Gönderen Konu: Bor mineralli yağ katkısı  (Okunma sayısı 12896 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '04
  • 15 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Bor mineralli yağ katkısı
« : Ocak 02, 2011, 20:45:10 »
Herkese selam,

Piyasada satılan bor mineralli yağ katkısı kullanan var mı aranızda? Çekişi artırdığı, sesi azalttığı belirtiliyor. 2004 corollamda kullansam avantajı ya da dezavantajları neler olabilir? Daha önceden de belirtmiştim aracımda güç kaybı var diye ustam sorun yok diyor ama arabam rampalarda yığılıyor. Aracımın yağına bu tür bi katkı ilave etmemi tavsiye eder misiniz? İlgilenen herkese teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Bor mineralli yağ katkısı
« : Ocak 02, 2011, 20:45:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Bor mineralli yağ katkısı
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2011, 21:12:06 »
  Bu konuda sitemizde oldukça detaylı paylaşımlar mevcut, bir site içi araştırma oldukça işinize yarayabilir. Yine gerekirse burada da cevaplara ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '04
  • 15 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 02, 2011, 23:00:26 »
Teşekkür ederim Hakan Bey,
        Eski paylaşımları tabiki okudum ama birçoğunun üzerinden yıl geçmiş. Ürünler sürekli geliştirildiğinden dolayı tekrar sormak ve tavsiye almak istemiştim.
        Kullananların yorumları ve tavsiye edip etmedikleri benim için önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 02, 2011, 23:19:57 »
aslında çok bir yararı yok , iki yağ değişiminde bir kullanırsanız küçük aşınmaları engelleyebilirsiniz.

yada yıllarca kullanılmamış araçların motorunu küçük çapta rektefiye etmek için kullanılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2011, 00:09:58 »
Merhaba;

Daha önce başka bir konuda da söylediğim gibi içeriği ne olursa olsun yağ katkılarının yüksek aşıntıya uğramış motorlarda (yağ viskozite artışı sağlayarak) yatak vuruntusu sesi azaltma dışında herhangi bir yararını göremedik,motorunuzda çekiş düşüklüğü gibi bir problem var ise sebebi birçok etkiden olabileceğinden iyi ve dürüst bir serviste uygun bir check-up ile daha doğru sonuçlar alır,böylece paranızı da boşa harcamamış olursunuz.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2011, 17:16:28 »
Yağ eksiltmeyi keser sesi azaltır yakıtı düşürür ama kesinlikle performansla alakası yok yada motor sağlıklı bi etki etmiyor.performans için koymayın.Maf sensörünü temizletin boğazı temizletin filtreyi değiştirin bide depoya enjektör temizleyici koyun faydası var diyorlar. tabikide bujileride değiştirin
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2011, 21:09:14 »
Yağ eksiltmeyi keser sesi azaltır yakıtı düşürür ama kesinlikle performansla alakası yok yada motor sağlıklı bi etki etmiyor.performans için koymayın.Maf sensörünü temizletin boğazı temizletin filtreyi değiştirin bide depoya enjektör temizleyici koyun faydası var diyorlar. tabikide bujileride değiştirin

Yağ eksiltmeyi azalttığı yada sona erdirdiği ve yakıt tasarrufu yaptırdığı konusunda herhangi bir deneyiminiz varmı yağ katkıları hakkında? var ise paylaşabilirseniz sevinirim.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2011, 22:12:34 »
ben aracı aldığımda koydurmuştum bor power. performansa etkisi konusunda birşey söyleyemeyeceğim o yüzden. ama yakıt konusunda kesinlikle faydası var. herkesin verdiği değerlerden %10 daha düşük yakıt tüketimi görüyorum. bu ara bakımı yaklaştı aracın o yüzden yine yakıt tüketimi yükseldi biraz. ses konusunda toyota zaten sessiz bi araç olduğu için bi değerlendirme yapamayacağım. ben tavsiye ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 04, 2011, 10:09:48 »
Selam ,
   Ben bor katkılı yağı kullandım.Performans da öyle aman aman bir yükseliş beklemeyin. Ama benim gördüğüm şu ,  motor sıcaklığında biraz düşme gördüm. Bunun manası , pistonlardaki sürtünmenin biraz azaldığıdır. Sürtünme azalması da pistonların daha rahat hareket etmesi , yani performansın artması demek. Aynı zamanda yakıt ekonomisi demek. Yukarda dediğim gibi %20 - %30 gibi hayal ekonomi beklemeyin. Başka etmenlere de bakmak lazım. Ben bir önceki aracımda bunu kullandım. Ama aynı zamanda carbon clear yaptırdım. Üstüne üstlük yakıta da würt'ün katkısını koydum. Eh performans fena olmadı ama gene %30 gibi değerler hayal. En iyi ihtimalle %15 gibi bir değer elde edebileceğinizi düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 04, 2011, 11:08:11 »
Rampada yığılma sorunu için kompresyon testi öneririm. Subaplara bakmak da iyi olur. (Bir yöntem: Egzosun arkasına bir kağıt mendil tutun. Sadece dışayı üflüyorsa sorun yok. Mendil ileri geri hareket ediyorsa subap problemi!)
Bor katkısının motor aşınmasını azaltma konusunda pozitif bir etkisinin olduğunu söyleyebiliriz (en azından internet kaynaklarındaki genel kanı bu yönde) Fakat oluşmuş bir yıpranmayı geri döndürmek konusundaki yetkinliği bence hayli şüpheli.
Yağ kalitesi tabi ki performansı etkiler fakat "yığılma" düzeyinde olacağını sanmam. Motor iyi durumdaysa ateşleme veya yakıt sisteminden kaynaklanan birşey olabilir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Ocak 04, 2011, 13:06:31 »
toyota ustasının dediği erdem usta izmit sanayi bunca yağ firması var onlar çıkarmazken ha buu uşaklar çokmi akillidur daa özel olarak çıkamişler bir işe yaramaz dedi trabzonludur ustamız :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #11 : Ocak 04, 2011, 13:59:09 »
toyota ustasının dediği erdem usta izmit sanayi bunca yağ firması var onlar çıkarmazken ha buu uşaklar çokmi akillidur daa özel olarak çıkamişler bir işe yaramaz dedi trabzonludur ustamız :D

+1 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 04, 2011, 18:28:48 »
Ha buraya bunca otomobil firması var, mühendisleri arabanın altini koruyamayii, bu Würth 'deki uşaklar çok mi akilludur da alt koruma kaplaması çıkarmışlar?
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 04, 2011, 19:42:08 »
Ha buraya bunca otomobil firması var, mühendisleri arabanın altini koruyamayii, bu Würth 'deki uşaklar çok mi akilludur da alt koruma kaplaması çıkarmışlar?
bu güzeldi :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #14 : Ocak 04, 2011, 23:12:14 »

Alt koruma kaplaması dediğiniz madde piyasada pütür adı ile satılan bir zift türevi,içine katılan kimyasallar ile (kauçuk,elasten,üretan vs.) çeşitli özellikler kazandırılabilmekte.

Fabrika bant üretimi sırasında boya öncesi araçlarımızın şase,taban sacı iç ve dış taraflarına,podye ve kule saclarının iç taraflarına,arka davlumbazların iç taraflarına standart pütür (Türkiyede üretilen araçlarda Henkel Terotex 2000 kullanılıyordu en son 2005'te gittiğimde) kullanılıyor zaten.

Yalıtımdan memnun kalınmazsa özellikleri daha geliştirilmiş çeşitli kimyasallar ile tekrar yalıtım yapmak kullanıcıya bağlı birşey,Wurth,Berner,Tunap,Henkel bireysel satışlarından ziyade fabrikasyon üretim amaçlarına uygun ar-ge çalışması yapmakla beraber üretici firmalar üretecekleri aracın kalite sınıfına göre kullanacakları kimyasalları ve yalıtım malzemelerini belirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 05, 2011, 10:16:09 »
Hasıl-ı kelam, büyük şirketler fiyat-performans dengesini gözeten bir tasarım yaparlar. Sizin kendi önceliklerinize göre kullanmak istediğiniz ürün daha küçük bir firma tarafından üretilmiş fakat biraz daha performanslı bir ürün olabilir. Küçük firmanın daha akıllı olmasını gerektirmez.
Yağ konusuna dönecek olursak tam sentetikler dahil hemen bütün yağlar, petrolden elde edilen ucuz hammadeler ile (katkı tabir edilen) pahalı kimyasal maddelerin bir karışımı. Yani büyük bir yağ firması bunu tasarlarken en az maliyetle en iyi performansı elde etmeye çalışacaktır. Kusura bakmasınlar ama en çok sinekten yağ çıkaran da her sektörde büyük firmalardır. Şimdi biz yağımızın katkı kompozisyonuna kendimiz müdahale edebilir miyiz.. Ne yaptığımızı biliyorsak pekiala ederiz.
Nestle nesfit in içine bal döker yerim yani (ben kim oluyorum da nestlenin formülüne müdahale ediyorum demem). Ürünün üstünde "ballı" yazıyorsa bile bilirim ki damla damla koymuşlardır.. Tutup da balı boca etmezler.. (Sadece benzetme)
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 05, 2011, 11:19:19 »
Hasıl-ı kelam, büyük şirketler fiyat-performans dengesini gözeten bir tasarım yaparlar. Sizin kendi önceliklerinize göre kullanmak istediğiniz ürün daha küçük bir firma tarafından üretilmiş fakat biraz daha performanslı bir ürün olabilir. Küçük firmanın daha akıllı olmasını gerektirmez.
Yağ konusuna dönecek olursak tam sentetikler dahil hemen bütün yağlar, petrolden elde edilen ucuz hammadeler ile (katkı tabir edilen) pahalı kimyasal maddelerin bir karışımı. Yani büyük bir yağ firması bunu tasarlarken en az maliyetle en iyi performansı elde etmeye çalışacaktır. Kusura bakmasınlar ama en çok sinekten yağ çıkaran da her sektörde büyük firmalardır. Şimdi biz yağımızın katkı kompozisyonuna kendimiz müdahale edebilir miyiz.. Ne yaptığımızı biliyorsak pekiala ederiz.
Nestle nesfit in içine bal döker yerim yani (ben kim oluyorum da nestlenin formülüne müdahale ediyorum demem). Ürünün üstünde "ballı" yazıyorsa bile bilirim ki damla damla koymuşlardır.. Tutup da balı boca etmezler.. (Sadece benzetme)
+1 ,yılda 5 milyon varil yağ satan firmalar yağın daha uzun süre araç içerisinde bozulmadan kalacağı bir katkı maddesi çıkarmaz. Km bazında fiyatı artar örnek mineral yağlar sentetik yağlar , kar marjında değişiklik yok faydası olmadığınıda söylerler. Petrol şirketleri elektrikli otoları destekler mi desteklemez ,bu arada katkılı ürün kullanmadım ama bu iş maalesef böyle dünya düzeni.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Ocak 05, 2011, 12:45:53 »
abiler merakımdan soruyorum siz kullanıyomusunuz ve kullanıyosanız bir farkını gördünüzmü gözlerinizle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #18 : Ocak 05, 2011, 16:01:15 »

Bütün yağlar ham petrolden elde edilmez, tam sentetik olarak adlandırdığımız yağlar tamamen labaratuvar ortamlarında çeşitli kimyasallar ile elde edilen yağlardır,yağ firmalarının sinekten yağ çıkarması için herhangi bir sebep yok çünkü az önce bahsettiğim sentetik yağların fiyatları bile petrol fiyatları ile doğru orantılı artmaktadır,yağ firmalarının sinekten yağ çıkartmaktan çok daha önemli uğraşıları vardır, mesela en yüksek sıcaklıklarda veya en düşük sıcaklıklarda bile yağın asli görevlerini en iyi yerine getirebilen yağı kullanıcılara en uygun maliyet ile sunabilmek (çünkü motor yağı üretmek için petrol rezervi sahibi olmanız gerekmediğinden bu piyasada rekabet büyük).

Ballı Nestle Nesfit'e tekrar bal koymak yukarıdada belirttiğim üzere sizin ihtiyacınızdan ötürüdür,ihtiyacı olmayan biri nesfitin içinden balı çıkaramaz ancak ihtiyacı olan biri bal miktarını arttırabilir,ama unutmayın hangi balın nesfiti daha güzel hangi balın ise nesfitin tadını bozacağını denemeden anlayamayız :) (örneğiniz ile daha iyi anlatabilmek için bu şekilde anlattım)yani bu tamamen talep meselesi...

+1 ,yılda 5 milyon varil yağ satan firmalar yağın daha uzun süre araç içerisinde bozulmadan kalacağı bir katkı maddesi çıkarmaz. Km bazında fiyatı artar örnek mineral yağlar sentetik yağlar , kar marjında değişiklik yok faydası olmadığınıda söylerler. Petrol şirketleri elektrikli otoları destekler mi desteklemez ,bu arada katkılı ürün kullanmadım ama bu iş maalesef böyle dünya düzeni.

Yağ teknolojisi şu an elverdiğince ileride zaten 20.000km değişmeksizin kullanılabilen yağlar var (yağ değişim süresinin en büyük etkeni motor teknolojisidir) 100.000km boyunca değişim gerektirmeyen ATF'ler var, 80.000km değişim gerektirmeyen (üstelik organik) antifrizler mevcut,uzun süreler değiştirilmeyen yağların piyasada olması yağ markası açısından reklam olmaktan başka birşey değildir,yağ firmalarının en büyük satışı yaptığı yerler otomotiv fabrikalarıdır,bu da onları tek birşeyin ilgilendirdiğini gösterir,araç satış rakamları...

keza elektik ile çalışan aracın motoruna koyulmayan 4-5 litre yağın parasını aynı aracın difransiyeline,şanzımanına yada yağ basıncı ile çalışan herhangi bir yerine koyulan başka bir yağ ile çıkartır yağ firmaları,elektrik ile çalışan araçların petrol rezervi sahibi firmalar kadar endişe uyandırdığını düşünmüyorum yağ firmaları açısından.

abiler merakımdan soruyorum siz kullanıyomusunuz ve kullanıyosanız bir farkını gördünüzmü gözlerinizle...

Kullanıp fark görenler varmış Emre bey,biz kullandığımız hiçbir araçta daha önce de söylediğim gibi aşıntıları artmış vuruntulu motorlarda vuruntu sesini azaltmaktan (belli bir süre boyunca) başka herhangi bir fark göremedik.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 06, 2011, 15:18:43 »
Ufuk Bey, "Motor yağı hakkında tüm sorular ve cevapları" tread'inde gerçek tam sentetik yağlar, öyle olmadığı halde öyle söylenenler ve bu konudaki Castrol - Mobil arasındaki mahkeme, burada alınan karar ve bunun sonucunda ortaya çıkan tuhaf durumdan (ve dolaylı olarak müşterinin aldatılmasından)  bahsedildi.. (okuyunuz) Yani burada aydınlatmaya çalıştığınız konu zaten orada ışıl ışıl..
Petrol üreticisi olmayan yağ üreticisi olarak mesela Castrol'ün hammadeyi Mobil'den satın aldığını orada görürsünüz..
İkinci bir husus "sinekten yağ çıkarmak" değimi, kar etmek için aşırı detaylı hesap yapmak anlamına gelir. Büyük şirketler bu konuya çok önem verirler çünkü yekün fazla olduğu için mesela küçük bir dişliyi aluminyum yerine plastikten ürettikleri zaman milyonlarca dolar tasarruf yaparlar.

Mesela etil alkol gibi bir kimyasalı ele alalım. Bunu petrolden de elde edebilirsiniz, üzümden de elde edebilirsiniz. Üzümden elde edileni saf suyla seyreltip içebilirsiniz (votka). Diğerini sadece temizlikte kullanırsınız. "Laboratuvar ortamında" ikisini de bulabilirsiniz fakat kaliteleri farklıdır. Petrol kökenli maddeler genelde ucuzdurlar ve saflık dereceleri düşüktür.

"sinekten yağ çıkartmaktan çok daha önemli uğraşıları vardır, mesela en yüksek sıcaklıklarda veya en düşük sıcaklıklarda bile yağın asli görevlerini en iyi yerine getirebilen yağı kullanıcılara en uygun maliyet ile sunabilmek " demişsiniz.
Gözlerim yaşardı .. :) Bunu bir Web sitesinden falan mı aldınız? Üslupları budur çünkü .. Acıdım gariplere bari buradan  biraz yardımcı olayım:
 Anahtar kelime "ester".
 Jet motoruna koyuyorlar ve motoru kapatıyorlar. Bir daha açmıyorlar. Yağın ömrü, motorun ömrü kadar (veya daha fazla). O motor dakikada on bin devirde 1500 santigrat derecede çalışıyor. Yağ bana mısın demiyor...

Artık yorulmasınlar biz de onlar için üzülmeyelim.. :)
Uçak teknolojisi bunu biliyor.
Yarış sektörü biliyor.
Motorsikletciler biliyor.
Aslında bir tutuğu firmaya takım tutar gibi sonuna kadar güvenen bizler (sade vatandaş) dışında herkes biliyor.
Bunu kullanıyorlar mı?
Bazen bir damla koyuyorlar içine sonra da kutunun üzerine Süper Ultra Magnetik GTX Lubri Tech Pro Power Sport Syn gibi kelimelerin herhangi bir kombinasyonunu yazıp piyasaya sürüyorlar.
Neden .. çünkü pahalı..
Çünkü petrolden elde edilmiyor.
Hammaddeyi üreten bir başkası, yani kar marjı düşük.. tatlı para yok orada..
Bakınız araba firmaları "tam sentetik kullanın" lafını bile bir kullanım kılavuzuna yazmazlar. Neden .. çünkü Toyota'nın veya Ford'un ar ge'sinde çalışan insanlar bizim annemiz - babamız değiller. Onların amacı kendi şirketlerine para kazandırmak. Mesela yedek parça satışları düşünce ne yapıyorlar sizce? Kriz toplantısı mı yapıyorlar yoksa "aman ne sağlam araba üretmişiz" diye kutlama toplantısı mı..
Bence birincisi..
Dünya böyle..
Ama tabi ben de isterdim web sitelerinde yazdığı gibi olmasını..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac