Gönderen Konu: AVENSİS 1.6 COMFORT ARACIMA ATİKER LPG DÖNÜŞÜM ÖNERİR MİSİNİZ?  (Okunma sayısı 7259 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
Toyata Corana Apex imi sattım.2003 Avensis 1.6 Comfort aldım.Lpg dönüşüm konusunda kararsızım atikeri düşünüyorum.Avensiste Kullanan varsa görüş ve önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Merhaba;

Öncelikle hayırlı olsun,aracınıza LPG dönüşüm sistemi uygulandıktan sonra fazla devirli kullanmamanızı öneririm,3ZZ-FE ve 4ZZ-FE motorlarımızda genellikle subapların yanması yada aşırı ısı nedeni ile Ateşleme bobini arızası meydana gelebiliyor.

LPG dönüşüm sistemi markası olarak Prins markasını önerebilirim ama markadan ziyade montaj ve kalibrasyon kalitesi çok önemli,bu konularda titiz olmanızı tavsiye ederim.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Kişisel fikrimi sorarsanız, her marka 2 yıl garantili ;) ve diğer markalardaki gibi atiker'i de iyi bir usta montaj yaparsa verim alırsınız bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
kesinlikle atiker tavsiye etmiyorum .Ustanız ne kadar kaliteli de olsa .Atiker kesinlikle kalitesiz.İsmini vermek istemiyorum.Ankara Bölge distiribitöründe çalışan usta en son ayara gittigimde usta bunun ayarı neden böyle brc felan yılda bir gidiyor dedim .Usta abi kimse söylemiyor ama atiket tofaş şahin gibi parçası ucuz sık arıza yapar servisi yedek parçası çok dedi ugraşmamak istiyorsan ya BRC yada PRİNS taktıracaksın dedi.Ben 21 aracımada ucuz diye gittim atiker taktırdım .ne silkelemesi bitiyor nede ayarı .2 ayda bir kere mutlaka ayar istiyor enjektörler çabuk arıza yapıyor .Performans kaybı diger markalarda %5 %10 ise atikerde kesinlikle bu rakam % 10 % 20 aralıgında. Ben yanıldım başkaları yanılmasın.500 fazla verin başınız rahat etsin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
cok iyi olur taktır  ama 3 marka dışına cıkma  brc tattarini lovato

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
kesinlikle atiker tavsiye etmiyorum .Ustanız ne kadar kaliteli de olsa .Atiker kesinlikle kalitesiz.İsmini vermek istemiyorum.Ankara Bölge distiribitöründe çalışan usta en son ayara gittigimde usta bunun ayarı neden böyle brc felan yılda bir gidiyor dedim .Usta abi kimse söylemiyor ama atiket tofaş şahin gibi parçası ucuz sık arıza yapar servisi yedek parçası çok dedi ugraşmamak istiyorsan ya BRC yada PRİNS taktıracaksın dedi.Ben 21 aracımada ucuz diye gittim atiker taktırdım .ne silkelemesi bitiyor nede ayarı .2 ayda bir kere mutlaka ayar istiyor enjektörler çabuk arıza yapıyor .Performans kaybı diger markalarda %5 %10 ise atikerde kesinlikle bu rakam % 10 % 20 aralıgında. Ben yanıldım başkaları yanılmasın.500 fazla verin başınız rahat etsin

+1 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+

++1

PRİNS , BRC ,LAVATO KESİNLİKLE
AKTİF SERVİS - ÇORUM   TOYOTA   özel servisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
AKTİF SERVİS - ÇORUM   TOYOTA   özel servisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
kesinlikle atiker tavsiye etmiyorum .500 fazla verin başınız rahat etsin
evet bencede :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
ben brc de cihaz olarak sorunsuzdu
ama tasarruf nerdeyse hiç yoktu benzin kadar yakıyordu (araç şavrole aveo a/t)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
ben brc de cihaz olarak sorunsuzdu
ama tasarruf nerdeyse hiç yoktu benzin kadar yakıyordu (araç şavrole aveo a/t)

Zaten sürekli LPG ile kullanıldığında bile %30 civarı ekonomi yapılabiliyor (o da dönüşüm sisteminizde sorun çıkmaz ve masraf etmezseniz), sıralı sistemlerde LPG regülatörü ve soğutma suyu sıcaklığı belli bir ısıya ulaşana kadar benzinle çalışan araçta bu ekonomi neredeyse yarı yarıya düşebiliyor,yani %15 civarı.Bu da dönüşüm sisteminin kendi fiyatını amorti etmesi için uzun kilometreler gerektiriyor,Hiçbir sıralı sistem kullanıcısı kullanılan benzini hesabına dahil etmeden ,sadece LPG ile yapılan km'yi hesaplıyor bu da ortaya yanlış hesap çıkmasına neden oluyor.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Teşekkür ederim sn arkadaşlar hala lpg dönüşümüne kesin karar vermiş değilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Zaten sürekli LPG ile kullanıldığında bile %30 civarı ekonomi yapılabiliyor (o da dönüşüm sisteminizde sorun çıkmaz ve masraf etmezseniz), sıralı sistemlerde LPG regülatörü ve soğutma suyu sıcaklığı belli bir ısıya ulaşana kadar benzinle çalışan araçta bu ekonomi neredeyse yarı yarıya düşebiliyor,yani %15 civarı.Bu da dönüşüm sisteminin kendi fiyatını amorti etmesi için uzun kilometreler gerektiriyor,Hiçbir sıralı sistem kullanıcısı kullanılan benzini hesabına dahil etmeden ,sadece LPG ile yapılan km'yi hesaplıyor bu da ortaya yanlış hesap çıkmasına neden oluyor.

Bilmukabele:)
Ben matematik öğretmeni ile evlendim ve külüstür kartalı olanın bile "abi en fazla 10kuruş" yakıyor "sen fides değiştirmeyi bilmiyon" dedikleri dönemde bunları hesaplatmak için:)
AMAN HATUN GÖRMESİN:))

Saygılar...
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi

kesinlikle katılıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
2005 1.6elegant aracıma 5 ay önce atiker taktırdım.Bu süre zarfında 15000 km yaptım.Şükür şu ana kadar ne bir arızadan dolayı,ne de ayar için ustaya gitmedim.Performansda  normal şu an ,ilerisinde birşey çıkmaz inş.Ama önemli olan birşey var ustanın bilgi ve tecrübesi.Arkadaşlar sıkıntılar yaşamış ,haklı olarak tavsiye etmiyorlar.Ama ben şu an memnunum.Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Önyargıları kırmak önemli olan :) Yerli malı yurdumun malı ;) Paracıkları her anlamda dışarıya vermemek adına.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2005 avensis elegant'ım var :) atiker taktırdım LPG 2.10TL iken Şehirler arası KMde 15 kuruş yakıyordu şimdi LPG 2.28TL Tavsiye ederim performans kaybı gerçekten yok denecek kadar az 1000km 150TLye gittim giderken 200KM/s gördüm zaten 140-150den aşağıda düşmemiştim gerçekten çok tasarruflu ve sorun çıkarmıyo :)
'bozuk yol yoktur az benzin vardır'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
2005 avensis elegant'ım var :) atiker taktırdım LPG 2.10TL iken Şehirler arası KMde 15 kuruş yakıyordu şimdi LPG 2.28TL Tavsiye ederim performans kaybı gerçekten yok denecek kadar az 1000km 150TLye gittim giderken 200KM/s gördüm zaten 140-150den aşağıda düşmemiştim gerçekten çok tasarruflu ve sorun çıkarmıyo :)

!!! Türkiye sınırları içinde hız sınırları şehiriçi 50km/s, şehirlerarası 90km/s, bölünmüş yollarda 110km/s,  otoyollarda 120km/s olarak belirlenmiştir. Lütfen trafik kurallarına uyalım. !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Dostlar hastaneye bi gelin öle hızlı falan değil 100km ile bile olan bir kazayı görün emniyet kemeriniz yoksa 50km hız bile yeter... o yaraları hatta çoğu kere meftayı görünce kontrolsüz hız yapabiliyormusunuz
aman dikkat kurallar uymak içindir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
Atiker tavsiye edilmiyor benim bildiğim..