Gönderen Konu: Hangisi daha konforlu: Corolla mı Civic mi?  (Okunma sayısı 19280 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangisi daha konforlu: Corolla mı Civic mi?
« Yanıtla #20 : Aralık 24, 2010, 00:33:02 »
yol sesi japon otolarında genetik galiba. bir abim 0 accord aldı sırf yol sesinden sattı. 2 ay sonra yine 0 passat aldı dünya kadar fark var. bir arkadaşımda 2007 honda types vardı yüksek hızlarda bile rüzgar ve yol sesi söz konusu değildi. bir başka arkadaşımda 2005 corolla sedan sol var, aynı benim ae101 gibi ses alıyor çok az bir fark gördüm ben. ve benim araç hariç bütün lastikler michelin :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 24, 2010, 00:33:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #21 : Aralık 25, 2010, 14:34:04 »
arkadaslar öncelikle herkese merhaba  dün gece arabama bi arkadasım bındı hayırlı olsun falan sonra bı arkadası daha aldık arabaya ve ilk yorum saka diil gercek bu anlattığım : kanka ben arabayı mercedes sandım dedi o kadar mutlu oldum kı anlatamam bindiğimiz toyota lar cok güzel arabada ağırlık var bi yere yanaştığın zaman farkı var emin olun ben çok memnunum şahsen ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #22 : Aralık 25, 2010, 14:40:12 »
civic benzinli toyota dizel idda ediyrm motor sesi aynı dır ...toyota her sartta civic den daha iyi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 13, 2011, 21:51:23 »
benim corolla dizel, sanruflu 2008 civic e bindim gerçekten civicte daha fazla ses var, içi dar ama tipi çok güzel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 13, 2011, 22:44:10 »
ben pilot primacy 205/55/16 kullanıyorum 2009da...

+1
Ses oranı büyük ölçüde azaldı...
Energy saver de kullandım o sessiz ve yumuşaktı...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #25 : Kasım 13, 2011, 23:15:25 »
Lastik sesinin fazla gelmesi öncelikle lastik marka modeli, ikincil olarak ebat, üçüncü olarak ses yalıtımı ile ilgili. benim 14" lastikli arabadan sonra 16" lastikler hem konforsuz hem de gürültülü geldi. Ancak şu an yeni lastik alınca bayağı lastik sesi azaldı. Civicte yol ve motor sesi corollaya göre daha fazla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #26 : Kasım 15, 2011, 13:20:10 »
evet Civic'te yol sesi var.. ama çok çok rahatsız bir edici ses mi (bence değil) motor sesine gelince.. binin bir civic'e 5000 devirden sonra camı açarsınız o motor sesini daha çok duymak için :D bide arkadaşlar Civic'in arka koltukları dar demişler.. ben buna gülerim :) Civic'in arka koltukları son derece geniş rahat benim boyum 1.80 çok çok rahat oturuyorum.. bunu sadece ben değil aracımıza binen herkes söylüyor.. 
2011 Honda Civic!

FD6! 8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #27 : Kasım 15, 2011, 13:27:08 »
civic benzinli toyota dizel idda ediyrm motor sesi aynı dır ...toyota her sartta civic den daha iyi...
gelin Civic'imle beraber bir tur atalım yanıma oturun.. ışıklarda durduğumuz zaman motor sesini duyarsanız arabayı size piyasa fiyatının 10bin tl aşşasına satim :D ışıklarda durduğumuz zaman arabayı niye stop ettin şimdi diyen oldu bana.. :)
2011 Honda Civic!

FD6! 8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #28 : Kasım 15, 2011, 23:23:16 »
gelin Civic'imle beraber bir tur atalım yanıma oturun.. ışıklarda durduğumuz zaman motor sesini duyarsanız arabayı size piyasa fiyatının 10bin tl aşşasına satim :D ışıklarda durduğumuz zaman arabayı niye stop ettin şimdi diyen oldu bana.. :)
olabilir ben corollada kaç sefer marşa bastım rolantide çalışırken ses diye bir şey yok. Arka koltuk belki 2cm daha geniş Civic'te. Ama bagajı çok küçük. Sırf bu yüzden Civicten vazgeçmiştim. Arkadaşım da 2010 model Civicini Peugeot 3008 ile değiştirdi. Sebep Bagaj.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 26, 2011, 05:37:16 »
2009 model honda civic ve 2008 model dizel corolla nında sahibi oldum ,civic de motor resmen kucağında çalışıyor ,motor yalıtımı rezalet ,birde lastiklerden gelen sesleri ekleyince arabada birbirimizi duymakta güçlük çekiyorduk ,corollada motor sesi çok az,lastik seside hondadan daha iyi .aracın içinde ne lastik sesi ,nede motor sesi duymadığım tek aracım 2005 model passat 1.8 t idi ,ses konusunda o arabamı tek geçerim tadı hala damağımda kaldı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 26, 2011, 10:27:42 »
Arkadaşlar yol sesi dediğiniz zaman herkes lastiklerden bahsetmiş. Yol sesinin birkaç faktörü vardır. Bunlardan birisi lastik iken diğerleri de iklim ve yoldur. Kimse Japonyada yollar bizdeki gibi dandik değil o yüzden adamlar çok yol sesi duymuyor. O yüzden de yalıtımı bu kadar önemsememişler demekki.

Bu arada bizim yolarımız ve iklimimize en uygun lastik Michelin diye düşünüyorum. Daha önce Lada Samara aracımda da  kullanmıştım. Gerçekten yol sesini çok kesiyor. Şu anda Michelin Alpin A4 kullanıyorum. Yol tutuşu da oldukça iyi. Yazlıkları da Michelin ile değiştirmeyi düşünüyorum.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 26, 2011, 15:07:06 »
siz ses duymamışsınız :D forda binin resmen cinayet sebebi :) bizim bir abide benzinli fusion var resmen senfoni orkestrası arabanın içerisinde aynı şekilde kuzenimin çalıştığı yerin focusu var bende binerim genelde oda aynı birde dizel focus resmen cinayet...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 26, 2011, 22:30:50 »
2009 model honda civic ve 2008 model dizel corolla nında sahibi oldum ,civic de motor resmen kucağında çalışıyor ,motor yalıtımı rezalet ,birde lastiklerden gelen sesleri ekleyince arabada birbirimizi duymakta güçlük çekiyorduk ,corollada motor sesi çok az,lastik seside hondadan daha iyi .aracın içinde ne lastik sesi ,nede motor sesi duymadığım tek aracım 2005 model passat 1.8 t idi ,ses konusunda o arabamı tek geçerim tadı hala damağımda kaldı .
benim corolla dizel, sanruflu 2008 civic e bindim gerçekten civicte daha fazla ses var, içi dar ama tipi çok güzel

:argh: :argh: :argh: :argh: :argh: :argh: :argh: :argh: :argh: :argh: :argh:
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 28, 2011, 20:33:44 »
tam net bir bilgi olarak bilmiyorum ama bi arkadaşım 2009 sedan civic indede bu konuda şikayetçiydi ,çok fazla içeriye ses alıyordu ama hb leri için japon üretim olduğunu ve onların çok daha az ses aldığını söylemişti...onun yalancısıyım :)