Gönderen Konu: 2011 coralla debriyajdan gelen ses  (Okunma sayısı 5695 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Ynt: 2011 coralla debriyajdan gelen ses
« Yanıtla #20 : Aralık 31, 2010, 21:43:25 »
arkadaşlar bahsedilen ses debriyajı bırakınca oluyor hareket halinde değil, 1. vitesteki bu gazı verip çekince hissedilenler, 1. vitesi torkunun yüksek olmasından kaynaklanıyor bu şekilde kullanmayın, hemen 2 leyin. :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 31, 2010, 21:43:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 01, 2011, 15:45:11 »
arkadaşlar bahsedilen ses debriyajı bırakınca oluyor hareket halinde değil, 1. vitesteki bu gazı verip çekince hissedilenler, 1. vitesi torkunun yüksek olmasından kaynaklanıyor bu şekilde kullanmayın, hemen 2 leyin. :)

Sizin bahsettiğiniz ses "tork tepkisi" dediğimiz birinci viteste maksimum torku uzun süre kullanma sonucu lastiklerin zıplama benzeri hareket göstermesi sonucu oluşan oluşan tepkime,D4-D'lerde özellikle yokuş çıkarken sıklıkla karşılaşılabilir.

Ancak Atilla bey'in aracı 1.33 lt. Corolla takdirinizdir ki D4-D gibi bir tork yüklenmesi yok,ses muhtemelen yukarıda bahsettiğim gibi debriyaj baskısından kaynaklanıyor.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ocak 02, 2011, 10:24:50 »
Açıkçası sesin ABS'den geldiğini söylemesi komik olmuş :)

Bahsettiğiniz ses debriyaj "baskı" sesine benziyor ve uzun süreli kullanımda düzelmesi muhtemel, yatan araçlarda çalışmaması sonucu baskı yapraklarının sertleşmesi söz konusu olabiliyor,bu şekilde kullanmanızda sizi yolda bırakabilecek bir sorun olacağını düşünmüyorum,dilerseniz düzelmesini bekleyebilir ya da yetkili serviste garanti kapsamında debriyaj setinin değişimini talep edebilirsiniz.

Saygılar...
ufuk ilk defa sıfır araba aldığım için tuafıma gitti :( koku gelmesi ses yapması. serviste aynısnı söledi biraz km yapın düzelecek dedi inşallah düzelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Ocak 02, 2011, 21:41:08 »
Aynı sorun benim aracimdada olustu.ayrica benim debriyaj pedalinda bayabi boslukta olustu.sanki zorlasam elimde kalacak.:))kismetse yarin sabah servisteyim.servisten yapilan aciklamayi sizlerlede paylasacam.allah herseyin beterinden korusun kaza bela vermesin.bunlar ufak sorunlar.benim aracım 2011 Toyota corolla 1.6 elegant modeli 1700 km deyim.
EDğr__

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #24 : Ocak 03, 2011, 00:04:58 »
Aynı sorun benim aracimdada olustu.ayrica benim debriyaj pedalinda bayabi boslukta olustu.sanki zorlasam elimde kalacak.:))kismetse yarin sabah servisteyim.servisten yapilan aciklamayi sizlerlede paylasacam.allah herseyin beterinden korusun kaza bela vermesin.bunlar ufak sorunlar.benim aracım 2011 Toyota corolla 1.6 elegant modeli 1700 km deyim.

Umarım sorununuz büyük değildir ve kısa sürede çözülür,servisten alacağınız bilgileri (mümkün ise bir master teknisyen ile muhatap olun) bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.

Geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 03, 2011, 00:11:08 »
ufuk sen bilirisn bu e12 lerde debriyajından bastıgında gıcırtı geliyor.Yarislerdede var.Serviste yaglıyorlar geri geliyor.Antept bir usta pedalda boşluk oluyor dedi saga sola tornacıda milin egctigi yuvayı yeniden yaptırıp geri atkıyor ses kesiliyor.Bende 3 senedir yoktu gene basladı antepe bir gitsem baktıracam ama.Servise gidiyon debriyaj üst merkezi diyor bende anlamadım
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #26 : Ocak 03, 2011, 01:12:33 »
ufuk sen bilirisn bu e12 lerde debriyajından bastıgında gıcırtı geliyor.Yarislerdede var.Serviste yaglıyorlar geri geliyor.Antept bir usta pedalda boşluk oluyor dedi saga sola tornacıda milin egctigi yuvayı yeniden yaptırıp geri atkıyor ses kesiliyor.Bende 3 senedir yoktu gene basladı antepe bir gitsem baktıracam ama.Servise gidiyon debriyaj üst merkezi diyor bende anlamadım

Evet genelde servislerde genelde debriyaj pedalının yayını yağlayarak geçici süre kesilebiliyor ses,debriyaj üst merkezinde bilinen bir ses arızası yok ancak merkezin içindeki piston ve o-ring'in aşınmasıda benzeri bir sese sebep olabilir,antepteki usta doğru söylemiş pedalın eksenel boşluğundan kaynaklanabiliyor ve yayın geçtiği yere yapılacak ufak bir yalıtım (yada yayın uç kısmına geçirilen bir makaron) daha uzun süre sesin kesilmesini sağlarken konu ile ilgili kesin bi çözüm yolu yok açıkçası.Antepteki usta pedalın geçtiği yere tornacıda daha yumuşak bir malzeme presletiyor olabilir bu da bir çözüm ama ne kadar geçerliliğini koruyacağı kesin değil.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 03, 2011, 01:46:55 »
Herkes bu sesten muzdarip anladığım kadar, ancak bende de 1.33 Auris 2011 1285 km hiç ses yok... Böyle bir sorunumda yok bence siz bunun üzerinde durun derim... Servise ısrar edin bunu çözsünler....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)