Gönderen Konu: o km 2011 avensis elegant exrada boya tutarsızlığı var ne yapmalıyım.  (Okunma sayısı 5759 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
metalik gri 2011 elegant exra avensis aldım. ön arka tanpon renkleri ile aracın boyası arasında bariz fark var. nasıl bir yöntem izlemeliyim. o km araç alıyorsun ve böyle bir sorun çıkıyor. insanın canı sıkılıyor. yakışmıyor toyotoya. sorunu çözmek için kimlerle bağlantıya geçmeliyim yardımcı olursanız sevinirim. servis boyayalım diyor teşekkür ederim ama fabrikanın yapamadığını servis? satarken boyalı diyecekler. şaşırdım kaldım. ne yapmalıyım..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çıkarım senle her yola Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30500
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ahmet bey merhaba, öncelikle aracınız hayırlı olsun.Kasasız, cezasız iyi günlerde kullanın.Bursa'da bir otomobil fabrikasında Bakım teknik servisler bölümünde çalışıyorum.Bizde üretilen araçların tamponları tedarikçi firmadan boyalı olarak geliyor.Yani araçla birlikte boyanmıyor.Çünkü plastik parça ile boyanın birbirine uyumu için ayrıca başka bir uygulama gerekiyor.Çok dikkatli bakıldığında kasa ile tampon rengi arasındaki ton farkı belli oluyor.Bu durum üretim hatası değil.Tamamen boyanın altındaki materyallerin farklı olmasından kaynaklanıyor.Büyük olasılıkla Toyota fabrikasında da uygulama bu şekilde.Bu yüzden kafanıza takmayın.Diğer markalarıda incelediğinizde aynı problemlerin olduğunu farkedeceksiniz.Benim fikrimi soracak olursanız da tamponlarınızı bu durum yüzünden servise boyatmayınız.İyi günler dilerim.
2015 Corolla life 1.33

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Tamponda boya olması satarken işinizi zorlaştırmaz. Çünkü tampondaki boyalar cihaz ile ölçülemiyor.
Çok rahatsız ediyorsa Servise aracın kaydına yapılan işlem girilmeden boyatmanın yoluna bakın.(hasar olarak kayıtta görünmesin).Ayrıca başka bir servis veya işinin erbabı olan bir ustadan arabada onarılan yer varmı, bunun tehidi alınmalı.(araç çekiciden düşmüşmü vs).
Eğer aksi bir durum yok ise serviste gönül rahatlığı ile boyattırabilirsiniz.

Ayrıca tanıtma bölümünde sizi de bekleriz.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
2011 Corolla extra'm var, beyaz. Özellikle güneş yokken bahsettiğiniz ton farkı belirginleşiyor. Ben rahatsız olmuyorum, bence siz de çok kafaya takmayın. Bilinen bir durum. Yine alacak olsam beyazı tercih ederim, ki farkın en belirgin olduğu rengin beyaz olduğu söyleniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
arkadaşlar öncelikle gösterdiğiniz nezakete teşekkür ederim, beyaz - siyah avensis, gümüş gri avensis ve corolla ve metalik gri corolla ile verso inceledim. evet biraz boya farkı var tanponlarla kaporta boyasında.ama benim avesiste bu farkın çok belirgin olduğunu serviste kabul ediyor. inanın fark biraz fazla, tamponlar yeşilimsi bir renge bürünüyor sanki, kaporta metalik gri. bu fark güneşte apaçık ortaya çıkıyor. bunları söylerken arabayı kötülemek istemiyorum gerçekten diğer özellikleri harika arabanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
bir süre öyle kullanın nasılsa çizilecektir. (temennim tabiki hiç bir şey olmaması)
sonra serviste boyatırsınız olur biter. sonçta tamponda olan boyanın kimsenin miğdesini bulandırmayacağı aleni.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ahmet bey merhaba, öncelikle aracınız hayırlı olsun.Kasasız, cezasız iyi günlerde kullanın.Bursa'da bir otomobil fabrikasında Bakım teknik servisler bölümünde çalışıyorum.Bizde üretilen araçların tamponları tedarikçi firmadan boyalı olarak geliyor.Yani araçla birlikte boyanmıyor.Çünkü plastik parça ile boyanın birbirine uyumu için ayrıca başka bir uygulama gerekiyor.Çok dikkatli bakıldığında kasa ile tampon rengi arasındaki ton farkı belli oluyor.Bu durum üretim hatası değil.Tamamen boyanın altındaki materyallerin farklı olmasından kaynaklanıyor.Büyük olasılıkla Toyota fabrikasında da uygulama bu şekilde.Bu yüzden kafanıza takmayın.Diğer markalarıda incelediğinizde aynı problemlerin olduğunu farkedeceksiniz.Benim fikrimi soracak olursanız da tamponlarınızı bu durum yüzünden servise boyatmayınız.İyi günler dilerim.
bunuda bilmiyordum.
acaba bütün markaların üretiminde durum aynımı?
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
bunuda bilmiyordum.
acaba bütün markaların üretiminde durum aynımı?
Selçuk abi hemen hemen bütün markalarda durum aynı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Selçuk abi hemen hemen bütün markalarda durum aynı.
bunuda yeni öğrendim.
vesile olan arkadaşlara teşekkür ederim. :)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: A-
Nasıl oluyor ya sıfır araç alıyorsunuz ton farkı oluyor saçmalık bir sürü paranın ardından ton farkı olan bir araç rezaletten başka birşey değil boyatmayın  direk başka sıfır  araç istediğinizi söyleyin  itiraz edin  üsteleyin biraz sesinizi duyurun, olurmu öyle şey yaa saçmalık resmen  ben bunu kabul etmem şahsen.
Birde resim koyarsanız sevinirim iyi günler...
Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Nasıl oluyor ya sıfır araç alıyorsunuz ton farkı oluyor saçmalık bir sürü paranın ardından ton farkı olan bir araç rezaletten başka birşey değil boyatmayın  direk başka sıfır  araç istediğinizi söyleyin  itiraz edin  üsteleyin biraz sesinizi duyurun, olurmu öyle şey yaa saçmalık resmen  ben bunu kabul etmem şahsen.
Birde resim koyarsanız sevinirim iyi günler...
Ramazan yeni alacağındada ton farkı olacak bu hemen hemen butun araçlarda böyle özellikle beyaz renklerde daha çok belli oluyor .
Arkadaşımda beyaz insigna var ondada durum aynı focus , fiesta , civic bunların hepsinde durum aynı bunlar dikkatimi çekenler çoğu araçtada malesef bu ton farkı var.

Diğer araçlarda var diye bundada olması doğal demiyorum sende haklısın bir sürü para verip arada tamponla ton farkı görmek pek hoş olmuyor ama malesef yapabileceğimiz pek birşey yok çok rahatsız olanda serviste tamponlarını garantiden boyatabilir tabi kabullenirler mi bilmiyorum ama kabullenmeleri lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
tekniğin dili tektir.
aynısı daha lüks araçlarda da varsa yapacak bir şey yok
ama daha lüks araçlarda böyle bir şey yoksa kabullenmek bence doğru değil
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ramazan yeni alacağındada ton farkı olacak bu hemen hemen butun araçlarda böyle özellikle beyaz renklerde daha çok belli oluyor .
Arkadaşımda beyaz insigna var ondada durum aynı focus , fiesta , civic bunların hepsinde durum aynı bunlar dikkatimi çekenler çoğu araçtada malesef bu ton farkı var.

Diğer araçlarda var diye bundada olması doğal demiyorum sende haklısın bir sürü para verip arada tamponla ton farkı görmek pek hoş olmuyor ama malesef yapabileceğimiz pek birşey yok çok rahatsız olanda serviste tamponlarını garantiden boyatabilir tabi kabullenirler mi bilmiyorum ama kabullenmeleri lazım.
Ben dikkat etmiyorum veya  hiç rastlamadım böyle bir  ton farkı mevzusuyla benim araçta hiçbir ton farkı yok  olsa ben onlara yapacağımı iyi bilirim  o ayrı bi mesele o kadar araç  aldık sattık  hiç  böyle bir konu  olmamıştı ilk defa  doğal kabullendiğini burada sizlerden duyuyorum  ama  bunlar doğal olarak kabullenecek bir şeyy değil bence  iyi akşamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Ben dikkat etmiyorum veya  hiç rastlamadım böyle bir  ton farkı mevzusuyla benim araçta hiçbir ton farkı yok  olsa ben onlara yapacağımı iyi bilirim  o ayrı bi mesele o kadar araç  aldık sattık  hiç  böyle bir konu  olmamıştı ilk defa  doğal kabullendiğini burada sizlerden duyuyorum  ama  bunlar doğal olarak kabullenecek bir şeyy değil bence  iyi akşamlar...
Ramazan bencede kabullenecek birşey dil zaten koyu renklerde belli olmuyor daha çok açık renklerde belli oluyor özellikle beyazda.
Ama dediğim gibi rahatsız olan serviste garanti kapsamında boyatabilir satarkende servise kayıt tutturmassanız tamponun boyandığı anlaşımaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ben olsam aracımı yenilettiririm sıfırı ile, hiçbir maliyete de karışmam,
şakamı bu :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ben olsam aracımı yenilettiririm sıfırı ile, hiçbir maliyete de karışmam,
şakamı bu :(
Arkadaşlar babamın sıfır km aldığı başka marka bir araçta bir arıza ile karşılaştık.Aracın alındığı gün (teslim saatinden 4 saat sonra)debriyaj ayırmama problemi.Araç vites geçişleri çok sertti ve bazen araç durmadan vitese geçmiyordu.Aynı gün servise gittik.Debriyajın hidrolik olduğunu ve hava yapmış olduğunu belirtip,havasını alıp gönderdiler.Servise kayıt açmalarını rica ettik fakat gerek olmadığını önemsiz olduğunu söyleyip bizi gönderdiler.Ertesi gün aynı problem tekrar etti.29 ekim tatili araya girdi.Hafta başı tekrar gittik.Hatalı parça takıldığını ve o parçanın değişmesi gerektiğini söylediler ve 40km deki aracı servise bıraktık.2 gün sonra aracı teslim aldık.Ertesi sabah durum yine aynı.Problem devam ediyor.
 Biz aracın ayıplı ürün olduğunu ve değişimini istedik.Bu yüzden aracı değiştiremeyiz.Siz merak etmeyin ne gerekiyorsa yapılacak deyip şanzımanı motordan ayırarak debriyaj baskı plaka ve baskıyı çeken hidrolik pistonu değiştirdiler.
 Valilikteki tüketici haklarına araç faturası ile birlikte müracaat ettik.Fakat sonuç değişmedi.Aracı tamir edip teslim ettiler.
  Yani değişmesi gereken ürün otomobil olunca değişimi çok zor.Tamiri mümkünse değişim yapmıyorlar.Boşu boşuna üzüldük ve araç 1 haftaya yakın serviste kaldı.Umarım böyle üzücü durumlarla kimse karşılaşmaz.Saygılar.
2015 Corolla life 1.33

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Tuketıcı hakları acık. Ben degıstırın dıyorum deyıp degıstırebılecegınızımı sanıyorsunuz?
30 ıs gunu ıcınde sorununuz cozulemıyorsa, aynı arızayı 1 yıl ıcınde 2 den fazla yasıyorsanız ve garantı sartlarında belırtılen alt maddelerı ıceren halınız varsa ala bastırın degıstırın ama olmayacak duaya bosuna amın demeyın.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Arkadaşlar babamın sıfır km aldığı başka marka bir araçta bir arıza ile karşılaştık.Aracın alındığı gün (teslim saatinden 4 saat sonra)debriyaj ayırmama problemi.Araç vites geçişleri çok sertti ve bazen araç durmadan vitese geçmiyordu.Aynı gün servise gittik.Debriyajın hidrolik olduğunu ve hava yapmış olduğunu belirtip,havasını alıp gönderdiler.Servise kayıt açmalarını rica ettik fakat gerek olmadığını önemsiz olduğunu söyleyip bizi gönderdiler.Ertesi gün aynı problem tekrar etti.29 ekim tatili araya girdi.Hafta başı tekrar gittik.Hatalı parça takıldığını ve o parçanın değişmesi gerektiğini söylediler ve 40km deki aracı servise bıraktık.2 gün sonra aracı teslim aldık.Ertesi sabah durum yine aynı.Problem devam ediyor.
 Biz aracın ayıplı ürün olduğunu ve değişimini istedik.Bu yüzden aracı değiştiremeyiz.Siz merak etmeyin ne gerekiyorsa yapılacak deyip şanzımanı motordan ayırarak debriyaj baskı plaka ve baskıyı çeken hidrolik pistonu değiştirdiler.
 Valilikteki tüketici haklarına araç faturası ile birlikte müracaat ettik.Fakat sonuç değişmedi.Aracı tamir edip teslim ettiler.
  Yani değişmesi gereken ürün otomobil olunca değişimi çok zor.Tamiri mümkünse değişim yapmıyorlar.Boşu boşuna üzüldük ve araç 1 haftaya yakın serviste kaldı.Umarım böyle üzücü durumlarla kimse karşılaşmaz.Saygılar.
Geçmiş olsun sıfır km araçta böyle sorunların olması insanın canını sıkar vede araçtan soğutur tam anlamıyla fakat böyle araçlareın yani fabrika çıkışlı 0 km araöların arızalı olması olayı vede bunların satılması  doğrumudur ?Yasal mıdır?
sürekli takip ettiğim bir forumda  0 km bir aracın boyasında orantısızlık  yani her bölgede eşitmiktarda olmadığpı anlaşılınca bayii  3 şeçenek sunuyor
1.aracı boyatmak
2.aracı değiştirmek
3.aracın parasını geri iade etmek ben şahsen bu müşteri memnuniyetinden çok  şaşırdım bayiden hiç beklilmeyecek teklifler sunulmuş ve aracın değişimi isteği üzerine araç değişimi gerçekleştirilmiş.
müşteri memnuniyeti bu olsa gerek herhalde
aynı şekilde  herne olursa olsun  bu tür seçenek sunmaları gerekirdi ki öyle olmamış.
birde duyduğum yanlış değil ise galerici arkadaşım bu tür fabrikadan mekanik olarak sorunlu bayiilere teslim edilen araçların  indirim kapsamında satıldığı ama   tabi ki bunu hangi bayii yapar  o arası mechul :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Tuketıcı hakları acık. Ben degıstırın dıyorum deyıp degıstırebılecegınızımı sanıyorsunuz?
30 ıs gunu ıcınde sorununuz cozulemıyorsa, aynı arızayı 1 yıl ıcınde 2 den fazla yasıyorsanız ve garantı sartlarında belırtılen alt maddelerı ıceren halınız varsa ala bastırın degıstırın ama olmayacak duaya bosuna amın demeyın.

Mekanikden bahsetmiyoruz, boya sorunu küçük bir sorun değil aracın değer kaybına neden olan bir olay bu nedenle Ramazan arkadaşımızın da dediği gibi bayi bu ayıbının duyulmaması i,çin hemen değişime gitmesi gerekli daha önce bir kaç bayide bu olay olmuş ve hatta müşteriye bu olay duyulmasın diye bir üst dolu paketli aracı vermişlerdi.

Belki bilmiyorsunuzdur sıfır aldığınız hatasız aracınızla bir kaza yaptınız ve bu kazada suçlu olan taraf karşısı ise aracınızın değer kaybı bedelini de tahsiz edebiliyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun sıfır km araçta böyle sorunların olması insanın canını sıkar vede araçtan soğutur tam anlamıyla fakat böyle araçlareın yani fabrika çıkışlı 0 km araöların arızalı olması olayı vede bunların satılması  doğrumudur ?Yasal mıdır?
sürekli takip ettiğim bir forumda  0 km bir aracın boyasında orantısızlık  yani her bölgede eşitmiktarda olmadığpı anlaşılınca bayii  3 şeçenek sunuyor
1.aracı boyatmak
2.aracı değiştirmek
3.aracın parasını geri iade etmek ben şahsen bu müşteri memnuniyetinden çok  şaşırdım bayiden hiç beklilmeyecek teklifler sunulmuş ve aracın değişimi isteği üzerine araç değişimi gerçekleştirilmiş.
müşteri memnuniyeti bu olsa gerek herhalde
aynı şekilde  herne olursa olsun  bu tür seçenek sunmaları gerekirdi ki öyle olmamış.
birde duyduğum yanlış değil ise galerici arkadaşım bu tür fabrikadan mekanik olarak sorunlu bayiilere teslim edilen araçların  indirim kapsamında satıldığı ama   tabi ki bunu hangi bayii yapar  o arası mechul :D
Evet çok haklısınız.Bizde araştırdık.Ürün ayıplı mal olarak nitelendirilmeli.Sonuçta işçilik veya montaj hatası.
 Bizim bu durum karşısında 4 seçeneğimiz var.
1-Ürünün ücretsiz onarımı
2-Ürünün yenisiyle ücretsiz değişimi
3-Ürünün iade edilip ücretinin geri alınması
4-Ürünün kusuru kadar miktar indirim yapılıp indirimli satılması.
Fakat son üç maddeden söz etmediler bile.Biz aracınızın onarımını yaparız deyip 3-4 denemeden sonra halledebildiler.Konu şimdilik kapandı gibi ama babam araçtan çok soğudu.Kullanmak bile istemiyor.
2015 Corolla life 1.33