0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ahmet bey merhaba, öncelikle aracınız hayırlı olsun.Kasasız, cezasız iyi günlerde kullanın.Bursa'da bir otomobil fabrikasında Bakım teknik servisler bölümünde çalışıyorum.Bizde üretilen araçların tamponları tedarikçi firmadan boyalı olarak geliyor.Yani araçla birlikte boyanmıyor.Çünkü plastik parça ile boyanın birbirine uyumu için ayrıca başka bir uygulama gerekiyor.Çok dikkatli bakıldığında kasa ile tampon rengi arasındaki ton farkı belli oluyor.Bu durum üretim hatası değil.Tamamen boyanın altındaki materyallerin farklı olmasından kaynaklanıyor.Büyük olasılıkla Toyota fabrikasında da uygulama bu şekilde.Bu yüzden kafanıza takmayın.Diğer markalarıda incelediğinizde aynı problemlerin olduğunu farkedeceksiniz.Benim fikrimi soracak olursanız da tamponlarınızı bu durum yüzünden servise boyatmayınız.İyi günler dilerim.
bunuda bilmiyordum.acaba bütün markaların üretiminde durum aynımı?
Selçuk abi hemen hemen bütün markalarda durum aynı.
Nasıl oluyor ya sıfır araç alıyorsunuz ton farkı oluyor saçmalık bir sürü paranın ardından ton farkı olan bir araç rezaletten başka birşey değil boyatmayın direk başka sıfır araç istediğinizi söyleyin itiraz edin üsteleyin biraz sesinizi duyurun, olurmu öyle şey yaa saçmalık resmen ben bunu kabul etmem şahsen.Birde resim koyarsanız sevinirim iyi günler...
Ramazan yeni alacağındada ton farkı olacak bu hemen hemen butun araçlarda böyle özellikle beyaz renklerde daha çok belli oluyor .Arkadaşımda beyaz insigna var ondada durum aynı focus , fiesta , civic bunların hepsinde durum aynı bunlar dikkatimi çekenler çoğu araçtada malesef bu ton farkı var.Diğer araçlarda var diye bundada olması doğal demiyorum sende haklısın bir sürü para verip arada tamponla ton farkı görmek pek hoş olmuyor ama malesef yapabileceğimiz pek birşey yok çok rahatsız olanda serviste tamponlarını garantiden boyatabilir tabi kabullenirler mi bilmiyorum ama kabullenmeleri lazım.
Ben dikkat etmiyorum veya hiç rastlamadım böyle bir ton farkı mevzusuyla benim araçta hiçbir ton farkı yok olsa ben onlara yapacağımı iyi bilirim o ayrı bi mesele o kadar araç aldık sattık hiç böyle bir konu olmamıştı ilk defa doğal kabullendiğini burada sizlerden duyuyorum ama bunlar doğal olarak kabullenecek bir şeyy değil bence iyi akşamlar...
Ben olsam aracımı yenilettiririm sıfırı ile, hiçbir maliyete de karışmam, şakamı bu
Arkadaşlar babamın sıfır km aldığı başka marka bir araçta bir arıza ile karşılaştık.Aracın alındığı gün (teslim saatinden 4 saat sonra)debriyaj ayırmama problemi.Araç vites geçişleri çok sertti ve bazen araç durmadan vitese geçmiyordu.Aynı gün servise gittik.Debriyajın hidrolik olduğunu ve hava yapmış olduğunu belirtip,havasını alıp gönderdiler.Servise kayıt açmalarını rica ettik fakat gerek olmadığını önemsiz olduğunu söyleyip bizi gönderdiler.Ertesi gün aynı problem tekrar etti.29 ekim tatili araya girdi.Hafta başı tekrar gittik.Hatalı parça takıldığını ve o parçanın değişmesi gerektiğini söylediler ve 40km deki aracı servise bıraktık.2 gün sonra aracı teslim aldık.Ertesi sabah durum yine aynı.Problem devam ediyor. Biz aracın ayıplı ürün olduğunu ve değişimini istedik.Bu yüzden aracı değiştiremeyiz.Siz merak etmeyin ne gerekiyorsa yapılacak deyip şanzımanı motordan ayırarak debriyaj baskı plaka ve baskıyı çeken hidrolik pistonu değiştirdiler. Valilikteki tüketici haklarına araç faturası ile birlikte müracaat ettik.Fakat sonuç değişmedi.Aracı tamir edip teslim ettiler. Yani değişmesi gereken ürün otomobil olunca değişimi çok zor.Tamiri mümkünse değişim yapmıyorlar.Boşu boşuna üzüldük ve araç 1 haftaya yakın serviste kaldı.Umarım böyle üzücü durumlarla kimse karşılaşmaz.Saygılar.
Tuketıcı hakları acık. Ben degıstırın dıyorum deyıp degıstırebılecegınızımı sanıyorsunuz?30 ıs gunu ıcınde sorununuz cozulemıyorsa, aynı arızayı 1 yıl ıcınde 2 den fazla yasıyorsanız ve garantı sartlarında belırtılen alt maddelerı ıceren halınız varsa ala bastırın degıstırın ama olmayacak duaya bosuna amın demeyın.
Geçmiş olsun sıfır km araçta böyle sorunların olması insanın canını sıkar vede araçtan soğutur tam anlamıyla fakat böyle araçlareın yani fabrika çıkışlı 0 km araöların arızalı olması olayı vede bunların satılması doğrumudur ?Yasal mıdır?sürekli takip ettiğim bir forumda 0 km bir aracın boyasında orantısızlık yani her bölgede eşitmiktarda olmadığpı anlaşılınca bayii 3 şeçenek sunuyor 1.aracı boyatmak2.aracı değiştirmek3.aracın parasını geri iade etmek ben şahsen bu müşteri memnuniyetinden çok şaşırdım bayiden hiç beklilmeyecek teklifler sunulmuş ve aracın değişimi isteği üzerine araç değişimi gerçekleştirilmiş.müşteri memnuniyeti bu olsa gerek herhalde aynı şekilde herne olursa olsun bu tür seçenek sunmaları gerekirdi ki öyle olmamış.birde duyduğum yanlış değil ise galerici arkadaşım bu tür fabrikadan mekanik olarak sorunlu bayiilere teslim edilen araçların indirim kapsamında satıldığı ama tabi ki bunu hangi bayii yapar o arası mechul