0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bizim araba 1.6 triptonik ever 40 km olunca 4 e atıyor araba . Birde 1 vites 2000 devir olmadan 2 ye atmıyor araba triptonik kullanıcı tarafından vites atılırken . 50-55 arasıda 5 vitese atıyor . ışıklarda gaza cok basmazsan arkadan kornalar ötüyo araba hızlanmıyor sürekli vites değiştiriyo o yüzden manuel + - kullanıyorum ben
Konuyu hortlatma amaçlı değil de aynı konu ile alakalı olduğu için buradan devam etmek istedim.Bu SHIFT olayına uyuyorum genelde ama şu şekilde bir sıkıntım var, SHIFT e uyarak giderken kırmızı ışıktan kalkışlarda nerdeyse 10 saniyede bir vites değiştirmek zorunda kalıyorum Otomatiğe bağlıyorum yani, 1-2-4-6 şeklinde arada 3 ve 5 i atlayarak gidebilirmiyim? Aynı işlemi tersinede uygulayabilirmiyiz? ışıklarda yavaşlarken 6-4-1 şeklinde?Her hangi bir motor , dişli sıkıntısı ortaya çıkartır mı bu olay?
10 saniyede 100 km/sa hıza çıkılabiliyor. shift göstergesinin sizi uyarmasını istemiyorsanız devir bant aralığınızı değiştirmeden gaz pedalına daha fazla basmak hem uyarıyı geciktirir, hem de hedeflediğiniz hıza daha kısa sürede ulaşıp ekonomi yaparsınız. bu işlemleri yaparken 2000 d/dk çevriminin altına düşmediğiniz zaman sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.
shift yazısı çıkar çıkmaz vites attırırsanız araba devir kaybeder. ışığın sonmesine yakın değiştirirseniz hem devir kaybolmaz hemde çok az yakar araç. eskidendi o motor sesi dinleme olayı 1900 2000 arası direk vites büyültürüm . 50 60 km hızda 5 vitese takarım.
Murat abi vites atlamana gerek yok .
Peki atlasam sıkıntı olur mu Mahmut? Motor sesi pek duymuyorum da, ben shift olayına Rampalarda falan zaten uyumuyorum , uysam sakata geleceğim, malum zaten zor çekiyor Bu dediğim düz yollar için geçerli, birde CC yi açıyorum 99 a sabitliyorum, her kırmızı ışıkta biraz gittikçe CC yi tekrar aktive edip özellikle 4 ten sonra aktive edip 5 i transit geçip 6 ya takıyorum da
Bizim shiftimiz yok ben kendim shift gorevini ustlendim 1de 10 sonra 2ye. 2de 30 sonra 3. 3te 50 sonra 4 araba dolu degilse 60da 5e atiyorum. Cevreyolunda degisiyor 70te atiyorum 5e. Zaten bu sekilde anlik tuketim 3.8-4.5 arasi gidip geliyor ama mesela en sacma hiz 65e sabitledim 5-5.5 arasi yakiyor
Yok uyarmasını istiyorum ama benim sorum viteslerde illaki sıralımı gitmem gerekir? Çünkü 2 den 3 e taksamda shift 4 istiyor , aynı şey 5 tede oluyor yani direk sıralı gitmeme gerek varmı? Dişli ve motor açısından anlamında sorum.Aynen hocam 50-60 ta 5 lik 6 lık vites oluyor, habire sıralı vites değiştirmekten yoruldum, atlayabilirmiyim yani ara vitesleri? motor da vede vites dişlerinde sıkıntı yaratırmı bu durum? aynısı ters işlem içinde geçerli.