Gönderen Konu: Ford Focus mu Toyota Corolla mı?  (Okunma sayısı 39761 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Ford Focus mu Toyota Corolla mı?
« Yanıtla #100 : Aralık 16, 2010, 20:25:45 »
Hakan efendi efendiliği elden bırakma burası TCT.senin yaşından fazla benim şöförlüğüm var.ben taksi şöförlüğü yaparken sen dünyada yoktun.benim arabam 190 yaparken gaz pedalında daha basacak mesafe oluyor .114 beygir 1000 kg arabayla 90 beygir 1300 kg arabayı kıyaslıyorsun.araba eğer bakımlıysa amortisör ,ön takım ve lastikler güzelse senenin önemi yoktur.ama illaki senin arabayı ben haklarım diyorsan yazın bir araya gelip arabaları bir deneriz.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Aralık 16, 2010, 20:25:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Aralık 16, 2010, 20:48:31 »
Sizin bu yazdıgınız son cumleye ben d-4d leri rahat geciyorum diyorsunuz ya işte ona gülerim  :) ya 1994 gli ile öylemi vay be ne acınacak motormuş bu d-4d biri 2011 yılında yapılan diesel motor diğeri 1994 model atmosferik basınclı motor evet siz haklısınız size anlatmaya değmez bu motoru!!!!!!
Hakan abi 94 gli deyip geçme üzebilir seni.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Aralık 16, 2010, 20:51:12 »
Ben eski aracım 1998 XEi 1,6  ile 205 km yi gördüm. dizellerle 200 km yapan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #103 : Aralık 16, 2010, 21:01:58 »
Ben eski aracım 1998 XEi 1,6  ile 205 km yi gördüm. dizellerle 200 km yapan var mı?
Süleyman bey zaten 200 yapsada yapmasada o hızlar gereksiz ben sadece Hakan abi 94 gli yi biraz küçümsediği için yazdım yoksa iki aracında 0-100 ünde taş çatlasın yarım saniye fark vardır oda çok önemli bir fark dil unutmayalım ki kullandığımız araçlar yarış için tasarlanmamış.
Demiyorumda 94 gli d-4d yi geçer ama küçümsememek lazım hiç belli olmaz çünkü çok seri olduğunu duyuyorum hep.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Aralık 16, 2010, 21:19:28 »
Arkadaşlar iki araçta güzel parasına göre. Konuyu bence saptırmayalım. Ama eğer başka marka araçlarında iyi yönleri varsa veya üstünlüğü açıkça belirtmemiz gerekir, objektif olarak. Ben focus a binmedim ama piyasada fazla miktarda görüyorum. Ayrıca japon kardeşlerimiz bizim 1,6 ya kadar vergi diliminin aynı olacağını düşünememişler. Şaka bir tarafa toyotanın motoru 1,6 dizel olsaydı eminim ki focus tan daha performanlı motor olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Aralık 16, 2010, 21:31:31 »
2004 yılında 1.6 focus 0 km almıştım..şu an ise auris kullanıyorum ford'un üstün olduğu tek nokta yol tutuş o kadar..geriye kalan tüm kriterlerde TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #106 : Aralık 16, 2010, 21:38:13 »
2004 yılında 1.6 focus 0 km almıştım..şu an ise auris kullanıyorum ford'un üstün olduğu tek nokta yol tutuş o kadar..geriye kalan tüm kriterlerde TOYOTA...
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Aralık 16, 2010, 21:41:46 »
Aracımı almadan önce hem TOYOTA Auris hem FORD Focus ve daha bir çok araçla test sürüşü yaptım ve toyota aldım. Pişman mıyım kesinlikle HAYIR... Doğrudur Fordun dizeli toyotadan hızlıdır, biri 1.4 diğeri 1.6 motor bu bir gerçek. Hız felakettir ki bi insan dizel araç alıyosa zaten ekonomik olsun diye alıyordur. Hız için araç alıyosanız arabaya o kadar para vermenize gerek yok, Hyundai Accent Era yada gidin Fiat Linea filan alın derim ben. Paranızda cebinizde kalır ama 3 ay sonra aracınızı iterek çalıştırmaya çalışırsınız ya da ilk kazada pestil olabilirsiniz.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #108 : Aralık 16, 2010, 21:53:43 »
Aracımı almadan önce hem TOYOTA Auris hem FORD Focus ve daha bir çok araçla test sürüşü yaptım ve toyota aldım. Pişman mıyım kesinlikle HAYIR... Doğrudur Fordun dizeli toyotadan hızlıdır, biri 1.4 diğeri 1.6 motor bu bir gerçek. Hız felakettir ki bi insan dizel araç alıyosa zaten ekonomik olsun diye alıyordur. Hız için araç alıyosanız arabaya o kadar para vermenize gerek yok, Hyundai Accent Era yada gidin Fiat Linea filan alın derim ben. Paranızda cebinizde kalır ama 3 ay sonra aracınızı iterek çalıştırmaya çalışırsınız ya da ilk kazada pestil olabilirsiniz.
Peki neden corolla değilde aurisi tercih ettin ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Aralık 16, 2010, 21:59:11 »
Peki neden corolla değilde aurisi tercih ettin ?

Aslında corollayıda çok beğeniyordum fakat hatchback araç almak istiyordum çünkü park sorunum çok oluyordu ve Auris i ilk çıktığı yıldan beri beğeniyorum. Biz iki kişilik bir aileyiz tüm ihtiyaçlarımızı karşılıyor Auris. İlerde 4 kişilik ve bagajı artan bir aile olunca alacağım araç corolla yada avensistir :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Aralık 16, 2010, 21:59:31 »

Hakan gebzede nerdesin ya bi görüşelim :) biz gebzede baya bi toplanıyoruz :)

bu arada 2004 yılının focusunu bilemem ancak babamda 2011 Focus var 1 aylık daha inan Toyotadan aşşağı kalır hiçbir yanı yok, araba şuan 780km de hepsinide ben yaptım ayıptır söylemesi :) benim corolladan çok daha sessiz yolda dizel olmasına rağmen, bende toyota fanatiğim ama bağzı şeyleri de düzgün irdelemek gerek :)
Hakan efendi efendiliği elden bırakma burası TCT.senin yaşından fazla benim şöförlüğüm var.ben taksi şöförlüğü yaparken sen dünyada yoktun.benim arabam 190 yaparken gaz pedalında daha basacak mesafe oluyor .114 beygir 1000 kg arabayla 90 beygir 1300 kg arabayı kıyaslıyorsun.araba eğer bakımlıysa amortisör ,ön takım ve lastikler güzelse senenin önemi yoktur.ama illaki senin arabayı ben haklarım diyorsan yazın bir araya gelip arabaları bir deneriz.

Atilla abi sen aldırma bu laflara değişken zamanlı turbolu motorunu yerim o arabanın ben :D

adamlar eski motorlarla hala neler yapıyor önemli olan motorun üretim yılı değil, motorun verimli çalışması 10 sene önceki motor şimdiki, teknolojiden daha verimlide çalışabilir,

AE86 1984 lerde piyasaya çıktığında twin cam ve 16 valve motoru 112 hp güç üretiyordu birçok firma bu özellikteki motorları daha yeni yeni üretmeye başladı

Chassis Code: AE86 (which may differ from the VIN)
Horsepower: 112 hp (84 kW) @ 6600 rpm* Torque: 97 ft·lbf (132 N·m) @ 4800 rpm*
Weight: approximately 2200 lb (998 kg) to 2400 lb (1089 kg)
Engine: 4AGE, 1587 cc
Engine Type: DOHC 16-valve Inline-4 AFM Multiport Fuel Injection w/T-VIS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Aralık 16, 2010, 22:45:18 »
evet Mesutcuğum çok haklısın otomobilin ruhunu bilmek ayrı ,aldığın bir arabaya yoğunlaşıp diyerlerini görmemek ayrı birşey.bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.benim kuzenlerde dizel focuslar var hakikaten imreniyorum.bu arada babanın arabası hayırlı uğurlu olsun,Allah kazadan beladan korusun.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #112 : Aralık 16, 2010, 22:56:24 »
1.4 d4-d 90 hp Corolla akar. Çok fena araba, en çabuk bozulan parçası da sellektör kolu.
Sol şeridin kralı.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Aralık 16, 2010, 23:28:05 »
aldığın bir arabaya yoğunlaşıp diyerlerini görmemek ayrı birşey.bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.benim kuzenlerde dizel focuslar var hakikaten imreniyorum.
yani bu konu kaç kere açıldı hale neden tartışılıyor anlamadım gitti...focusla corolla yada aurisin hızı tartışılmaz bile...az önce bi arkadaşla özelden mesajlaşıyordum onada dedim 18" jantdan sonra focusların yanında durmaya bile korkuyorum diye :)))
atilla abi lafına tamamen katılıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #114 : Aralık 17, 2010, 00:10:19 »
Agzına sağlık kardeşim kullanan ile kullanmayan belli oluyor .İnsan kullandığı aracı yada kullandığı araclar hakkında daha objektif yorum yapar lakin insanlar nedense denemeden araştırmadan arabalar hakında yorum yapıyorya bide yorum yaparken arabanın özelliklerini bilmeden yapıyor yaaa işte ben buna kahroluyorum. Burda hıçbirşeyi küçüm semem lakin ne ford benim babamın firması vede toyota ama yorum yaparken yorumun hakkını vererek yapalım ya.
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Aralık 17, 2010, 00:36:21 »
Agzına sağlık kardeşim kullanan ile kullanmayan belli oluyor .İnsan kullandığı aracı yada kullandığı araclar hakkında daha objektif yorum yapar lakin insanlar nedense denemeden araştırmadan arabalar hakında yorum yapıyorya bide yorum yaparken arabanın özelliklerini bilmeden yapıyor yaaa işte ben buna kahroluyorum. Burda hıçbirşeyi küçüm semem lakin ne ford benim babamın firması vede toyota ama yorum yaparken yorumun hakkını vererek yapalım ya.
off koptummm :)) harbi hiç denemediğim arabadır focus...bilmiyorsun galibada ankara ostim de özel servisimiz var dilediğin zaman gel sana yolda göstereyim focusun 1,6 tdci ile toyotanın 1,4 d4d arasındakı farkı...

birde senden ricam benimle istediğin gibi konuş fark etmezde atilla abi için o cümleler pek yakışmamış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
« Yanıtla #116 : Aralık 17, 2010, 00:47:39 »
ford toyotadan 10 20 km hızlı gitmiş sıkıntı değil. toyota daha pahalı ama o paranın karşılığını alıyorsunuz. dayımda var ford focus onuda kullanıyorum işin doğrusu gözüm kapalı toyotayı tercih ederim o fazla parayı fazlasıyla hakediyor konfor kalite yönünden birde toyotanın motoru daha sessiz çalışıyor.  bence corolla sınıfının en iyi arabası.

mesela demişsiniz subaru var daha ucuz daha iyi falan. toyota gibi ikinci eli hareketlimi araba alırken bunlarıda düşünmek lazım. insanın gücü kendi malına yeter paraya sıkıştığında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Aralık 17, 2010, 00:51:44 »
Ford da sürdüm ben... Ford da konforluydu. Toyota da ... :) Ama insanlar şu dönemde yakıta bakar. Hangisi daha az yakar diye... :) Yok arabanın turbosu varmış. Yok arabanınn 9 hava yastığı varmış ,Yok efendim araba 300 km hız yapıyormuş... mış, muş... :) BUnların hepsi boş arkadaş... Öldürecek Allah 9 hava yastığında da öldürür. ... Her neyse... Bence Türkiye'de kötü araba yoktur... :)

Kesenize uygun olanını... Motoru uzun süre giden araba alın derim ben.. :)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Aralık 17, 2010, 00:52:53 »
hakan bey yorumlarınızı yaparken karsınızdaki insanın yaşına saygı göstererek yapınız lütfen.Atilla abi size 1,6 tdci motorun göz ardı edilmeyecek iyi bir motor oldugunu söylüyor.Siz bunu begenir begenmezsiniz.Marka fanatikliğine girmenin anlamı yok.Her ne kadar toyota markası kullansakta  sonucta burda biz abi kardeşiz.Yorumlarınız bu çerçevede yaparsanız sevinirim.Aracınızı güle güle kullanın burda size 1,4 dizel corolla yı niye aldınız yada aracınız kötü diye kimse bir ifade kullanmıyor.Bİzde biliyoruz  1,4 d4-d nin iyi motor oldugunu ancak toyota neden bu konuda geri kalıyor.Renault 1,5 dci 105 ford citroen vw. veyadigerleri 1,6 motorm  kullanırken türkiye şartlarında 1,6 dizeli neden kullanmıyor toyota.Yani size 2 secenek evrseler 1,4 dizel ve 1,6 dizel hangisini tercih ederdiniz.
Bende alacak olsam yeni kasa 1,6 tdci veya 1,6 yeni kasa jetta ilk sıralarda yer alır.Toyotalar iyi araba en iyi arabada toyota değil.Sağlam araba diyoruz kul yapımı forumda sıfır araçlardan çıkan sorunları insanlar yazıyor..

1.4 d4-d 90 hp Corolla akar. Çok fena araba, en çabuk bozulan parçası da sellektör kolu.
Sol şeridin kralı.
Essahtan mı  :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Aralık 17, 2010, 01:10:02 »
Hakan Bey, gece boyunca sınırları zorlamışsınız ufak tefek düzeltmeler yapmışsınız ama yeterli olmamış,
İnsanları ti'ye alarak yazdığınız mesajlar olsa olsa gerginlik doğuracaktır.
Forumun genel uslübunu gözlemleyerek bu çizgide seyreder ve gelecek mesajlarınızı bu düşünce ile yazarsanız seviniriz.