0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Uymanız gerekmez. Motora da zararı olmaz korkmayın. Arada yüksek devirlere çıkarsınız olur biter.
arkadaşlar 1.33 corollamı yeni aldım. konforuna diyecek yok lakin alışamadığım bir durumu var.shit denilen icada uymak gerekiyor mu? 2000 devir olmadan vites değişimini gösteriyor. öyle ki 40 km/s hızla giderken 4. vitese takmamı istiyor. ekonomi sağladığını biliyorum ama ekonomi derken motora zarar vermeyelim. siz ne yapıyorsunuz. tam olarak uyuyor musunuz shift e?
Benzinde nasıl bilmiyorum ama dizelde o göstergeye uyunca araba hır hır hır yapmaya başlıyor. Vites değişimini çok düşük devirlerde yaptırıyor. Ben motor sesi ve devir göstergesine göre değişiyorum vitesi.
ya ilk aldıgımda arabayı shifte gore kullanmaya calıstım.. bir onceki arabam tempraydı.. motorun sesinden ne zaman vites degistirecegimi iyi biliyorum dolayısıyla.. ama shift ile kullanmaya kalkısınca arkadasların dedigi gibi de araba hır hır yapıyor.. bence erkek adam arabasının motorun devir sesinden vitesi ne zaman degistirecegini anlamalı yanlıs mıyım şimdi
10 numara yorum... delikanlı adam minatısını karısını dinlemez arabasını dinler