0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bahsettiğiniz yerin komple kopup geldiğini ilk sizden duyuyorum. Yollar kopabiliyor ve bunlarla ilgili iletkenlik görevi yapabilecek kalemleri duymuştum tamir eden. Fakat kopan yer kablonun girdiği soketli yerse onu zaten japonla yapıştırmanız doğru olmaz. Yapıştırıcılar iletken değiller Konusu olan yerin fotoğrafını paylaşabilirseniz daha çok yardımcı olur hepimize
japon sürmeseydiniz keşke, iletken bir yapıştırıcı ile belki tamir edilirdi.
Faruk bey öncelikle şunu söyleyim .Cam üzerinde kopan rezistansların yolları tamamlamak için oje şişesi şeklinde ufak cam şişelerde iletken maddeler satılıyordu bir kaç kere kullandım başka bir iş için bu maddeden bulup hem cama hemde kabloya biraz fazla sürerek iki zemini birbirine birleştiriniz iletken sıvı iki yüzey üzerinde birleşip kurudugunda basit bir yapışma iletkenlik gerçekleşmiş olacak daha sonra sıcak silikon ile üzerini ve çevresini doldurun ufak şeylerden kopmaması için bu şekilde bir çözüm yolu olabilir diye düşünüyorum.Veyahut oto camcısına gidin onlar bu tür durumlarda mutlaka yaptıgı birşeyler vardır onlardan bilgi almanızı öneririm .
Faruk abi ben geldim sorunu halledecez şimdi...senin yaşadığın sorunun aynısını bende yaşadım ama yapıldı şuanda çalışıyor...cama tutulan soketi ufaktan zımparala...sonra cama tuttur..kenarlarına (her tarafa değil,bi kaç köşesine) hızlı yapıştırıcı sür yapıştır...sonra lehim makinasını al eline soketin tutturulduğu yerle camdaki iletken kısım arasına ufak ufak lehim sür...lehim makinasını cama fazla tutma cam patlayabilir...bende cam patlama ihtimaline karşı elektrikçide yaptırmıştım...ama gördükten sonra çok basitmiş bende yapabilirmişim dedim... olmazsa yine haber ver ama olması lazım...
2 gün önce aynı sorunu bende yaşadım..o parça değilde elektrikçi cama kablo lehimledi..20 tl de para aldı..
Aynı sorun bende de oldu sonunda olan cam bi sabah kalktığımda puffffftutturmak için önce lehim denedim cama tutmadı sonra gümüş boyası aldım camın kenarındaki demirden plastikle oraya sıkıştırdım boşluğa bolca gümüş boyasısürdüm tuttu çalıştı 1-2 hafta sonra bir sabah bi kalktım cam komple tuzla buz olmuş camcı o gümüş boyasından dolayı çok sürdüğümden akım çekip bu şekilde patlattığını söyledi bilginiz olsun bence en güzeli bi parça ile oraya sıkıştırın öyle idare edin yada camcılar yapıyorlarmış onlara yaptırın yazık günah orjinal camınız gitmesin orjinali 500lira dediler gittik yan sanayi 160a taktırdım. gerçi bazıları filmleri sökerken kopmuştu şimdiki camın rezistansları çok güzel 1dk içinde komple çözüyor
Camın patlaması çok şaşırtıcı. Fırsat bulduğumda camcıya götüreceğim. Şimdilik havalar güzel idare ediyorum. Ancak bu kış arka cam rezistansımın çalışmamasından ötürü çok rahatsız oldum. Sabahları hep buz. İşe kadar kamyonet şöförü gibi sağ sol aynaları kullanıyordum. Seneye kışa Rabbim ne gösterir bilemem. Belki aracı değiştiririm.
bi honda formunda buldum, sorun aynı adam gitmiş bauhause dan sıvı iletken yapıştırıcı almış çözmüş. bi deneyin derim.http://www.teamhondaturkey.com/forum/problemler_ve_cozumleri/arka_cam_resistanti-t17848.0.html