Gönderen Konu: Şok Şok Şok! Formula 1 Otomobilleri 1.6 litre turbo oluyor!  (Okunma sayısı 12624 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Şok Şok Şok! Formula 1 Otomobilleri 1.6 litre turbo oluyor!
« Yanıtla #20 : Ocak 12, 2011, 15:58:19 »
Nereye yaaa :D nereye 4afe harcar :D
üzülme ercü be :D bu da geçer şöyle bi 10 yıl sonra iyice yorulmuş olur 4afeler, o zaman ufak bir şansın olur dicem ama seninki de yorgun olcak..tüh :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 12, 2011, 15:58:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 12, 2011, 16:00:45 »
üzülme ercü be :D bu da geçer şöyle bi 10 yıl sonra iyice yorulmuş olur 4afeler, o zaman ufak bir şansın olur dicem ama seninki de yorgun olcak..tüh :D

Ehliyetim yokki geliyim orayaa ahhhh uleyn aahhhh :D :argh:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #22 : Ocak 12, 2011, 16:03:08 »
Ehliyetim yokki geliyim orayaa ahhhh u aahhhh :D :argh:
ya bırak 110hp corollayla konuşuyorsun :D 124hp dual vvti bile tırt 4afe yanında, bi adaçayı yap iç rahatla :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ocak 12, 2011, 16:04:33 »
ya bırak 110hp corollayla konuşuyorsun :D 124hp dual vvti bile tırt 4afe yanında, bi adaçayı yap iç rahatla :D

Hırs yaptırma abicim elimdeki bütün kozları oynarım ehliyeti alınca :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 12, 2011, 16:10:24 »
Ehliyetim yokki geliyim orayaa ahhhh u aahhhh :D :argh:

Ben sana bir tane "2UR-GSE" motor paketledim, ehliyetini alınca gönderirim :)  Baktın güç yeterli gelmiyor, kaputun altına sığacak ne varsa ilave edersin ;)

(Türkay bunu okuyunca korkudan titremeye başlar :D )
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Ocak 12, 2011, 16:14:11 »
Ben sana bir tane "2UR-GSE" motor paketledim, ehliyetini alınca gönderirim :)  Baktın güç yeterli gelmiyor, kaputun altına sığacak ne varsa ilave edersin ;)

yuh :D benim 3sgte motoru ve yürüyenini paketlemiştin mehmet abi :D o gelirse ben biraz oynar yine kafa tutarım bu kurbağaya :D ıs-f nerdeee corolla nerde :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ocak 12, 2011, 16:17:51 »
Ben sana bir tane "2UR-GSE" motor paketledim, ehliyetini alınca gönderirim :)  Baktın güç yeterli gelmiyor, kaputun altına sığacak ne varsa ilave edersin ;)

Uhhh sağol vallahi Mehmet abi bu çok iyi olucak ama yinede ilk baş vvt-i'ımla geçicem :D

yuh :D benim 3sgte motoru ve yürüyenini paketlemiştin mehmet abi :D o gelirse ben biraz oynar yine kafa tutarım bu kurbağaya :D ıs-f nerdeee corolla nerde :D

Ya hertürlü geçicem seni Türkay abicim havuzdada go kartdada :D her yerde yani :D   vrak vrak Türkay abi bi bırak :D :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 12, 2011, 16:18:08 »
Mehmet abi biz  burda  2.0  twincam'lerle  oynamaya  çalışırken sen  5.0 lık motor  getirdin, olmuyor  böyle :P
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 12, 2011, 16:19:12 »

:D Enes paşamın hevesini kırma abisi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 12, 2011, 16:21:16 »
Mehmet abi biz  burda  2.0  twincam'lerle  oynamaya  çalışırken sen  5.0 lık motor  getirdin, olmuyor  böyle :P

Düp (tüp) takarsınız, yakıt biraz azalır. Ne yani, şimdi bana sadece aradaki 3000cc farkın hesabını mı yapıyorsun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ocak 12, 2011, 16:23:02 »
Mehmet abi biz  burda  2.0  twincam'lerle  oynamaya  çalışırken sen  5.0 lık motor  getirdin, olmuyor  böyle :P

Bana bi kıyak geçti işte Mehmet abinin dediği gibi kırmayın hevesimi :D olmadı gider durbolarım küheylanı fırat borularda yinede kafa tutarım 2.0 twincam'lerinize :D

:D Enes paşamın hevesini kırma abisi :)

Abicim büyük sözü dinlemek lazım kırmayın hevesimi :D :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ocak 12, 2011, 16:23:21 »
Düp (tüp) takarsınız, yakıt biraz azalır. Ne yani, şimdi bana sadece aradaki 3000cc farkın hesabını mı yapıyorsun :D
ehehe,  3000cc  ile  neler  oluyor  abim  yaa :) , bir  tane  daha  twincam  çıkar , üstüne ekonomik  yaris  çıkar :P

Supra From Hell

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 12, 2011, 18:51:05 »

Hay ağzını öpeyim, bir de sıralı sistem LPG çaksınlar, tam olsun bari :D

Özelse biz çıkalım :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 12, 2011, 19:43:14 »
şaka gibi ama bunlar olacak yeni bmw 3 serisi 6 yerine 4silindir...bir sonra ki nesil m3 ler için 3 silindir ama tamamen turbo ile donatılmış motorlarla gelecek :)
 mercedes in son motorları hacim olarak küçük ama atmosferik turbolarla adamlar götürüyor...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Ocak 12, 2011, 22:26:43 »
şaka gibi ama bunlar olacak yeni bmw 3 serisi 6 yerine 4silindir...bir sonra ki nesil m3 ler için 3 silindir ama tamamen turbo ile donatılmış motorlarla gelecek :)
 mercedes in son motorları hacim olarak küçük ama atmosferik turbolarla adamlar götürüyor...:)
nasıl yani ya :D yeni bmwler derken m43tu dan sonra 2.0 motorlar zaten 4 silindire geçti, teeee 2002de..yoksa büyük hacimler yine 6 silindir, 8 silindir.. m3 konusunda emin misin? mevcut motor canavar gibi 8 silindir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 12, 2011, 22:45:48 »
  Konuyu yeni gördüm, ilginç. :(

Arkadaşlar, bu aslında çoktan olması gereken bir durumdu ve bunu aslında 80 lerde Renault başlatmıştı. O zamanlar aşırı beslemeli Renault motorları 1,5Lt. idi ve normlar gereği atmosferikler ise 3.0Lt. idi. Tabi Renault çok büyük başarılar elde etti o dönem yalnız araçlardaki eksik nokta güvenlikti. Çünkü 1.000Hp gibi güçler açığa çıkmaya başlamıştı 1.5Lt. motorlardan ve bu tehlikede doğuruyordu. Aslında F1 piyasanın önünde giderken bence son senelerde piyasa otomobilleri F1 den önce hareket etti ve küçük hacim, aşırı besleme ile yüksek tork ve güç trendine girdi ki aşırı beslemenin verim açısından faydaları yadsınamaz. Günümüz petrol fiyatlarında da bunu göz ardı etmek gerçekten zor. İleride F1'e emisyon sınırlamaları ya da dizel versiyonlar gelirse şaşmam. :) Hatta araçlardan birisi benzinli diğeri dizel olabilir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 12, 2011, 22:51:59 »
nasıl yani ya :D yeni bmwler derken m43tu dan sonra 2.0 motorlar zaten 4 silindire geçti, teeee 2002de..yoksa büyük hacimler yine 6 silindir, 8 silindir.. m3 konusunda emin misin? mevcut motor canavar gibi 8 silindir

demek istediğim ciddi anlamda firmalar artık yüksek silindir hacminden ziyade artık düşük hacim yüksek beygir ve dolayısıyla tork ile bu farkı kapatmaya çalışıyor...en büyük etkende düşük hızlarda kullanıldığında sağlanan yakıt tasarrufu ve vergi ödemeleri..bahsettiğin motor 2002 de değil 2005 de değişti diye hatırlıyorum yani şuan ki son kasa 3.20 lerde kullanılmaya başlandı...e46larda 6 silindirdi...m3 de mevcut motor tabi canavar gibi olcak 4 litre 420 ps ...o kadar güce :) tabikide hayır ama geçen her nesilde bu silindir sayısı azalacak yani. eskisi gibi ne kadar büyük hacim o kadar gider mantığı bitti artık.mesela mercedes e serisinde yalnızca amg sinde 8 silindir kullanıyor şuanda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #38 : Ocak 12, 2011, 23:14:11 »

demek istediğim ciddi anlamda firmalar artık yüksek silindir hacminden ziyade artık düşük hacim yüksek beygir ve dolayısıyla tork ile bu farkı kapatmaya çalışıyor...en büyük etkende düşük hızlarda kullanıldığında sağlanan yakıt tasarrufu ve vergi ödemeleri..bahsettiğin motor 2002 de değil 2005 de değişti diye hatırlıyorum yani şuan ki son kasa 3.20 lerde kullanılmaya başlandı...e46larda 6 silindirdi...m3 de mevcut motor tabi canavar gibi olcak 4 litre 420 ps ...o kadar güce :) tabikide hayır ama geçen her nesilde bu silindir sayısı azalacak yani. eskisi gibi ne kadar büyük hacim o kadar gider mantığı bitti artık.mesela mercedes e serisinde yalnızca amg sinde 8 silindir kullanıyor şuanda.
ıh, hatan var, bahsettiğim motor 2002de makyajla birlikte geldi..e46da 3.18 denen araç 2.0 143hp ve 4 silindir... 3.20 denen araç da 2.2, 170hp, 6 silindir... son kasa bmwler abartı rakamlar elde ediyor yakıt tüketiminde..5.20d 4.5 yakıyor şehir dışında..ve 5.30d 6 silindir olmasına rağmen 5 litre yakıyor.. hacimden hala vazgeçilmiş değil ancak artan güç ihtiyacını hacim arttırarak değil de turbo ile destekleyerek falan hallediyorlar ancak hacimde küçülme olmuyor yine de...
bir de mevcut e serisinde 3.5lt üzeri motor çıkmadığı için 8 silindirli modeli yok ancak illa ki 5.50, 5.40 gibi motorlara rakip olması için benzinli ve yüksek hacimli bir motor çıkaracaktır.. amg de maşallah 6.2 motor var :D üstelik o hacimde bir motor 8 değil 10 silindir olsa daha az yakmaz mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ocak 12, 2011, 23:16:47 »
vallah salı gunu sanayide  tam  yanımda  e400 kasa  mercedes  vardı. adamla  biraz  konustuktan sonra v8 dizel olduğunu söyledi. hemen  ne  kadar  yakıyor  diye sorduğumda  750 bin lira  yakıyor dedi :D :D