0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Doğru olabilir, teşekkürler, dikkat ederim artık. Gerçi el alışkanlığı da oldu ya. D den önceki viteslere de ancak hız uygunsa alınabilir. Yani 100 km/s le L veya 1 e alınırsa feci bir durum olabilir.
Bildiğim kadarıyla yeni nesil otomatik otomobillerin hiçbirinde vurdurma yapmak mümkün değil. Benim paylaşmak istediğim başka bir bilgi var;-Otomobil üreticilerinin yeni nesil otomobillerde kullanıma gittikleri yeni nesil şanzumanlar var bildiğimiz gibi. "Bilgisayar kontrollü manuel vitesler": Opel' deki adıyla Easytronic. Öğrendiğim kadarıyla benim aracımın da sahip olduğu bu vites sisteminde şöyle birşey varmış: Diyelim ki aracın aküsü bitti ve araç çalışmıyor. Ve easytronic vitesin sahip olduğu özellik de o ki, araç çalışmadan vites değişemiyor. Çünkü bilgisayar sistemine bağlı olan vites ancak elektrik akımı var olduğu sürece devrede... Ve eğer siz aracınızı son stop edişinizde aracınızı A1, M1 ya da R konumunda yani vitese takılı durumda bıraktıysanız, aracınızı çalıştırmadan aracı boşa almak mümkünatsız. Ve dolayısıyla aracınızı başka bir araç tarafından çektirmek de mümkün değil. Çünkü araç viteste... Bu durumda motor kaputunu açtığınızda sağ bölümünde altlarda, biraz ulaşılması zor bir konumda debriyaj kilidinin yer aldığı bir bölüm varmış. Üstünde -easytronic lock- gibi bişey yazıyormuş. Bu debriyaj kilidinde bir vida bulunmaktaymış ve o bölgeyi vidayı sökünce içine hiçbir kir kaçmaması için temizledikten sonra vidayı, bir direnç hissedene kadar yassı tornavidayla gevşetiyor ve çekip alıyormuşsunuz. Vidanın üstünü temizleyip tekrar yerleştiriyormuşsunuz. ve böylece aracın -50 km' lik bir sınır bulunmakla birlikte- boşa geçmesini sağlıyormuşsunuz. Ki başka bir araç sizin aracınızı çekebilsin. -Aktarma kablosu bulunamadığı acil durumlarda böyle bir çözüm varmış... Bu gün öğrendiğim bişey.
100-120 ile giderken, "L" ye aldım. Uygun hıza düşünce, önce "2" ye sonrada "L" ye geçti.
iyi şanzıman dağılmammış 120 ile L de
Öğrencez Mahmut'um otomotiğide öğrencez .. Hanım sayesinde onuda öğrenecez
Denemeyeyim değil mi?
en güzel otomatik
Bence en güzeli tam otomatik. Şimdiki otomatiklerin çoğu beş para etmez Melik abi
aynem kardeş,m ben 3 senedir bini,yorum çok seri ve sorunsuz kalkışta 1.6 otomatik alıyor valla
Recep abi otomatik şanzımanlı araçlarda vites boşta iken ilerlemek şanzımana zarar verir.
Ben hep yapıyorum bunu , hiç bir şey olmuyor
Allah muhafaza bir de R'ye alsak ne olur?
Honda bu olayı aşmış, vites kolunun hemen önünde bir yuva var, aracın anahtarını o yuvaya soktuğunuzda vites kilidi açılıyor