Gönderen Konu: 2011 coralla debriyajdan gelen ses  (Okunma sayısı 5696 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 2 kere teşekkür etti
2011 coralla debriyajdan gelen ses
« : Aralık 08, 2010, 13:16:24 »
arkadaşlar 2011 corlla aldım 1,33 motor olandan arabam çok iyi çok hoş ama 1 videste kalkıyırum tekrar debriyaja basıyorum kaldırken tak diye ses geliyor 2 dede aynısını yapıyor servise götürdüm 1000 bakımı için normal dediler bana pek normal gibi gelmiyor acaba bu sorunu yaşıyan varmı benden başka. bide rampada kokular geliyor normal dediler araba yeni olduğundan alışcak diyorlar:(

Toyota Club Türkiye

2011 coralla debriyajdan gelen ses
« : Aralık 08, 2010, 13:16:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 coralla debriyajdan gelen ses
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2010, 13:33:02 »
öncelikle geçmiş olsun balata sesi filan gelse tamam dicem alışacak :D 2011 elegant D4-D var böyle bir ses olmadı sadece balata sesi vardı oda kesildi sen servise göster ısrar et gerekirse zorla
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2010, 13:36:06 »
öncelikle geçmiş olsun balata sesi filan gelse tamam dicem alışacak :D 2011 elegant D4-D var böyle bir ses olmadı sadece balata sesi vardı oda kesildi sen servise göster ısrar et gerekirse zorla
sağol abi :( ısrar ettim yok dediler yeni olduğu için diyor kestirip atıyor :(bende 2000km olana kadar kullanacam eğer gitmezse o zaman bişeyler yapacam artık:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2010, 14:03:30 »
bendeki auristede aynı problem var.kavrama esnasındaki "lak" diye bir ses geliyo.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 08, 2010, 14:05:29 »
aracı illaki aldığın servise götürme zorunluluğun yok bildiğim kadarıyla başka Toyota servislerinede  baktırmanı tavsiye ederim sorunu bilsen aklın kalmaz sorunu bilmediğin için araç kullanırken aklın hep o seste :(
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 08, 2010, 14:07:38 »
bendeki auristede aynı problem var.kavrama esnasındaki "lak" diye bir ses geliyo.
evet abi benimkide aynı. canımı sıkıyor serviste alışacak diyor bana :((((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 08, 2010, 14:09:18 »
aracı illaki aldığın servise götürme zorunluluğun yok bildiğim kadarıyla başka Toyota servislerinede  baktırmanı tavsiye ederim sorunu bilsen aklın kalmaz sorunu bilmediğin için araç kullanırken aklın hep o seste :(
evet hep tedirgin ediyor beni  :(((((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Aralık 08, 2010, 16:02:34 »
Benimde corolla 2010 comfort d4d aracım var. Aracı aldığım zaman dediğiniz sesi özelikle geri viteste hafif rampalarda ayağımı debriyajdan çabuk kaldırınca yapıyordu. Daha sonraları 1. vitestede ara ara yaptı. 1000 km bakımında çok ilgilenmediler. bir açıklama da yapmadılar. 10000 bakımın da tekrar söyledim. Görevli bana sesin absden geldiğini söyledi. Bakımdan bu yana araba 15000 km ye geldi ve artık öyle bir ses duymuyorum. Benim tahminim arabanın alışma döneminde bazı sesler geliyor ve sonra kesiliyor. Ancak kesilmezse ısrarla gösterilmesinde fayda var.
2010 corolla comfort d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 09, 2010, 10:16:12 »
Benimde corolla 2010 comfort d4d aracım var. Aracı aldığım zaman dediğiniz sesi özelikle geri viteste hafif rampalarda ayağımı debriyajdan çabuk kaldırınca yapıyordu. Daha sonraları 1. vitestede ara ara yaptı. 1000 km bakımında çok ilgilenmediler. bir açıklama da yapmadılar. 10000 bakımın da tekrar söyledim. Görevli bana sesin absden geldiğini söyledi. Bakımdan bu yana araba 15000 km ye geldi ve artık öyle bir ses duymuyorum. Benim tahminim arabanın alışma döneminde bazı sesler geliyor ve sonra kesiliyor. Ancak kesilmezse ısrarla gösterilmesinde fayda var.

tamm abi biraz kullanim bakalım inşallah kesilir:(((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 vvt-i/ 1.6 comfort/ 1.6 advance... Corolla..
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 09, 2010, 11:06:40 »
bende bu ses olaylarını çok kafama takıyordum ama.şu bir gerçek bu ses güvenliği vs. etkilemiyorsa çokta takmaya gerek yok diye düşünüyorum artık..
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 10, 2010, 03:56:41 »
bende bu ses olaylarını çok kafama takıyordum ama.şu bir gerçek bu ses güvenliği vs. etkilemiyorsa çokta takmaya gerek yok diye düşünüyorum artık..
dediğim gibi bu ses bendede var ve kesinlikle abs ile ilgili diil.ama murat sengun'un yazdıklarınada kesinlikle katılıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 10, 2010, 10:11:55 »
debrijajla ilgili problem benim 2010 4D elegant dizel de de oldu. Ayağımı debrija basıp çektiğimde motor bölümünden sanki pat pat gibi bir vuruntu sesi geliyordu. Arabayı daha 8 ay kullanırken ve 7000 km deyken.
Ankara Akota ya götürdüm fabrika hatası dediler debriyaj seti bilya ve sayre komple değişti. Eğer böyle bir vuruntu sesi ise, szin arabada da olabilir.
2021 Corolla 1.5 Vision Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 11, 2010, 14:39:54 »
debrijajla ilgili problem benim 2010 4D elegant dizel de de oldu. Ayağımı debrija basıp çektiğimde motor bölümünden sanki pat pat gibi bir vuruntu sesi geliyordu. Arabayı daha 8 ay kullanırken ve 7000 km deyken.
Ankara Akota ya götürdüm fabrika hatası dediler debriyaj seti bilya ve sayre komple değişti. Eğer böyle bir vuruntu sesi ise, szin arabada da olabilir.

hımmm bu oldukça enteresan.sanki bendede bu problem var gibi gösteriim bakiim servise..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 12, 2010, 19:51:35 »
abi takmamak elde değil :(((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 12, 2010, 21:36:30 »
evet vuruntu sesi abi usta ısrarla bana yeni olduğundan diyor  bende 2000km olmasını bekliyorum:(((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Aralık 26, 2010, 19:13:56 »
merhaba
arkadaşım ses debiryaj kolun mekaniğinden geliyor (toyota servisinde çalışan arkadaşımın verdiği bilgi)  ve bazen oluyor, bendeki araçtada var, koku nun nedeni ise kansere neden olduğundan artık debriyaj balatalarında asbest kullanılmaması,araç  debriyaj da askıda kaldığında kokuya neden oluyor, aspest olmadığından debriyaj ömrüde daha kısa oluyor, fren balataları içinde geçerli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 27, 2010, 09:43:34 »
merhaba
arkadaşım ses debiryaj kolun mekaniğinden geliyor (toyota servisinde çalışan arkadaşımın verdiği bilgi)  ve bazen oluyor, bendeki araçtada var, koku nun nedeni ise kansere neden olduğundan artık debriyaj balatalarında asbest kullanılmaması,araç  debriyaj da askıda kaldığında kokuya neden oluyor, aspest olmadığından debriyaj ömrüde daha kısa oluyor, fren balataları içinde geçerli.

verdiğin bilgi için teşekkür ederim  sesi zamanla gidermi peki? abi :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #17 : Aralık 30, 2010, 22:50:08 »
2010 corolla 1.33 sahibiyim ilk günden beri bu ses var. 1. vites motoru kasınna oluyor, aynı ses gazdan ayağını ani çekersende geliyor. 2. viteste olmadı hiç. 10000 de soracam bende selamlar..
,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 31, 2010, 09:27:45 »
2010 corolla 1.33 sahibiyim ilk günden beri bu ses var. 1. vites motoru kasınna oluyor, aynı ses gazdan ayağını ani çekersende geliyor. 2. viteste olmadı hiç. 10000 de soracam bende selamlar..
,
evet abi benimkindede aynı şekil :((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 31, 2010, 11:32:22 »

Açıkçası sesin ABS'den geldiğini söylemesi komik olmuş :)

arkadaşlar 2011 corlla aldım 1,33 motor olandan arabam çok iyi çok hoş ama 1 videste kalkıyırum tekrar debriyaja basıyorum kaldırken tak diye ses geliyor 2 dede aynısını yapıyor servise götürdüm 1000 bakımı için normal dediler bana pek normal gibi gelmiyor acaba bu sorunu yaşıyan varmı benden başka. bide rampada kokular geliyor normal dediler araba yeni olduğundan alışcak diyorlar:(

Bahsettiğiniz ses debriyaj "baskı" sesine benziyor ve uzun süreli kullanımda düzelmesi muhtemel, yatan araçlarda çalışmaması sonucu baskı yapraklarının sertleşmesi söz konusu olabiliyor,bu şekilde kullanmanızda sizi yolda bırakabilecek bir sorun olacağını düşünmüyorum,dilerseniz düzelmesini bekleyebilir ya da yetkili serviste garanti kapsamında debriyaj setinin değişimini talep edebilirsiniz.

Saygılar...