Gönderen Konu: "shift"in bir bildiği mi var?  (Okunma sayısı 42220 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
"shift"in bir bildiği mi var?
« : Aralık 20, 2010, 18:33:28 »
arkadaşlar 1.33 corollamı yeni aldım. konforuna diyecek yok lakin alışamadığım bir durumu var.
shit denilen icada uymak gerekiyor mu? 2000 devir olmadan vites değişimini gösteriyor. öyle ki 40 km/s hızla giderken 4. vitese takmamı istiyor. ekonomi sağladığını biliyorum ama ekonomi derken motora zarar vermeyelim. siz ne yapıyorsunuz. tam olarak uyuyor musunuz shift e?

Toyota Club Türkiye

"shift"in bir bildiği mi var?
« : Aralık 20, 2010, 18:33:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: "shift"in bir bildiği mi var?
« Yanıtla #1 : Aralık 20, 2010, 18:44:23 »
Uymanız gerekmez. Motora da zararı olmaz korkmayın. Arada yüksek devirlere çıkarsınız olur biter.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 20, 2010, 18:44:39 »
Ben elimden geldiğince uymaya çalışıyorum ki zaten araç devrini almadan shift yanmıyor. Sana 3. vitesteyken 40 km hızla shift yakıyosa araç 4. viteste gidebilecek konuma gelmiştir zaten.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 20, 2010, 18:45:59 »
Uymanız gerekmez. Motora da zararı olmaz korkmayın. Arada yüksek devirlere çıkarsınız olur biter.

bencede sakin kullanım iyidir ama arada bir motoru zorlamak lazım sağlığı açısından...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 20, 2010, 20:46:43 »
Ben o göstergeyi hiç takmıyorum zaten ona uysamda uymasamda aynı yakıyor bence dikkat dağıtmaktan başka bir işe yaramıyor.
Onun yerine hız sabitleyici katsalardı , eminim maliyeti aynıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
    • DÝKKAT BOÞ BELEÞ VAR !!!
« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2010, 21:02:00 »
Benzinde nasıl bilmiyorum ama dizelde o göstergeye uyunca araba hır hır hır yapmaya başlıyor. :lol: Vites değişimini çok düşük devirlerde yaptırıyor. Ben motor sesi ve devir göstergesine göre değişiyorum vitesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2010, 22:12:28 »
arkadaşlar 1.33 corollamı yeni aldım. konforuna diyecek yok lakin alışamadığım bir durumu var.
shit denilen icada uymak gerekiyor mu? 2000 devir olmadan vites değişimini gösteriyor. öyle ki 40 km/s hızla giderken 4. vitese takmamı istiyor. ekonomi sağladığını biliyorum ama ekonomi derken motora zarar vermeyelim. siz ne yapıyorsunuz. tam olarak uyuyor musunuz shift e?

hay yaşa be kardeşim, şunları duymak için konu açtım ama ancak cevap aldım sizden.

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/vites-degisim-gostergesi/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 20, 2010, 22:28:02 »
Bizim araba 1.6 triptonik ever 40 km olunca 4 e atıyor araba . Birde 1 vites 2000 devir olmadan 2 ye atmıyor araba triptonik kullanıcı tarafından vites atılırken . 50-55 arasıda 5 vitese atıyor :D . ışıklarda gaza cok basmazsan arkadan kornalar ötüyo araba hızlanmıyor sürekli vites değiştiriyo :D o yüzden manuel + -  kullanıyorum ben
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 21, 2010, 00:40:19 »
ben eğer yakıt tüketimini düşünüyorsam shift yanmadan vites değiştirdiğim bile oluyor.. gaza basışınıza göre değişiyor zaten shift göstergesi.. mesela  1800 devir civarlarında 4. viteste giderken shift yukarı yanıyor, 5e geçmenizi istiyor gaza dokunuyorsanız, gazı köklerseniz shift aşağı yanıyor...

uyabilirsiniz o göstergeye, var bir bildiği evet.. biraz shift biraz anlık yakıt tüketimi ekranı sayesinde tamamı izmir şehir içi tamamı klima açık şekilde 6,2 lt yaktırmayı başarmıştım..hem de öyle 100 km falan deneyerek değil..724km ortalaması bu, bir depo ile...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 YuNus 161
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 21, 2010, 01:52:01 »
+
Benzinde nasıl bilmiyorum ama dizelde o göstergeye uyunca araba hır hır hır yapmaya başlıyor. :lol: Vites değişimini çok düşük devirlerde yaptırıyor. Ben motor sesi ve devir göstergesine göre değişiyorum vitesi.
+1
2008 corolla comfort
2010 mini cooper
2011 focus 1.6 TDCİ titanyum
2011 corolla d4d comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 21, 2010, 05:12:59 »
gaza az basarken vites yükseltmenizi ister , sizde vites yükseltip bu seferde gaza daha çok basarsınız.
dolayısıyla bu seferde torku düşük gelir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Aralık 21, 2010, 20:29:48 »
evet aynen öyle oluyor erdem kardeşim. vites yükselttikçe yığılmasın diye daha çok gaza basıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 21, 2010, 20:35:31 »
aynı araç bende var shıft moduno bayır cıkarken uymak tam bır ustalık gerektırıyor ona uyup vıtes degıstırıyorum araba bayılıyor yada ben beceremıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #13 : Aralık 21, 2010, 20:47:36 »
bende yeni kullanmaya başladım toyota, ilk bindiğimde ilgincime gitti, shift hep yukarı gösteriyor, düşük devirlerde vites istiyor, şehir içinden ziyade şehirler arası daha işe yarar düşüncesindeyim...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 21, 2010, 21:36:40 »
Yokuşlarda pek uymayın, motordan zorlanma sesi geliyorsa vitesi düşürün. Düz yolda 2000 ya da 1800 devirlerde kullanmanızın fazla gaz vermedikçe sakıncası yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #15 : Aralık 22, 2010, 18:31:10 »
düz yolda uyulması gereken bişey bence yakıt sarfiyatını azaltmak için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 22, 2010, 23:08:17 »
ya ilk aldıgımda arabayı shifte gore kullanmaya calıstım.. bir onceki arabam tempraydı.. motorun sesinden ne zaman vites degistirecegimi iyi biliyorum dolayısıyla.. :-[ ama shift ile kullanmaya kalkısınca arkadasların dedigi gibi de araba hır hır yapıyor.. >:( bence erkek adam arabasının motorun devir sesinden vitesi ne zaman degistirecegini anlamalı  ::) yanlıs mıyım şimdi  :islik:
Olsun varsın, biz yine de memnunuz.. bu dünyada olmazsa ahirette huzur buluruz..!

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Aralık 23, 2010, 10:22:58 »
ya ilk aldıgımda arabayı shifte gore kullanmaya calıstım.. bir onceki arabam tempraydı.. motorun sesinden ne zaman vites degistirecegimi iyi biliyorum dolayısıyla.. :-[ ama shift ile kullanmaya kalkısınca arkadasların dedigi gibi de araba hır hır yapıyor.. >:( bence erkek adam arabasının motorun devir sesinden vitesi ne zaman degistirecegini anlamalı  ::) yanlıs mıyım şimdi  :islik:

10 numara yorum... delikanlı adam minatısını karısını dinlemez arabasını dinler :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 23, 2010, 13:33:27 »
10 numara yorum... delikanlı adam minatısını karısını dinlemez arabasını dinler :D

kesinlikle teşekkür ettim emre :kanka:
Olsun varsın, biz yine de memnunuz.. bu dünyada olmazsa ahirette huzur buluruz..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 24, 2010, 12:30:19 »
o işte bi abeslik var aga :)
1,5 senedir auris kullanıyorum shift 2000 devirde hiç yanmadı hatta 3000 e yakın yanıyor meret.
Zaten ona uymaya kalksak zırt pırt vites değiştirmek lazım.aracın sesini dinlemeye devam :)
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !