0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
R'ye geçmiyor, bir şekilde kilit mekanizması var.Denemesi bedava:))))
Bu arada 1949 model Buick Eight diye bir araç var Amerikan (Rain man-Yağmur adamdaki cabrio araba) Dynaflow otomatik şanzımanlı. Tek vites, şimdiki ECVT gibi değişken oranlı. Tank şanzımanından devşirmeymiş, 40-50 km/h ile giderken R'ye takıp gazlarsanız araba ileri giderken geriye doğru patinaj çekiyormuş:))))) Nasıl ama? Ne varsa eski topraklarda var...
Kemal abi bende carisma vardı otomatik bana servis söylemişti sende bir servise sor eğer birşey olmaz derlerse olmuyordur.Şimdiki teknolojiyle ozamanki teknoloji farklı çünkü.
Abi onu denemedim :DShift lock var abi. Ona basınca, vitesi frensiz kontaksız değiştirebilirsin.
Otomatik Carisma bende kullandım, gayette iyi idi, hatta 85 model toyota corona otm. kullandım, o bile her türlü korumayı önlemi almıştı, oldukça hızlı sanırım 110 falan gibi bi hızla giderken , boşa atayım derken "R" ye geçirmiştim, araba yavaşlayıp durmuştu sonra kontağa bastıımda gayet sorunsuz çalışıp devam etmişti; düşünsene bundan 25 sene öncesinin teknolojisi böyleNe yazıkki ülkemizde hala otomatik vitesler arıza yapar, tamircisi bulunmaz falan gibi inançlar yaygın, böyle olunca millet düz alıyor, sirkülasyonu zayıf olunca'da insanlar bu vitesi yeterince tanıyamıyorlar, bir takım masallar uyduruyorlar, gerek bu forumda, gerekse pek çok farklı platformda bu konu çok fazla tartışılıyor, sonuçtata hiç bir zararı olmadığı sonucu kesinleşiyor; ancak manuellerde olduğu gibi otomatiklerdede vitesi boşa atmak güvenlik açısından sakıncalıdır arabaya şanzımana falan hiç bir zararı olmaz, ama sürüş güvenliği açısından yapmamak lazım
şimdikiler daha güzel, canın istediğinde manuel olarakta kullanabiliyorsun, hemde F1 teknolojisiyle, saniyeler içinde hızlı vites değiştirebiliyorsun (triptronic)
nerede bu şift lock
Bende 99 toyota terra 40-50 ile giderken elim viteste idi. birden ileri itmiş bulundum refleks. R ye GırC diye bib ses geldi. saniyesinde D ye geri aldım aracı. ve sonuç : Fren tutmamaya başladı. önüm ışıklar. Vitesi L ye aldımfreni pompalaya pompalaya ve el frenini ufak ufak çeke çeke durdurmayı başardım arabayı. durunca kontağı kapadım. tekrar çalıştırdım herşey normale döndü.Sakıncalı bi durum.