Gönderen Konu: corolla motor sesi  (Okunma sayısı 15760 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: corolla motor sesi
« Yanıtla #20 : Aralık 22, 2010, 12:40:13 »
atilla abi ben 3.cü sahibiyim ankarada bir subaydan aldım o da denizlide akrabasından almış km orijinal dediler arabayı efor testine soktuk usta sıfır gibi dedi km düşürülmüş olsa motor böyle olamaz dedi bende aldım. yani aslında bende abartıyor olabilirim bu motor sesini hassasım biraz takıntılıyım şükür arabamdan çok memnunum.acaba sadece benim arabada mı var diyodum araştırdım toyotaların hastalığıymış bu.devire gelince KESİNLİKLE titreme yok abi sadece dizel araçlarda devirli kullanmazsan motora ciddi zararlar verdiğini biliyorum acaba benzinlidede öylemi diye düşündüm.titreme olmadan vites değiştiriyorum sıkıntı yok o zaman sağolasın abi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 22, 2010, 12:40:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 29, 2010, 15:35:30 »
Benzinli araçları her istediğiniz devirde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz araç bakımlı olmak şartıyla...Ancak rolantide bile dizel gibi çalışıyorsa subap ayarı falan mutlaka şart bi baktırmak lazım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 29, 2010, 17:01:48 »
çocuklar insan bir sesi isterse duyar,ben gençliğimde bir ara kafayı kalbime taktım,yatakta kalp sesinden uyuyamıyordum.sonra unuttum olayı ve sonra bir daha duymadım.yani arabanın normal olan sesine odaklanırsan sesi duyarsın,ben hiç duymuyorum.araba fabrikaları isterse o kadar iyi yalıtım yaparki hiçbirşey duyamazsınız.......ama lastik patladı,bilya bozuldu,şanzıman yağı aktı motora birşey oldu ,işte yalıtımın nisbeten az yapılması bu arızaları duymak için yapılır.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 29, 2010, 17:04:08 »
çocuklar insan bir sesi isterse duyar,ben gençliğimde bir ara kafayı kalbime taktım,yatakta kalp sesinden uyuyamıyordum.sonra unuttum olayı ve sonra bir daha duymadım.yani arabanın normal olan sesine odaklanırsan sesi duyarsın,ben hiç duymuyorum.araba fabrikaları isterse o kadar iyi yalıtım yaparki hiçbirşey duyamazsınız.......ama lastik patladı,bilya bozuldu,şanzıman yağı aktı motora birşey oldu ,işte yalıtımın nisbeten az yapılması bu arızaları duymak için yapılır.

Amcama katılıyorum bu noktada azcıkta ses alsın yani nolmuşki hatta güzel yanlarıda var yani :D
dipnot:bi ara bende kafaya takmıştım abim yatakta kalbimin attığını bütün vücudumda hissediyordum hatta baskı altında kalan yerlerimde kan akışını hissediyordum çok kafamı kurcalıyoduda şimdi fifi :D)