Gönderen Konu: otomatik vites  (Okunma sayısı 17595 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: otomatik vites
« Yanıtla #40 : Aralık 14, 2010, 08:57:33 »
R'ye geçmiyor, bir şekilde kilit mekanizması var.
Denemesi bedava:))))
Bir aksilik sonucu R ye geçmesi, paha biçilmez :D.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 14, 2010, 08:57:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Aralık 14, 2010, 09:01:16 »
evet gerçekten pahasız:)
bi kucak şanzımanın olur ne güzel:)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Aralık 14, 2010, 14:04:39 »
Bu arada 1949 model Buick Eight diye bir araç var Amerikan (Rain man-Yağmur adamdaki cabrio araba) Dynaflow otomatik şanzımanlı. Tek vites, şimdiki ECVT gibi değişken oranlı. Tank şanzımanından devşirmeymiş, 40-50 km/h ile giderken R'ye takıp gazlarsanız araba ileri giderken geriye doğru patinaj çekiyormuş:))))) Nasıl ama? Ne varsa eski topraklarda var...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Aralık 14, 2010, 14:11:37 »
Bu arada 1949 model Buick Eight diye bir araç var Amerikan (Rain man-Yağmur adamdaki cabrio araba) Dynaflow otomatik şanzımanlı. Tek vites, şimdiki ECVT gibi değişken oranlı. Tank şanzımanından devşirmeymiş, 40-50 km/h ile giderken R'ye takıp gazlarsanız araba ileri giderken geriye doğru patinaj çekiyormuş:))))) Nasıl ama? Ne varsa eski topraklarda var...
ahahahaha. Tankı çeviriyomuş abicim :D. Normal yani, Hiç şaşırmadım :D :D :D.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Aralık 14, 2010, 15:05:24 »
japonun otomatik vitesiyse kormıycan abi... :) sorunsuz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Aralık 14, 2010, 23:44:47 »
Kemal abi bende carisma vardı otomatik bana servis söylemişti sende bir servise sor eğer birşey olmaz derlerse olmuyordur.
Şimdiki teknolojiyle ozamanki teknoloji farklı çünkü.
Otomatik Carisma bende kullandım, gayette iyi idi, hatta 85 model toyota corona otm. kullandım, o bile her türlü korumayı önlemi almıştı, oldukça hızlı sanırım 110 falan gibi bi hızla giderken , boşa atayım derken "R" ye geçirmiştim, araba yavaşlayıp durmuştu sonra kontağa bastıımda gayet sorunsuz çalışıp devam etmişti; düşünsene bundan 25 sene öncesinin teknolojisi böyle
Ne yazıkki ülkemizde hala otomatik vitesler arıza yapar, tamircisi bulunmaz falan gibi inançlar yaygın, böyle olunca millet düz alıyor,
sirkülasyonu zayıf olunca'da insanlar bu vitesi yeterince tanıyamıyorlar, bir takım masallar uyduruyorlar,
gerek bu forumda, gerekse pek çok farklı platformda bu konu çok fazla tartışılıyor, sonuçtata hiç bir zararı olmadığı sonucu kesinleşiyor; ancak manuellerde olduğu gibi otomatiklerdede vitesi boşa atmak güvenlik açısından sakıncalıdır arabaya şanzımana falan hiç bir zararı olmaz, ama sürüş güvenliği açısından yapmamak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Aralık 14, 2010, 23:49:13 »
Abi onu denemedim :DShift lock var abi. Ona basınca, vitesi frensiz kontaksız değiştirebilirsin.
nerede bu şift lock

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Aralık 14, 2010, 23:50:27 »
Otomatik Carisma bende kullandım, gayette iyi idi, hatta 85 model toyota corona otm. kullandım, o bile her türlü korumayı önlemi almıştı, oldukça hızlı sanırım 110 falan gibi bi hızla giderken , boşa atayım derken "R" ye geçirmiştim, araba yavaşlayıp durmuştu sonra kontağa bastıımda gayet sorunsuz çalışıp devam etmişti; düşünsene bundan 25 sene öncesinin teknolojisi böyle
Ne yazıkki ülkemizde hala otomatik vitesler arıza yapar, tamircisi bulunmaz falan gibi inançlar yaygın, böyle olunca millet düz alıyor,
sirkülasyonu zayıf olunca'da insanlar bu vitesi yeterince tanıyamıyorlar, bir takım masallar uyduruyorlar,
gerek bu forumda, gerekse pek çok farklı platformda bu konu çok fazla tartışılıyor, sonuçtata hiç bir zararı olmadığı sonucu kesinleşiyor; ancak manuellerde olduğu gibi otomatiklerdede vitesi boşa atmak güvenlik açısından sakıncalıdır arabaya şanzımana falan hiç bir zararı olmaz, ama sürüş güvenliği açısından yapmamak lazım
Evet Kemal abi malesef Türkiyede bir çok kullanıcının otomatiğe karşı ön yargısı var bence otomatik kullanmasını bilene bulunmaz bir nimet ben carismayı 3 seneye yakın kullandım o rahatlığı hiç bir manuel araç veremez bence .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Aralık 14, 2010, 23:52:28 »
şimdikiler daha güzel, canın istediğinde manuel olarakta kullanabiliyorsun, hemde F1 teknolojisiyle, saniyeler içinde hızlı vites değiştirebiliyorsun (triptronic)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Aralık 14, 2010, 23:54:37 »
şimdikiler daha güzel, canın istediğinde manuel olarakta kullanabiliyorsun, hemde F1 teknolojisiyle, saniyeler içinde hızlı vites değiştirebiliyorsun (triptronic)
Kemal abi zaten o anlatılmaz yaşanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Aralık 15, 2010, 08:59:53 »
nerede bu şift lock
Abi vites panelinin sol üst köşesiydi samırım. Küçük bir tuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Aralık 15, 2010, 11:01:07 »
Bu arada aklınızda bulunsun arkadaşlar: otomatik ile manuel modeller arasındaki ekonomi ve performans farkı araç büyüdükçe azalır ve ihmal edilebilir düzeye iner. Yani otomatk şanzıman büyük araçlarda daha fizibil'dir. Bu da pazarlama kaygısı ile tam bir çelişki oluşturur çünkü otomatiğin baş müşterisi olan bayanlar daha ziyade küçük araba severler. Yani "otomatik olduğu için çok yakar mı" düşüncesini büyük modellerde fazla kafaya takmaya gerek yok, küçük bir araba alacaksak dikkatli olmalıyız. Bu tabi genel kural ama markadan markaya değişebiliyor.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Aralık 15, 2010, 15:51:44 »
Bu arada yeni kasa corolla kullanma klavuzunda benzinli 1.6 otomatik için 2. vitesin hızı 95-105 arası birşey yazıyordu tam hatırlamıyorm. Hıza göre vites düşürme bölümündeydi galiba. Ne sevinmiştim okuyunca. 3.0 motor turbo bmw ile aynı diye. Son hız o kadar tatmin edici yazmıyordu ama  :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n
« Yanıtla #53 : Aralık 15, 2010, 16:08:09 »
Bende 99 toyota terra  40-50 ile giderken elim viteste idi. birden ileri itmiş bulundum refleks. R ye  :)
GırC diye bib ses geldi. saniyesinde D ye geri aldım aracı.  ve  sonuç : Fren tutmamaya başladı. önüm ışıklar. Vitesi L ye aldım
freni pompalaya pompalaya ve el frenini ufak ufak çeke çeke durdurmayı başardım arabayı. durunca kontağı kapadım. tekrar çalıştırdım herşey normale döndü.

Sakıncalı bi durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Aralık 15, 2010, 17:35:45 »
Bende 99 toyota terra  40-50 ile giderken elim viteste idi. birden ileri itmiş bulundum refleks. R ye  :)
GırC diye bib ses geldi. saniyesinde D ye geri aldım aracı.  ve  sonuç : Fren tutmamaya başladı. önüm ışıklar. Vitesi L ye aldım
freni pompalaya pompalaya ve el frenini ufak ufak çeke çeke durdurmayı başardım arabayı. durunca kontağı kapadım. tekrar çalıştırdım herşey normale döndü.

Sakıncalı bi durum.
Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Aralık 15, 2010, 20:37:04 »
Gecmis olsun Engin.
O yuzden 'Allah muhafaza' dedim zaten. Kazara olabilir. Bile bile denemek icin aklimizdan zorumuz olmasi gerek herhalde. :)
Umut, 'denemesi bedava' demis, yok yok, kalsin. :)
'Girc' olmayalim sonra.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #56 : Ocak 02, 2011, 00:33:36 »
Otomatik vitesli araçlarda manuel vitesli araçalarda kontağı açıp aracı iterek 2 veya 3.vitese takılıp debriyaj pedalı bırakılarak yapılan vurdurma işlemi yapılamaz.Kemal Hocam dağbaşında çaresiz kaldığın durumlarda yapacağın tek şey en yakın köye veya mezraya yaya olarak ulaşıp bir şekilde servise veya ustaya ulaşmak zorundasınız.Eğer aracınız akü zayıflığından dolayı çalışmıyorsa başka bir araçla beraber ve akü takviye kablolarıyla aracınızı çalıştırabilirsiniz.