Gönderen Konu: Dün otobanda gidiyorum...  (Okunma sayısı 5663 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Dün otobanda gidiyorum...
« : Aralık 18, 2010, 20:48:56 »
Arkadaş neymiş bu corolla böyle :D Dün otobanda gidiyorum sol şeritteyim yanıma 2011 gri renkli bi corolla yanaştı. Ben tabi bu 1.3 tür kesin diye düşünüyorum :) Geçeyim şunu dedim bastım biraz adamla arayı açtım azcık sonra sağımdan önüme geçti dümdüz yol adam bi bastı ama önümde ben yakalayım diye basıyorum gaza ama araba gitmiyor yada önümdeki araç biraz fazla seri gidiyor :D Dedim bu garanti 1.6 corolla hiç yanaşma dedim sağdan sağdan devam :D Ama yok böyle bi gidiş helal olsun dedim ama canımda sıkılmadı değil yani :D
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

Dün otobanda gidiyorum...
« : Aralık 18, 2010, 20:48:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: Dün otobanda gidiyorum...
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2010, 20:53:04 »
1.6 benzinliyse yetişememeniz normal, fazla takmayın kafanıza.. :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2010, 20:56:32 »
İlk defa 1.4 dizel araç kullandığımı farkettirdi aracım bana :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2010, 21:10:37 »
Canın sıkılmasın onunda canı her petrole girdiğinde sıkılıyor varsın senin önünde gitsin ne olacak. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Aralık 18, 2010, 21:15:37 »
Canın sıkılmasın onunda canı her petrole girdiğinde sıkılıyor varsın senin önünde gitsin ne olacak. :)

aynen :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 87000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2010, 21:15:55 »

:)
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 18, 2010, 21:21:32 »

Çok doğru söylemişsin Mahmut kardeşim, ne denir başka bu lafa  :alkis: :alkis: :alkis:

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Aralık 18, 2010, 21:30:38 »
arkadaşlar ufak bir taş geldi herhalde benzinli araçlara :) ... servis bakımları olduğunda ve garanti bitip (allah göstermisin) turbo arızasında veya motor arızasında sizin canınız daha fazla yanıyor. haa buarada dizel araçlarınıza fazla yüklenmeyin :D sonradan ilerki kmlerde motor üfleme yapıyor. turboya iyi bakmadığınız zaman bıcakları bozuluyor. nerde kaldı az yakması :) buarada arkadaşlar yeni model çıkınca nasılsa değiştiririm düşüncesi olanlar arkadaşlar alınmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Aralık 18, 2010, 21:32:26 »
Serkan abi bir an için bile canım sıkılmıyor benim daha önceki aracım 1.8 carismaydı performansı şimdiki araçla kıyaslanmaz tabi ama bu devir performans devri dil ekonomi devri ben 2009 da ilk dizel aracımı carismamı satıp aldım ozamanlar carismama haftada en az 70 tl lik benzin alırdım oda benzin 3 lira civarındaydı şimdiki aracıma mazot 3.25 tl olmuş haftada en fazla 40 liralık mazot alyorum arada baya bir fark var ondan hiç carismamdaki performansı aramış dilim ekonomik olsun yeter benim için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 18, 2010, 21:37:20 »
Bende zaten ekonomik olsun diye dizel araç aldım o kadarına katlanırız artık  8-) Şimdi birde araçta kar lastiği takılı bu da performansı çok etkiliyor gibi hissediyorum basıyorum gitmiyor sanki :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Aralık 18, 2010, 21:38:44 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)
arkadaşlar ufak bir taş geldi herhalde benzinli araçlara :) ... servis bakımları olduğunda ve garanti bitip (allah göstermisin) turbo arızasında veya motor arızasında sizin canınız daha fazla yanıyor. haa buarada dizel araçlarınıza fazla yüklenmeyin :D sonradan ilerki kmlerde motor üfleme yapıyor. turboya iyi bakmadığınız zaman bıcakları bozuluyor. nerde kaldı az yakması :) buarada arkadaşlar yeni model çıkınca nasılsa değiştiririm düşüncesi olanlar arkadaşlar alınmasın.
Emre abi turbo arzası okadar buyutülecek birşey dil tabi eğer turboda sorun olursa ciddi masraflar ortaya çıkıyor ama orjinal yedek parça ve aracı üreticinin tavsiye ettği şekilde kullanarak bu arızaların önüne geçilir.
Mesela turbolu araçlarda en çok yapılan hata araçla yüksek hızlara çıkılmışla söndürmeden önce en az 1 dakika beklememiz gerekir ama bir çok kişi bilmediğindenmidir yoksa üşendiğindenmidir bilmiyorum beklemez.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Aralık 18, 2010, 21:51:42 »
işte o bekleme insanı öldürüyor. arkadaşların arabaların park edip oturmuş oluyorlar. kardeşim geliyorum turboyu rahatlatıyorum :D demek biraz komik oluyor. çok hızlanmaya gerek yok sadece aracın turbo açması yeterli...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Aralık 18, 2010, 22:08:34 »
işte o bekleme insanı öldürüyor. arkadaşların arabaların park edip oturmuş oluyorlar. kardeşim geliyorum turboyu rahatlatıyorum :D demek biraz komik oluyor. çok hızlanmaya gerek yok sadece aracın turbo açması yeterli...
Malesef öyle oluyor Emre abi kullanma kılavuzunda yazan 80-100 arasında hız yaptıysan 1 dakika 100 ü aştıysan tam hatırlamıyorum ama ya 2 dakika yada 1.5 dakika şehir içi kullanımında beklemenize gerek yok yazıyor ama ben yinede şehir içi kullanımımda en az 15 sn beklerim söndürmeden önce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #13 : Aralık 18, 2010, 22:17:32 »
Bende turbo yok ama aracı 50 km falan kullanınca stop etmeden önce 2 dakika falan bekletiyorum benzinde.

Hatta geçenlerde İzmir'e gitmiştim, 5 dakika falan beklettim benzinde :)
SIU Corolla T-Sport

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Aralık 18, 2010, 22:21:19 »
günümüzde asıl ekonomi arabaya az binmektir. km de isterse 10 kuruş yaksın sonuçta cebimizden bir miktar para çıkıyor. arabayı iyi alıp gerektiği kadar kullanıp uzun seneler az arızasız binmek asıl ekonomidir bana göre...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 18, 2010, 22:26:50 »
Arkadaş neymiş bu corolla böyle :D Dün otobanda gidiyorum sol şeritteyim yanıma 2011 gri renkli bi corolla yanaştı. Ben tabi bu 1.3 tür kesin diye düşünüyorum :) Geçeyim şunu dedim bastım biraz adamla arayı açtım azcık sonra sağımdan önüme geçti dümdüz yol adam bi bastı ama önümde ben yakalayım diye basıyorum gaza ama araba gitmiyor yada önümdeki araç biraz fazla seri gidiyor :D Dedim bu garanti 1.6 corolla hiç yanaşma dedim sağdan sağdan devam :D Ama yok böyle bi gidiş helal olsun dedim ama canımda sıkılmadı değil yani :D

abi seni corolla geçmiş canını sıkıosun benim bi arkadaşımda 2.0 tfsi cupra var diğerinde megan rs. beni nasıl geçiyorlar bi göresen arabadan soğursun :D
JA 8668

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Aralık 18, 2010, 22:29:25 »
mert abicim :D adı üstünde modfiyeli araç bunlar normal...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 18, 2010, 22:37:10 »
mert abicim :D adı üstünde modfiyeli araç bunlar normal...
cupra ilk zamanlar zil zurna stok tu ama artık dehşetül vahşet oldu :D bi gün beni geri geri geçicek diye korkuyorum :D
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 18, 2010, 23:56:16 »
mersin otabanında ***çok süratli*** giderken a6 ya kafa tutmuştum bende adam bi çöktü 30 boy çaktı :D 3.2 qarttroymus :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • selam verdim rüşvet değüldür deyü almadılar
« Yanıtla #19 : Aralık 19, 2010, 00:07:59 »
Yavaş giden çok gider kardeşim...
herşey gönlünüzce olsun efendim...