Gönderen Konu: AE101 Arka cam rezistansım öldü mü?  (Okunma sayısı 20413 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101 Arka cam rezistansım öldü mü?
« Yanıtla #20 : Aralık 24, 2011, 20:14:00 »
kesilmesede sacla arasına bez yada kaucuk tarzı birşey koy abi hiç değilse ses yapmaz bende kendi aracımın arka hoparlorunu değiştirdim çok titiz bi şekilde işçiğimi yaptım fakat söktüğüm kolonlar taktığım kolonların yerini tutmuyor :D :D eskileri fazla seste sadece cızırtı yapıyordu ama normal ayarda cok tatlı ses veriyordu abi :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 24, 2011, 20:14:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 26, 2011, 08:32:29 »
Bazı arkadaşlar ne olmuş cam rezistansı diye bilir ama şu an çok mutluyum. Geçen kışı resiztansım çalışmadan geçirmiştim. Allah'a şükür hafta sonu yaptığım operasyon başarılı oldu. Bu sabah aracı çalıştırdım ve rezistansa elektrik verdim. 1 dk sonra sonu aşağıdaki gibi. Bir kaç tel kopuk. Onlarıda başka bir hafta sonu tamir edeceğim.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 26, 2011, 08:47:51 »
Faruk bey tebrikler sorunu çözmüşünüz, bende de 3 yada 4 tel kopuk sanayide iletken boya aradım adamlar yüzüme acayip acayip bakıyorlar böyle birşey yok camı değiştirmen lazım diye :)
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Aralık 26, 2011, 08:58:31 »
Teşekkürler Mustafa. Bu arada hoparlör kısmından gelen tıkırtı seside kesilmiş. İnanılmaz derecede sevinçliyim. Konya havaları dinliyorum.   :dans3:
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 26, 2011, 12:49:16 »
Teşekkürler Mustafa. Bu arada hoparlör kısmından gelen tıkırtı seside kesilmiş. İnanılmaz derecede sevinçliyim. Konya havaları dinliyorum.   :dans3:

ustanın elinden her iş gelir yaa :D
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 26, 2011, 13:44:40 »
Faruk bey geç oldu konuyu okumam bahsettigim iletken boyayı bulmuşsunuz .Tebrik ederim uygulama başarılı olmuş.Ayrıca benim bahsettigim yöntemle çözlmüş olması beni sevindirdi.Bundan sonra başına bu tip bir olay gelen arkadaşa örnek teşkil eder
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 26, 2011, 14:47:32 »
ustanın elinden her iş gelir yaa :D
Allah'ın izni ile oldu. Cama yazı yazacağım. Kopan cam rezistansınız yapılır diye  :D
Faruk bey geç oldu konuyu okumam bahsettigim iletken boyayı bulmuşsunuz .Tebrik ederim uygulama başarılı olmuş.Ayrıca benim bahsettigim yöntemle çözlmüş olması beni sevindirdi.Bundan sonra başına bu tip bir olay gelen arkadaşa örnek teşkil eder
Teşekkürler Yücel Bey. Benim için TCT her zaman faydalı paylaşımların mekanı olmuştur. Bunuda buradan öğrenip uygulamam hoş oldu.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #27 : Aralık 26, 2011, 22:18:03 »
güle güle kullanın darısı benim başıma :) neden çalışmadığı hakkında hiçbi fikrim yok göstergede ışık yanıyor. yanlıkları nasıl sökebilirim? dün bende arka orjinal kolonlarını değiştirmek için panzotu söktüm temizledim falan ama yanlıkları çıkaramadım.  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Aralık 26, 2011, 23:08:07 »
güle güle kullanın darısı benim başıma :) neden çalışmadığı hakkında hiçbi fikrim yok göstergede ışık yanıyor. yanlıkları nasıl sökebilirim? dün bende arka orjinal kolonlarını değiştirmek için panzotu söktüm temizledim falan ama yanlıkları çıkaramadım.  :(
Remzi arkadaşım o noktada kilipslerinden ayrılması için biraz kuvvetlice çekmek gerekiyor. Ancak dikkatli ol. Çünkü cam soketi bu parçaya çok yakın. Sökecem diye cam soketini camdan kırmayasın. Birde bu yanlıkları açmadan önce sigortaları kontrol ettin mi? Bütün sigortalar sağlam ise o zaman yanlıkları çıkartıp ölçü aleti ile elektrik gelip gelmediğini ölçebilirsin.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Aralık 27, 2011, 20:01:01 »
teşekkür ederim haftasonu biraz kurcalamam lazım o zaman :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 06, 2012, 21:58:45 »
  rezistans kablosunu kontrol etmek için sağ direk üstündeki plastiği söktük ama geri takarken zorlandık ve Faruk abinin paylaştığı 3. fotoğraftaki görünen 2 adet klips in tırnakları kırıldı.   :(   bu klipsleri klipsçilerden veya aksesuarcılardan kolay şekilde temin edebilirmiyiz yada hiçbir yerde bulamazsak serviste bulabilirmiyiz acaba. birde bu plastik en rahat şekilde nasıl takılır.
-Farklı olmaya çalıştıkça,farklı yönlerini kaybediyor insanlar ..'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 07, 2012, 20:10:33 »
  rezistans kablosunu kontrol etmek için sağ direk üstündeki plastiği söktük ama geri takarken zorlandık ve Faruk abinin paylaştığı 3. fotoğraftaki görünen 2 adet klips in tırnakları kırıldı.   :(   bu klipsleri klipsçilerden veya aksesuarcılardan kolay şekilde temin edebilirmiyiz yada hiçbir yerde bulamazsak serviste bulabilirmiyiz acaba. birde bu plastik en rahat şekilde nasıl takılır.
Anıl o klipslerin bir kaç tanesini bende kırmıştım. Çok kafanı takma derim. Ben onlarsızda yanlıkları tam olarak oturttum. Zorlamadan önce biraz incele kolay bir yöntemi vardır. Bende tam olarak bilmiyorum ancak takarken çok sorun yaşamadım.
Birde şunu paylaşmak istiyorum arkadaşlar. Arızalı rezistansımı tamir etmiştim, ANCAK: ŞİMDİ ÇALIŞMIYOR. :( (Serdar acemi ustanın yaptığı iki gün çalışırmış. :-[  iki gün çalıştı. Sonra hiç bir iş icraat yok rezistansımdan. Çok moralim bozuldu başlarda, ancak şimdi sağlık olsun diyorum. Servisede gösterdim. Onlarda siz yapılması gerekenleri yapmışsınız. Camın değişmesi gerekir dediler. Tabiiki kalsın dedim. Neden bozulduğunuda söyledi servis. O iletken boya yüksek akıma dayanamadığından yapısı bozulmuş. O yüzden 2 gün sonra iş görmez olmuş.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 07, 2012, 22:22:18 »
Anıl o klipslerin bir kaç tanesini bende kırmıştım. Çok kafanı takma derim. Ben onlarsızda yanlıkları tam olarak oturttum. Zorlamadan önce biraz incele kolay bir yöntemi vardır. Bende tam olarak bilmiyorum ancak takarken çok sorun yaşamadım.
Birde şunu paylaşmak istiyorum arkadaşlar. Arızalı rezistansımı tamir etmiştim, ANCAK: ŞİMDİ ÇALIŞMIYOR. :( (Serdar acemi ustanın yaptığı iki gün çalışırmış. :-[  iki gün çalıştı. Sonra hiç bir iş icraat yok rezistansımdan. Çok moralim bozuldu başlarda, ancak şimdi sağlık olsun diyorum. Servisede gösterdim. Onlarda siz yapılması gerekenleri yapmışsınız. Camın değişmesi gerekir dediler. Tabiiki kalsın dedim. Neden bozulduğunuda söyledi servis. O iletken boya yüksek akıma dayanamadığından yapısı bozulmuş. O yüzden 2 gün sonra iş görmez olmuş.

Faruk abi çok teşekkürler cevabın için.  benimde moralim çok bozulmuştu dün o klipsler kırılınca bende aynen bugün senin yaptığın gibi fener yardımıyla dikkatli bi şekilde tam oturttum yerine. sonra başka bişey dikkatimi çekti tavan döşemesiyle sol taraftaki yanlığın arasında boşluk oluşmuş,camın tavanla birleşen yerdeki plastik çıtada geri kaymış gibi tam olarak tavan döşemesinin üstüne basmıyo uç tarafı tekrar söküp onlarıda tam yerleştirecem yerlerine . ama anlamadım sadece sağdaki yanlığı söktüm  sanki tavan döşemesi ileri kaymış gibi duruyo nasıl olduysa artık tavan döşemesiyle yanlığın arasında boşluk var normalde yanlık döşemenin üstüne geliyor döşemedeki izlerden rahatça belli oluyo. Abi senin araçtada yanlığı söktüğün zaman  döşeme ve yanlık arasında  böyle bi boşluk oluşmuşmuydu ?

-Bu arada bizim rezistansında 6 bölgesi çalışmıyo diğerleriyle yetiniyoruz. senin yaptığın yöntemi bende yapmayı düşünüyodum ama görünüyoki camı deiştirmekten başka çare yok. çokta önemli değil bence can sıkmaya değmez seninde dediğin gibi..Sağlık Olsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Şubat 07, 2012, 23:05:19 »
Anıl anlattığın şekildeki gibi bir boşluk hiç dikkatimi çekmedi. Sanırım yok.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 08, 2012, 10:18:47 »
Faruk abi şöyle bir yöntem denesek nasıl olur bu iletken boyayı yumuşak bir yapıştırıcı ile karıştırsak iyice kerıştırdıktan sonra bu maddeyle zemini perçayı yapıştırsak boya iletken oldugundan veda yapışkanla karıştıgından oraya yapışıp çalışabilir düşüncesindeyim.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Şubat 08, 2012, 14:10:28 »
Faruk abi şöyle bir yöntem denesek nasıl olur bu iletken boyayı yumuşak bir yapıştırıcı ile karıştırsak iyice kerıştırdıktan sonra bu maddeyle zemini perçayı yapıştırsak boya iletken oldugundan veda yapışkanla karıştıgından oraya yapışıp çalışabilir düşüncesindeyim.
Yücel iletken boya üzerinden akım geçince özelliğini yitiriyor. Bunu yapışkanla karıştırsakta sonuç değişmez gibime geliyor. O nedenle uğraşmak istemiyorum. Fikrin için teşekkürler.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 13, 2012, 00:25:12 »
Anıl anlattığın şekildeki gibi bir boşluk hiç dikkatimi çekmedi. Sanırım yok.

Faruk abi sol,sağ ve üst çıtanın tavan döşemesine sökmeden önce oturdukları yerler izlerden belli. ben bu yanlıkları soğuk havada sökmüştüm sence soğuk havadan dolayı tavan döşemesinin ileri doğru toplanma ihtimali varmı üst köşelerden tavanın iç kısımdaki demir olan yeri görünüyodu  oraları fön makinasiyle  kapattım oturttum ama daha önceki oturduğu yerlere kadar gelmio o yanlıklar ve çıta.Sanki tavan döşemesi ileri kaymış gibi yanlıklar ve çıta tam oturuyo yerine sence bu soğuk havadan dolayı kaynaklanan bir durum olabilirmi. (tavan döşemesi bez değil yumuşak plastik gibi olandan)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Şubat 13, 2012, 23:25:52 »
Anıl bahsettiğin şekilde soğuktan olabilir. Resim yüklemen mümkünse daha olay daha iyi anlaşılır gibime geliyor. Bu arada bahsettiğin tavan benim araçta plastik değil, gri kumaş.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 19, 2012, 22:25:58 »
benim araçtada 4-5 tanesi ancak çalışıyor arkayı zor görüyorum.
kaskom var,anadolu sigorta full kasko
kasko bu durumu karşılar mı ?
yoksa cama hafif bir çatlatma işlemimi yapsak (etik bulmasamda) acaba?
fikirlerinizi bekliyorum,teşekkürler
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Şubat 21, 2012, 13:50:37 »
benim ae101e önceki sahibi film çektirmiş sökerkende rezistans ölmüş. kopuk filan yok  sadece ortadaki 2 çizgi çalışıyor. Kopuk olmadığı için gümüş çözüm yolu değil.  Ben napıcam şimdi ??? :S
96 Corolla 1.6 XEİ
1 3 5
┼┼┤
2 4 R