0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abi benim arabada da farklı bi sorun var.bazen çalısıyor bazen calışmıyor.hatta son zamanlarda hiç çalışmamaya başladı.ne yapabiliriz.saygılar....
eger otomatik cam kaldırma modülü ona dersen abi
yok abi olsa süper olur tabi de:D çalışıyor du eskiden sol ön tek tük de olsa ama şimdi çok nadir açmaya korkuyorum kapanmaz belki diye:D
aynı soruna benzer benimde başıma geldi. araba 93 gl sol ön cam motoru yandı. bumotorun elektriksel değeri bilen varmı 12v kaç wat?
arkadaslar 2000 model toyota corolla aracımda dün aksam camkaldırma tuslarının olduğu kısımdaki kart yandı bütün tuslar şalısıyor ama sol ön camı kaldırıp indirmiyor açıp baktım kart yanmış nerden bulabiliriz veya kartın bir kodu varmıdır nasıl ve nerde tamir ettirebiliriz
abi kaça patlar bana motorunda sorun yok gibi aslında tabi dedigin gibi baktırmak lazımda.bu arada cok tesekkür ederim yardımcı oldugun için
Taiwan üretimi yan sanayi dörtlü cam kaldırma grubu 100 lira civarlarında,Metin bey'in söylediği gibi tamir edilebilme şansı var ise (ben hiç görmedim) tamir edilip orjinalinin kullanılmasını öneririm.Orjinali ise dört cam elektrikli ise 84820-12300 parça numarası ile 486,58TL, sadece ön iki cam elektrikli ise 84820-12320 parça numarası ile 318,87TL.Saygılar...
Mehmet bey kaç watt olduğu çok önemli değil 12V olsun yeterli, en yüksek güçteki cam motorunu taksanız dahi en fazla camınız çok hızlı açılıp kapanır yada düşük güçteki bir motor takılırsa tam tersi yavaş açılıp kapanır, çok sorun değil yani.
Ufuk bey motorun watıyla ilgili çaıklamanızda bir yanlışlık var, motorun watı düşük veya yüksek olması motorun hızını değil kuvvetini belirtir mesela 10 watlık bir motor 1kg yük kaldırabilirken 50watlık bir motor 5kg yük kaldırır gibi,motorun hıznı belli eden şey ise devir / dakikadır yani RPM dir , 1 dakikada 1500 devir çeviren bir motor ile 1dk da 2500 devir çeviren bir motor karşılaştırıyor olsaydık ozaman 2500 devir olan camı hızlı kaldırır, 1500 devir olan ise yavaş kaldırır derdik.Selamlar.
2 tane motor ele alalım biri 10 watt 1000 rpm 1kg kapasiteli, diğeri 30watt 1000rpm olsun 2kg kapasiteli500 gramlık 1 camı hangisi hızlı kaldırır ? ikiside eşit sürede camı kaldırıcaktır, tek farkları 10 watlık motor daha fazla yorulucak belkide ısınıcaktır, 30 watlık motor ise daha rahat kaldırıcaktır.