Gönderen Konu: Ford Focus mu Toyota Corolla mı?  (Okunma sayısı 39760 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Ford Focus mu Toyota Corolla mı?
« Yanıtla #80 : Aralık 15, 2010, 13:08:24 »
valla aynen öyle bencede mesut abi.. şuan verirmisin 40-50 sıfır alacakmış gibi düşünsen.. ( hani hiç almamış gibi düşünsen) :D

valla vermem Mehmet 34 bin TL ye Ford focus dizel alırım binerim paşalar gibi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Aralık 15, 2010, 13:08:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #81 : Aralık 15, 2010, 13:09:26 »
valla toyota fıyatları harbıden uctu abı ya 40-50 ye guzel bı mercedese de bınılır aslında dımı ? :D :D
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Aralık 15, 2010, 13:10:13 »
Bence de dizel ford focus ... Uzun yolda ikisinide kullanmış biri olarak ford focus dizel bence alınmalı....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Aralık 15, 2010, 13:19:33 »
valla toyota fıyatları harbıden uctu abı ya 40-50 ye guzel bı mercedese de bınılır aslında dımı ? :D :D

valla babama Focuz almadan önce Subaru ya baktık full donanımlı, impreza 1.5 boxer motor  pistonlar yan duruyor 43 bin TL demişlerdi en kötü gider Subaru alırım Aurise veya corollaya para vericeğime

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Aralık 15, 2010, 13:30:38 »
valla babama Focuz almadan önce Subaru ya baktık full donanımlı, impreza 1.5 boxer motor  pistonlar yan duruyor 43 bin TL demişlerdi en kötü gider Subaru alırım Aurise veya corollaya para vericeğime

Duyduğuma göre çok seri bir araç abi
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Aralık 15, 2010, 13:33:38 »
evet çok seri motor accayip verimli çalışıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Aralık 15, 2010, 19:57:52 »
Arkadaslar, Toyota ve Ford'un motor mensei'si ayni olmasi lazim. Hepsi Peugeot dizel motor; Corolla icin 1.4, Focus icin 1.6 olanini kullaniyorlar. Üstlerindeki yazilimi araci üreten sirket yapiyor. O yüzden Corolla'nin motoru cok farkli degil.

Murat bey sanırım Toyota ve Ford/PSA grubunun motorları aynı menşeli değil. Ford/PSA'nın silindir hacmi 1398cc, toyotanınki 1364cc. Motor karakteristikleri de farklı Ford/PSA maksimum torkunu 1750-4000 devir bandında veriyor, Toyotanınki 1800-2800 devir bandında, ayrıca motor sesleri de birbirlerinden farklı. Tüm bunlar farklı motorlar olduğunu düşünmek için yeterli gibi görünüyor bana.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Aralık 15, 2010, 20:35:12 »
Aradaki fiyat farkını corolla hissettirmiyor maalesef,2010 model araçta ayna ayarı yapmak dahi sıkıntı,karanlıkta park edilmeyeceğini düşünerek ışıklandırma dahi yapılmamış,kapı kolları ve konsolun malzemesi soyulmaya eğilimli vs. ancak güzel olan platformda samimiyetle sahibi olduğumuz araçları eleştirebiliyor olmamız.

Not:Şuan araç almayı düşünsem binek otomobilin sürüş rahatlığı ve konforunu suv araç güvenliği ve güçü ile birleştirmeyi başaran Nissan Qashqai'yi tercih ederdim.

Saygılar
Aracımda ve tüm araçlarda, dünyadaki en çok vergi alınan en pahalı benzinini kullanıyoruz.
Aracımıza aldığımız 1 litre akaryakıttan Devlet %67 vergi almaktadır. Benzinin vergisiz litre fiyatı 1 liradır.
Ayrıca stok fazlası benzini devlet yurt dışına vergisiz olarak 1TL ve altına satmaktadır
www.pahalibenzinehayir.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Aralık 15, 2010, 21:16:10 »
Açıkcası corolla elegantt 1,4 d4d  fiyatı 49 -50 bin lirayı buluyor.Bu fiyatlar çokta az rakam değil bu araçlar için.Biraz daha çıkılabilse 51-56 arası nissan qasqhi gerçekten güzel araba.Motor sesi düşük hızlarda devirlerde araç içinde fazlaca hissediliyor ama test sürüşünden memnun ayrılldım.Nissanın sağlamlıgı toyotadan geri kalmaz.Ancak üzerindeki 1,5 dci motor iste herşeyi düşündürüyor ama geniş aileler için önemli bir araç..
Ancak 1,6 avensisin dizeli olsa yada versonun qasqhi kadar rağbet görebilir.
Bİrde anlayamadıgım opel hyundai chevrolet renault araçlarına lpg montajına izin veriyor.Bu firmalar türkiye şartlarına göre bunları kabul ettirip yaptırıyorda toyota benzinli satışlarında böyle opsiyonel bir secenek sunsa millete benzinli satışlarıda katlanır..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Aralık 16, 2010, 00:03:08 »
ben ford dizel motorları,volvo,pejo,citroen markalarının kullandığını biliyorum.focus 1.6 dizellerinde uzun yolda şahane gittiğini izliyorum.arabayı değiştirirsem ,o zamana kadar toyota 1.6 dizel çıkarmazsa kesinlikle focus 1.6 dizel 110 bg olanını alırım.aynı vergiyi vereceğim,1.4 araba kullanacağım oda 1.4 değil,bir nokta üçbuçuk.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Aralık 16, 2010, 14:30:22 »
ben ford dizel motorları,volvo,pejo,citroen markalarının kullandığını biliyorum.focus 1.6 dizellerinde uzun yolda şahane gittiğini izliyorum.arabayı değiştirirsem ,o zamana kadar toyota 1.6 dizel çıkarmazsa kesinlikle focus 1.6 dizel 110 bg olanını alırım.aynı vergiyi vereceğim,1.4 araba kullanacağım oda 1.4 değil,bir nokta üçbuçuk.

Atilla bey size gönülden katılıyorum...........
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #91 : Aralık 16, 2010, 18:16:57 »
Selam arkadaşlar arkadaşımın sahip oldugu 1.6 dizel ford focus ile benin aracım olan 1.4 d-4d aracı karşılaştırdık ;
 1-Araçların ikisinide yanyana getirip ilk önce motor seslerini dinledik burada bir fark göremedik ses konusunda ikiside aynı sevyede sesli çalişiyordu.
 2-Araçları ayrı ayrı surdum evet 1.6 dizel focus daha rahat yani çabuk devir çeviriyor ama aman aman dencek kadarda okadar abartılacak performans farkı yok ama focusun motoru 1.6 dizel ve 16 valf olmasından dolayı rahat rpm çeviriyor.
 3-Focusda oyuncak çok ama malesef full versyonunda çekiş kontrol ve viraj savrulma sistemi yok sadece bu dediklerimi ayrıca extradan 3.500 tl ödeyerek x-paketle sahip olunabiliyor,CC mevcut bu güzel..
 4-Focus bana corolladan sonra çok sert geldi corollaya göre sert araba,motor sesi içerde bayram ediyor corollaya göre,6. vites yok büyük eksiklik.Olsa daha azyakma imkanı olabilirdi bu motor.Burda belirtmeme gerek yok herhalde d-4d ye göre bizim gözlemlememize göre fazla yakıyor.
 5-Yol tutuş focusda evet corollaya göre daha istikrarlı ama yine aman aman dencek kadarda fark yok.
 Sonuç olarak ; Bana göre araba toyotaya göre sert ve kaba geldi ve artı malesef performans yanında araç d-4d göre yakıyor mazotu insanlar dizeli tasaruf için alıyor vede d-4d dizel yabana atılaçak motor deyil 1.4 8 valf ve 90 bg olmasına ragmen,arkadaşım kullandığında sadece şunu söyledi d-4d içi sesi nerde bu motorun ve bu nasıl 1.4 gitmem demiyor :)
 Not; Auto show dergisinde bu ayın sayısında corolla d-4d ve fuluec 1.5 dci karşılaştırmışlar sonuç performans aynı ve yakıt renaulttan 1 lt daha az yaktıgı ispatlanmış teste hani renault daha az yakıyordu dizellde ?
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #92 : Aralık 16, 2010, 18:23:26 »
Bir nokta üç buçuk ama malesef diğerlerine kafa tuta bileçek kadar motorden verim ala biliyorsunuz sadece şunu söyleyeyim neden corolla kalitesi belli iken focusla karşılaştırılır bu araç bende bunu anlayamıyorum???
 Şunuda söylemekte isterim arabayı stop ederken pancar motoru gibi sallanan vuruntu yapan araba ve motor için 45 bin tl verilmez ya yazık insan motoru stop ederken motor arabadan gidecek zannediyorsun focusu sevenlere iyi silkilenme ler diliyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Aralık 16, 2010, 18:56:27 »
Hasan kardeş ben toyota hastasıyım ama bu sevgi gözümü kör etmiyor.focus sert süspansiyon diyorsun tabiki sert olacak senin d4d max 175,focus 190 km/h yapıyor.nasılki altı yüksek araba sürat yapamazsa süspansiyonu yumuşak arabada sert kadar yol tutamaz.bu temel kural,yoksa ford 1mm ince susta kullanamayacak fabrika değil.benim efsanem çok bakımlı olmasına rağmen focus dizelin uzun yolda peşinden gidemiyorum çünkü beygir güçlerinde ben 5 bg üstünüm ama o torkta benden çok üstün 240-143=97 nm sendende 240-190=50 nm üstün.virajlı,iniş çıkışlı yollarda büyük üstünlük sağlıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #94 : Aralık 16, 2010, 19:11:39 »
Hasan kardeş ben toyota hastasıyım ama bu sevgi gözümü kör etmiyor.focus sert süspansiyon diyorsun tabiki sert olacak senin d4d max 175,focus 190 km/h yapıyor.nasılki altı yüksek araba sürat yapamazsa süspansiyonu yumuşak arabada sert kadar yol tutamaz.bu temel kural,yoksa ford 1mm ince susta kullanamayacak fabrika değil.benim efsanem çok bakımlı olmasına rağmen focus dizelin uzun yolda peşinden gidemiyorum çünkü beygir güçlerinde ben 5 bg üstünüm ama o torkta benden çok üstün 240-143=97 nm sendende 240-190=50 nm üstün.virajlı,iniş çıkışlı yollarda büyük üstünlük sağlıyor.
Atilla bey herhalde yeni güncelenen motorun kaç tork olduğu bilgisine sahip deyilsiniz ve herhalde 6. vtesin arabaya kattığı artılardan haberiniz yok. Şöyleki yeni makyajlı corollalar 205 torka sahip ve değişken turbo geometrisi geldi fazla uzatmayım 240-205= 35 tork farkeder ve bu tork farkı sadece yokuşlarda net ortaya çıkar.Bu yeni güncellemelerle arac corolla hiçde okadar pasif kalmıyor focusun yanında sebep 205 tork yeni değişken geometreli turbo artı arac focusdan hafif olunca nedense sizin bahsettiğiniz gibi arac benim corollanın yanından size göre uçarcasına gidemiyor ama aradaki beygir farkından tabiki hızlı sayıla bilir ama uçarakgidemiyor malesef lakin belirtiğim gibi aracın 16 valf ve 1.6 oda tam 1.6 deyıldır bir bucukluk motor rahat rpm ceviriyor ama nedense corolla kadar geniş rpm bandı yok göstergede corollada 5200 rpm kadar kesici devreye girmiyor bu motorda sizin dediğiniz gibi 1.333333 olan 8 valfli motor..Bu arada d-4d de 185 km rahat görüyorum....
 Haa bu arada toyota sevdası gözümü karartsada arcın eksıklerını dile getiririm rahat lakin burda söz konusu motor olunca nedense sizei ve diğer arkadaşlara tam anlamıyla aynı görüşte olamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #95 : Aralık 16, 2010, 19:16:49 »
Atilla bey herhalde yeni güncelenen motorun kaç tork olduğu bilgisine sahip deyilsiniz ve herhalde 6. vtesin arabaya kattığı artılardan haberiniz yok. Şöyleki yeni makyajlı corollalar 205 torka sahip ve değişken turbo geometrisi geldi fazla uzatmayım 240-205= 35 tork farkeder ve bu tork farkı sadece yokuşlarda net ortaya çıkar.Bu yeni güncellemelerle arac corolla hiçde okadar pasif kalmıyor focusun yanında sebep 205 tork yeni değişken geometreli turbo artı arac focusdan hafif olunca nedense sizin bahsettiğiniz gibi arac benim corollanın yanından size göre uçarcasına gidemiyor ama aradaki beygir farkından tabiki hızlı sayıla bilir ama uçarakgidemiyor malesef lakin belirtiğim gibi aracın 16 valf ve 1.6 oda tam 1.6 deyıldır bir bucukluk motor rahat rpm ceviriyor ama nedense corolla kadar geniş rpm bandı yok göstergede corollada 5200 rpm kadar kesici devreye girmiyor bu motorda sizin dediğiniz gibi 1.333333 olan 8 valfli motor..Bu arada d-4d de 185 km rahat görüyorum....
HAKAN KARDEŞ 2008-2010 ARASI D4D LERDEDE DİZEL TURBO VARMI ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #96 : Aralık 16, 2010, 19:21:13 »
Bu da değişken geometreli turbo d-4d için
Toyota D-4D Turbo Features
NUEVA GEOMETRIA VARIABLE EN GARRET TDI 170
 Buda toyotanın nasıl bir dizell motor yaptıgının göstergesi buyrun 2.0 dizell
Toyota 2.0 D4-D diesel engine
D-4D Toyota Avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #97 : Aralık 16, 2010, 19:23:34 »
HAKAN KARDEŞ 2008-2010 ARASI D4D LERDEDE DİZEL TURBO VARMI ??
Var kardeşim ama onlardaki turbo nasıl yapısı bilemiyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Aralık 16, 2010, 19:29:19 »
 Haa bu arada toyota sevdası gözümü karartsada arcın eksıklerını dile getiririm rahat lakin burda söz konusu motor olunca nedense sizei ve diğer arkadaşlara tam anlamıyla aynı görüşte olamıyorum.
   tork farkı 35 olmuş ama beygir farkı 115-90=25 e çıkmış.sen 175 . gördüm diyorsun ama kastamonuda focus dizel en tutulan araba 200-210 yapıyorlar.(Sürat felakettir) sürat yapmayı övmek istemiyorum ama gerçek bu.ben yolda d4d leri çok rahat geçiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #99 : Aralık 16, 2010, 19:44:11 »
    tork farkı 35 olmuş ama beygir farkı 115-90=25 e çıkmış.sen 185 . gördüm diyorsun ama kastamonuda focus dizel en tutulan araba 200-210 yapıyorlar(sürat felakettir) sürat yapmayı övmek istemiyorum ama gerçek bu.ben yolda d4d leri çok rahat geçiyorum.
Sizin bu yazdıgınız son cumleye ben d-4d leri rahat geciyorum diyorsunuz ya işte ona gülerim  :) ya 1994 gli ile öylemi vay be ne acınacak motormuş bu d-4d biri 2011 yılında yapılan diesel motor diğeri 1994 model atmosferik basınclı motor evet siz haklısınız size anlatmaya değmez bu motoru!!!!!!