Gönderen Konu: Hangisi daha konforlu: Corolla mı Civic mi?  (Okunma sayısı 19281 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹiq. ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
Hangisi daha konforlu: Corolla mı Civic mi?
« : Aralık 20, 2010, 23:05:06 »
Arkadaşlar bir senedir corolla comfort kullanıyorum ve lastik sesinden çok rahatsız oluyorum. Biraz araştırdım honda Civic dediler Süper konforluymuş. Kullanan arkadaşlar biraz yorum yapabilirmi: Özellikler Kemal abi seni dinlemek istiyorum.(Galerici bir arkadaşta sakın Civic alma daha fazla ses alıyor dedi. Japon arabalarının klasik özelliğiymiş kime inanıyım).
Corolla Comford d-4d
nazar etme ne olur, kredi çek seninde olur.
http://tinyurl.com/24m2rfs

Toyota Club Türkiye

Hangisi daha konforlu: Corolla mı Civic mi?
« : Aralık 20, 2010, 23:05:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangisi daha konforlu: Corolla mı Civic mi?
« Yanıtla #1 : Aralık 20, 2010, 23:32:20 »
bugüne kadar lastiklerinizi değiştirdiniz bilmem ama seçmiş olduğunuz lastiklerin yapısındanda olabilir.michlenin uzun yol için ürettiği denilebilinecek oldukça yumuşak bi kauçukdan üretilmiş lastiği var şu sıralar piyasada dilerseniz bi yetkili satıcısında görüşün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gidişine Yollar Hasta!!
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 20, 2010, 23:42:40 »
Bu konuyu hem kullandığım için hem de sık seyahat etme imkanı bulduğum için yanıtlamak istiyorum.  Kesinlikle  Corolla daha konforlu ve daha sessiz. 

Honda civic   yere olan yakınlığı, tavan alçaklı, arka koltukların darlığı ve ses izolasyonunun yeterli olmaması,  nedeniyle  5 üzerinden 3 puan veririm.

Corolla için şunu söyleyebilirim. Bu yazdıklarımın hepsinin tersini düşünün.. 5 üzerinden 4 veririm. 1 puanı da nazar değmesin diye kırarım  :)
O Benim GÖLGEM...  Toyota Corolla Comfort 1.33 Metalik Gri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 21, 2010, 00:03:27 »
daha önce aracın üstünde bridgestone lar vardı daha sonra michelinler taktık dünya varmış dedirtti. ne ses kaldı ne bişi yol tutuşunda ve dreksiyon yumuşaklığında hissedilir bir fark yarattı..
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 21, 2010, 00:36:20 »
benim 2009u alırken özellikle michelin olsun üstünde demiştim, kırmadılar michelinle geldi..fazlasıyla sessiz.. 3.18i olan bir arkadaşım, i30u olan bir arkadaşım, e200ü olan bir arkadaşım corollanın çok sessiz olduğunu söylemişlerdi.. ben fazlasıyla memnunum corollanın sessizliğinden... ancaaak konu konfor olarak düşünürsek ikisi de konfor vadetmeyen tipik japon c sınıfı sedanları :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 21, 2010, 00:40:52 »
daha önce aracın üstünde bridgestone lar vardı daha sonra michelinler taktık dünya varmış dedirtti. ne ses kaldı ne bişi yol tutuşunda ve dreksiyon yumuşaklığında hissedilir bir fark yarattı..
işte dediğim olay bu.çünkü michlenin kauçuğu daha yumuşak yada bi şekilde farklı ama bu yüzden daha az ses yapıyor.hatta sanayide michlen için  sessizliği ve güvenilirliğinden dolayı uzun yol lastiği deniliyor....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #6 : Aralık 21, 2010, 01:11:18 »
her iki aracı kullanmış biri olarak şunu söylemek istiyorum;her iki araçta aynı kategoride diyebiliriz sadece civicler çok dar bana göre gerek sürücü koltuğunu ayarladığımda arkada benim gibi birisinin oturması sıkıntı oluyor ki koltuğu nizami pozisyonda kullanırım ölçülerimde 176 cm 100kg biraz fazlam var :)Ama corollada öyle değil rahatlıkla sığabiliyorum ses olayına gelince japonlarda genetik birşey bence honda daha çok ses alıyor ben hondada goodyear efficent grip alarak bi nebze çözmüştüm 2009 corollası olan bir arkadaşımda aynı lastikten taktı daha sessiz oldu lastik seçimi ses olayında çok etkili oluyor.
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 21, 2010, 03:15:49 »
2006 corollam var yeni kasa corollaları bilmiyorum ama yeni civic kesinlikle daha iyi yol tutuyor ve işiklarda özellikle durduğunuzda çalıştığını bile fark edemiyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 21, 2010, 05:09:30 »
Fulda carat exelero al , memnun kalmazsan bir hafta içinde değeri neyse verip senden satın alacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹiq. ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 21, 2010, 12:11:24 »
michelin kullanan arkadaşlar tam modelini yazabilirlermi. Bana en sessiz lastik lazım. Çok süratli kullanmıyorum yüksek performans olmasada olur.Michelin alacaksak zaten sessizliğinin yanında bir çok özelliğide olur.
Corolla Comford d-4d
nazar etme ne olur, kredi çek seninde olur.
http://tinyurl.com/24m2rfs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 21, 2010, 13:11:04 »
ben pilot primacy 205/55/16 kullanıyorum 2009da, pilot sport 195/45/16 kullanıyorum 98de...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 21, 2010, 13:27:46 »
Bu konuyu hem kullandığım için hem de sık seyahat etme imkanı bulduğum için yanıtlamak istiyorum.  Kesinlikle  Corolla daha konforlu ve daha sessiz. 

Honda civic   yere olan yakınlığı, tavan alçaklı, arka koltukların darlığı ve ses izolasyonunun yeterli olmaması,  nedeniyle  5 üzerinden 3 puan veririm.

Corolla için şunu söyleyebilirim. Bu yazdıklarımın hepsinin tersini düşünün.. 5 üzerinden 4 veririm. 1 puanı da nazar değmesin diye kırarım  :)

honda sizin mi arkadaşınızın mı?
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 21, 2010, 14:01:32 »
şirketin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • t-sport
« Yanıtla #13 : Aralık 21, 2010, 14:17:18 »
ben corolla ve civic'in konforunu karşılaştırmam bile... kesinlikle corolla.
bundan sonra toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 22, 2010, 21:50:52 »
valla herkes benimki güzel dio. şahsen yeni corollaya hiç binmedim ama bizde civic var çok ta memnunuz hiç bi kötülüğünü görmedik allaha şükür. tasarım olarak kesinlikle civic... corolla çoğu toyota gibi hantal duruo genetik heralde... civic çok daha sportif. o kadar uzun yol yaptık ama hiç sesten şikayet etmedik açıkçası ama dediğim gibi corollayı bilmem...
(bu arada ben fatih in arkadaşıyım)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 22, 2010, 22:07:34 »
bende önceki kasa corolla var, dün civice bindim kesinlikle daha çok ses var , ama dışı ve içi daha güzel ama dar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 22, 2010, 22:11:07 »
bende corolla'nın civic'den daha olumlu intiba yarattığını duymuştum.......
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 22, 2010, 23:17:23 »
valla herkes benimki güzel dio. şahsen yeni corollaya hiç binmedim ama bizde civic var çok ta memnunuz hiç bi kötülüğünü görmedik allaha şükür. tasarım olarak kesinlikle civic... corolla çoğu toyota gibi hantal duruo genetik heralde... civic çok daha sportif. o kadar uzun yol yaptık ama hiç sesten şikayet etmedik açıkçası ama dediğim gibi corollayı bilmem...
(bu arada ben fatih in arkadaşıyım)

Kullandığımız için farkları söylüyoruz. Bir fark varsa olumsuz Corolla için de yazarız. Kaldı ki bunları açıkça yazdığımız konular mevcuttur..

Tasarım konusunda haklı olabilirsin daha sportif hatlara sahip ama arabanın alçak olması biraz benim gibi iri kıyım adamlara sıkışıklık hissi veriyor :)

Tabii kullanıcının ne aradığına bağlı sportif bir görünüm mü? Ağır bir duruş mu?

Saygılar,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 22, 2010, 23:42:22 »
2005 corolla sahibi olarak yol sesi beni rahatsız ediyor. Lastiklerim durumu iyi 2 yıl daha idare eder ama kaliteli bir marka değiller. Kaliteli lastiklerde ise genelde ses kesildi, ses azaldı yorumlarını okuyoruz. Haliyle sıfır lastik iyi olacak tabi ki.  Benim anlamadığım C segmentinde bu kadar tutulan corolla ve civic niçin izolasyondan yoksun olur. Sonuçta bu işin maliyeti iki firma içinde bence 50 TL yi geçmez, hadi 100 diyelim. Geçenlerde sanayide izolasyon için fiyat aldım 300 TL dediler. Marka bir yerde sanırım 1000 TL civarında ister. Ama ses gerçekten azalıyor. 2009 dizel corolla sahibi bir arkadaşım 400 TL ye yaptırdı ve ölmüşüz biz diyor. Sanırım Toyota ve Honda yan sektörleri canlı tutmak mı istiyor. Yinede bana çok saçma geliyor.
2005 Corolla 1.6 Terra + OMVL - Ortalama Tüketim=8.6
R1 3 5
╚╬╬╬      2011 Auris 1.6 Comf.Extra + Prins -Tüketim= ?
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 24, 2010, 00:26:55 »
Kullandığımız için farkları söylüyoruz. Bir fark varsa olumsuz Corolla için de yazarız. Kaldı ki bunları açıkça yazdığımız konular mevcuttur..

Tasarım konusunda haklı olabilirsin daha sportif hatlara sahip ama arabanın alçak olması biraz benim gibi iri kıyım adamlara sıkışıklık hissi veriyor :)

Tabii kullanıcının ne aradığına bağlı sportif bir görünüm mü? Ağır bir duruş mu?

Saygılar,
haklısınız