0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selam.Atilla bey araç 110.000 km de.motor yağı 100 bine kadar serviste değiştirilmiştir.Araç yeni bana geçti ve bizim usta mobil 10w/60 kullanmıştı.yağdan olurmu dersiniz.
Selam.Atilla bey aynen dediğiniz yağ kullanıldı.rolantide çalışırken çok sessiz fakat dediğim gibi 3000 devir üzeri mağduruyum.Ama bu araçta hiç enjektör temizleyici kullanılmadı.Ustamda dediğiniz markayı öneriyor ve tam dolu depoya at diyor.Würth marka kullanacam.Aracın el kitabında aslında 10w/30 vizkozite öneriliyor bende yeni araştırıp gördüm.Kilometre 110 000 de motor da çok iyi durumda aslında 10w/30 yada 40 bu araca dah mantıklı gibi geliyor.ve sizin burdaki yorumlarınız gerçekten hep aydınlatıcı çok teşekkür ederim ilginize..
ses bana yetmedi de egsoz taktırdım ya vay anasını
selam 1 ay önce benzinli manuel 2004 corolla 1.6 terra aldım.km 47binde.daha önce opel astra ve ford focus kullandım. toyota herşeyiyle onlardan üstün diyebilirim FAKAT motor sesine alışamadım.atilla abinin önerdiği yağı ve enjektör temizleyiciyi kullanacam.başka önereceğiniz şeyler varsa çok memnun olurum. ÖZELLİKLE ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM BU GÜRÜLTÜLÜ SES NORMALMİ? ilk çalışırken tamam ama motor ısınınca rolantide sanki dizel gibi yada alışamadığımdan bana öyle geliyo.3000 deviri geçince çok ses alıyo bende 2000-2500 arası sürüyorum DÜŞÜK DEVİR YÜKSEK VİTES KULLANMAK BENZİNLİ ARAÇLARDA MOTORA ZARAR VERİRMİ? örneğin 4.vites 2000 devir Aydınlatırsanız sevinirim. teşekkürler
Alperen bey yağ wizikozitesinden dolayı ses problemi olurmu dersiniz