Gönderen Konu: Lpg asist ve Ae101 e uygulanmış alternatifi  (Okunma sayısı 9957 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Lpg asist ve Ae101 e uygulanmış alternatifi
« : Aralık 30, 2010, 11:45:07 »
Evet arkadaşlar geçenlerde de yazdım buraya fakat elektronik bilgim zayıf olduğu için ve yeterli kaynak bulamadığım için kendim yapamadım ama Adanadan bir elektronikçi abiye bu devreyi yaptırdım. dün gece 12 civarı donmak üzere iken bağlayıp çalıştırdım :D

Gösterdiği Bilgiler...

1)Kalan LPG Litresi
2)Kalan LPG ye göre şehir içi gidilebilecek KM
3)Kalan LPG ye göre şehir dışı gidilebilecek KM
4)İç Sıcaklık
5)Dış Sıcaklık

Lcd ekran ışıklı ve gecede çok güzel görünüyor

Toyota Club Türkiye

Lpg asist ve Ae101 e uygulanmış alternatifi
« : Aralık 30, 2010, 11:45:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg asist ve Ae101 e uygulanmış alternatifi
« Yanıtla #1 : Aralık 30, 2010, 11:49:24 »
Fotoları göremiyorum :(
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 30, 2010, 11:50:51 »
tebrikler :) maliyeti ne oldu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 30, 2010, 12:02:40 »
ekranı daha estetik bişey seçseniz daha güzel olurdu bence...eğreti duruyor orda...güzel bi ekran bulup onu kullanırsanız daha estetik olur... tebrik ederim güzel çalışma olmuş...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 30, 2010, 12:05:00 »
Ercan valla böyle bişey yaptırdıysan bunun ticareti bile yapılır amaaaaa :D :D önce bizi tatmin etmelisin fotoğraf, detaylı bilgi, deneyip sonuçlarını paylaşmalısınki bizde bir istek uyansın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2010, 12:08:46 »
ben mesaj yazarken foto linkleri yoktu :D mesajımı yazana kadar eklemişsin bende fotoğrafları büyük boyda ekledim ;)

güzel bi çalışma olmuş PIC programlama ile yapılmıştır sanıyorum, akranı orta konsola monte etseniz ve önünede pleksiglastan bi parça kesip kamufle etsen çok daha iyi olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #6 : Aralık 30, 2010, 12:10:49 »
kesin istiyorum bundan ama :D lcd ekran falan güzel olur hani.. maliyetini merak ediyorum :)
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 30, 2010, 12:12:56 »
valla tebrik ederim elinize emeğinize sağlık
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 30, 2010, 12:13:41 »
Ercan valla böyle bişey yaptırdıysan bunun ticareti bile yapılır amaaaaa :D :D önce bizi tatmin etmelisin fotoğraf, detaylı bilgi, deneyip sonuçlarını paylaşmalısınki bizde bir istek uyansın :D

:D Mesut aracı satarsan ae101 al yol bilgisayarı benden :D
şaka bi yana %10 hata payı var alette oda depo orta doluyken oluyor
aletin çalışma mantığı şöyle ilk ayarlar için bi menü var orada aracımın 1lt ile kaç km gittiğini giriyorum sonra depomun kaç lt lik olduğunu giriyorum sonrada depoyu doldurup direnç değerini giriyorum (direnç değeri zaten ekranda görüntülenebiliyor) sonrada depo boşalınca o zamanki direnç değerini aynı şekilde giriyorum ve geri kalan hesaplamaları kendisi yapıyor zaten şuan doldurdum depoyu ve değeri girdim ortalama gerçekten dolu depoyla 330km falan gidiyordum oda 324 gösterdi bide boşalınca gireceğim değeri ozaman tam olarak herşey açığa çıkacak ama dediğim gibi %10 hata payı var oda lpg deposunun benzin deposu gibi olmamasından(lpgnin depo içinde çamaşır makinası gibi çalkalanmasından kaynaklı)
sonuçta yol bilgisayarıda ortalama veriyor şuan aleti test ediyorum hata payını en aza düşürmek için depo dolu boş değerleri ile oyanama yapılabilir zaten bi kere ayar yapıldı mı bidaha istemiyor sonuçta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 30, 2010, 12:18:04 »
ben mesaj yazarken foto linkleri yoktu :D mesajımı yazana kadar eklemişsin bende fotoğrafları büyük boyda ekledim ;)

güzel bi çalışma olmuş PIC programlama ile yapılmıştır sanıyorum, akranı orta konsola monte etseniz ve önünede pleksiglastan bi parça kesip kamufle etsen çok daha iyi olur :)

teşekkür ederim bende resimleri ekledim ama görünmedi bende link verdim
konsol işini düşündüm ama delmek istemedim işte sol taraftaki kaloriferin üstüne takacaktım oda hem zamanla kırılabilir hemde cam bugusu için eklemedim sonra ön camın sol köşesine yaptım kablolarıda oradaki küçük kaloriferden geçirdim ama 4 kablo geçirince tam oturmadı yerinden çıktı bende en mantıklı en güzel görünecek yer olarak burayı seçtim alt tarafıda oturunca yüksekte olduğum için rahatça görebiliyorum sorun yok yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 30, 2010, 12:18:05 »
Ercan valla çok güzel gerçekten, ekranın tipinde ufak bi fake var ama onada sen bi çözüm bulursun ilerliyen zamanlarda, bu bahsettiğin ayarlarıda birkereye mahsus giriyorsun değilmi, her gaz alışında yapmıyorsun yani ?  ayrıca hata payı orjinal yol bilgisayarlarında bile var okadarda kusur olur :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Aralık 30, 2010, 12:18:05 »
valla dediğiniz gibi bir kere ayardan sonra bi daha istemez öyle giderse çok güzel bişey.. şuan benım göstergemde arızalı ıkıde bır ugrasmaktan bıktım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 30, 2010, 12:26:14 »
Ercan valla çok güzel gerçekten, ekranın tipinde ufak bi fake var ama onada sen bi çözüm bulursun ilerliyen zamanlarda, bu bahsettiğin ayarlarıda birkereye mahsus giriyorsun değilmi, her gaz alışında yapmıyorsun yani ?  ayrıca hata payı orjinal yol bilgisayarlarında bile var okadarda kusur olur :D

Ekrandaki fake nedir yahu  Mesut? tabiki geliştireceğim inşallah sonra bunu şuan güzel yeterli
ayarları bir kere giriyorsunuz bidaha ellemiyorsunuz.40snde falan bir kendini güncelliyor. Değer okuma sırasında çok çukurlu sallantıda iseniz değerleri saçma sapan okumaması için güncellemeyi durduruyor şuanki koşullarda biçok özellik düşünülmüş durumda yani şimdilik çift taralı bant ile orada kalacak ben yerini rahat görüyorum sıkıntı yok

kalan km ile depodaki litreyi 5sn depodaki litre 10-15sn kadar kalan km olarak değişmeli gösteriyor

sıcaklıkları kendim butono basarak bakıyorum ben öyle istedim çünkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #13 : Aralık 30, 2010, 12:28:23 »
abicim maliyet maliyet :D :D :D ????????????????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 vvt-i/ 1.6 comfort/ 1.6 advance... Corolla..
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 30, 2010, 12:35:07 »
güzel olmuş. panel biraz daha güzel durabilirdi. bildiğim kadarıyla benım 2008 corolla da iç sıcaklık göstermiyor. :)
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 30, 2010, 12:39:34 »
abicim maliyet maliyet :D :D :D ????????????????

Maliyeti şöyle yapan kişi arkadaşım olduğu için ben sadece malzeme parasını verdim oda 55tlye mal oldu.tahminimce arkadaşa yaptırmak isteyen olursa 75tlye falan bu iş yapılır gibime geliyor çok fazla kendine para alacağını zannetmiyorum ama bu fiyata göre bile bence çok çok iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 30, 2010, 12:46:05 »
Hesap yapamayanlar için %10 hata payıda olsa güzel olmuş, neticede bunu geliştirmekti önemli olan. Tekrar elinize sağlık. İnce detaylar ve ayarlar zamanla çözülebilecek detaylardır diye tahmin ediyorum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 30, 2010, 12:47:38 »
anlık yakıt istiyorum ben ya :D onu nasıl yapcaz nasıl yapabiliriz ki ya :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 30, 2010, 12:52:05 »
Hesap yapamayanlar için %10 hata payıda olsa güzel olmuş, neticede bunu geliştirmekti önemli olan. Tekrar elinize sağlık. İnce detaylar ve ayarlar zamanla çözülebilecek detaylardır diye tahmin ediyorum. :)

tabiki öyle kullandıkça en iyi ayarı kullanıcı yapabilir direnç değerini bikaç arttırıp azaraltarak falan ince ayar yapılır bende şuan ayar için bilgileri yazıyorum kağıda 1-2 depo doldur boşaltta ince ayarımı girmiş olurum ve zaten bidaha ayarda yapmama gerek kalmaz.
kalsa bile ayarları kağıda yazdığım için depo ve lt olarak yakıtımda aynı olduğu için aynı değerleri girerek eski ayarımı yapmış olurum

Anlık yakıt için lpg yi kullanmak isterseniz enjektörlerin milisaniyede çalışma hızını lpg ecusundan okumak lazım sadece buda değil ayrıca km telinden de bilgi almak ve devirin her arttığında ve azaldığında gösterdiği direncide okumak bunları çarp böl bilmem ne çok şey lazım falan onun yapılması çok çok zor

en güzel özelliği araç yol bilgisayarlı bile olsa bu kadar güzel ölçüm yapamaz çünkü yol bilgisayarı benzine göre çalışıyor lpg için yanlış değerler gösteriyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 30, 2010, 12:54:27 »
en güzel özelliği araç yol bilgisayarlı bile olsa bu kadar güzel ölçüm yapamaz çünkü yol bilgisayarı benzine göre çalışıyor lpg için yanlış değerler gösteriyor

+1 lpg ölçen senin projeden başka sistem yok araçlarda :)