Gönderen Konu: o km 2011 avensis elegant exrada boya tutarsızlığı var ne yapmalıyım.  (Okunma sayısı 5758 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
servis ve bayi boya tutarsızlığını ilettiğimde sadece boyayalım tanponları seçeneğini sundular. arabanın değişimi bir üst model bu tür şeyleri toyotanın yapacağına inanıyormusunuz. çocuklar artık benim babam toyota gibi adam diyebilecekler mi?.... aracı seviyorum gerçekten avensis farklı bir araba ama boya tutarsızlığı kafama takıldı. arabaya baktığımda hemen oralar takılıyor gözüme. boyatmakta istemiyorum. farklı çözümler bekliyorum toyotadan...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ahmet bey öncelikle aracınızı iyi günlerde kullanın.Diğer markalardada dahil olmak üzere tamponla gövde arasında ton farkı var.Ancak bu beyaz gri füme gibi  açık renklerde daha belirgin.Sİyah veya lacivert de daha az farkediyorsunuz.Beyazda fark daha fazla.
Siz hangi firmanın bu renk  farkından dolayı araba değiştireceğine inanıyorsunuz.Bazıları tırda olusan hasardan dolayı arabayı yeniden boyayıp sıfıır diye satıyorlar.Bayi sizi memnun etmek için cok rahatsızsanız yeniden boyamak istemiş.Bundan fazlasını hiçbir  otomobil markası yapmaz..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Tucayla hem fıkırım.
Tuketıcı hakları mevzuatında bılgım ısım geregı ıyıdır.
Ama bunları soylerken ortada olan kusuru tasvıp ettıgımın sanılmasını ıstemem.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çıkarım senle her yola Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30500
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
servis ve bayi boya tutarsızlığını ilettiğimde sadece boyayalım tanponları seçeneğini sundular. arabanın değişimi bir üst model bu tür şeyleri toyotanın yapacağına inanıyormusunuz. çocuklar artık benim babam toyota gibi adam diyebilecekler mi?.... aracı seviyorum gerçekten avensis farklı bir araba ama boya tutarsızlığı kafama takıldı. arabaya baktığımda hemen oralar takılıyor gözüme. boyatmakta istemiyorum. farklı çözümler bekliyorum toyotadan...

Ahmet bey merhaba;Aracınızdaki boya ton farkının diğer avensislerden daha belirgin olduğunu belirtmişsiniz.Bu durumu servise değilde Toyota merkeze,Toyota müşteri şikayetlerine bildirseniz belki daha olumlu sonuçlar alabilirsiniz.Servis haricinde konuyla ilgilenen müşteri temsilcileri mutlaka vardır.
2015 Corolla life 1.33

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çıkarım senle her yola Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30500
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ahmet bey merhaba;Aracınızdaki boya ton farkının diğer avensislerden daha belirgin olduğunu belirtmişsiniz.Bu durumu servise değilde Toyota merkeze,Toyota müşteri şikayetlerine bildirseniz belki daha olumlu sonuçlar alabilirsiniz.Servis haricinde konuyla ilgilenen müşteri temsilcileri mutlaka vardır.
                                Toyota iletişim merkezi telefonu:0 212 354 0 354
2015 Corolla life 1.33

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Ahmet Bey, ısrarla aradaki farkın herkestekinden farklı olduğunu düşünüyorsanız bence aynı renk aynı model bir aracı görün, öyle karar verin. Ton farkı diğer araçlardaki gibiyse bence kendi kendinizi gönülsüz edip araçtan soğutmayın. Farklıysa da, ben olsam yine boyatmam, sonuçta bilindik bir durum. Plastik ve metal boyayı farklı taşıyor diye açıklıyorlar. Rahatlatacaksa da boyatın gitsin. Avensis gönül rahatlığı ile binilecek bir araç. Kafanıza takıp keyfinizin kaçmasına neden olmayın derim, naçizane... Daha önce belirttiğim gibi, benim aracım beyaz ve fark diğer renklere göre daha bariz. Ama yine de sizin bahsettiğiniz kadar belirgin algılanmıyor. Genelde ben söylüyorum, bakan "aaa, evet biraz farklıymış" diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ahmet Hocam;
 Tamponların plastik aksam, diğer parçaların sac aksam olmasından kaynaklı olarak net olarak boya tutarsızlığı hemen hemen her marka araçta mevcuttur. Ancak bazı renklerde bu fark bariz olarak ortaya çıkar.
 Eğer ki servisiniz çok rahatsız oluyorsanız boyayalım, sac aksam rengine biraz daha yaklaşırız diyorlarsa ve sizin de rahatsızlık dereceniz bu durumu gerektiriyorsa boyatmaktan çekinmeyin.
 Tamponların boyanması plastik aksam olduğundan ikinci el satışını etkileyecek bir durum değildir. Kimse tamponlar boyandı diye satmanız durumunda fiyat kırmaya çalışamaz. Zaten tampondaki boya mikronunu şu galericilerdeki meşhur cihazlarla ölçmek de mümkün olmuyor.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid