Gönderen Konu: "shift"in bir bildiği mi var?  (Okunma sayısı 42226 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: "shift"in bir bildiği mi var?
« Yanıtla #20 : Aralık 24, 2010, 12:56:18 »
Bizim araba 1.6 triptonik ever 40 km olunca 4 e atıyor araba . Birde 1 vites 2000 devir olmadan 2 ye atmıyor araba triptonik kullanıcı tarafından vites atılırken . 50-55 arasıda 5 vitese atıyor :D . ışıklarda gaza cok basmazsan arkadan kornalar ötüyo araba hızlanmıyor sürekli vites değiştiriyo :D o yüzden manuel + -  kullanıyorum ben
Arabanın nabzını almaya alışmalısınız. ışıklarda ve seri kullanım için "Es" modunda kullanınız.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 24, 2010, 12:56:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 24, 2010, 15:13:15 »
Rampada ona uyup vitesi yükseltirsem aracın toparlaması için 3-4 sn gerekiyor. Bence fena değil, özellikle yakıt ekonomisi açısından ama bu her dediğini yapmak gerektiği anlamına da gelmiyor. Düz yolda 4-5-6. vitesler için iyi bir gösterge. Ama en azından benim için 2. vitese biraz erken çağırıyor :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #22 : Aralık 25, 2010, 00:59:35 »
Bence shift çok güzel uyarlanmış , dikkat ettiyseniz  5 vites 90-95 le gidiyorken yukarı ışığı yanıyorken (6.vitese atmadan ) araç birden rampaya sarıldığında motor zorlandığını anlayınca aynı devirde olsanızda ışık sönüyor.  aracı devirlemezseniz rampa dikleşiyorsa biraz sonra düş ışığı yanıyor, bu şekilde rampayı çıkarsanız tepe noktaya vardığınızda ışık sönüyor.  eğer tepe noktaya yaklaşmaya az bir mesafe kala gazdan ayağınızı hafif çekerseniz ( o hızla tepe noktaya varacağını kestirdiyseniz) araç zorlanmadığından vites düşürme ışığıda sönüyor, denge çok güzel kurulmuş bence...  özellikte rampalarda siz arabayı çekiyor zannetsenizde motor zorlanınca sizi uyarıyor, hızlanmalardan ziyade bu daha faydalı oluyor,
normal düzde hızlanmalardaysa bence eğer ileride rampa v.s görüyorsanız (araç bunu bilemez.)  sonuçta bu gibi durumlarda uygun vitesi sürücü belirler. tam düz yolda ise bence direk bu yönlendirmelere uyulabilir.  dikkat ettiyseniz arabayı devirlemek istediğinzde gaza yüklenincede vites yükselt ışığı sönüyor daha sonra yanmaya başlıyor, çok mantıklı.

zaten alışınca bakmıyorsun bile.. ama  yolun eğimini kesitremediğin zamanlar bir fikir veriyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 05, 2014, 16:59:21 »
Konuyu hortlatma amaçlı değil de aynı konu ile alakalı olduğu için buradan devam etmek istedim.

Bu SHIFT olayına uyuyorum genelde ama şu şekilde bir sıkıntım var, SHIFT e uyarak giderken kırmızı ışıktan kalkışlarda nerdeyse 10 saniyede bir vites değiştirmek zorunda kalıyorum :) Otomatiğe bağlıyorum yani, 1-2-4-6 şeklinde arada 3 ve 5 i atlayarak gidebilirmiyim? Aynı işlemi tersinede uygulayabilirmiyiz? ışıklarda yavaşlarken 6-4-1 şeklinde?

Her hangi bir motor , dişli sıkıntısı ortaya çıkartır mı bu olay?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 05, 2014, 18:34:49 »
Konuyu hortlatma amaçlı değil de aynı konu ile alakalı olduğu için buradan devam etmek istedim.

Bu SHIFT olayına uyuyorum genelde ama şu şekilde bir sıkıntım var, SHIFT e uyarak giderken kırmızı ışıktan kalkışlarda nerdeyse 10 saniyede bir vites değiştirmek zorunda kalıyorum :) Otomatiğe bağlıyorum yani, 1-2-4-6 şeklinde arada 3 ve 5 i atlayarak gidebilirmiyim? Aynı işlemi tersinede uygulayabilirmiyiz? ışıklarda yavaşlarken 6-4-1 şeklinde?

Her hangi bir motor , dişli sıkıntısı ortaya çıkartır mı bu olay?

10 saniyede 100 km/sa hıza çıkılabiliyor. shift göstergesinin sizi uyarmasını istemiyorsanız devir bant aralığınızı değiştirmeden gaz pedalına daha fazla basmak hem uyarıyı geciktirir, hem de hedeflediğiniz hıza daha kısa sürede ulaşıp ekonomi yaparsınız. bu işlemleri yaparken 2000 d/dk çevriminin altına düşmediğiniz zaman sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 05, 2014, 18:50:15 »
shift yazısı çıkar çıkmaz vites attırırsanız araba devir kaybeder. ışığın sonmesine yakın değiştirirseniz hem devir kaybolmaz hemde çok az yakar araç. eskidendi o motor sesi dinleme olayı 1900 2000 arası direk vites büyültürüm . 50 60 km hızda 5 vitese takarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Ocak 05, 2014, 19:08:53 »
10 saniyede 100 km/sa hıza çıkılabiliyor. shift göstergesinin sizi uyarmasını istemiyorsanız devir bant aralığınızı değiştirmeden gaz pedalına daha fazla basmak hem uyarıyı geciktirir, hem de hedeflediğiniz hıza daha kısa sürede ulaşıp ekonomi yaparsınız. bu işlemleri yaparken 2000 d/dk çevriminin altına düşmediğiniz zaman sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.

Yok uyarmasını istiyorum ama benim sorum viteslerde illaki sıralımı gitmem gerekir? Çünkü 2 den 3 e taksamda shift 4 istiyor , aynı şey 5 tede oluyor yani direk sıralı gitmeme gerek varmı? Dişli ve motor açısından anlamında sorum.

shift yazısı çıkar çıkmaz vites attırırsanız araba devir kaybeder. ışığın sonmesine yakın değiştirirseniz hem devir kaybolmaz hemde çok az yakar araç. eskidendi o motor sesi dinleme olayı 1900 2000 arası direk vites büyültürüm . 50 60 km hızda 5 vitese takarım.

Aynen hocam 50-60 ta 5 lik 6 lık vites oluyor, habire sıralı vites değiştirmekten yoruldum, atlayabilirmiyim yani ara vitesleri? motor da vede vites dişlerinde sıkıntı yaratırmı bu durum? aynısı ters işlem içinde geçerli.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 05, 2014, 19:16:36 »
Murat abi vites atlamana gerek yok . Motorun sesini dinleyerek bir viteste gidebildiğiniz kadar gidin . Shifti kafanıza takmayın bırakın yansın ona mercedesin otomatik şanzımanını koysanız onu bile bozar . Bende shift 1800 devirde yanıyor ona uysam herhalde deliririm . Benim araba dizel ben 2500 devire kadar çıkıyorum . Birde bu normal kullanımda eğer seri bir şekilde hızlanacaksam 3500 devirden önce vites attırmam . Biliyorum bu devirler size tuhaf geliyor ama dizel araba böyle .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Ocak 05, 2014, 19:21:39 »
Murat abi vites atlamana gerek yok .

Peki atlasam sıkıntı olur mu Mahmut? Motor sesi pek duymuyorum da, ben shift olayına Rampalarda falan zaten uyumuyorum , uysam sakata geleceğim, malum zaten zor çekiyor :) Bu dediğim düz yollar için geçerli, birde CC yi açıyorum 99 a sabitliyorum, her kırmızı ışıkta biraz gittikçe  CC yi tekrar aktive edip özellikle 4 ten sonra aktive edip 5 i transit geçip 6 ya takıyorum da  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 05, 2014, 19:37:31 »
Peki atlasam sıkıntı olur mu Mahmut? Motor sesi pek duymuyorum da, ben shift olayına Rampalarda falan zaten uyumuyorum , uysam sakata geleceğim, malum zaten zor çekiyor :) Bu dediğim düz yollar için geçerli, birde CC yi açıyorum 99 a sabitliyorum, her kırmızı ışıkta biraz gittikçe  CC yi tekrar aktive edip özellikle 4 ten sonra aktive edip 5 i transit geçip 6 ya takıyorum da  :islik:

Abi vites atlaman sorun çıkarmaz diye düşünüyorum . Önemli olan vites yükselttiğinizde motor devrinin çok düşmemesi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ocak 05, 2014, 19:49:03 »
öncelikle şunu belirteyim, vites değiştirme uyarısı sabit bir devirde çıkmaz. gaz pedalına ne kadar bastığınız ile ilgili bir durumdur. sizin aracınızı yeni nesil otomatik şanzımanların sergilediği sürüşe yakın bir sürüş elde etmenizi sağlayacak doğrultuda uyarılar verir.

örneğin sakin bir şekilde ilerlerken shift uyarısı çıktığında gaza yüklendiğiniz zaman devriniz çok düşük değilse vites yükseltme uyarısı kaybolur. şayet devriniz düşükse bu sefer de vites düşürme uyarısı çıkabilir.

vitesi 2'şer 3'er büyütmeyi neden istediğinizi anlamadım ama araca devir düşük kalmadığı sürece sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. yaratacağı tek sıkıntı cebinize olur. 2-4-6 yapmak için dişli oranları kısa tutulmuş bir şanzıman gerek. örneğin ilk çıkan 8 ileri manuel şanzımanlı man fortuna gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 05, 2014, 19:49:26 »
Bizim shiftimiz yok ben kendim shift gorevini ustlendim :D 1de 10 sonra 2ye. 2de 30 sonra 3. 3te 50 sonra 4 araba dolu degilse 60da 5e atiyorum. Cevreyolunda degisiyor 70te atiyorum 5e. Zaten bu sekilde anlik tuketim 3.8-4.5 arasi gidip geliyor :D ama mesela en sacma hiz 65e sabitledim 5-5.5 arasi yakiyor :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ocak 05, 2014, 21:34:39 »
Bizim shiftimiz yok ben kendim shift gorevini ustlendim :D 1de 10 sonra 2ye. 2de 30 sonra 3. 3te 50 sonra 4 araba dolu degilse 60da 5e atiyorum. Cevreyolunda degisiyor 70te atiyorum 5e. Zaten bu sekilde anlik tuketim 3.8-4.5 arasi gidip geliyor :D ama mesela en sacma hiz 65e sabitledim 5-5.5 arasi yakiyor :D

75 km/sa denenince 4.5 lt/100 km yakalanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 05, 2014, 21:57:55 »
Bende 1.6 var 2600-2800 devirler ideal. Yokuşlarda 3200-3500 arası ideal.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 05, 2014, 21:59:55 »
Yok uyarmasını istiyorum ama benim sorum viteslerde illaki sıralımı gitmem gerekir? Çünkü 2 den 3 e taksamda shift 4 istiyor , aynı şey 5 tede oluyor yani direk sıralı gitmeme gerek varmı? Dişli ve motor açısından anlamında sorum.

Aynen hocam 50-60 ta 5 lik 6 lık vites oluyor, habire sıralı vites değiştirmekten yoruldum, atlayabilirmiyim yani ara vitesleri? motor da vede vites dişlerinde sıkıntı yaratırmı bu durum? aynısı ters işlem içinde geçerli.
hiçbirşey olmaz. toyotada nasıldır bilmiyorum ama renaultta shift yukarı ok var vites yükselt shift aşağı ok var oda vites düşür . ben düz yolda şehiriçinde 3 4 viteste gezerim arkadaşlarım devir saatine bakar dururlar ben kullanırken zararı vardır falan diye ama yol bilgisayarını açarım hemen. susarlar :) zaten araçların kitapçığındada yazarlar 50 km hızla 5 viteste bile gidebilirsiniz gibi bir ibare vardı zamanında megane 1 kasanın kullanma klavuzunda ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 06, 2014, 00:06:32 »
50 kmde giderseniz arac tipir tipir ses cikartiyor ve motora gereksiz yuk biniyor. 60ta tam 1500 oldugu icin hem rahat hizlanabiliyor hemde az yakiyor
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 06, 2014, 09:07:49 »
Yakıt ekonomisi için shifti dikkate almak lazım, farkediyor çünkü. Ancak biraz performans ve serilik istiyorsan çok dikkate almamak lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 06, 2014, 09:17:15 »
cumartesi günü shift e uyarak 200 kmlik yolu 50 tl ye gittim yol bilgisayarında hala 43 km daha gidebilir gösteriyordu ortalama yakıt tüketimim 4,7 - 5,2  arasında gitti geldi kontağı kapattığımda 5,1 ortalama tüketim gösteriyordu.
Bence çok faydalı benzinin 5,04 tl oluduğunu düşünürsek.
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.