Gönderen Konu: Corollaya Sessiz Lastik  (Okunma sayısı 37816 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Corollaya Sessiz Lastik
« Yanıtla #80 : Mart 23, 2009, 11:46:15 »
Rıdvan bey, biraz anlaşılmaz olmuş galiba :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mart 23, 2009, 11:46:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mart 28, 2009, 14:43:36 »
Haklısınız Alper Bey pek beceremedim kopyala yapıştır yaptım ama iyi olmadı ama link tıklanarak ulaşılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • EN GÜZEL ARABA SAHİP OLDUĞUN ARABADIR.
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #82 : Mart 29, 2009, 00:25:30 »
benim de tavsiye edebileceğim lastik bridgestone er300 turanza yumuşak bir lastik. yokohama da önerebilirim fakat bridgestone a göre biraz daha kısa ömürlü bir lastik.ayrıca lastik alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden birisi lastiğin rafta beklememiş olmasıdır. bunu da lastiğin üzerinde üretildiği hafta ve yıl yazar (28009-2809) gibi tam
Akıp giden zaman içinde bir kafesteyim, Her türlü amelde çok ahesteyim, Kabrim. beni bekliyorken dünyalık hevesteyim, Uyandır artık Ya Rab! belki son nefesteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #83 : Mart 29, 2009, 01:25:18 »
Bridgestone Turanza Er300  2 ay önce aldım..harika lastikler..lassa impetus denedim..ama er300 daha iyi..özellikle sessiz ve ıslak zeminde yol tutuşuyla farkını gösteriyor..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Mart 29, 2009, 02:00:09 »
er300 kuru zeminde nasıl?
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #85 : Mart 30, 2009, 02:53:47 »
kuru zeminde de virajlarda yapıştığını hissettiriyor..Bridgestone Turanza ER300  - 195/60R15 89V

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Nisan 03, 2009, 15:13:03 »
Herkese Selam,
5 sayfayıda baştan sona okudum.
Şu an aklımda kalanlar Nokian-h ve  Bridgestone turanza er300.Ama kararsızım Toyotamın üstünde gelen stock lastikler zaten kötüydü bide artık iyice eskidiler.Fikir lazım :)
'06 D4d Toyota Corolla H/B

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #87 : Nisan 04, 2009, 03:11:07 »
utku bey mıcırlı asfaltta ses yapmayan tek lastik adı söyle vallahi yeni aldığım lastikleri kemiricem. :) kim ne derse desin nokian sessizlikte 1 numara.değildir diyen ya hiç nokian kullanmamış yada başka bir lastik markası sponsorudur derim başkada bişey demem.

nokian markası nokia telefon markasının kurucu firmasıdır..dünya çapında lastik konusunda en iyilerden biridir..ve dediğiniz gibi lastikleri sessizlik konusunda 1 numaradır..üzerine lstik kimse söyleyemez..testler bunu gösteriyor çünkü..ama firma özellikle kar lastikleri ile meşhur ve 1 numara..çivili lastikleri ile buz üzerinde 320 km/sa hıza çıkan otomobil testleri var..Hatta dünyanın en ünlü lastik firmaları ürettikleri kış lastiklerini nokian a yollayıp test ettiriyorlar..Ama nokian iskandinav ve kuzey avrupa da çok tanınan bir marka..bizim ülkemizde çok tutulan lastiklerde kış lastiğinde olduğu kadar başarılı değiller..lastik sessiz olmalı ama verdiği güvenlik çok daha önemli..yol tutuş ve ıslak zemin performansına çok dikkat etmek lazım..bu açıdan nokian standartların üstünde değil..
Ben sadece sessizlik isityorum diyen varsa düşünmeden alsın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Nisan 04, 2009, 23:47:55 »
utku bey mıcırlı asfaltta ses yapmayan tek lastik adı söyle vallahi yeni aldığım lastikleri kemiricem. :) kim ne derse desin nokian sessizlikte 1 numara.değildir diyen ya hiç nokian kullanmamış yada başka bir lastik markası sponsorudur derim başkada bişey demem.

elbette mıcırlı asfaltta ses yapmayan lastik yok ama en azından en az ses yapanı almak lazım, buna da çözüm kesinlikle nokian değil, nokiandan önce lassa atracta kullanıyordum. mıcırlı asfaltta o eskimiş lassa bile nokiandan daha sessizdi....
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Nisan 04, 2009, 23:56:50 »
Bugün birkaç yere Bridgestone er 300 turanza fiyatı sordum hepsi anlaşmışcasına 140 lira fiyat verdiler.Bu lastiği alacak gibiyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Nisan 05, 2009, 00:24:13 »
kardes bridgestone ER300 toyota sevislerindekı fiyatı 165 tl.Ben dısardan 4 tanesını 500 tl ye taktırdım antepde..Üstündeki orjinal lastigi olan bridgestone B390 dan kalıtelı bir lastik yola tutunması daha ıyı ama bana gore b390 frenaj da daha ıyı tepkı verıyo gibi geldi..Bide  yol sesının cok azalacagını düşünüyosanız bence yanılırsınız..Fark var ama cok fazla deıl...Lastikci michelin energy önerdi ama ben mardinde görev yaptıgım için antep mardın arasıda yollar bazı yerlerde cok kötü oldugundan michelinın uzun ömurlu olmayacagını bu yüzdende bridgestone er300 turanza yı önerdı onu taktırdım..Kullandıgınız yerdeki yollar cok bozuk deılsen bence sahsi görüşüm michelin kullanmanız daha yumusak hamurlu bir lastik..SAnırsam 2007 veya 2006 da er300 turanza cift taraflı desenıyle en iyi lastık ödülünü almıs..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Nisan 05, 2009, 02:47:27 »
b390 yani fabrika çıkış lastiğinden ben hiç memnun değilim yıllarında vermiş olduğu sertleşmeninde etkisiyle fren mesafemi baya uzatıyor zırt bırt ABS devreye giriyor. ER300 ü hem forumlar hemde test kuruluşları baya güzel reklamını yaptılar iyi lastiktir muhtemelen ama ben yaz sonuna doğru kararımı yumuşak ve çabuk ısınan bi lastikten yana kullanacağım ki bunun  bridgestone olmyacağı kesin. Gerçi sağlam lastik kesinlikle çoğu lastiğin balon yapacağı yerde hala balansının gitmemiş olması sevindirici. para olacaktıda Adrenalin serisinden almak vardıda neyse....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Nisan 05, 2009, 15:09:21 »
b390 yani fabrika çıkış lastiğinden ben hiç memnun değilim yıllarında vermiş olduğu sertleşmeninde etkisiyle fren mesafemi baya uzatıyor zırt bırt ABS devreye giriyor. ER300 ü hem forumlar hemde test kuruluşları baya güzel reklamını yaptılar iyi lastiktir muhtemelen ama ben yaz sonuna doğru kararımı yumuşak ve çabuk ısınan bi lastikten yana kullanacağım ki bunun  bridgestone olmyacağı kesin. Gerçi sağlam lastik kesinlikle çoğu lastiğin balon yapacağı yerde hala balansının gitmemiş olması sevindirici. para olacaktıda Adrenalin serisinden almak vardıda neyse....
Aynen katılıyorum,Fabrika çıkışlı lastikler hem yol tutuş hemde ses olarak çok vahim durumda.Good Year ug7 leri çıkartıp br 390 ları taktırdığımda resmen attan inip eşşeğe binmiş gibi oldum.En kısa sürede lastik alıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #93 : Nisan 06, 2009, 11:55:46 »
Bu lastiklerin niye ambalaji yok merak ediyorum
Hepsi acikta duruyor uzerlerinde sadece bir etiket var
yazik degil mi en azindan nemden sudan vs den korumak icin bir yol olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Nisan 06, 2009, 22:14:09 »
:wacko:
Şaka mı gerçek mi bu?
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #95 : Nisan 08, 2009, 11:20:46 »
Tuncay bey bunda ne var ki?
Tabii ki de gerçek!!
Herhalde lastiklerin zaten arabaya takıldıktan sonra suya değdiğini çok zor şartlar altında kullanıldığını ve dayanıklı olduğunu biliyoruz
Ancak bu demek değildir ki bu lastikler aylarca stoklarda beklerken (1-2 yıl önceki üretilen lastikler bile stoklarda olabiliyor) her türlü dış tehlikeye açık kalsın
Özellikle lastiklerin iç kısımları burada daha fazla önem arz ediyor
Ayrica bu lastikler fabrikalardan bayilere gelene kadar (ki bir de çinden, asyadan, avrupadan falan ithal edildiğini düşünürseniz) ne tür tehlikeler geçiriyorlardır. Buna bir de bizim bizim bayilerin  saklama koşullarını ekleyin o zaman bana hak vereceksiniz
Sonuçta ayakkabılar bile ambalajlarda saklaniyor değil mi :)?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Altı Yere Yakın Olandan Korkacaksın
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Nisan 08, 2009, 15:43:17 »
Bayagi bir arastirma sonucu nokian i3 almaya karar verdim.alınca burdan lastik hakkındaki fikirlerimi söylerim
1998 Toyota Corolla 1.3 XL Zeytin Gri
GaLaTaSaRaY
Nokia E71

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Nisan 08, 2009, 16:02:56 »
Tuncay bey bunda ne var ki?
Tabii ki de gerçek!!
Herhalde lastiklerin zaten arabaya takıldıktan sonra suya değdiğini çok zor şartlar altında kullanıldığını ve dayanıklı olduğunu biliyoruz
Ancak bu demek değildir ki bu lastikler aylarca stoklarda beklerken (1-2 yıl önceki üretilen lastikler bile stoklarda olabiliyor) her türlü dış tehlikeye açık kalsın
Özellikle lastiklerin iç kısımları burada daha fazla önem arz ediyor
Ayrica bu lastikler fabrikalardan bayilere gelene kadar (ki bir de çinden, asyadan, avrupadan falan ithal edildiğini düşünürseniz) ne tür tehlikeler geçiriyorlardır. Buna bir de bizim bizim bayilerin  saklama koşullarını ekleyin o zaman bana hak vereceksiniz
Sonuçta ayakkabılar bile ambalajlarda saklaniyor değil mi :)?
Aslında doğru.. bence de fena fikir değil. En azından güneş ışığının zarar verebildiğini biliyoruz.  Fakat belki bilmediğimiz bi neden vardır. Acaba hava alması mı gerekiyor?
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #98 : Nisan 09, 2009, 01:15:15 »

Bir ürünün paketlenme amacı o ürünün dış tehlikelerden korunmaktır..Bu tehlikeler çizilme kırılma ezilme çatlama paslanma su deformasyonu v.s dir..bir lastik bunlardan etkilenmez..o yüzden paketlenmesi gerekmiyor..zaten fabrika ve bayilerde lastik standlarında duruyorlar..araçlarda okadar zorlamalara rağmen bile birkaç yıl dayanan bir lastik paketsiz olsa yada nakliyede ne kadar zarar görebilir..Kaldı ki lastik firmaları için ürünlerini naylona sarmak yada koli ile paketlemek çok da zor ve masraflı bir olay olmasa gerek..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #99 : Nisan 09, 2009, 01:18:46 »
Bayagi bir arastirma sonucu nokian i3 almaya karar verdim.alınca burdan lastik hakkındaki fikirlerimi söylerim

iyi bir tercih..buradanda memnun kaldığınızı belirteceksiniz ama uzun vadede impetus yada er300 almadığınıza pişman olduğunuzuda okuyabiliriz bu sayfalardan..