0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
valla aynen öyle bencede mesut abi.. şuan verirmisin 40-50 sıfır alacakmış gibi düşünsen.. ( hani hiç almamış gibi düşünsen)
valla toyota fıyatları harbıden uctu abı ya 40-50 ye guzel bı mercedese de bınılır aslında dımı ?
valla babama Focuz almadan önce Subaru ya baktık full donanımlı, impreza 1.5 boxer motor pistonlar yan duruyor 43 bin TL demişlerdi en kötü gider Subaru alırım Aurise veya corollaya para vericeğime
Arkadaslar, Toyota ve Ford'un motor mensei'si ayni olmasi lazim. Hepsi Peugeot dizel motor; Corolla icin 1.4, Focus icin 1.6 olanini kullaniyorlar. Üstlerindeki yazilimi araci üreten sirket yapiyor. O yüzden Corolla'nin motoru cok farkli degil.
ben ford dizel motorları,volvo,pejo,citroen markalarının kullandığını biliyorum.focus 1.6 dizellerinde uzun yolda şahane gittiğini izliyorum.arabayı değiştirirsem ,o zamana kadar toyota 1.6 dizel çıkarmazsa kesinlikle focus 1.6 dizel 110 bg olanını alırım.aynı vergiyi vereceğim,1.4 araba kullanacağım oda 1.4 değil,bir nokta üçbuçuk.
Hasan kardeş ben toyota hastasıyım ama bu sevgi gözümü kör etmiyor.focus sert süspansiyon diyorsun tabiki sert olacak senin d4d max 175,focus 190 km/h yapıyor.nasılki altı yüksek araba sürat yapamazsa süspansiyonu yumuşak arabada sert kadar yol tutamaz.bu temel kural,yoksa ford 1mm ince susta kullanamayacak fabrika değil.benim efsanem çok bakımlı olmasına rağmen focus dizelin uzun yolda peşinden gidemiyorum çünkü beygir güçlerinde ben 5 bg üstünüm ama o torkta benden çok üstün 240-143=97 nm sendende 240-190=50 nm üstün.virajlı,iniş çıkışlı yollarda büyük üstünlük sağlıyor.
Atilla bey herhalde yeni güncelenen motorun kaç tork olduğu bilgisine sahip deyilsiniz ve herhalde 6. vtesin arabaya kattığı artılardan haberiniz yok. Şöyleki yeni makyajlı corollalar 205 torka sahip ve değişken turbo geometrisi geldi fazla uzatmayım 240-205= 35 tork farkeder ve bu tork farkı sadece yokuşlarda net ortaya çıkar.Bu yeni güncellemelerle arac corolla hiçde okadar pasif kalmıyor focusun yanında sebep 205 tork yeni değişken geometreli turbo artı arac focusdan hafif olunca nedense sizin bahsettiğiniz gibi arac benim corollanın yanından size göre uçarcasına gidemiyor ama aradaki beygir farkından tabiki hızlı sayıla bilir ama uçarakgidemiyor malesef lakin belirtiğim gibi aracın 16 valf ve 1.6 oda tam 1.6 deyıldır bir bucukluk motor rahat rpm ceviriyor ama nedense corolla kadar geniş rpm bandı yok göstergede corollada 5200 rpm kadar kesici devreye girmiyor bu motorda sizin dediğiniz gibi 1.333333 olan 8 valfli motor..Bu arada d-4d de 185 km rahat görüyorum....
HAKAN KARDEŞ 2008-2010 ARASI D4D LERDEDE DİZEL TURBO VARMI ??
Atilla bey herhalde yeni güncelenen motorun kaç tork olduğu bilgisine sahip deyilsiniz ve herhalde 6. vtesin arabaya kattığı artılardan haberiniz yok. Şöyleki yeni makyajlı corollalar 205 torka sahip ve değişken turbo geometrisi geldi fazla uzatmayım 240-205= 35 tork farkeder ve bu tork farkı sadece yokuşlarda net ortaya çıkar.Bu yeni güncellemelerle arac corolla hiçde okadar pasif kalmıyor focusun yanında sebep 205 tork yeni değişken geometreli turbo artı arac focusdan hafif olunca nedense sizin bahsettiğiniz gibi arac benim corollanın yanından size göre uçarcasına gidemiyor ama aradaki beygir farkından tabiki hızlı sayıla bilir ama uçarakgidemiyor malesef lakin belirtiğim gibi aracın 16 valf ve 1.6 oda tam 1.6 deyıldır bir bucukluk motor rahat rpm ceviriyor ama nedense corolla kadar geniş rpm bandı yok göstergede corollada 5200 rpm kadar kesici devreye girmiyor bu motorda sizin dediğiniz gibi 1.333333 olan 8 valfli motor..Bu arada d-4d de 185 km rahat görüyorum.... Haa bu arada toyota sevdası gözümü karartsada arcın eksıklerını dile getiririm rahat lakin burda söz konusu motor olunca nedense sizei ve diğer arkadaşlara tam anlamıyla aynı görüşte olamıyorum.
tork farkı 35 olmuş ama beygir farkı 115-90=25 e çıkmış.sen 185 . gördüm diyorsun ama kastamonuda focus dizel en tutulan araba 200-210 yapıyorlar(sürat felakettir) sürat yapmayı övmek istemiyorum ama gerçek bu.ben yolda d4d leri çok rahat geçiyorum.