0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sizin bu yazdıgınız son cumleye ben d-4d leri rahat geciyorum diyorsunuz ya işte ona gülerim ya 1994 gli ile öylemi vay be ne acınacak motormuş bu d-4d biri 2011 yılında yapılan diesel motor diğeri 1994 model atmosferik basınclı motor evet siz haklısınız size anlatmaya değmez bu motoru!!!!!!
Ben eski aracım 1998 XEi 1,6 ile 205 km yi gördüm. dizellerle 200 km yapan var mı?
2004 yılında 1.6 focus 0 km almıştım..şu an ise auris kullanıyorum ford'un üstün olduğu tek nokta yol tutuş o kadar..geriye kalan tüm kriterlerde TOYOTA...
Aracımı almadan önce hem TOYOTA Auris hem FORD Focus ve daha bir çok araçla test sürüşü yaptım ve toyota aldım. Pişman mıyım kesinlikle HAYIR... Doğrudur Fordun dizeli toyotadan hızlıdır, biri 1.4 diğeri 1.6 motor bu bir gerçek. Hız felakettir ki bi insan dizel araç alıyosa zaten ekonomik olsun diye alıyordur. Hız için araç alıyosanız arabaya o kadar para vermenize gerek yok, Hyundai Accent Era yada gidin Fiat Linea filan alın derim ben. Paranızda cebinizde kalır ama 3 ay sonra aracınızı iterek çalıştırmaya çalışırsınız ya da ilk kazada pestil olabilirsiniz.
Peki neden corolla değilde aurisi tercih ettin ?
Hakan efendi efendiliği elden bırakma burası TCT.senin yaşından fazla benim şöförlüğüm var.ben taksi şöförlüğü yaparken sen dünyada yoktun.benim arabam 190 yaparken gaz pedalında daha basacak mesafe oluyor .114 beygir 1000 kg arabayla 90 beygir 1300 kg arabayı kıyaslıyorsun.araba eğer bakımlıysa amortisör ,ön takım ve lastikler güzelse senenin önemi yoktur.ama illaki senin arabayı ben haklarım diyorsan yazın bir araya gelip arabaları bir deneriz.
aldığın bir arabaya yoğunlaşıp diyerlerini görmemek ayrı birşey.bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.benim kuzenlerde dizel focuslar var hakikaten imreniyorum.
Agzına sağlık kardeşim kullanan ile kullanmayan belli oluyor .İnsan kullandığı aracı yada kullandığı araclar hakkında daha objektif yorum yapar lakin insanlar nedense denemeden araştırmadan arabalar hakında yorum yapıyorya bide yorum yaparken arabanın özelliklerini bilmeden yapıyor yaaa işte ben buna kahroluyorum. Burda hıçbirşeyi küçüm semem lakin ne ford benim babamın firması vede toyota ama yorum yaparken yorumun hakkını vererek yapalım ya.
1.4 d4-d 90 hp Corolla akar. Çok fena araba, en çabuk bozulan parçası da sellektör kolu.Sol şeridin kralı.