0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bunu baska bir konuda Ahmet abiye'de sormustum, sana da sorayım ufuk arkadasım Motul yağı hakkında ne düşünüyorsun bu işin içinde olan biri olarak ?Motul 300V 0W-20 High RPM Motul 300V 5W-30 Power Racing Motul 300V 5W-40 Power Motul 300V 10W-40 Chrono Motul 300V 15W-50 Competition Motul 300V 20W-60 Le Mansben bir sonraki yağ olarak motul düşünüyorum tabiki pahalı MOTUL ESTER 5100 10W40 TECHNOSYNTHESE
Tunc, bir yilda kat ettigin km sayisi epeyi yuksekse dusunulebilir.Ama yilda 20bin km.nin altinda ise fiyatina degmez bence.Yagin kalitesinin/yapisinin yaninda motorda ne kadar kaldigi da onemli cunku.
Yağ eksiltmeyi azalttığı yada sona erdirdiği ve yakıt tasarrufu yaptırdığı konusunda herhangi bir deneyiminiz varmı yağ katkıları hakkında? var ise paylaşabilirseniz sevinirim.Saygılar...
2001 corolla vvt-iların lk çıkanları kronik yağ eksiltmeli araçlar delphi yağ ile azaltmıştı bu sene değiştirdik castrol magnetech 10-40 ile tamamen kesildi. Sesi azalıyor kesilikle farkı yok diyen konulmadn önceki halini bilmiyordur. Yakıt konusunda konulmadan önceki halini hatırlamıyorum ama 100kmde 5.1 ve 5.0 gördük.
Yuzde bir ya da iki ester katkisi var diyor ilk linkte. O kadarcik katki bile olsa Nissan musterileri onu ester yagi diye biliyor.Ahmet abi, o yuzden dediydim Nissan isi hafife almaya baslamis diye.Bir de 5000 km.de yagi degistirin diyorlarmis, hem 'ester (eser katkili) yag', hem kisa aralikli degisim...