Gönderen Konu: POLİS ARABAMI CEKMIS :(  (Okunma sayısı 3113 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akroenos 03
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
POLİS ARABAMI CEKMIS :(
« : Aralık 17, 2010, 22:04:02 »
Bu gün sabah saat 10.30 civarı Ankara Dsi genel müdürlüğünde işim vardı arabayı herkes gibi 3.5-4 metre genişligindeki kaldırımın üzerine bıraktım ( gerci tam kaldırımda sayılmaz yolla aynı hiza yapılmış araçlar çıkabilsin rahatça park etsin diye) daha sonra saat 16.00 civarı işim bitti arabayı bıraktıgım yere bi gittim aaaa araba yok  :argh: çılgın gibi arabayı araken güvenlik geldi ''abi senin arabayı polis götürdü'' dedi. bende digerleri neden duruyo peki ? dedim çünkü o sırada en az 7 araç vardı. çocuk hakklı ''ben ne bileyim abi sizinkiler yabancı diye 2 tanesini aldı gitti'' dedi haa bu arada polis adreside bırakmıs güvenlige balgat polis otopark araç subeye gelsin diye. neyse sora sora buldum otoparkı iyice kızmıstım  >:( önce biraz kavga gürültü kopardım ama arabayı çeken memur yok mecburiyetten  60 TL çekici parası 5 TL otopark parası verdim arabamı aldım tam çıkarken 62.00 TL ceza tutanağı verdiler hoşçakal hediyesi tam oldu.Arkadaşlar bari şu 62.00 ye itiraz etsem olurmuki yaa?
I love my Corolla & Yaris

Toyota Club Türkiye

POLİS ARABAMI CEKMIS :(
« : Aralık 17, 2010, 22:04:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Polis Arabamı Çalmışşş.. :(
« Yanıtla #1 : Aralık 17, 2010, 22:10:50 »
park ihlali yapmışsınız demek ki itiraz etmenin faydası olacağını sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
Ynt: POLİS ARABAMI ÇALMIŞŞ :(
« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2010, 22:13:56 »
 Öncelikle geçmiş olsun.

62 TL ceza muhtemelen park yasağı için kesilmiştir diye düşünüyorum.Bulunduğunuz bölgeyi bilmiyorum ama itiraz etsenizde hiçbir sonuç elde edemezsiniz gibime geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis.. babam gibi araba:))
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 68453
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2010, 23:18:03 »
Öncelikle geçmiş olsun.
Bu olay bir kaç kez benim de başıma geldi. Fakat sizde de oldu mu bilmiyorum, çalınma durumu da insanın aklına geldiğinden "inşallah polis çekmiştir" diye düşünmedim değil. :D

Bugün de az bir iş yüzünden 2-3 dakikalığına da olsa arabayı yol üzerine bırakamadım. Yol üstü parklar zaten dolu yer yok. Millet araba içinde ikinci sırayı yapmış. Uzak ve güvenli bir yere park edip işimi hallettim. Yani arabayla gittiğim yere epey bir yürüme yolu ile ulaştım. 3-5 lirayı düşünmeden otoparka bırakmak en güvenli yol.
9. 2011 Skoda Yeti 1.2 TSI DSG (capondan almana ;) )
8. Terfi: Avensis 2001 Sol/AT D4.. Bilenler bilir:) (yeni sahibinde)
7. Arabam 6 yıl kullandığım Corolla 1997 GLi
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • e210 corolla vision multidrive S
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2010, 23:37:15 »
geçmiş olsun, artık bir tecrübe edinmiş oldun. aslında polislere teşekkür etmen lazım. ya hırsızlar çalmış olsaydılar..
0.00.cte0.00.cte.1974

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2010, 00:08:57 »
geçmiş olsun..

Kızılayda çekilen arabaları gördükçe oh çekiyordum , hatta 3 tane polisin telefonunu almıştık , biz çağırıp çektiriyorduk.

Ankaranın en büyük eksiği Metro hatlarının ve tren sayısının az olması diyorduk ama Yinede metroların içi binilemeyecek kadar kalabalık değil. Sabahları istanbul yolunda olan trafik ise halkımızın geri kalmışlığının göstergesi. Sırf bu nedenle bu benzin fiyatlarından dolayı hükümete kızamıyorum. Elit kesimi ifade eden , ''çirkin otomobillerin markası Toyota'' sahipleri olarak  biz bile bu tür hatalar yapıyorsak. Başkaları ne yapmaz ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
« Yanıtla #6 : Aralık 18, 2010, 00:32:02 »
geçmiş olsun itirazın pek olumlu sonuç vereceğini düşünmüyorum. park yasağı yaptın çektik derler peki dersin sadece benmi yaptım orda benden başka birçok araba vardı derler bilmiyoruz biz sizinkini çektik birşeyde iddaa edemezsiniz. en iyisi cezayı ödeyip şükretmek. ya çalınsaydı ? bunuda düşünmek lazım vardır bir hayır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 18, 2010, 11:50:46 »
Benim arabayı Hisarüstü'ndeki ana caddeden (ki o saatte çok işlek değil, okula gidip gelirken gün içinde bile çekici hiç görmedim) gece 12.30'da çektiler, ne park yasağı levhası var ne başka bir işaret, levha da çok ilerden başlıo, az geride Boğaziçi Üniversitesi otobüs durağı var diye hesapta almışlar ordan ama alakası yok, kapatmıyordu önünü durağın zaten. Maksat otoparklar rant elde etsin, daha işlek caddelerdeki araçları gün içinde çekmiyorlar (bizzat şahit oldum), ama gelip bizim gibi vatandaşların arabalarını alıp gidiyorlar, tabi itiraz edecek gücümüz de yok o esnada, mağduriyetten dolayı cezayı ödüyoruz hemen, bana da 90 gibi bir rakama mâl olmuştu, gene size daha ucuza gelmiş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 18, 2010, 12:02:02 »
geçmiş olsun... olaya iyi tarafından bakmaya çalışın...ya polisler değilde hırszlar çalmış olsaydı :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #9 : Aralık 18, 2010, 12:40:56 »
Belli bi sürede (1 ay diye hatırlıyorum) ödeyince 45 TL'ye iniyor bu ceza haberiniz olsun. Devletimiz büyük tenzilat yapıyor bu konuda:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #10 : Aralık 18, 2010, 13:19:26 »
Geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akroenos 03
« Yanıtla #11 : Aralık 18, 2010, 21:03:25 »
Teşekkür ederim arkadaşlar geçmiş oldu zaten :) cezayı yatıracam. Eee napalım bundan sonra ciplerin lüks araçların park ettigi yere bunlarda bırakmış bende bırakayım diye bırakmıyacam onlar ayrıcalıklıymış farkettim :D Otoparklara devam artık en ucuzuda 7 liracık zaten benzin pahalı :D neyse yaz gelsin 1 bisiklet 1 zincir 1 kilit iş görür :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
« Yanıtla #12 : Aralık 18, 2010, 21:14:53 »
Bu gün sabah saat 10.30 civarı Ankara Dsi genel müdürlüğünde işim vardı arabayı herkes gibi 3.5-4 metre genişligindeki kaldırımın üzerine bıraktım ( gerci tam kaldırımda sayılmaz yolla aynı hiza yapılmış araçlar çıkabilsin rahatça park etsin diye) daha sonra saat 16.00 civarı işim bitti arabayı bıraktıgım yere bi gittim aaaa araba yok  :argh: çılgın gibi arabayı araken güvenlik geldi ''abi senin arabayı polis götürdü'' dedi. bende digerleri neden duruyo peki ? dedim çünkü o sırada en az 7 araç vardı. çocuk hakklı ''ben ne bileyim abi sizinkiler yabancı diye 2 tanesini aldı gitti'' dedi haa bu arada polis adreside bırakmıs güvenlige balgat polis otopark araç subeye gelsin diye. neyse sora sora buldum otoparkı iyice kızmıstım  >:( önce biraz kavga gürültü kopardım ama arabayı çeken memur yok mecburiyetten  60 TL çekici parası 5 TL otopark parası verdim arabamı aldım tam çıkarken 62.00 TL ceza tutanağı verdiler hoşçakal hediyesi tam oldu.Arkadaşlar bari şu 62.00 ye itiraz etsem olurmuki yaa?
Teşekkür ederim arkadaşlar geçmiş oldu zaten :) cezayı yatıracam. Eee napalım bundan sonra ciplerin lüks araçların park ettigi yere bunlarda bırakmış bende bırakayım diye bırakmıyacam onlar ayrıcalıklıymış farkettim :D Otoparklara devam artık en ucuzuda 7 liracık zaten benzin pahalı :D neyse yaz gelsin 1 bisiklet 1 zincir 1 kilit iş görür :D
konunun tam olarak son yorumunuzda belirttiğiniz gibi olduğunu zannetmiyorum...zaten kısmi olarakda olsa size açıklama yapılmış... 2 tanesi şeklindeki ibare sizin aracınız dışında bir aracın daha aynı nedenle çekildiğini anlatıyor..geçmiş olsun ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akroenos 03
« Yanıtla #13 : Aralık 18, 2010, 21:19:42 »
bende o yüzden sinir oldum zaten o 1 tane hummer cip 1 passat 1 mercedes her gün orda duruyo zaten çekilende normal bi araba accent aynı sırada resmen ortadan secilmiş emniyette fotosu mevcuttur inş. isteyim sorusturcam bu olayı cezayı yatırdıktan sonra tabi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: POLİS ARABAMI CEKMIS :(
« Yanıtla #14 : Aralık 20, 2010, 16:58:59 »
Ibrahim Bey, dogru konusup egri oturalim.
Bir trafik sucu islemissiniz ve polis gelip aracinizi cekmis. Bu onun görevi; adam görevini yapmis, kötü polis olmus. Yapmasa gene ayni sekilde. Polis arabami calmis demeniz abes.

Ama baska araclar dururken secerek secti ise görevini düzgün yapmadigi icin dilekce verirsiniz ve umarim düzgün sekilde olayi arastirirlar.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akroenos 03
« Yanıtla #15 : Aralık 20, 2010, 17:30:12 »
Murat bey haklısınız ama hatalı bi suç olsa basım üstüne ceksin götürsün ama burda otopark olarak kullanılan bi alan var ve ne bir resmi isaret nede bir yazı var polis arkadas kafasına göre gelmiş çalmış dedim o yüzden zaten itiraz dilekcemi hazırladım verecem yarın. Gerçi pek bişey çıkacagını sanmıyorum ama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 20, 2010, 18:48:11 »
Ibrahim bey, ben hem sizi, hem de forumu korumak adina böyle bir yorum yaptim. Umarim anlayisla karsilarsiniz.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 20, 2010, 19:56:42 »
İbrahim kardeşim geçmiş olsun olmuşla ölmüşe çare yok ne yazıkki.  Bence herkes kendinden sorumludur. Bildiğim kadarı ile sizin itiraz hakkınız var lakin bunu ispat etmeniz güçtür. Mahkeme, avukat, ifade v.s... astarı yüzünden pahalıya gelir ki sonuç olarak otoparka vereceğiniz 7L'nın değerini anlarsınız.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 21, 2010, 09:38:32 »
62 tl 15 gün içinde öde bari de  yüzde 25 indirimden faydalan  itiraz etsen  zararlı cıkarsın
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 21, 2010, 10:24:37 »
geçmiş olsun..

Kızılayda çekilen arabaları gördükçe oh çekiyordum , hatta 3 tane polisin telefonunu almıştık , biz çağırıp çektiriyorduk.

Ankaranın en büyük eksiği Metro hatlarının ve tren sayısının az olması diyorduk ama Yinede metroların içi binilemeyecek kadar kalabalık değil. Sabahları istanbul yolunda olan trafik ise halkımızın geri kalmışlığının göstergesi. Sırf bu nedenle bu benzin fiyatlarından dolayı hükümete kızamıyorum. Elit kesimi ifade eden , ''çirkin otomobillerin markası Toyota'' sahipleri olarak  biz bile bu tür hatalar yapıyorsak. Başkaları ne yapmaz ki?

Nasıl ya :) Sırf bu nedenden herkese nasıl geri kalmış diyebiliyorsun :) Bunu biraz ayrıntılı yorumlamak gerek.
Opel Astra GTC