Gönderen Konu: POLİS ARABAMI CEKMIS :(  (Okunma sayısı 3114 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akroenos 03
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: POLİS ARABAMI CEKMIS :(
« Yanıtla #20 : Aralık 21, 2010, 14:48:34 »
?
I love my Corolla & Yaris

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 21, 2010, 14:48:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akroenos 03
« Yanıtla #21 : Aralık 21, 2010, 14:52:14 »
iyi yapıyosunuz tebrik ederim..!! ama 8 km lik yolu toplu taşımayla 2 araba gelenler ne yapsın hele coluk cocugu varsa ? günlük 16 lira otobüse mi verelim üstüne üstük bide rezillikmi çekelim? bence bu bir geri kalmışlık degil ülkenin ekonomik olarak gelişmişlik göstergesidir ortada bir geri kalmışlık varsa bu belediyenin geri kalmıslığıdır ancak... 
geçmiş olsun..

Kızılayda çekilen arabaları gördükçe oh çekiyordum , hatta 3 tane polisin telefonunu almıştık , biz çağırıp çektiriyorduk.

Ankaranın en büyük eksiği Metro hatlarının ve tren sayısının az olması diyorduk ama Yinede metroların içi binilemeyecek kadar kalabalık değil. Sabahları istanbul yolunda olan trafik ise halkımızın geri kalmışlığının göstergesi. Sırf bu nedenle bu benzin fiyatlarından dolayı hükümete kızamıyorum. Elit kesimi ifade eden , ''çirkin otomobillerin markası Toyota'' sahipleri olarak  biz bile bu tür hatalar yapıyorsak. Başkaları ne yapmaz ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 21, 2010, 17:33:01 »
geçmiş olsun..

Kızılayda çekilen arabaları gördükçe oh çekiyordum , hatta 3 tane polisin telefonunu almıştık , biz çağırıp çektiriyorduk.

Ankaranın en büyük eksiği Metro hatlarının ve tren sayısının az olması diyorduk ama Yinede metroların içi binilemeyecek kadar kalabalık değil. Sabahları istanbul yolunda olan trafik ise halkımızın geri kalmışlığının göstergesi. Sırf bu nedenle bu benzin fiyatlarından dolayı hükümete kızamıyorum. Elit kesimi ifade eden , ''çirkin otomobillerin markası Toyota'' sahipleri olarak  biz bile bu tür hatalar yapıyorsak. Başkaları ne yapmaz ki?

+007  Nihayet doğruyu söyleyen biri çıktı, aynen katılıyorum erdem, gerçi doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar ama gerçek bu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 22, 2010, 05:32:37 »
Nasıl ya :) Sırf bu nedenden herkese nasıl geri kalmış diyebiliyorsun :) Bunu biraz ayrıntılı yorumlamak gerek.

AYRINTILI YORUM!...

Tamam , varmısınız yarın sabah akköprüde duracağız ,

geçen arabaları saymaya başlayacağız

birimiz içinde tek kişi olan otomobilleri sayacak
diğerimiz iki veya daha fazla kişiyle yolculuk yapan otomobilleri sayacak.

içinde 2den daha fazla kişi olan araba sayısı sadece sürücüsü olanlardan fazla ise ben yanıldığımı kabul edeceğim ve halkımıza hakaret ettiğim için özür dileyeceğim,
ama eğer o trafiğe giripte içinde sürücüden başka kimse olmayan araçlar daha fazla ise sizde burada yanıldığınızı kabul edeceksiniz

Aslında boşuna bunu yapmaya gerek yok çünü ben pazartesi günü sabah akköprüde dolmuş bekliyordum ve tıkanan trafikteki hususi araçların neredeyse hepsinin içinde sadece sürücüleri vardı. Ve inanın bana şaka gibiydi , sanki oraya parkedilmeye gelmiş gibi içinde tek sürücü olan araçlar yolun üstünü otomobillerdan oluşan bir örtüyle örtmüştü.

Eğer kapının önünde 2 tane hususi araba dururken her gün otobüs bekliyorsam , bindiğim otobüs tek kişilik araçların oluşturduğu trafik yüzünden ilerleyemiyorsa...
Eğer kapının önünde 2 tane hususi araba dururken her sabah babam işyerine yetişmek için mesai saatinden iki saat önce durakta bekliyorsa.
Eğer kapının önünde hususi arabası dururken 70 yaşındaki dedem alışveriş yapacağı yere dolmuşla gidiyorsa.
Bunu eleştirmeye hakkım olduğunu düşünüyorum.

.
.
.
.
.

iyi yapıyosunuz tebrik ederim..!! ama 8 km lik yolu toplu taşımayla 2 araba gelenler ne yapsın hele coluk cocugu varsa ? günlük 16 lira otobüse mi verelim üstüne üstük bide rezillikmi çekelim? bence bu bir geri kalmışlık degil ülkenin ekonomik olarak gelişmişlik göstergesidir ortada bir geri kalmışlık varsa bu belediyenin geri kalmıslığıdır ancak...  

CÜMLE CÜMLE CEVAPLAYACAĞIM;

iyi yapıyosunuz tebrik ederim..!!
Dikkatinizi çekerim ki ; Bunu yapanlar oradaki bir taksi durağının esnafıydı ve kızılay trafiğinin en çok çilesini çeken kişiler olmakla beraber insanların kendisine ve diğer insanlara çektirdiği işkenceyi en rahat görebilenlerdi.
Bir otomobilin otopark ücreti 5tl , Otomobile binme lüksüne sahip olanların otopark ücretini ödeyebileceklerine inanıyorum. Ödemesi gerektiğinide düşünüyorum. Bir otomobilin bir ayda 20 defa kızılaya gittiğini var sayalım. Ayda 100lira yapar. bir defa parka çekilse 200 lira tutacak.  Ayda 100lira, yani bir depo benzinin 4de 1i kadar , otomobiliyle bir ayda 20 defa kızılaya gidecek kadar büyük bir lükse sahip olan insanlar için çokta büyük bir rakam değil.

8 km lik yolu toplu taşımayla 2 araba gelenler ne yapsın hele coluk cocugu varsa ?
''Sabahları istanbul yolunda olan trafik'' sözündende anlayacağınız gibi kendi otomobiliyle işe giden insanlardan bahsediyorum.

günlük 16 lira otobüse mi verelim üstüne üstük bide rezillikmi çekelim?
Bir otomobille bir çok kişinin ulaşımını sağlayan insanlara sözüm yok , zaten ben trafik dedim halk dedim , o konuda şahsi birşey söylemedim.
DSİ'ye otomobil ile gidilmesini ve otomobilin uygun bir yere parkedilmemesini eleştirdim.

ama yinede canım çok yorum yapmak istedi =))))

'günlük' demişsiniz.
Çocuğunuzun okulunun evinizin mahallesinde olması gerekmiyormu , çocuğun hergün otobüste ne işi var?
Hadi lise ve üstü derseniz bu çocuğun servisi yokmu? Liseye giden kardeşime her ay 60 lira servis parası verirken benim babam aptalmı?
Ayrıyetten bakamayacağınız çocuğu yapmanız hata :)

bence bu bir geri kalmışlık degil ülkenin ekonomik olarak gelişmişlik göstergesidir

Bu gelişmişlik değildir. Gelişmişlik otomobil kullanmakla olmaz. Bizim apartmanın kapıcısının %60 oranında özürü var. Oda otomobil kullanıyor.

Bu olsa olsa burjuvaziden başka birşey değildir. Bu burjuvazi küresel dünyada geri kalmışlıktan başka birşeyi ifade etmez.
halkın devleti  yaşatmak için yaşadığı
Yollarının , ticaret kanunlarının , İnsanların yaşantısının belli bir düzeni olmayan ve sadece ekonominin düzelmesinin gelişmişlik olarak algılandığı ,
dolayısıyla 1,90liralık benzine 2,10 vergi ödediğiniz(devlete) , o benzini aldığınız aracıda 5 lira verip kaldırım kenarına parkettiğiniz için park parası ödediğiniz(belediyeye)
bir ülkede halk , ezilmesini devletin gelişmesi olarak görüyorsa ve devletin koluna girip yere düşmemesi için tutuyorsa  bu ülke harbiden düşünüldüğündende fazla geri kalmıştır.

Sosyolog yada siyaset bilimciler gibi toplum mühendisliği yapmak en sevmediğim şeydi ama belli bir süreden sonra görünen köy kılavuz istemiyor.

bu belediyenin geri kalmıslığıdır ancak...  

Belediye geri kalmaz ülke geri kalır. Belediye sadece onun imkanlarını kullanır. şu anda belediye halen daracık yollar yapıyor (bkz;Pursaklar,mamak,kırkkonaklar) bu saatten sonra bu ülkede 4 şeritten küçük sokak bile yapılmaması lazım. Ama yapılan işin bir nizamı tüzüğü olmalıdır. ''Belediye kendi kafasına göre yapıyor'' desem oda yanlış olur. Belediye özel firmalara veriyor onlar kafasına göre yapıyor.

Bu sabah bir radyo programında duyduğuma göre ankarada her sabah 138.000 araç trafiğe çıkıyormuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 22, 2010, 10:22:05 »
Erdem söylediklerine katılıyorum. ama malesef artık zamanla yarışıyoruz bildiğim iki tane DSİ var biri anıttepede biri cepa tarafında her ikisine de dolmuş yada otobüsle ulaşım oldukça zor birde işlerini halledip başka yere yetişmen gerekiyorsa yandın o zaman....

annemler söğütözünde kardeşim dikmende oturuyor ben ikisi arasında mekik dokuyorum ve toplu taşım aracıyla gitmeye kalksam mahvolduğumun resmidir....

taksilere gelince evet kızılay da yoğun bir trafik var ama taksilerde bu trafiğin bir parçası... taksilerinde kızılayda doğru hareket ettiklerini söyleyemeyiz......
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 22, 2010, 10:25:37 »
Birincisi sakin ol.
Eryaman, Sincan, Fatih, Yenikent, Elvankent v.s. Burda oturan vatandaşlar toplu taşımı kullandıkları zaman günde 2/2,5 saatleri yolda geçiyor. Yağmur, çamur, soğuk da cabası. İnsan işyerinde yorulmadığı kadar yolda yoruluyo.
Şimdi ben Eryaman 3. Etapta oturuyorum. Yeni gelişen bi bölge. Ulaşım imkanları çok fazla değil. Ego otobüsünü bekleyeceksin. Ona binip Batıkent metroya gideceksin. Batıkentten de artık nereye gitmek istiyorsan. Kızılay'a gelmem net 1 saat. Sonra ordan servise biniyorum Eskişehir yolundaki işyerime geliyorum. 15 dakika da öyle.
Kapıda araba var ama hergün arabayla gitmiyorum tabii ki. Zaten bunu bütçe kaldırmaz. Git-gel hiçbir yere uğramadan 46 km. Yaklaşık 10 lira yakıyor. Haftada 2 gün arabayla çıkıyorum genelde. Bu da genelde Çarşamba ve Cuma günleri oluyor. Çünkü insan bazen öyle bir noktaya geliyor ki para, pul hesap kitap hiçbirşeyi görmüyor. Arabayla gidince 50 dakika fazla uyuyorsun ayrıca :)
Yani diyeceğim o ki bu kadar genel bir yorumla bizim milletten adam olmaz havası yaratmaya gerek yok. Herkesin kendince haklı nedenleri olabilir. Saygı duymak gerek. Nüfus sürekli artıyor, araç sayısı artıyor. Fakat yollar halen aynı. Aslında millet adam gibi kullansa şu arabayı sıkıntılar biraz azalır. Üç şeritli yolda gidiyorsun önünde alt geçit var. Çok akıllı sayın Pejo J9 ve benzeri servis sürücüleri, dolmuşçular ve bilimum ticari araç şoförleri başta olmak üzere bazı şoförler en sağ dördüncü şeridi boş görüp Allah ne verdiyse basıyorlar, sonra alt geçide gelince hemen yandaki adamın önüne kırıyorlar. Sonra o yavaşlıyo hafif sola kaçıyo falan derken trafik pert. Bu çok basit bir örnek. Ne biliyim öyle kavşaklar öyle köprüler var ki mühendislik harikası. Resmen trafiği katletmek için yapılmış. Bunlar gibi onlarca örnek var.
Sabah bi sis var 3 metre öteyi göremiyorsun. D.ngilin teki makas atıyor mesela. Altına 1.9 JTD dobloyu alan ne oldum delisi oluyor :) Görsen tripleri tavırları :D
Haklı olduğun noktalar da olabilir. Tamamen haksız demiyorum ama bu kadar katı konuşmaya gerek yok. Daha doğrusu sorunu tek bir yerde toplamaya gerek yok. Bu sıkıntıların birçok nedeni var.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 22, 2010, 17:00:57 »
Size katılıyorum ve zaten ilk mesajıma başlarken bunun yanlış anlaşılmaması için şu ifadeyi kullanmışım;
''Ankaranın en büyük eksiği Metro hatlarının ve tren sayısının az olması diyorduk''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 23, 2010, 17:15:55 »
Atalar ne güzel söylemiş zamanında. 2 tanesini sizinle paylaşmak isterim...
1. Bekara kız boşamak kolaydır.
2. Tırnağın varsa başını kaşı.
Dahada bişi demem bu konuyla ilgili...
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akroenos 03
« Yanıtla #28 : Aralık 23, 2010, 20:39:53 »
+1  :alkis:

Çok haklısınız Güven Bey bende son kez bir fıkrayla noktamı korum..

Nasrettin hoca bir gün eşekten düşmüş.
Bütün ahali hocanın başına toplanmış hocaya demişlerki:
-Hocam bir doktor çağıralım mı ?
-Hocam bi yerin acıdı mı ?
-Hocam ayağa kalksan iyileşirsin !  v.s...
-Hoca: yok yok benim halimden doktor değil eşekten düşen anlar siz bana bir eeşşekten düşen getirin anlasa anlasa o beni anlar demiş..!!

Bende başka bişey demem artık.....