0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
öncelikle geçmiş olsun balata sesi filan gelse tamam dicem alışacak 2011 elegant D4-D var böyle bir ses olmadı sadece balata sesi vardı oda kesildi sen servise göster ısrar et gerekirse zorla
bendeki auristede aynı problem var.kavrama esnasındaki "lak" diye bir ses geliyo.
aracı illaki aldığın servise götürme zorunluluğun yok bildiğim kadarıyla başka Toyota servislerinede baktırmanı tavsiye ederim sorunu bilsen aklın kalmaz sorunu bilmediğin için araç kullanırken aklın hep o seste
Benimde corolla 2010 comfort d4d aracım var. Aracı aldığım zaman dediğiniz sesi özelikle geri viteste hafif rampalarda ayağımı debriyajdan çabuk kaldırınca yapıyordu. Daha sonraları 1. vitestede ara ara yaptı. 1000 km bakımında çok ilgilenmediler. bir açıklama da yapmadılar. 10000 bakımın da tekrar söyledim. Görevli bana sesin absden geldiğini söyledi. Bakımdan bu yana araba 15000 km ye geldi ve artık öyle bir ses duymuyorum. Benim tahminim arabanın alışma döneminde bazı sesler geliyor ve sonra kesiliyor. Ancak kesilmezse ısrarla gösterilmesinde fayda var.
bende bu ses olaylarını çok kafama takıyordum ama.şu bir gerçek bu ses güvenliği vs. etkilemiyorsa çokta takmaya gerek yok diye düşünüyorum artık..
debrijajla ilgili problem benim 2010 4D elegant dizel de de oldu. Ayağımı debrija basıp çektiğimde motor bölümünden sanki pat pat gibi bir vuruntu sesi geliyordu. Arabayı daha 8 ay kullanırken ve 7000 km deyken. Ankara Akota ya götürdüm fabrika hatası dediler debriyaj seti bilya ve sayre komple değişti. Eğer böyle bir vuruntu sesi ise, szin arabada da olabilir.
merhabaarkadaşım ses debiryaj kolun mekaniğinden geliyor (toyota servisinde çalışan arkadaşımın verdiği bilgi) ve bazen oluyor, bendeki araçtada var, koku nun nedeni ise kansere neden olduğundan artık debriyaj balatalarında asbest kullanılmaması,araç debriyaj da askıda kaldığında kokuya neden oluyor, aspest olmadığından debriyaj ömrüde daha kısa oluyor, fren balataları içinde geçerli.
2010 corolla 1.33 sahibiyim ilk günden beri bu ses var. 1. vites motoru kasınna oluyor, aynı ses gazdan ayağını ani çekersende geliyor. 2. viteste olmadı hiç. 10000 de soracam bende selamlar..,
arkadaşlar 2011 corlla aldım 1,33 motor olandan arabam çok iyi çok hoş ama 1 videste kalkıyırum tekrar debriyaja basıyorum kaldırken tak diye ses geliyor 2 dede aynısını yapıyor servise götürdüm 1000 bakımı için normal dediler bana pek normal gibi gelmiyor acaba bu sorunu yaşıyan varmı benden başka. bide rampada kokular geliyor normal dediler araba yeni olduğundan alışcak diyorlar:(