Gönderen Konu: AE101 Arka cam rezistansım öldü mü?  (Okunma sayısı 20412 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
AE101 Arka cam rezistansım öldü mü?
« : Aralık 18, 2010, 20:56:50 »
Merhaba arkadaşlar, mağlum mevsim kış ve havalar soğudu. Sabah işe gideceğimde buğulanan (bazen buzlanan) arkacamı mı çözmesi için arka cam rezistansını çalıştırıyorum ama fayda etmiyor. (En son geçen kış çalışıyordu) Hafta sonu sebebiyle bu sorunu kendi elektrik bilgim ile yapabilirim düşüncesi ile kolları sıvadım. Önce rolesinin yerini buldum, altındaki de sigortası idi. Her ikisinide kontrol ettim sağlam. Rezistansa elektrik geliyor mu diye kontrol etmek için arka direk üzerindeki plastiği çıkardım, baktım bağlantı demiri camdan ayrılmış  :o
Yetkili servis ile telefonda görüştüm. Artık onun tutmayacağını söylediler, yinede japon yapıştırıcı ile denememi önerdiler. Bende kopan zemini ince zımpara ile zımparaladım, japonu kopan parçanın kenarlarına gelecek şekilde sürdüm ve yapıştırdım. Parça yapıştı ancak yinede rezistans işe yaramıyor. Sizce rezistansı kurtarabilmek için yapılabilecek bir şey var mı, veya bunu tamir ettirebileceğim bir yer biliyormusunuz? Yardımcı olursanız sevinirim.
Not: konuyu yanlış yere açmış isem kusura bakmayın.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Toyota Club Türkiye

AE101 Arka cam rezistansım öldü mü?
« : Aralık 18, 2010, 20:56:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
Ynt: AE101 Arka cam rezistansım öldü mü?
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2010, 14:35:38 »
Cevap veren olmadığını düşünerek arka cam rezistansımın selasını okutuyum.  :(
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 20, 2010, 10:10:41 »
Bahsettiğiniz yerin komple kopup geldiğini ilk sizden duyuyorum. Yollar kopabiliyor ve bunlarla ilgili iletkenlik görevi yapabilecek kalemleri duymuştum tamir eden. Fakat kopan yer kablonun girdiği soketli yerse onu zaten japonla yapıştırmanız doğru olmaz. Yapıştırıcılar iletken değiller ;) Konusu olan yerin fotoğrafını paylaşabilirseniz daha çok yardımcı olur hepimize ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 20, 2010, 10:21:26 »
japon sürmeseydiniz keşke, iletken bir yapıştırıcı ile belki tamir edilirdi.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 20, 2010, 10:30:34 »
Faruk bey öncelikle şunu söyleyim .Cam üzerinde kopan rezistansların yolları tamamlamak için oje şişesi şeklinde ufak cam şişelerde iletken maddeler satılıyordu bir kaç kere kullandım başka bir iş için bu maddeden bulup hem cama hemde kabloya biraz fazla sürerek iki zemini birbirine birleştiriniz iletken sıvı iki yüzey üzerinde birleşip kurudugunda basit bir yapışma iletkenlik gerçekleşmiş olacak daha sonra sıcak silikon ile üzerini ve çevresini doldurun ufak şeylerden kopmaması için bu şekilde bir çözüm yolu olabilir diye düşünüyorum.Veyahut oto camcısına gidin onlar bu tür durumlarda mutlaka yaptıgı birşeyler vardır onlardan bilgi almanızı öneririm .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2010, 10:31:57 »
Faruk abi ben geldim :D sorunu halledecez şimdi...

senin yaşadığın sorunun aynısını bende yaşadım ama yapıldı şuanda çalışıyor...
cama tutulan soketi ufaktan zımparala...sonra cama tuttur..kenarlarına (her tarafa değil,bi kaç köşesine) hızlı yapıştırıcı sür yapıştır...sonra lehim makinasını al eline soketin tutturulduğu yerle camdaki iletken kısım arasına ufak ufak lehim sür...lehim makinasını cama fazla tutma cam patlayabilir...bende cam patlama ihtimaline karşı elektrikçide yaptırmıştım...ama gördükten sonra çok basitmiş bende yapabilirmişim dedim... olmazsa yine haber ver ama olması lazım...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2010, 22:27:33 »
İş yoğunluğumdan ötürü verilen cevapları şimdi okuyabildim.
Bahsettiğiniz yerin komple kopup geldiğini ilk sizden duyuyorum. Yollar kopabiliyor ve bunlarla ilgili iletkenlik görevi yapabilecek kalemleri duymuştum tamir eden. Fakat kopan yer kablonun girdiği soketli yerse onu zaten japonla yapıştırmanız doğru olmaz. Yapıştırıcılar iletken değiller ;) Konusu olan yerin fotoğrafını paylaşabilirseniz daha çok yardımcı olur hepimize ;)
Metin Bey, sanırım bu parçayı kıranda ilk benim. Şuan keşke tamir yapmadan önceki halini resmetseydim diyorum, şuan parça zaten yapışık durumda ve kuvvetli yapışsın diye üzerine japon sürülmüş kağıt ilave etmiştim. Sökmeside epey zahmetli olacak.

japon sürmeseydiniz keşke, iletken bir yapıştırıcı ile belki tamir edilirdi.
Alper abi Japonun yalıtkan olduğunu biliyorum. Zaten iletken parçanın altına gelecek şekilde sürmedim, kenarlarına sürmüştüm. Ama yinede çalışmadı. İletken yapıştırıcıyı ilk kez duydum, nasıl bulabilirim.

Faruk bey öncelikle şunu söyleyim .Cam üzerinde kopan rezistansların yolları tamamlamak için oje şişesi şeklinde ufak cam şişelerde iletken maddeler satılıyordu bir kaç kere kullandım başka bir iş için bu maddeden bulup hem cama hemde kabloya biraz fazla sürerek iki zemini birbirine birleştiriniz iletken sıvı iki yüzey üzerinde birleşip kurudugunda basit bir yapışma iletkenlik gerçekleşmiş olacak daha sonra sıcak silikon ile üzerini ve çevresini doldurun ufak şeylerden kopmaması için bu şekilde bir çözüm yolu olabilir diye düşünüyorum.Veyahut oto camcısına gidin onlar bu tür durumlarda mutlaka yaptıgı birşeyler vardır onlardan bilgi almanızı öneririm .

Yücel Bey bu bahsettiğiniz şişeleri nasıl temin edebilirim ve bir kolay bulmam için bir ismi var mı? Bulunduğum ilçede oto camcı yok, bursa merkeze gittiğimde bir camcıya göstereceğim inşallah.

Faruk abi ben geldim :D sorunu halledecez şimdi...

senin yaşadığın sorunun aynısını bende yaşadım ama yapıldı şuanda çalışıyor...
cama tutulan soketi ufaktan zımparala...sonra cama tuttur..kenarlarına (her tarafa değil,bi kaç köşesine) hızlı yapıştırıcı sür yapıştır...sonra lehim makinasını al eline soketin tutturulduğu yerle camdaki iletken kısım arasına ufak ufak lehim sür...lehim makinasını cama fazla tutma cam patlayabilir...bende cam patlama ihtimaline karşı elektrikçide yaptırmıştım...ama gördükten sonra çok basitmiş bende yapabilirmişim dedim... olmazsa yine haber ver ama olması lazım...
Kendim elektronik öğretmeni olduğumdan havya ile aram iyidir. Kopan parçayı lehimlemek için ilk olarak havyayı kullandım sonuç cam üzerindeki iletken bantlar daha çok zarar gördü. Bu sebeple lehimleme işi olmaz diye düşünüyorum.

Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Sorunu çözebilirsem ne ala (çözüm yolunuda burada paylaşırım), ama çözemezsemde sağlık olsun diyorum.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 20, 2010, 23:18:42 »
Faruk, iletken yapıştırıcılar var. İnternette bir yerlerde görmüştüm, yarın vaktim olursa bi araştırayım.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2011, 04:37:46 »
2 gün önce aynı sorunu bende yaşadım..
o parça değilde elektrikçi cama kablo lehimledi..
20 tl de para aldı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 02, 2011, 23:35:45 »
2 gün önce aynı sorunu bende yaşadım..
o parça değilde elektrikçi cama kablo lehimledi..
20 tl de para aldı..

Hakan Bey aracınız kaç model. Kendimde lehimlemeyi denedim ancak olmamıştı. Acaba elektrikçinin kullandığı havya değilde farklı birşey miydi.  Hangi elektrikçi bende gitsem yakınsa  :D
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 02, 2011, 23:43:41 »
Aynı sorun bende de oldu sonunda olan cam bi sabah kalktığımda pufffff
tutturmak için önce lehim denedim cama tutmadı sonra gümüş boyası aldım camın kenarındaki demirden plastikle oraya sıkıştırdım boşluğa bolca gümüş boyası
sürdüm tuttu çalıştı 1-2 hafta sonra bir sabah bi kalktım cam komple tuzla buz olmuş camcı o gümüş boyasından dolayı çok sürdüğümden akım çekip bu şekilde patlattığını söyledi bilginiz olsun bence en güzeli bi parça ile oraya sıkıştırın öyle idare edin yada camcılar yapıyorlarmış onlara yaptırın yazık günah orjinal camınız gitmesin orjinali 500lira dediler gittik yan sanayi 160a taktırdım. gerçi bazıları filmleri sökerken kopmuştu şimdiki camın rezistansları çok güzel 1dk içinde komple çözüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 03, 2011, 00:11:46 »
Aynı sorun bende de oldu sonunda olan cam bi sabah kalktığımda pufffff
tutturmak için önce lehim denedim cama tutmadı sonra gümüş boyası aldım camın kenarındaki demirden plastikle oraya sıkıştırdım boşluğa bolca gümüş boyası
sürdüm tuttu çalıştı 1-2 hafta sonra bir sabah bi kalktım cam komple tuzla buz olmuş camcı o gümüş boyasından dolayı çok sürdüğümden akım çekip bu şekilde patlattığını söyledi bilginiz olsun bence en güzeli bi parça ile oraya sıkıştırın öyle idare edin yada camcılar yapıyorlarmış onlara yaptırın yazık günah orjinal camınız gitmesin orjinali 500lira dediler gittik yan sanayi 160a taktırdım. gerçi bazıları filmleri sökerken kopmuştu şimdiki camın rezistansları çok güzel 1dk içinde komple çözüyor
Camın patlaması çok şaşırtıcı. Fırsat bulduğumda camcıya götüreceğim. Şimdilik havalar güzel idare ediyorum. Ancak bu kış arka cam rezistansımın çalışmamasından ötürü çok rahatsız oldum. Sabahları hep buz. İşe kadar kamyonet şöförü gibi sağ sol aynaları kullanıyordum. Seneye kışa Rabbim ne gösterir bilemem. Belki aracı değiştiririm.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 03, 2011, 00:30:57 »
Camın patlaması çok şaşırtıcı. Fırsat bulduğumda camcıya götüreceğim. Şimdilik havalar güzel idare ediyorum. Ancak bu kış arka cam rezistansımın çalışmamasından ötürü çok rahatsız oldum. Sabahları hep buz. İşe kadar kamyonet şöförü gibi sağ sol aynaları kullanıyordum. Seneye kışa Rabbim ne gösterir bilemem. Belki aracı değiştiririm.

evet abi buda ders oldu işte bilmeden fazla uğraştık :) buguyu çözmenin diğer yolu kaloriferi dış sirkülasyona alıp klima ile beraber çalıştırmak buda çözer ama aracın ısınana kadar kaloriferide açamıyoruz işte..
bende hep satarım belki bilmem ne dedim ama 4 sene bitti halada satmaya niyetim yok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 03, 2011, 11:42:18 »
bi honda formunda buldum, sorun aynı adam gitmiş bauhause dan sıvı iletken yapıştırıcı almış çözmüş. bi deneyin derim.

http://www.teamhondaturkey.com/forum/problemler_ve_cozumleri/arka_cam_resistanti-t17848.0.html
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 03, 2011, 20:39:44 »
bi honda formunda buldum, sorun aynı adam gitmiş bauhause dan sıvı iletken yapıştırıcı almış çözmüş. bi deneyin derim.

http://www.teamhondaturkey.com/forum/problemler_ve_cozumleri/arka_cam_resistanti-t17848.0.html
Verdiğin bilgi için teşekkürler Murat arkadaşım. Kesinlikle deneyeceğim.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 24, 2011, 19:46:03 »
1 yıl sonra,

1 kışı daha arka rezistans olmadan geçirmek istemediğimden arkadaşlar kolları sıvadım. İletken yapıştırıcıyı internet üzerinden ve bulunduğum ilçede araştırdım, ancak bulamadım. hb'dan Loctite Cırcuit+ http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=otbkk501&categoryId=20035763'i buldum. Bu yapıştırıcı değil ama iletken boyaymış. Denemekte fayda vardır diye aldım. Sonra hırdavatçıdan çok kuvvetli bir yapıştırıcı aldım. Öncelikle sıfır zımpara ile kırık yeri zımparaladım. Camı temizledim. Sonra ölçü aleti ile kopuk yerleri tespit ettim. Gerekli yerlere bant ile maskeleme yaptıktan sonra iletken boyayı sürdüm. 5-10dk ara ile 3-4 kat attım. Ölçü aleti ile bağlantıları kontol ettim. Gerçekten iletkenlik sağladı. İşin en önemli kısmına gelmiştim. Camdan kopan soketi yapıştırmak için çevresine kartondan destek kestim. Kuvvetli yapıştırıcıyı kardım ve cama uyguladım. 5dk kadar sıkıca bastırdım. Tuttuğunu gördükten sonra bıraktım. Ölçü aleti ile iki soket arasını ölçtüm. 2,6ohm direnç gösterdi. Yani soket iletim sağlamıştı. Ama iletken boya ambalajının üzerinde 24 saat üzerinden elektrik akımı geçirmeyin yazıyordu. O nedenle aracı çalıştırıp deneyemedim. Yarın deneyeceğim. İnşallah emeklerim boşa gitmez. Bu arada ellerim perişan oldu.  :D Resimleride yükledim.
Bu iletken boya,

İletken boya, fırçası ve kuvvetli yapıştırıcı

Boyanın kurumasını beklerken,

Yapıştırdıktan sonra,
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 24, 2011, 19:55:07 »
sonuc :)) :D
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 24, 2011, 19:57:21 »
Serdarcım yazımı hızlı okudun sanırım. İletken boya ambalajında 24 sonra üzerinden akım geçirin dediği için elektrik verip deneyemedim. Yarın göreceğiz Sonucu.  :islik:
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 24, 2011, 20:00:21 »
inş. çslışır abi :) bu arada sanırım aracın orjınal kolonu duruyor üstünde :) :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 24, 2011, 20:07:49 »
Kolanları benden önceki sahibi değiştirmiş ama pek kaliteli değil sanırım. Birde kime değiştirmişse işçiliği sıfır. arka hoparlör üzerindeki ince tahta bölümü birkaç yerden kırmış. Uzun zamandır arkadan ses geliyordu ama nereden geldiğini bilmiyordum. Bu esnada onuda mobilya yapıştırıcısı ile yapıştırdım. On numara oldu. Sanırım ses kesilecektir.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M