonun yanına park etmişim bunlar manyetik dalga yayıyor ve bu kumandalarda hassaa freaknsları bide hava yağıyordu 2. etmen olarak,kumanda yaptığımda freakans doğru olarak algılayamadı demekki arac,sebebi ona bağladım sonra bidaha asla yapmadı,servise gidince kontrol ettirdim bişey yok dediler..... sizinkide buna benzer bişey olabilir[/quote]Aynısı benim orjinal alarmın da başına geldi. Ben de o düğmeyi arayıp bulup susturdum, sonra hiçbir şey olmamış gibi kapandı. O günden beri bir problem çıkmadı.
Benim alarmda da bir özellik varki gıcık oluyorum arabaya binip kapıları kapatıp kontağı çevirdiğimde kapıları kilitliyor bende kapıları kapama dan kilitliyorum o zaman kilitlemiyorum toyotanın seviste taktığı alrmmış serviste program değiştirilmesi gerekiyormuş fian dedi buradaki alarm takan usta bunu bir kolay yolu yokmu ? kontağa anahtarı sokup yarı çevirme filan yakında kapı açma mantallar kırılacak diye korkuyorum (insanlar neden açılmıyor diye kola asılmaya başlıyor müdahale ben fark edeip durun kilitli diyene kadar mandalı çekiştiriyorlar )[/quote]Bülent bey gerçi arabalarımız aynı değil ama, Arabaya bibince siz ekstradan kilitlemeyin. Arabayı çalıştırıp biraz yol alınca kapılar otomatikman kilitleniyor zaten. Kapıyı açmak isteyenlere içerden kapı açma tuşunu kullanın. Kapıyı otomatik kilitleyince bence çok iyi oluyor (özellikle trafik ışıklarında) yoldaki çiklet satma bahanesiyle gezen hırsızlar, kapkaççılar ve tinerciler için bence elzem! [quote=mehmet sezgin33]merhaba arkadaşlaralarmıma kumandadan müdahale edemiyorum.kumandamın ışığı yanıyor fakat kapıları açıp-kapatmıyor.sizce problem ne olabilir.[/quote]Öncelikle; Geçmiş olsun! Anahtarı eminim sert bir zemine düşürmüşsünüzdür!!! Yada pilli zayıflamıştır. Servise götürünce hallediyorlar.
Bülent bey gerçi arabalarımız aynı değil ama, Arabaya bibince siz ekstradan kilitlemeyin. Arabayı çalıştırıp biraz yol alınca kapılar otomatikman kilitleniyor zaten. Kapıyı açmak isteyenlere içerden kapı açma tuşunu kullanın. Kapıyı otomatik kilitleyince bence çok iyi oluyor (özellikle trafik ışıklarında) yoldaki çiklet satma bahanesiyle gezen hırsızlar, kapkaççılar ve tinerciler için bence elzem! Öncelikle; Geçmiş olsun! Anahtarı eminim sert bir zemine düşürmüşsünüzdür!!! Yada pilli zayıflamıştır. Servise götürünce hallediyorlar.[/quote]yasemin hanım bir kaç defa kumandayı düşürmüştüm ama çalışmaya devam etmişti.tanıdık bir ustaya gösterdim o da problemi çözemedi .bu gidişle yenisini alacağız artık