Gönderen Konu: cam kaldırma tuşları yandı  (Okunma sayısı 9045 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: cam kaldırma tuşları yandı
« Yanıtla #20 : Ocak 03, 2011, 12:11:54 »
Ufuk bey değiştirdiğiniz güçlü dediğiniz motorlardın Devir/Dakika değerleri orjinalinden daha fazladır yoksa imkanı yok hız artmaz, neyse sorun değil ben doğrusunu yazayımda .

Kolay Gelsin.

Başta da söylediğim gibi aslında aynı şeyden bahsediyoruz,terimleri düzelttiğiniz için teşekkür ederim.

Saygılar...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 03, 2011, 12:11:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #21 : Ocak 16, 2011, 09:34:55 »
Ufuk bey son derece haklı. Bizde o zaman küçük teyp motorlarından takalım onların Dk/Devirleri çok fazla yani camı çok hızlı kaldırır :D .Bir örnek vereyim aynı marka 230 luk taşlama makinası  2200 W 6500 Devir/Dak Yine aynı marka 115 lik küçük taşlama 720 W 11.000 dev/dak Büyük olanına 230 luk taş takılıyor küçük olana 115 lik taş takılıyor İnşallah anlatabilmişimdir Watt= kuvvet

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #22 : Ocak 16, 2011, 09:39:53 »
Benim Corolla nında cam kaldırma düğmesi yandı sebebide yağmurlu havada düğmelere su geldi bende çıkma veya 0 parça arıyorum Kodu 84820-12400 Aracımın modeli 2000 Corolla Terra A/C ön camları elektrikli banada parça konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #23 : Mart 03, 2011, 21:04:43 »
arkadaslar 2000 model toyota corolla aracımda dün aksam camkaldırma tuslarının olduğu kısımdaki kart yandı bütün tuslar şalısıyor ama sol ön camı kaldırıp indirmiyor açıp baktım kart yanmış nerden bulabiliriz veya kartın bir kodu varmıdır nasıl ve nerde tamir ettirebiliriz
Benim aracımında yanmıştı mekatronik okuyan bir arkadaşım var ona verdim yaptı istersen kargo ile gönder bir baksın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 03, 2011, 22:11:30 »
Ufuk bey son derece haklı. Bizde o zaman küçük teyp motorlarından takalım onların Dk/Devirleri çok fazla yani camı çok hızlı kaldırır :D .Bir örnek vereyim aynı marka 230 luk taşlama makinası  2200 W 6500 Devir/Dak Yine aynı marka 115 lik küçük taşlama 720 W 11.000 dev/dak Büyük olanına 230 luk taş takılıyor küçük olana 115 lik taş takılıyor İnşallah anlatabilmişimdir Watt= kuvvet

Ersen okuma yazman var anladığım kadarı ile bak bakalım ben bu mesajımda ne anlatmışım ;) Kocaeli Üniversitesi elektronik bölümü mezunuyum bu arada.

Küçük teyip motoru çok hızlı döner doğru ama kaç watt güç üretebilir ;) kaç kiloluk yük kaldırma kapasitesine sahiptir ;)

haaaaa dersenki Mesut ya camı ağırlıksız kabul edersek (fizikteki sürtünme kuvvetini sıfır  varsayarsak gibi ;) )  ozaman teyip motoru camı kaldırır hızlı bir şekilde ;)

Ufuk bey motorun watıyla ilgili açıklamanızda bir yanlışlık var, motorun watı düşük veya yüksek olması motorun hızını değil kuvvetini belirtir mesela 10 watlık bir motor 1kg yük kaldırabilirken 50watlık bir motor 5kg yük kaldırır gibi,

motorun hıznı belli eden şey ise devir / dakikadır yani RPM dir , 1 dakikada 1500 devir çeviren bir motor ile 1dk da 2500 devir çeviren bir motor karşılaştırıyor olsaydık ozaman 2500 devir olan camı hızlı kaldırır, 1500 devir olan ise yavaş kaldırır derdik.

Selamlar.

Ufuk bey anlıyorum ancak doğru bilgi vermekte fayda var, ben elektronik mezunuyum , bu işin doğrusuda bu şekildedir,

2 tane motor ele alalım biri 10 watt 1000 rpm 1kg kapasiteli,   diğeri 30watt 1000rpm olsun 2kg kapasiteli

500 gramlık 1 camı hangisi hızlı kaldırır ? ikiside eşit sürede camı kaldırıcaktır, tek farkları 10 watlık motor daha fazla yorulucak belkide ısınıcaktır, 30 watlık motor ise daha rahat kaldırıcaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 04, 2011, 10:57:24 »
Ersen okuma yazman var anladığım kadarı ile bak bakalım ben bu mesajımda ne anlatmışım ;) Kocaeli Üniversitesi elektronik bölümü mezunuyum bu arada.

Küçük teyip motoru çok hızlı döner doğru ama kaç watt güç üretebilir ;) kaç kiloluk yük kaldırma kapasitesine sahiptir ;)

haaaaa dersenki Mesut ya camı ağırlıksız kabul edersek (fizikteki sürtünme kuvvetini sıfır  varsayarsak gibi ;) )  ozaman teyip motoru camı kaldırır hızlı bir şekilde ;)

mesut sana katılıyorum çok doğru yazmışsın, ufuk arkadaşımızın tecrübeleri de doğrudur muhakkak, güçle hız değişir ama arkadaşın atladığı bir nokta var. kapasitesi 1 kg. camı kaldırmaya yeten bir motorla 5 kg camı kaldırmaya çalışırsan motoru limitinin 5 kat üzerinde kullanırsın. yani motor o yükü kaldıramadığı için çok daha yavaş çalışır. daha somut bir benzetmeyle boş bir kamyon bir rampayı yüklü olana göre daha seri çıkar, çünkü daha çabuk devirlenir. 1 dk. bekleyeceğine 5 dk beklersin işin görülür ama bir kaç kaldırmadan sonra o motor yanar. yani sanayicimin ortak lafı olan "bişey olmaz abi nooolacak" demekle olmuyor. uzun vadede bişey oluyor...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #26 : Mart 10, 2011, 21:41:24 »
Mesut bey ben o teyp motoru muhabbetini espiri olsun diye yazdım anlamamışşın. Arkadaşımızın sorununla ilgilenseydik iyi olacakark arkadaşımızın o camı kaldırmasındaki en önemli parçalardan birisi olan tuşları yanık ilk önce tuşları ayarlıyalım yavaş kalksada olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 10, 2011, 22:40:26 »
abi benim arabada da farklı bi sorun var.bazen çalısıyor bazen calışmıyor.hatta son zamanlarda hiç çalışmamaya başladı.ne yapabiliriz.saygılar....

Aynı durumda bizimde sol arka cam yapıyordu babam söktü düğmenin içini açtı kulak pamuğu yardımıyla içini temizleyince düzeldi. Hatta onu hallettikten  1 yıl sonra sağ ön öyle yaptı bende babamın aynısını yaptım şuanda şıkır şıkır çalışıyor :)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=22132.msg295285#msg295285
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 10, 2011, 22:41:13 »
Benim sorum biraz garip gelebilir,arabayı aldığımda farketmediğim farkedip oto elektrikçiye sorduğumda tatmin edici bir cevap alamadığım bir sorun.Aracım 2000 vvti tera ac,sol ön camı kaldırma tuşu camı otomatik şekilde kaldırmak için çift kademeli fakat otomatik kaldırmıyor,elektrikçi belki bu özellik vardır belki de parça yanmıştır yerine bunu bulup takmışlardır dedi.Cahilliğimi mazur görüp cevap yazarsanız sevinirim.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #29 : Mart 17, 2011, 09:33:53 »
Benim sorum biraz garip gelebilir,arabayı aldığımda farketmediğim farkedip oto elektrikçiye sorduğumda tatmin edici bir cevap alamadığım bir sorun.Aracım 2000 vvti tera ac,sol ön camı kaldırma tuşu camı otomatik şekilde kaldırmak için çift kademeli fakat otomatik kaldırmıyor,elektrikçi belki bu özellik vardır belki de parça yanmıştır yerine bunu bulup takmışlardır dedi.Cahilliğimi mazur görüp cevap yazarsanız sevinirim.

Sol ön camı tam kapandıktan sonra tuşu 5 sn basılı tutun otomatik kaldırma devreye girecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Eylül 09, 2012, 12:49:32 »
kusura bakmayın sayın arkadaşlarım abilerim kardeşlerim.ben bir senedir sınavlar derdiyde malum mühendislik okuyunca hayattan kopmalar oldu :) bu arada ben toyotanın ön sol butonunu yaptırdım. Ercüment beyin diğer gönderdiği fotolara baktım ama sol ön biraz daha farklı gibi ve içinide görme sansım oldu sağolsun ustada baya uğraştı. gördüğüm kadarıyla umarım yanlış değilimdir elektriksel kitleme şeklinde calışıyor butonlar.benim sadece yukarı yönde kiitlenmiş kalmış. Ustam da arada tutan plastik uydurdu yapıştırdı tam performans alamasam da %90 bana yetiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • by Erman
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 178000
  • Model Yılı: '99
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 19, 2013, 01:45:00 »
benimde aynı sorun başımda. 99 corolla ön sol camı indirip kaldıran düğme çalışmıyor gerisi hep çalışıyor. o düğme yanmış sadece. çıkma orjinal parça bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. teşekkürler...
"99 COROLLA 1.3 TERRA 86 BG