Gönderen Konu: cam kaldırma tuşları yandı  (Okunma sayısı 9044 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
cam kaldırma tuşları yandı
« : Aralık 26, 2010, 18:57:22 »
arkadaslar 2000 model toyota corolla aracımda dün aksam camkaldırma tuslarının olduğu kısımdaki kart yandı bütün tuslar şalısıyor ama sol ön camı kaldırıp indirmiyor açıp baktım kart yanmış nerden bulabiliriz veya kartın bir kodu varmıdır nasıl ve nerde tamir ettirebiliriz

Toyota Club Türkiye

cam kaldırma tuşları yandı
« : Aralık 26, 2010, 18:57:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: cam kaldırma tuşları yandı
« Yanıtla #1 : Ocak 01, 2011, 22:03:13 »
Cam kaldırma düğme grubunun maalesef tamiri yapılamıyor,sadece ön'ler mi elektrikli yoksa dört cam'da elektrik kontrollümü bunu belirtirseniz orjinal sıfır ve yan sanayi fiyatlarını yazabilirim.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 01, 2011, 22:44:41 »
abi benim arabada da farklı bi sorun var.bazen çalısıyor bazen calışmıyor.hatta son zamanlarda hiç çalışmamaya başladı.ne yapabiliriz.saygılar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #3 : Ocak 01, 2011, 22:52:17 »
abi benim arabada da farklı bi sorun var.bazen çalısıyor bazen calışmıyor.hatta son zamanlarda hiç çalışmamaya başladı.ne yapabiliriz.saygılar....

Araçta otomatik cam kaldırma modülü var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2011, 00:49:29 »
evet abi ön sol tamamen acıp kapatıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ocak 02, 2011, 00:51:15 »
eger otomatik cam kaldırma modülü ona dersen abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6 : Ocak 02, 2011, 10:43:57 »
eger otomatik cam kaldırma modülü ona dersen abi

Hayır arabayı kilitlediğinizde camları otomatik kapatan bir modül varmı,onu sormuştum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ocak 02, 2011, 16:03:11 »
yok abi olsa süper olur tabi de:D çalışıyor du eskiden sol ön tek tük de olsa ama şimdi çok nadir açmaya korkuyorum kapanmaz belki diye:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '00
« Yanıtla #8 : Ocak 02, 2011, 18:21:10 »
aynı soruna benzer benimde başıma geldi. araba 93 gl sol ön cam motoru yandı. bumotorun elektriksel değeri bilen varmı 12v kaç wat?
2000 COROLLA SOL SPC AC -2008 KYMCO ACTİVE-ENFES DONDURMA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #9 : Ocak 02, 2011, 18:35:57 »
yok abi olsa süper olur tabi de:D çalışıyor du eskiden sol ön tek tük de olsa ama şimdi çok nadir açmaya korkuyorum kapanmaz belki diye:D

Cihan bey o zaman cam kaldırma düğmenizin ömrü dolmuş olabilir, cam kaldırma motoru arızasından ziyade cam kaldırma düğmeleri arızalanıyor ama kontrolünün yapılmasında fayda var yine de :)

aynı soruna benzer benimde başıma geldi. araba 93 gl sol ön cam motoru yandı. bumotorun elektriksel değeri bilen varmı 12v kaç wat?

Mehmet bey kaç watt olduğu çok önemli değil 12V olsun yeterli, en yüksek güçteki cam motorunu taksanız dahi en fazla camınız çok hızlı açılıp kapanır yada düşük güçteki bir motor takılırsa tam tersi yavaş açılıp kapanır, çok sorun değil yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ocak 03, 2011, 01:43:00 »
abi kaça patlar bana motorunda sorun yok gibi aslında tabi dedigin gibi baktırmak lazımda.bu arada cok tesekkür ederim yardımcı oldugun için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 03, 2011, 08:45:59 »
arkadaslar 2000 model toyota corolla aracımda dün aksam camkaldırma tuslarının olduğu kısımdaki kart yandı bütün tuslar şalısıyor ama sol ön camı kaldırıp indirmiyor açıp baktım kart yanmış nerden bulabiliriz veya kartın bir kodu varmıdır nasıl ve nerde tamir ettirebiliriz

Melih ; Bursa'da birçok elektronikçi o yandı dediğiniz kartı tamir edebilir. O hali ile hiç elletmeden Eskişehir'den falan geçerseniz yardımcı olurum tamiri ile ilgili, çokta bişey tutmaz 30-40 tl civarı bişey tutar sanırım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #12 : Ocak 03, 2011, 10:13:20 »
abi kaça patlar bana motorunda sorun yok gibi aslında tabi dedigin gibi baktırmak lazımda.bu arada cok tesekkür ederim yardımcı oldugun için

Taiwan üretimi yan sanayi dörtlü cam kaldırma grubu 100 lira civarlarında,Metin bey'in söylediği gibi tamir edilebilme şansı var ise (ben hiç görmedim) tamir edilip orjinalinin kullanılmasını öneririm.

Orjinali ise dört cam elektrikli ise 84820-12300 parça numarası ile 486,58TL, sadece ön iki cam elektrikli ise 84820-12320 parça numarası ile 318,87TL.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 03, 2011, 10:28:57 »
Taiwan üretimi yan sanayi dörtlü cam kaldırma grubu 100 lira civarlarında,Metin bey'in söylediği gibi tamir edilebilme şansı var ise (ben hiç görmedim) tamir edilip orjinalinin kullanılmasını öneririm.

Orjinali ise dört cam elektrikli ise 84820-12300 parça numarası ile 486,58TL, sadece ön iki cam elektrikli ise 84820-12320 parça numarası ile 318,87TL.

Saygılar...

+1

ae111 'in düğmelerinin tamirini yaptırdık, basit bir düzenek var içindeki karttaki devrede. Biraz elektronik bilgisi olan hatayı rahatça görüp kendisi bile tamir yapabilir. Kapı açılınca yağmurlu havalarda ıslanabiliyor, veya ani sıcaklık değişiminden nem olabiliyor ve kartın genelde üzerindeki yollarda kopmalar yaşanıyor ve buda devre kesilmesine neden oluyor. Yan sanayi kullanmaktanda tamirli orjinal veya tamirsiz orjinal en iyisi kesinlikle bencede :) Servis fiyatlarıda Ufuk'un dediği gibi o fiyatlarda geziyor bu anahtarlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 03, 2011, 11:03:48 »
Mehmet bey kaç watt olduğu çok önemli değil 12V olsun yeterli, en yüksek güçteki cam motorunu taksanız dahi en fazla camınız çok hızlı açılıp kapanır yada düşük güçteki bir motor takılırsa tam tersi yavaş açılıp kapanır, çok sorun değil yani.

Ufuk bey motorun watıyla ilgili açıklamanızda bir yanlışlık var, motorun watı düşük veya yüksek olması motorun hızını değil kuvvetini belirtir mesela 10 watlık bir motor 1kg yük kaldırabilirken 50watlık bir motor 5kg yük kaldırır gibi,

motorun hıznı belli eden şey ise devir / dakikadır yani RPM dir , 1 dakikada 1500 devir çeviren bir motor ile 1dk da 2500 devir çeviren bir motor karşılaştırıyor olsaydık ozaman 2500 devir olan camı hızlı kaldırır, 1500 devir olan ise yavaş kaldırır derdik.

Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #15 : Ocak 03, 2011, 11:13:09 »
Ufuk bey motorun watıyla ilgili çaıklamanızda bir yanlışlık var, motorun watı düşük veya yüksek olması motorun hızını değil kuvvetini belirtir mesela 10 watlık bir motor 1kg yük kaldırabilirken 50watlık bir motor 5kg yük kaldırır gibi,

motorun hıznı belli eden şey ise devir / dakikadır yani RPM dir , 1 dakikada 1500 devir çeviren bir motor ile 1dk da 2500 devir çeviren bir motor karşılaştırıyor olsaydık ozaman 2500 devir olan camı hızlı kaldırır, 1500 devir olan ise yavaş kaldırır derdik.

Selamlar.

Merhaba Mesut bey;

Aynı şeyden bahsediyoruz anladığım kadarıyla düşük güce sahip motor kaldırabileceği ağırlıktan fazlasını kaldırmaya çalıştığında zorlanacak ve camı yavaş kaldıracaktır (piyasada kapı camını hiç kaldıramayacak güçsüzlükte bir motora hiç rastlamadım),yüksek güçte bir motor kullanıldığında kaldırabileceği ağırlıktan daha azını kaldıracağı için camın kapanmasını daha hızlı sağlayacaktır (tecrübe ile sabittir).

Bahsettiğiniz elektrik motorundaki watt/rpm doğru orantılı ancak şu watt şu rpm çevirir gibi bir yaklaşım yanlış olur,piyasada cam motorları satılırken genelde rpm değeri belirtilmiyor,bu yüzden watt terimi girdi işin içine :)

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 03, 2011, 11:20:51 »
Ufuk bey anlıyorum ancak doğru bilgi vermekte fayda var, ben elektronik mezunuyum , bu işin doğrusuda bu şekildedir,

2 tane motor ele alalım biri 10 watt 1000 rpm 1kg kapasiteli,   diğeri 30watt 1000rpm olsun 2kg kapasiteli

500 gramlık 1 camı hangisi hızlı kaldırır ? ikiside eşit sürede camı kaldırıcaktır, tek farkları 10 watlık motor daha fazla yorulucak belkide ısınıcaktır, 30 watlık motor ise daha rahat kaldırıcaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 03, 2011, 11:34:56 »
2 tane motor ele alalım biri 10 watt 1000 rpm 1kg kapasiteli,   diğeri 30watt 1000rpm olsun 2kg kapasiteli

500 gramlık 1 camı hangisi hızlı kaldırır ? ikiside eşit sürede camı kaldırıcaktır, tek farkları 10 watlık motor daha fazla yorulucak belkide ısınıcaktır, 30 watlık motor ise daha rahat kaldırıcaktır.

+ 1000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #18 : Ocak 03, 2011, 11:47:50 »
Mesut bey;

Doğru bilgi vermek için yazdığınız için teşekkür ederim,elektronik mezunu olmanıza da saygı duyuyorum,anlattığınız durumu gayet iyi anlıyorum ancak araçlarda herşey kağıt üzerindeki gibi olmuyor maalesef,yazdıklarınız mantık çerçevesinde gayet doğru,ama aracınıza bir 03-06 avensis yada 98-03 Land Cruiser ön cam motoru takmayı denediniz mi?

Ben AE92 aracıma taktığım farklı ve camı daha büyük bir araca ait cam motorunun (sonrasında hızlı kapanması sonucu çarpma yapması sebebi ile orjinali ile değiştirdim) videosunu çekebilseydim diğer camlarla aynı hızda kapanıp kapanmadığının kararını size sorabilirdim keza camların yavaş kapanmasından şikayet eden müşterimizin (Araç Land Cruiser) cam motorunu piyasadan almış olduğu daha güçlü bir motor ile değiştirdiğimizde,orjinali en açık halden kapanmaya kadar geçen süre 8-9 saniye civarında iken yeni takılan motor ile (takılan cam motoru GMC üretimi bir jeep'e aitti) süre 5 saniye civarlarına kadar düştü (camın yüksekliği yaklaşık 50-60cm).

Not: Güçsüz kalan motorun yorulması ve ısınması konusunda ise tamamen haklısınız.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 03, 2011, 12:04:57 »
Ufuk bey değiştirdiğiniz güçlü dediğiniz motorlardın Devir/Dakika değerleri orjinalinden daha fazladır yoksa imkanı yok hız artmaz, neyse sorun değil ben doğrusunu yazayımda .

Kolay Gelsin.