Gönderen Konu: 2011 toyota corolla da seyir halindeyken lastiklerin sesini içeriye veriyor  (Okunma sayısı 11414 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
arkadaşlar gerçekten çok çok fark etti. diğer lastikleri 40-50 bin km kullansam da değiştirsem hadi diğerleri sertleşmiştir de bu fark o yüzdendir diyeceğim. ama yokohomalar daha 5.000 km deydi asfalttan inmemişti hiç. önceden çukurlardan kasislarden geçerken korkuyordum resmen güp güp diye vuruyordu lastikler. aracın her yeri oynuyordu.lastikleri değiştirince her zaman kullandığım bir yol var ümraniyeden ataşehir e giderken ikbal caddesi bilirsiniz belki yolda setler, kasisler çok.ortada o sarı tırtıklı şeritler falan var. hepsini denedim özellikle üzerlerinden geçtim darbeler minimuma indi. sadece motor sesi var şu an lastik sesi sıfırlandı. kesinlikle tavsiye ederim...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Michelin i çok tavsiye ediyorlar sesi büyük oranda azaltıyormuş...
Michelin mi ? Güldürme abi Allah uzak etsin almanızı tavsiye etmiyorum.Kışlıkları takılı aşırı ses ve kayma var..Kışlıklarını almanızı tavsiye etmiyorum
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
Kod: [Seç]
Michelin mi ? Güldürme abi Allah uzak etsin almanızı tavsiye etmiyorum.Kışlıkları takılı aşırı ses ve kayma var..Kışlıklarını almanızı tavsiye etmiyorum
Evladım Ben yaz ve kış 4 sene michelen kullandım.Artık değişiklik olsun diye kış lastiklerimi Goodyear ug7 aldım.Öncelikle şunu belirteyim.Sessizlik konusunda hiçbir lastik michelenin eline su dökemez.UG7 kar,buz ve ıslak zeminde çok iyi.Fakat 7 derecenin altında kuru yolda çok sesli.Sürüş,konfor ve sessizlik konusunda michelen bir numara ama güvenlik konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı

Michelin müthiş bir lastik bence!
Yazlık Yokohama kışlık Michelinlerimden daha çok ses alıyor içeriye.Harikasın Michelin!İyi ki almışım!:)
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Tecrüben ne kadar araba ve lastik konusunda bilmiyorum ama, yaşına bakınca çok fazla olamayacağı kesin. Ben 20 senedir araba kullanıyorum. Bu güne kadar 8. arabma bu. Pek çok lasik denedim, yaz, kış, özel ekonomi lastiği filan..
Ses ve yumuşaklık konusunda Michelin'in üzerine tanımam.
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Conti sport contack 3 te kullanıyorum michelden kat kat daha iyi Elazığ-Bursa uzun yol yaptım michel virajlarda illallah ettiriyodu,nasıl kış lastiği anlamadım kayıp kayıp duruyodu,düz otobanda bile lastik sesi çok alıyor içeri..Bu arada Yokohamayla micheli kıyaslıyan abicim kendini güzel tatmin ediyosun ;)
Ayrıca kışlık lastiğimde bu
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Conti sport contack 3 te kullanıyorum michelden kat kat daha iyi Elazığ-Bursa uzun yol yaptım michel virajlarda illallah ettiriyodu,nasıl kış lastiği anlamadım kayıp kayıp duruyodu,düz otobanda bile lastik sesi çok alıyor içeri..Bu arada Yokohamayla micheli kıyaslıyan abicim kendini güzel tatmin ediyosun ;)
Ayrıca kışlık lastiğimde bu

Tatmin etmekle bir alakası yok.
Sen dedin diye Michelin kötü ben dedim diye de iyi olacak değil.Herkes şahsi fikrini söylüyor.Önceki mesajımda yazdığım şeyde hala iddialıyım.Yazlık Yokohamalarım kışlık Michelinlerden daah çok ses alıyor içeri..
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞıpTronik
1000km'de iken yokohama'ları çıkarıp michelin taktırdım bende. Gerçekten ses çok farkediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
kışlık lastiklerin ses yapması doğaldır bence yoldaki tutunma daha fazla olduğundan.dört mevsimlastiklere gelince benim aracımdada bridgestone ler var ve ses alıyor.michelin veya goodyer efficentgrip tavsiye ederim...veya bulabilirseniz alman malı goodyear excelence..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
kışlık lastiklerin ses yapması doğaldır bence yoldaki tutunma daha fazla olduğundan.dört mevsimlastiklere gelince benim aracımdada bridgestone ler var ve ses alıyor.michelin veya goodyer efficentgrip tavsiye ederim...veya bulabilirseniz alman malı goodyear excelence..

goodeyear excelence 215/55/ R17 lastikler var ben pek memnun değilim 50-60km de bile lastik sesi alıyorum beni rahatsız ediyor.

arabanın arka kısmından çukurlara girince vuruntu sesi geliyor lastiklerden.

50bin km'ye yaklaştığımda michelinle değiştirmeyi düşünüyorum
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ben de 2011 Comfort Extra sahibiyim. Üzerindeki latikler Dunlop marka 4 mevsim lastiklerdi. Kışın sert geçtiği bir yerde bulunduğum için kışlık lastik aldım. Michelin marka. Yani dunlopları henüz kullanmadım. Ve benim buranın yolları da öyle kaymak gibi değildir. Fakat öyle dediğiniz gibi bir ses duymadım. Lastiklerin özelliğinden olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat paylaşınca güzel
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
arkadaşlar dunlopda bu ses sorunu var aurislere türkiyede bridgestone turanza er300 takılıyor ve bu şikayeti duymadım kullananlardan

bende bridgestone turanza er300  185/65/14 86H serisi kullanıyorum gayet yumusak ve sessiz lastikler olarak gördüm.  86T serisi daha sert mesela. iklim şartları ve yoldurumu da değiştiriyor sessizlik yada gürültü yapıyor , çok dişli asfalt üzerinde her lastik ses yapar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Dunlop lastiklerim karda yol kavramıyor. Bunu bizzat deneyerek öğrendim. Hem de biraz pahalıya öğrendim.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,