Gönderen Konu: woofer yüzünden arabanın her yerinden ses geliyor  (Okunma sayısı 8194 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
woofer yüzünden arabanın her yerinden ses geliyor
« : Aralık 08, 2010, 23:51:18 »
bilenler vardır 38cm portlu kutuda fli marka bir woofer kullanıyordum, ben bana yetmez dedim, bagajda bir kocaman değişikliğe gittim. eski wooferın değerleri şöyle;
•15" FLI subwoofer
•RMS Power: 400 watts
•Peak Power: 1200 watts
•Sensitivity: 90db
•Frequency Response: 20 - 850 Hz
•Impedance: 4 Ohm
•Mounting Diameter: 350 mm

ciğerlere kadar oynatıyor diyordum yeter diyordum, ki yetmeyeceğine karar verdim, herkesin de bildiği gibi sonu yok bu işin, gittim 15" yine portlu kutuda digidal design (dd) woofer aldım, değerleri de şöyle;
15" / 38 cm / 4 ohm / 750 watt rms / 1500 watt music / 3000 watt peak / çift bobin

amfi olarak da bunu beslemek için alpine alpine MRP-M500 mono amfi aldım, bass olarak muazzam bir bass oldu aracın içinde, diş köklerime kadar titriyorum ancak çok büyük bir sorunum var. cızırtı! bagaj kapağım, arka sağ ve soldaki plastik kısım, pandizot, arka taraftan ses yapabilecek her şey ses yapıyor. buna nasıl bir çözüm bulcam ben? bütün parçaları söküp içine elyaf mı dolurayım? her yere sünger mi basayım ? cızırtı yüzünden basstan keyif alınmıyor malesef..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

woofer yüzünden arabanın her yerinden ses geliyor
« : Aralık 08, 2010, 23:51:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: woofer yüzünden arabanın her yerinden ses geliyor
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2010, 23:57:09 »
Bagajın tamamen boş olması çok etkiliyor o bass sesini.. Senin bagajın halini çok iyi biliyorum :D Bence boşaltıp bir dene..

Pandizotun cızırtını ben kesememiştim.. Ae101lerin pandizotu çok dandik, ama altına elyaf çeksen, belki keser diye düşünüyorum..

Arka sağ ve soldaki plastik kısımlar bass vurdukça boşluk yapıyor bence.. Benim araba da bile titremeye başladı oralar..

Bagaj kapağına çözüm bulabilir misin bilmiyorum.. Ön kaputun altında bezden, arkaya da uydursak, cızırtı gider mi sence
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2010, 00:02:12 »
bagajda şu an bi alet çantası var (içinde cilalar bezler, ampuller ıvız zvır falan var) bagajın orj yan gözlerinden birinde sprey boyalar var, diğerinde bi cam suyu var bi de neler var unuttum :D 2 ilk yardım çantası bir de yangın söndürücü var o kadar.. boş sayılır :D pandizotu kesiyorum aşağıdan bir şeyler sıkıştırıp kastırarak, ama bir süre sonra yine oluyor o ses, aşırı çirkin bir ses bi de :( o yan plastik kısımları tamamen sküp içine elyafı basayım bir gün bakalım ne kadar etkileyecek sesi :blink: pandizota kesin çözüm bulmak lazım..geçenlerde birlkaç gün wooferı arka koltuğa koyup gezdim, o bass inanılmaz güzeldi işte :D beynim kafatasıma çarpıp zırıltı yapıyordu resmen :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Aralık 09, 2010, 00:04:57 »
bagajda şu an bi alet çantası var (içinde cilalar bezler, ampuller ıvız zvır falan var) bagajın orj yan gözlerinden birinde sprey boyalar var, diğerinde bi cam suyu var bi de neler var unuttum :D 2 ilk yardım çantası bir de yangın söndürücü var o kadar.. boş sayılır :D pandizotu kesiyorum aşağıdan bir şeyler sıkıştırıp kastırarak, ama bir süre sonra yine oluyor o ses, aşırı çirkin bir ses bi de :( o yan plastik kısımları tamamen sküp içine elyafı basayım bir gün bakalım ne kadar etkileyecek sesi :blink: pandizota kesin çözüm bulmak lazım..geçenlerde birlkaç gün wooferı arka koltuğa koyup gezdim, o bass inanılmaz güzeldi işte :D beynim kafatasıma çarpıp zırıltı yapıyordu resmen :D

Aynısını yaptım, hatta bir kere abartıp yan koltuğa koymuştum :D Ama benim bass amfisi çok çok kötü.. Şu an sende 2 tane amfi var demi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2010, 00:09:27 »
Aynısını yaptım, hatta bir kere abartıp yan koltuğa koymuştum :D Ama benim bass amfisi çok çok kötü.. Şu an sende 2 tane amfi var demi..
evet abi çift amfili oldum, ikisi de abartı kaliteli..biri 5 kanal alpine, diğeri mono alpine.. ama bass abartı fazla oldu midler kayboldu gibi, pandizota 3 yollu komponent(bas, mid, tiz), arka kapılara da 2 yollu komponent(mid, tiz) düşünüyorum..

bir başka plan da bu wooferı satmak.. çünkü şu an durduk yerde otururken bile kulaklarım acıyor :D ince sub wooferlar var bilmem duyup gördün mü? pandizota 2 tane yerleştirip altına da uygun litrede kabin yaparak bas ve yer sorununu çözmeyi planlıyorum. pandizot kendi başına kabin de olacağı için pandizot titremesini de çözmüş oluruz diye düşünüyorum. ancak ses güzel olmazsa verdiğim paraya çok acırım, çünkü klasik wooferlardan çok daha pahalı bu ince elemanlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Aralık 09, 2010, 00:12:26 »
evet abi çift amfili oldum, ikisi de abartı kaliteli..biri 5 kanal alpine, diğeri mono alpine.. ama bass abartı fazla oldu midler kayboldu gibi, pandizota 3 kanal komponent(bas, mid, tiz), arka kapılara da 2 kanal komponent(mid, tiz) düşünüyorum..

bir başka plan da bu wooferı satmak.. çünkü şu an durduk yerde otururken bile kulaklarım acıyor :D ince sub wooferlar var bilmem duyup gördün mü? pandizota 2 tane yerleştirip altına da uygun litrede kabin yaparak bas ve yer sorununu çözmeyi planlıyorum. pandizot kendi başına kabin de olacağı için pandizot titremesini de çözmüş oluruz diye düşünüyorum. ancak ses güzel olmazsa verdiğim paraya çok acırım, çünkü klasik wooferlardan çok daha pahalı bu ince elemanlar

Bilmem mi o ince wooferları.. Ben koltuğun altına koymayı planlıyordum bir aralar, ama o kadar ince değilmiş :D

Hacım birgün buluştuğumuzda senin bass amfisini benimkine bir bağlayalım.. eğer kalite çok çok değişirse, bende bir bass amfisi alayım.. Artık zamanı geldi bence.. :D

Arkalara oval pioneer almanı tavsiye ederim şiddetle.. Pioneerların ovalleri çok kaliteli oluyor.. Hatta bizim selo 170 liraya satıyor, 460w olan modelini.. daha 0 .. Ama biz fiyatı düşürürüz, sen karar ver :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Aralık 09, 2010, 00:14:29 »
du bakalım kafamda hertzin 3 yollu komponenti var.. 200 lira gibi bir rakama görmüştüm fiyatı hoşuma gitmişti :D bi de oğuzhan amfi fazla güçlü, benim eskiyi yakmıştı bir daha sardırdım..baştan uyarayım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Aralık 09, 2010, 00:16:39 »
du bakalım kafamda hertzin 3 yollu komponenti var.. 200 lira gibi bir rakama görmüştüm fiyatı hoşuma gitmişti :D bi de oğuzhan amfi fazla güçlü, benim eskiyi yakmıştı bir daha sardırdım..baştan uyarayım :D

fazla zorlamayız hacı :D Benim bass 1400 watt, çift bobin.. Yanarsa da atarız çöpe ya :D Çift woofer alır koyarım :D

Dls compenantı şiddetle öneririm.. bende c6a var, tizler mükemmel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Aralık 09, 2010, 00:21:38 »
fazla zorlamayız "nam-ı diğer Murat 124" :D Benim bass 1400 watt, çift bobin.. Yanarsa da atarız çöpe ya :D Çift woofer alır koyarım :D

Dls compenantı şiddetle öneririm.. bende c6a var, tizler mükemmel
ya tiz sorun değil de midler büyük sorun abi..bas boğuyor midler kayboluyor :( arka kapıya takabilirim dls.. ya da belki ön kapıdakileri arka kapıya takarım, önlere dls takarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Aralık 09, 2010, 00:23:50 »
Ben compenant almadan önce baya araştırdım.. Hertz ve Dls cidden iyi bu konuda.. Pioneer falan sakın düşünme.. Zaten hoparlörün ağırlığını görsen, kalitesini anlarsın.. Halis mulis isveç malı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2010, 01:24:15 »
Türkay'cığım güle güle kullan.

Zarıldamayı kesmek için iyi bir izolasyon yapabilirsin. Stinger'ın veya Dynamat'ın izolasyon ürünleri çok iyi. İçerden yapıştırıyosun, fön makinası ile ısıtıp yuvarlak dönen bişey ile iyice yapıştırıyosun.

Pandizot ve diğer plastik parçaları da bi şekilde sabitlemek lazım.

Bu arada sen SPL'ci olup çıkacaksın sanki. DD'ler falan :)

Bu arada DD'yi kolay kolay yakamazsın. Kaşınmazsan daha abartı bişey yapıcam diye çoook uzun götürür seni :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2010, 10:51:49 »
Türkay'cığım güle güle kullan.

Zarıldamayı kesmek için iyi bir izolasyon yapabilirsin. Stinger'ın veya Dynamat'ın izolasyon ürünleri çok iyi. İçerden yapıştırıyosun, fön makinası ile ısıtıp yuvarlak dönen bişey ile iyice yapıştırıyosun.

Pandizot ve diğer plastik parçaları da bi şekilde sabitlemek lazım.

Bu arada sen SPL'ci olup çıkacaksın sanki. DD'ler falan :)

Bu arada DD'yi kolay kolay yakamazsın. Kaşınmazsan daha abartı bişey yapıcam diye çoook uzun götürür seni :)
kutunun fazla büyük olup bagajımı resmen iptal etmesi dışında inanılmaz memnunum..şu zırıltı sorununu da çözersem düzgün bi bass almaya başlıcam, şu an ses yüksekdikçe sadece zırıltıya dönüşüyor :( dynamat çok duydum, aslında dediğin gibi bagajın içini komple kaplasam (üst kapağı) bagajın zırıldamasını keser mi acaba :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #12 : Aralık 09, 2010, 15:57:37 »
kutunun fazla büyük olup bagajımı resmen iptal etmesi dışında inanılmaz memnunum..şu zırıltı sorununu da çözersem düzgün bi bass almaya başlıcam, şu an ses yüksekdikçe sadece zırıltıya dönüşüyor :( dynamat çok duydum, aslında dediğin gibi bagajın içini komple kaplasam (üst kapağı) bagajın zırıldamasını keser mi acaba :blink:

keser keser :)

zırıltının kesilmesi izolasyonun işçiliği ile alakalı.

750rms diyosun izolasyon yok diyosun ya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 09, 2010, 19:50:16 »
16cm wooferlar 500-600 tl idi sanırım.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Aralık 09, 2010, 20:53:02 »
keser keser :)

zırıltının kesilmesi izolasyonun işçiliği ile alakalı.

750rms diyosun izolasyon yok diyosun ya :)
valla 750 watt rms dedik izolasyonu es geçtik olmadı :D ama ayarlıcam muhakkak..şu arkadaki plastikleri ve pandizotu keseyim gerisi kolay yaa
16cm wooferlar 500-600 tl idi sanırım.
15 inçtir abi ya, 16cm ön kapılarda var benim.. bu yeni aldığım da öyle bir rakama geldi, tanıdık manıdık derken 500tl tutuyor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 10, 2010, 08:03:38 »
Türkay hastamısın olm, insan hoparlörü takaydın ya arabaya bu dertler olmazdı :D :D :D :D :islik:
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 10, 2010, 10:56:21 »
Türkay hastamısın olm, insan hoparlörü takaydın ya arabaya bu dertler olmazdı :D :D :D :D :islik:
:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Aralık 10, 2010, 12:58:42 »
Bir ara Alper başkana sorup araştırmıştım.
http://www.sedmarket.com/HERTZ-16-CM-WOOFER-ML-1600,PR-8561.html
http://www.aksoytuning.com/pinfo.asp?pid=24480
16 cm hiç duymamıştım abi ya.. nasıl acaba sesi :D
öyle yapmak gerekiyordu sanırım :D hastalık yaptım bir anlık gazla, büyük dert oldu abi haklısın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 10, 2010, 13:15:42 »
16 cm hiç duymamıştım abi ya.. nasıl acaba sesi :D öyle yapmak gerekiyordu sanırım :D hastalık yaptım bir anlık gazla, büyük dert oldu abi haklısın :)
Bende duymamıştım, Alper başkan söyleyene kadar :D.
Kısmet olmadı taktırmak. Birde kime göre nasıl :D