Gönderen Konu: 2011 corolla ya hangi TÜP markası  (Okunma sayısı 17618 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: 2011 corolla ya hangi TÜP markası
« Yanıtla #20 : Aralık 19, 2010, 22:34:46 »
Taktırın hocam taktırın, sonunuza kadar destek veriyorum :)
SIU Corolla T-Sport

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 19, 2010, 22:34:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #21 : Aralık 20, 2010, 01:14:15 »
Ben olsam taktırırım.2005 corollamda 2007 den beri zavoli var.Çok memnunum.Bazı markalar lpg yi garantiden çıkarmıyor.Buna en son örnek opel oldu.landirenzo ile anlaşmış ve garanti devam ediyor.bu garanti kaldırma biraz da bence firmaların uyanıklığı.Hani başka sorun olsa bile maliyetten kaçacaklar.suç lpg ya atılacak hemen.zaten toplumda lpg ye karşı önyargı var.kimisi lastik patlasa lpg den bilecek :)
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 20, 2010, 08:41:36 »
Alırken keşke dizeli düşünseydiniz ama olan olmuş, şimdi ne yapacağınıza bakmak lazım. Benim fikrimi sorarsanız, markadan ziyade, çoğunlukla bulunduğunuz ildeki servisi en bol olan markayı seçin. Servisi olmayan, desteği alamadığım sistemim olsa ne yapayım ;) Ben şahsen öyle yapacam, şuan en çok atiker servisi ve bayisi var, ikinci olarakta BRC düşünüyorum ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 20, 2010, 09:59:20 »
benzin fiyatları aldı başını gidiyor fakat ben 2011 corollama şimdilik tüp taktırmayı düşünmüyorum dolayı ise tavsiye etmiyorum.
Benzinli motorların yanma ısısı farklıdır.Tüpe onay veren firmaların motorları ona göre setup edilmiştir.ve dikkat edin eknomomik ömürleri azdır.Yani aracı satın alan zaten en fazla 10 yıl kullanabilir onda sonrası hak getire....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 04, 2011, 10:43:53 »
aracın garantiden çıkması olayını dert etmeyin aracın garantisini tamamıyle yok sayamazlar öyle diyende kanun önünde hesabını verir, olay şu " eğer lpg sisteminden dolayı araçda bir problem olursa bu masrafı üretici karşılamaz" doğal olanda budur , Toyota türkiye aracım üzerine sonradan ampul taksam elektrik tesisatını garanti dışı bırakabilir, servisiniz ilede konuşun durumu,  bence BRC taktırın AMA KESİNLİKLE YETKİLİ SERVİSLERİNDE , her BRC takana gidip aracınızı teslim etmeyin ;

"NEDEN BRC olmalı sorusuna ise şöyle cevap vermemiz gerekiyor.

1- Taninmiş bir marka.

2- Arkasinda güçlü bir firmanin destegi var.

3- Ana firma olarak 10 yıldır Otogaz sektöründe 100' ü aşkın bayimizle tüm Türkiye genelinde hizmet veriyoruz. Adi yeni duyulan veya hiç duyulmamis bir ürünün müsteri nezdinde kendini kanitlamasi, müsteri memnuniyeti saglamasinin uzun bir süreç oldugu unutulmamalidir. Sloganımız "Kaliteyi zaman belirler.."

4- Tüm Ülke sathina yayilmis genis bir servis ağına sahibiz.

5- Tüm servislerimiz TSE Belgesi. Yetkili mühendisi isin başında.

6- Takilan kitin parçalari ayni markadan oluşur. Farkli markalardan oluşan melez kit bizde olmaz.

7- Montaj esnasinda aracin orijinal kablolari kesilmez. Aracinizin zarar görmemesi için kablo kesilmesine kesinlikle izin vermeyiz. Kesilen kablolar
ilave dirençler olusturur. Bu farkliliklar zamanla aracin elektroniginde hasara yol açar.

8- Montajda ilave emülatörler kullanilmaz. Ne kadar çok parça, o kadar risk demektir. (Kendine sirali adini veren bazi markalar enjektörleri ilave
emülatörlerle uyutmaktadir ve ekstradan sisteme baglanmaktadir).

9- Otomotiv teknolojisinde ve Avrupa Birligi normlarina göre motor bölümündeki tüm baglantilarin hem EMC (Elektro Manyetik Uyumluluk) testinden geçmis hemde IP-54 sinifi sizdirmazliga sahip özel konnektörlerle yapilmaktadır. Örnek konnektörleri aracinizin orijinal baglantilarinda görebilirsiniz. Size takılacak kitin kablo baglantilarinda otomotiv sektörüne özgü bu konnektörler kullanılır. Aksi halde aracinizin olmadik zamanlarda stop edebilecegini , etraftaki manyetik alanlardan etkilenip diger elektronik cihazlarin çalismasini ( OEBD, ECU, ASR, ABS v.s.) bile bozmak suretiyle  trafikte can ve mal güvenliginizi tehlikeye atacagini unutmayiniz. Özel konnektörlerle yapilmayan montaj sorun çikartir. Araciniz yanar, su alir, kisa devre yapar, size kaza yaptirir. Onarilamaz arizalara yol açar.

10- Aracınıza takılacak enjektörler gerçek LPG enjektörleridir.Kendine sirali sistem diye yutturmaya çalisan çogu sistemlerde LPG enjektörü yerine selonoid vanadan bozma uyduruk enjektörler kullanilmaktadir. Yine kompakt ve hepsi bir arada bulunan, büyük endüstriyel yazicilarin mürekkep püskürtme sistemlerinden kopyalanmis veya pnömatik kontrol sistemlerinden esinlenmis ve LPG' ye uyarlanan piyasada enjektör diye yutturulan sistemlere dikkat edin. Kompakt sistemler sonradan LPG'ye uyarlanmistir. Ömürleri sinirlidir ve bir ariza durumunda komple degismesi gerekir. Bu tür enjektörlerin herhangi bir otomotiv firmasi tarafindan onaylanip onaylanmadigini sorun.
Her silindir için tek tek enjektör baglaniyor olmasina dikkat edin. Böylece bir ariza durumunda komple sistemi degil, sadece arizali enjektörü
degistirmek suretiyle parça tasarrufu saglarsiniz.

11- Adna sirali diyen çogu sistemde araçlarin ariza lambasi yanmaktadir. Bilhassa E-4 kategorisindeki yeni model araçlarda karisim hatasi nedeniyle bu ariza lambasi zamanla büyük masraflara yol açar. Biz arıza lambasının yanmayacağı garantisini veriyoruz.

12- Çogu modern araçlarda bir kaza aninda benzin besleme sistemini kapatan darbe sensörleri bulunmaktadir. Size takılacak kit aracınızdaki bu sistemle teknolojik uyumluluk içerisindedir.

13- En öneml hususlardan bir tanesi de ülkemizde hiç üzerinde durulmayan, kimsenin umursamadigi sigorta konusu. Aracınıza takılacak kit "ÜRÜN MALI MESULIYET" ve "3. SAHIS MALI MESULIYET" sigortalarına sahiptir. Yani araciniz LPG nedeniyle bir kazaya ugrarsa can veya mal kayiplarinizi karsilayacak bir sigorta güvenceniz olacaktır. Montajlarımızda elektronik ortamda GARANTİ BELGESİ düzenliyor ve bir çıktısını müşterilerimize veriyoruz. Düzenlenen garanti belgesi anında İstanbul merkezimizdeki sunuculara kaydediliyor. Böylece yetkili bayilerimizde montajını yaptırmış bir kullanıcı herhangi bir 2A yetkili servisine gittiğinde veri bankamızdan aracınızla ilgili tüm detaylara ulaşılabiliyor. Hangi tarihte montaj yapılmış, hangi seri no' lu ürün takılmış v.s.
2A logolu garanti belgesine sahip kullanıcılar otomatik olarak "Ürün Mali Mesuliyet Sigortası" kapsamına alınmış oluyor. Başka hiçbir markada olmayan ve sadece 2A' ya özel bu sigortamız markamızın tercihinde çok önemli bir kriter oluyor.

Yukaridaki kriterlere uyan ve bu üstün özellikleri nedeniyle ülkemizde de TOFAS- FIAT, CHEVROLET, OPEL ve PROTON tarafindan fabrika çikisli araçlarda  tercih edilen BRC markali ürünlerimizi bu nedenle gururla ve gönül rahatligiyla tavsiye ediyoruz."

(YUKARIDAKİ YAZI "2a mühendislik" sayfasından ALINTIDIR.)
2011 verso premium - Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #25 : Ocak 24, 2011, 13:00:52 »
Atiker hariç herşey olabilir. Müşteri memmuniyeti anlayışı "0" . Yanlış arıza tespiti sonucu gereksiz yere LPG beynini değşştirdiler, bunu ilettiğim Genel Merkez hukuki haklarınızı kullanın diyerek başlarından savdılar. Nedeni ise çok komik: " arıza durumunda yanlış tespit olabilirmiş" . Doğru, yanlış tespit olabilir ama bunun maliyetini neden ben ödeyim? 
Şikayetvar a bakarsanız açık ara (pazar payı da dikkate alınsa; 24.01.2011 itibariyle  BRC: 36 Atiker: 175 şikayet. ) atiker şikayetiyle dolu ve hepsine "kopyala - yapıştır" cevap yazılmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 24, 2011, 13:29:00 »
3 gün önce Lovato taktırdım, çok memnunum. :) kesinlikle tavsiye ederim, komple made in italy :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 24, 2011, 14:17:21 »
ben de bu mantığı anlamıyorum, sıfır araca LPG taktırılmazmış...
neden taktırılmasın arkadaşım...
herkes bi türkü tutturmuş gidiyor yok efendim şöyle deliyorlar arabayı böyle deliyorlar...
delinirse delinsin ne olmuş yani fabrikanın deldiğine delik bu araba demiyorsunuz, iki delik de onlar açsın...

marka olarak prins-brc-lovato derim...
ve mutlaka bulunduğuunuz bölgenin distribütörüne veya çok iyi bildiğiniz bir ustaya taktırın...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #28 : Ocak 26, 2011, 00:39:15 »
bende sıfır araca lpg takılması mantığını anlamıyorum...  allah aşkına 50 bin tl ver avensis gibi araç al sonra git tüp taktır.... yazık günah canım aravaya....
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ocak 26, 2011, 04:02:26 »
neresine yazık neresine günah...
o da araba yani...
LPG'ye tamamen karşı olanlara lafım yok, ama 2007 arabaya tüp taktırdım deyince iyi yaPmışsın güzel yapmışsın diyenler kalkıp da sıfır araca tüp mü takılır demesin, takılır, krallar gibi de binilir...
tasarruf parası olmayan için değildir sadece...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #30 : Ocak 26, 2011, 08:02:44 »
Taktırın biran önce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Ocak 27, 2011, 00:55:58 »
Arkadaşım bence hiç düşünmeden taktırın. 2010 corola'ma landirenzo marka taktırdım. Yetkili servisin aracılığıyla. şuan için sorun görünmüyor. yanlış hatırlamıyorsam japonya da şehir içi taksilerine lpg taktırma zorunluluğu var. yoksa taksi ruhsatı vermiyorlar diye duymuştum. zararı olsa japonlar neden taktırsınlar ki?
corolla 2010 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ocak 27, 2011, 19:26:48 »
Türkiye dışında çoğu ülkede LPG'ye teşvik var zaten...
hatta bazı avrupa ülkelerinde LPG'li araçlardan kapalı otopark ücretinin alınmamasına dair düzenlemeler var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #33 : Şubat 10, 2011, 13:36:11 »
Bende de 2011 corolla var. 1600 km de omvl takdırdım. İlk Başlarda motor ışığı sorunu vardı. Ama yeni yazılım ile bu sorunu çözdüler. şimdi çok memnunum.
2011 corolla 1.33 omvl lpg kit

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 11, 2011, 22:54:05 »
bencede atiker'e bulaşma zavoli,brc ,landeronzi olabilir.ama önemli olan işçilik ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 12, 2011, 00:05:28 »
Ben tercihimi uzun araştırma sonucu Lovato'da kullandım. Tavsiye ederim ama ustanı iyi araştır montaj öncesi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 12, 2011, 00:16:00 »
Abi taktır ya bende taktıracağım yaza doğru araç içiyor ben çnceki corollama brc taktırmıştım ve memnundum bunada brc taktırmayı düşünüyorum
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 12, 2011, 00:20:31 »
hocam araç 2011 ise lovato brc veya tartariniden daha üst sınıf olan prins i tercih edin derim...BRc lovato veya atiker tartarini olsun bunlarda subapları yağlama sistemi yok..Lpg bildiğiniz üzere kuru yakıt ve yüksek ısıda yandığı için subaplarda şekil bozuklugu yapıyor araç subap kesti denilen olay oluyor.Buda lpg takıldıktan sonra vvt i larda 40-50 bin km arasında kendini gösteriyor.BU tamiratında bedeli 2-3 bin tlyi buluyor.
Bakın buraya prinsin sayfasından bir alıntı ekliyorum sistemin adı valve care anlatmak isteğimi bu yazıdan çıkartırsınız.BRc ortalama 1500 tl prins ise bu yağlama sistemiyle 2500-2600 tl .
Neden ValveCare?
Bazı motorlarda supap ve supap yatakları LPG ile çalışırken yıpranmaya karşı daha duyarlıdır. ValveCare dozlama sistemi sayesinde LPG ile birlikte ihtiyaç duyulan katkı, basınç altında motora enjekte edilir. Böylece supaplar ve supap yataklarında aşınmanın önemli ölçüde önlenmesi sağlanır.

ValveCare nasıl çalışır?
ValveCare dozlama sistemi, bir dozaj pompası ve bir dozlama ünitesinden oluşur. Motor LPG�ye geçer geçmez dozlama pompası çalışır ve ValveCare katkısı basınç altında dozlama ünitesine akmaya başlar. ValveCare dozlama ünitesi, ValveCare katkısının tüm silindirlere (10 silindire kadar) %100 eşit düzeyde yayılmasını sağlar.

ValveCare şişesi boşaldığında; araçtaki Prins sistemiyle iletişim kuran ValveCare, gösterge panelindeki Prins anahtarı aracılığıyla sürücüyü sesli olarak uyarır. Şişe boşalmışsa sistem, motorun en iyi şekilde korunmasını sağlamak amacıyla 60 dakika sonra otomatik olarak benzine geçer. Bu durumda, sürücü boş şişeyi kendisi değiştirebilir veya yetkili Prins bayisine gidebilir.

Katkı dozu, motor yüküne ve anlık yakıt tüketimine göre belirlenir. Dolayısıyla, turbo şarjlı motorlar da dahil olmak üzere, uygun miktarda enjekte edilen katkıyla, motorun daima korunması sağlanır. Üstelik her zaman için doğru miktarda katkı enjekte edildiğinden, katkı maddesi tüketimi oldukça ekonomik düzeydedir.

Montaj
ValveCare dozlama sistemi, Prins sistemi bulunan herhangi bir araca yetkili Prins bayilerinde kurulabilir. Katkı dozu motor yüküne ve anlık yakıt tüketimine göre belirlendiği ve her silindire %100 eşit dağıtıldığı için ValveCare benzersizdir.

Avantajları

* Prins sistemi bulunan tüm motorlarla uyumludur.
    * Gerçek LPG tüketimine oranla doğru dozda ValveCare katkı enjeksiyonu sağlar.
    * Tüketim oranları ekonomiktir.
    * Supap ve supap yataklarının aşınmasını önler.
    * Tam otomatik çalışır.
    * Turbo şarjlı motorlara uygundur.
    * Ağır yükler altında dahi optimal performans gösterir.
    * Benzersiz dozlama ünitesi sayesinde, ValveCare katkısı tüm silindirlere eşit dağılır.
    * ValveCare katkısı tükendiğinde sürücü, Prins sistemi tarafından sesli olarak uyarılır.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 12, 2011, 00:26:04 »
hocam araç 2011 ise lovato brc veya tartariniden daha üst sınıf olan prins i tercih edin derim...BRc lovato veya atiker tartarini olsun bunlarda subapları yağlama sistemi yok..Lpg bildiğiniz üzere kuru yakıt ve yüksek ısıda yandığı için subaplarda şekil bozuklugu yapıyor araç subap kesti denilen olay oluyor.Buda lpg takıldıktan sonra vvt i larda 40-50 bin km arasında kendini gösteriyor.BU tamiratında bedeli 2-3 bin tlyi buluyor.
Bakın buraya prinsin sayfasından bir alıntı ekliyorum sistemin adı valve care anlatmak isteğimi bu yazıdan çıkartırsınız.BRc ortalama 1500 tl prins ise bu yağlama sistemiyle 2500-2600 tl .
Neden ValveCare?
Bazı motorlarda supap ve supap yatakları LPG ile çalışırken yıpranmaya karşı daha duyarlıdır. ValveCare dozlama sistemi sayesinde LPG ile birlikte ihtiyaç duyulan katkı, basınç altında motora enjekte edilir. Böylece supaplar ve supap yataklarında aşınmanın önemli ölçüde önlenmesi sağlanır.

ValveCare nasıl çalışır?
ValveCare dozlama sistemi, bir dozaj pompası ve bir dozlama ünitesinden oluşur. Motor LPG�ye geçer geçmez dozlama pompası çalışır ve ValveCare katkısı basınç altında dozlama ünitesine akmaya başlar. ValveCare dozlama ünitesi, ValveCare katkısının tüm silindirlere (10 silindire kadar) %100 eşit düzeyde yayılmasını sağlar.

ValveCare şişesi boşaldığında; araçtaki Prins sistemiyle iletişim kuran ValveCare, gösterge panelindeki Prins anahtarı aracılığıyla sürücüyü sesli olarak uyarır. Şişe boşalmışsa sistem, motorun en iyi şekilde korunmasını sağlamak amacıyla 60 dakika sonra otomatik olarak benzine geçer. Bu durumda, sürücü boş şişeyi kendisi değiştirebilir veya yetkili Prins bayisine gidebilir.

Katkı dozu, motor yüküne ve anlık yakıt tüketimine göre belirlenir. Dolayısıyla, turbo şarjlı motorlar da dahil olmak üzere, uygun miktarda enjekte edilen katkıyla, motorun daima korunması sağlanır. Üstelik her zaman için doğru miktarda katkı enjekte edildiğinden, katkı maddesi tüketimi oldukça ekonomik düzeydedir.

Montaj
ValveCare dozlama sistemi, Prins sistemi bulunan herhangi bir araca yetkili Prins bayilerinde kurulabilir. Katkı dozu motor yüküne ve anlık yakıt tüketimine göre belirlendiği ve her silindire %100 eşit dağıtıldığı için ValveCare benzersizdir.

Avantajları

* Prins sistemi bulunan tüm motorlarla uyumludur.
    * Gerçek LPG tüketimine oranla doğru dozda ValveCare katkı enjeksiyonu sağlar.
    * Tüketim oranları ekonomiktir.
    * Supap ve supap yataklarının aşınmasını önler.
    * Tam otomatik çalışır.
    * Turbo şarjlı motorlara uygundur.
    * Ağır yükler altında dahi optimal performans gösterir.
    * Benzersiz dozlama ünitesi sayesinde, ValveCare katkısı tüm silindirlere eşit dağılır.
    * ValveCare katkısı tükendiğinde sürücü, Prins sistemi tarafından sesli olarak uyarılır.

Sistem iyi :)
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #39 : Şubat 12, 2011, 03:13:57 »
tuncay bey ben brc my 07 kit kullanıyorum 10 bin km ye yaklaştım hiç sorun yok çok şükür ayrıca montaj yapıldığı zaman koruyucu tunap katkı maddesi kullanıldı ve 10 bin km de bir yenilenmesi tavsiye edildi tunap sizin bahsettiğiniz koruma kadar koruma sağlıyodur bence bunun için 1000-1.200 tl fazladan bir kite verilmez bence.Eski ve kalitesiz veya yanlış montaj yapılmış durumlarda sizin bahsettiğiniz sorunlar çıkmış olabilir ama son çıkan lpg kitlerinde bahsettiğiniz sorunlar çıkmaz bence o sorunlar mağzide kaldı neden çıkmayacağını MEHMET  bey forumda ki lpg uzmanımız onun yazılarını takip ederseniz görürsünüz.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /