0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ufuk bey değiştirdiğiniz güçlü dediğiniz motorlardın Devir/Dakika değerleri orjinalinden daha fazladır yoksa imkanı yok hız artmaz, neyse sorun değil ben doğrusunu yazayımda .Kolay Gelsin.
arkadaslar 2000 model toyota corolla aracımda dün aksam camkaldırma tuslarının olduğu kısımdaki kart yandı bütün tuslar şalısıyor ama sol ön camı kaldırıp indirmiyor açıp baktım kart yanmış nerden bulabiliriz veya kartın bir kodu varmıdır nasıl ve nerde tamir ettirebiliriz
Ufuk bey son derece haklı. Bizde o zaman küçük teyp motorlarından takalım onların Dk/Devirleri çok fazla yani camı çok hızlı kaldırır .Bir örnek vereyim aynı marka 230 luk taşlama makinası 2200 W 6500 Devir/Dak Yine aynı marka 115 lik küçük taşlama 720 W 11.000 dev/dak Büyük olanına 230 luk taş takılıyor küçük olana 115 lik taş takılıyor İnşallah anlatabilmişimdir Watt= kuvvet
Ufuk bey motorun watıyla ilgili açıklamanızda bir yanlışlık var, motorun watı düşük veya yüksek olması motorun hızını değil kuvvetini belirtir mesela 10 watlık bir motor 1kg yük kaldırabilirken 50watlık bir motor 5kg yük kaldırır gibi,motorun hıznı belli eden şey ise devir / dakikadır yani RPM dir , 1 dakikada 1500 devir çeviren bir motor ile 1dk da 2500 devir çeviren bir motor karşılaştırıyor olsaydık ozaman 2500 devir olan camı hızlı kaldırır, 1500 devir olan ise yavaş kaldırır derdik.Selamlar.
Ufuk bey anlıyorum ancak doğru bilgi vermekte fayda var, ben elektronik mezunuyum , bu işin doğrusuda bu şekildedir,2 tane motor ele alalım biri 10 watt 1000 rpm 1kg kapasiteli, diğeri 30watt 1000rpm olsun 2kg kapasiteli500 gramlık 1 camı hangisi hızlı kaldırır ? ikiside eşit sürede camı kaldırıcaktır, tek farkları 10 watlık motor daha fazla yorulucak belkide ısınıcaktır, 30 watlık motor ise daha rahat kaldırıcaktır.
Ersen okuma yazman var anladığım kadarı ile bak bakalım ben bu mesajımda ne anlatmışım Kocaeli Üniversitesi elektronik bölümü mezunuyum bu arada. Küçük teyip motoru çok hızlı döner doğru ama kaç watt güç üretebilir kaç kiloluk yük kaldırma kapasitesine sahiptir haaaaa dersenki Mesut ya camı ağırlıksız kabul edersek (fizikteki sürtünme kuvvetini sıfır varsayarsak gibi ) ozaman teyip motoru camı kaldırır hızlı bir şekilde
abi benim arabada da farklı bi sorun var.bazen çalısıyor bazen calışmıyor.hatta son zamanlarda hiç çalışmamaya başladı.ne yapabiliriz.saygılar....
Benim sorum biraz garip gelebilir,arabayı aldığımda farketmediğim farkedip oto elektrikçiye sorduğumda tatmin edici bir cevap alamadığım bir sorun.Aracım 2000 vvti tera ac,sol ön camı kaldırma tuşu camı otomatik şekilde kaldırmak için çift kademeli fakat otomatik kaldırmıyor,elektrikçi belki bu özellik vardır belki de parça yanmıştır yerine bunu bulup takmışlardır dedi.Cahilliğimi mazur görüp cevap yazarsanız sevinirim.