Gönderen Konu: 2011 toyota corolla da seyir halindeyken lastiklerin sesini içeriye veriyor  (Okunma sayısı 11413 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
bu sesi içeriye vermesinin sebebi nedir?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
toyotaların daha doğrusu japon otomobillerinin kronik sorunudur...yol sesini çok fazla iletir içerdekilere... demekki adamların tüm yolları kaymak gibi hiç ses duymuyorlar...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
Murat bey forum kuralları gereği önce tanışma bölümünden kendinizi tanıtmanız gerekmekterdir.
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
Maalesef, motor sesinden çok lastik gürültüsü var dümdüz yeni preslenmiş asfalt yolda olsa bile...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
otobanda giderken bahsetitğiniz lastik sesini duymuyorsunuz,50 binliralık araçlara yokohoma marka lastikler toyotaya hiç yakışmıyor doğrusu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
toyota 1.6 comfort extra aracımın lastikleri japon üretimi olan dunlop marka bu lastikler sert lastik olup sesi içeri verir.ancak mukavemetli lastik olduğunu soylediler.sağlam olması daha önemli diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
toyota 1.6 comfort extra aracımın lastikleri japon üretimi olan dunlop marka bu lastikler sert lastik olup sesi içeri verir.ancak mukavemetli lastik olduğunu soylediler.sağlam olması daha önemli diye düşünüyorum.

Benim aracın üzerindede dunlop lastik vardı inanılmaz ses alıyodu içeriye, şimdi petlasın kışlık lastiğini taktım kışlık lastik olmasına rağmen çok az ses alıyor içeri. Michelin i çok tavsiye ediyorlar sesi büyük oranda azaltıyormuş...
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
arkadaşlar dunlopda bu ses sorunu var aurislere türkiyede bridgestone turanza er300 takılıyor ve bu şikayeti duymadım kullananlardan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
Maalesef benim lastiklerde dunlop.Aracı alırken üzerinde vardi.Evet ses yapıyor.Bu doğru eski arabamda 4 yıl michelen kullandım.Onlar sesi daha az yapıyor.Sessizlikte michelenin eline kimse su dökemez.Kış lastiğim Goodyear UG7 tek olumsuz yanı biraz sesli olması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
Maalesef benim lastiklerde dunlop.Aracı alırken üzerinde vardi.Evet ses yapıyor.Bu doğru eski arabamda 4 yıl michelen kullandım.Onlar sesi daha az yapıyor.Sessizlikte michelenin eline kimse su dökemez.Kış lastiğim Goodyear UG7 tek olumsuz yanı biraz sesli olması.

Demekki ne yapcaz bidaha Dunlop lastiğe hayır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
Bridgestone lastikte de çok gürültü var, Toyotalar'a genelde hep Bridgestone (Lassa-Brissa da Bridgestone ürünü diye biliyorum) takıyorlar, aslında Michelin'in Energy Saver Serisi lastikleri iyi, bir dahaki seçimim kesin o olacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • sevdiklerinize zaman ayırın. Zamanınız azalıyor...
  • Kilometre: 11600
  • Model Yılı: '23
  • 3 kere teşekkür etti
Arkadaşlar 29 kasımda yeni araç aldım  ilk dikkat ettiğim şeylerden biri aracın lastikleri idi. yakohoma  araç servisten çıkmadan  4 tane michelin  attım türkiye yollarının lastiği değil ama  başkası kazımaz... sesizlikte 1 numara. hem de direksiyon kutusuna da zarar vermiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
dostlar geçen hafta içinde sabah 5,30 da e-5 den işime giderken (istanbul için) küçükyalı-göztepe arasında lastiklerden neredeyse hiç ses duymadım,belki o bölgedeki asfaltın yeni olması ile alakası vardır bilmiyorum ama libadiye caddesine gidridğimde maalesef lastik seslerini yine duymöaya başladım...daha öncede bu formda lastik sesleri konu edilmişti ozamanda asfaltların kalitesi ön plana çıkmıştı.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
dostlar geçen hafta içinde sabah 5,30 da e-5 den işime giderken (istanbul için) küçükyalı-göztepe arasında lastiklerden neredeyse hiç ses duymadım,belki o bölgedeki asfaltın yeni olması ile alakası vardır bilmiyorum ama libadiye caddesine gidridğimde maalesef lastik seslerini yine duymöaya başladım...daha öncede bu formda lastik sesleri konu edilmişti ozamanda asfaltların kalitesi ön plana çıkmıştı.....

Hocam dediğiniz gibi bazı asfaltlarda hiç ses olmuyor, genelde şehir içi asfaltlarında çok ses olmuyor fakat örn. ankara-istanbul otobanında ben bu sesten çok ciddi manada rahatsız oluyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Bridgestone lastikte de çok gürültü var, Toyotalar'a genelde hep Bridgestone (Lassa-Brissa da Bridgestone ürünü diye biliyorum) takıyorlar, aslında Michelin'in Energy Saver Serisi lastikleri iyi, bir dahaki seçimim kesin o olacak...

Kesinlikle öyle, benimde lastikler Bridgestone ve ciddi gürültü var yani. Ama Bridgestone lastiklerin, yol şartlarımıza daha dayanıklı olduğunu söylediler serviste sert olmasından dolayı. Michelin kar lastiklerini taktırıyorum şimdi bakalım onların sesi nasıl olacak. 
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
Hocam dediğiniz gibi bazı asfaltlarda hiç ses olmuyor, genelde şehir içi asfaltlarında çok ses olmuyor fakat örn. ankara-istanbul otobanında ben bu sesten çok ciddi manada rahatsız oluyorum.

serkan ramazan bayramında çoruma gidip geldim;otobanın bazı noktalarında hiç ses yokken dediğin gibi bazı yerlerde oldukca raahtsız edici sesi içeri alıyordu mesela tünelden anakaaya doğru gidişte hiç ses yokken izmit adapazarı bölgesinde yoğun bir  ses alıyordu araç...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
arkadaşlar benim aracın üzerinde yokohoma advan vardı ben de sesten dolayı değiştirdim. bu gün michelin primacy hp 91v aldım 4 adet.2010 41.hafta üretimi. dördüne peşin 700 lira dediler 6 taksitle 750 ye aldım. gerçekten çok farketti şu an ses problemi kalmadı. fiyatı diğer bayilere göre uygun geldi almak isteyen arkadaşlar varsa ümraniye tepeüstü shell benzinliği karşısında atalas lastik...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
michelin marka için oldukca iyiy bir fiyat dikkate alınır:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
arkadaşlar benim aracın üzerinde yokohoma advan vardı ben de sesten dolayı değiştirdim. bu gün michelin primacy hp 91v aldım 4 adet.2010 41.hafta üretimi. dördüne peşin 700 lira dediler 6 taksitle 750 ye aldım. gerçekten çok farketti şu an ses problemi kalmadı. fiyatı diğer bayilere göre uygun geldi almak isteyen arkadaşlar varsa ümraniye tepeüstü shell benzinliği karşısında atalas lastik...

Bu kadar fark ettimi Yokohoma'ları çıkartınca?? Bu arada çok iyi bir fiyata almışsın..
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Bende 2011 Corolla comfort extra kullanıcısıyım serviste orjinal alüminyım alaşım jantlar takıldı lastiklerimde dunlop aracım şu an 1700 km de 1,5 senedir izmirde yaşıyorum ama aslen istanbulluyum ve sıklıkla giderim aracı aldığım gün de istanbula yola çıktım ama lastiklerden bahsettiğiniz sesleri duyamadım hiç gelmedi oldukça hassas bir kullanıcıyım hani yolda arabayı dinler denenlerden sırf alttaki bir ses yüzünden sıfır aldığım ve 4 sene bindiğim diğer bir marka aracımı mahkeme sonucunda geri iade ettim ve paramı geri aldım şimdi hal böyleyken bahsettiğiniz sesleri nasıl duyamadığımı merak ettim doğrusu yada benim araç farklı ama lastikler de dunlop japonların bir bildikleri vardır diye düşünüyorum yoksa michelin takarlardı dediğiniz gibi bu ikinci corollam bundan önceki 2006 hatchback 1,6 idi onun üzerinde de bridgestone vardı ve hala 5 yıl orjinal lastikleri kullanıyordum ne zorlu yollar gördü kar kış yağmur bir problem yaşamadım ve sözü edilen sesleri onlada duymadım. Lastik sesini duyan arkadaşlara tek tavsiyem biraz müziğin sesini açsınlar ve arabalarını kullanmanın zevkini çıkarsınlar her marka aracı kullandım corolladan aldığım sürüş zevkini görmedim sevgiler saygılar