Gönderen Konu: 2011 corolla a/t 1,6 ön konsoldan ses gelmesi  (Okunma sayısı 10590 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür edildi
2011 corolla a/t 1,6 ön konsoldan ses gelmesi
« : Aralık 01, 2010, 19:26:27 »
aracımı alalı henüz 2 ay oldu tam 3 kere bu sesler için servise götürdüm baktırdım...bayram tatiline gittiğimde kaymak gibi yolda bile çıkan her sesin olduğu yere selpağı dürüp sesi kestim :D .dönüşte de ustaya bizzat izah ettim bu sesler beni çileden çıkartıyor bak işte rezilliğe bak diye :D sözün özü usta ön göğsü tamamen söküp yeniden lzalasyon yapıp taktığını söyledi...deneme sürüşü yaptık beraber şimdilik arabadan tık gelmiyor hayırlısı...eşimin babası geçen ağustosta renault fluens aldı 5 bini devirdi araçta tık ses yok...renaulttan nefret ederim ama ksıkandım!!! toyotanın her modelinde de varmı konu başlıklarında göremedim??

Toyota Club Türkiye

2011 corolla a/t 1,6 ön konsoldan ses gelmesi
« : Aralık 01, 2010, 19:26:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla a/t 1,6 ön konsoldan ses gelmesi
« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2010, 19:27:05 »
bu arada merahabalar :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 01, 2010, 22:24:52 »
toyota ve corolla ise alışmanız lazım sesler.Daha durun yeni başlıyor.Bugün toyota ilanlarında aracınız eskidi ve tıkırdıyorsa getirin toyota finans ile sıfırını götürün yazıyordu..Kendi kendime güldüm tıkırtıdan dolayı sıfır corolla..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2010, 23:10:36 »
hay allah başlığı yanlış yerde açmışım :D ama neyse artık...valla bu tıkırtılarda olmasa her şey mükemmel olacak ta :D hayırlısı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 87000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 18, 2010, 21:05:30 »
98den beri corolla kullanırım ve çok ta memnunum şimdide 2011 auris var. bu ses olayının fazla abartılı anlatıldığını ve corollanın karalandığını düşünüyorum....
bir araçta kusur olmuş ve giderilmiş......
bütün corollalar tıkırtıdan geçilmez gibi bir anlayışa şiddetle karşıyım.
ve iddaalıyım toyota bir çok araca bu konuda taş çıkartır.........
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2010, 23:42:21 »
98den beri corolla kullanırım ve çok ta memnunum şimdide 2011 auris var. bu ses olayının fazla abartılı anlatıldığını ve corollanın karalandığını düşünüyorum....
bir araçta kusur olmuş ve giderilmiş......
bütün corollalar tıkırtıdan geçilmez gibi bir anlayışa şiddetle karşıyım.
ve iddaalıyım toyota bir çok araca bu konuda taş çıkartır.........
cihan bey km niz biraz ilerlesin parke yollarda falan sürmeye başlayın ondan sonra düşüncelerinizi tekrar alalım
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2010, 01:44:00 »
merhabalar...şu göğüsten,gösterge panelinden ve emniyet kemerleri civarından gelen seslerden bende çok rahatsız oldum...servisle birkaç kez telefon görüşmemiz oldu...1000km bakımında durumu belirttim normaldir falan dendi sonra gösterge paneli üzerindeki dış kapağı söküp çift taraflı bant çekildi ses kesilmedi...sonraki gidişimde ısrarlı davranınca bir gün randevu verelim gelin göğsü sökelim yalıtım yapalım komple kontrol edelim dediler...kararsız kaldım göğsün sökülüp sağının solunun çizilmesinden çatlamasından çekiniyorum...sizce ne yapmalıyım ? ...corollamdan bu tıkırtı sesleri dışında memnunum... (2011 1.33 VVT-I )
Nelerin mutsuz ettiğini bilmiyorsan, nelerle mutlu olacağını bilemezsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 20, 2010, 09:20:50 »
2011 corollla elegante 1,6 at kullanıyorum ve bu şikayetler bende yok arkdaşlar.Ses babıda rahatsız olduğum şey  içeriye tekerlerk sesi alması ama bu tüm japonlarda var olan birşey
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 13, 2011, 11:47:48 »
11 ocak salı günü ses problemlerinden dolayı aracı tekrar servise götürdüm...aracın göğsü tekrar söküldü...çift taraflı bantlarla vs yalıtım yapılmaya çalışıldı göğüs kapandı ses yine devam ediyor...bu sefer direksiyon üzerindeki hava yastığı söküldü orada bulunan bir soketin yuvasında oynadığını farkettik soket etrafı tekrar yalıtım yapılarak kapatıldı...ses tam anlamıyla kesilmedi...bunun dışında yeni bir tıngırtı daha başladı ses koltuğun alt taraflarında sanki bilya,taş vb cisim varmışta durma-hareket etme gibi durumlarda ,eylemsizlik hallerinde tıngırt ön tarafa tıngırt arka tarafa gidip geliyor...(göğüs sökülmeden servise gitmeden 4-5 gün öncesi) araçta onun için de serviste koltuk söküldü yan kaplamalar söküldü halıflex kaldırıldı ...birşey bulunamadı... ses yine aynen devam ediyor 22 Ocak 2011 gününe randevu verildi, işlem kaydı kapatılmadı...taban döşemesi komple sökülüp gerekirse endoskopik kamera ile profillerin içinde inceleme yapılacakmış...servis yetkilisi tıngırtı konusunda haklı olduğumu kendisinin dahi aldığı 0 km araçta böyle bir sese katlanamayacağını açıkça belirtmesi yine de güzel birşey ama bu sorunlar beni araçtan soğutmaya yetti arttı ...nasıl bir iş anlamadım 0 km aracın göğüs,hava yastığı söküldü...şimdi taban döşemesi komple sökülecek...toyotanın malzeme kalitesini bozduğunu düşünüyorum...açıkçası hiç memnun değilim arabayı satma noktasına bile geldim diyebilirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 vvt-i/ 1.6 comfort/ 1.6 advance... Corolla..
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 13, 2011, 11:52:21 »
yeni nesil corollada bu tip sesler var evet. benim aracımda da vardı şu an gelmiyor nitekim ama şunu belirtmek istiyorum ki aracın artıları bu sesleri yok ediyor . tabiki olmasa daha iyi ben gösterge panelinden ses duydugumde panelin üzerindeki çıkıntılı parçayı ileri doğru iki elimle hafif itiyorum düzeliyor. bence deneyin.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ocak 13, 2011, 12:08:29 »
yeni nesil corollada bu tip sesler var evet. benim aracımda da vardı şu an gelmiyor nitekim ama şunu belirtmek istiyorum ki aracın artıları bu sesleri yok ediyor . tabiki olmasa daha iyi ben gösterge panelinden ses duydugumde panelin üzerindeki çıkıntılı parçayı ileri doğru iki elimle hafif itiyorum düzeliyor. bence deneyin.

o bahsettiğiniz parçayıda ilk servise ses şikayetiyle gidişimde söküp çift taraflı bant ile izole edip tekrar takmışlardı...şimdi şu arabanın tabanında sürüklenen cisim sinirlerimi yıpratmaya devam ediyor...25 adet  çeşitli araç alıp kullanmış birisi olarak 2. el almış olduğum bir araç olsa idi inanın kafama takmazdım...ancak 35bin tl civarı para verip aldığım 0km aracın göğsünün orasının burasını sökülmesi sorunun çözümlenememesi beni çok üzüyor ve araçtan soğutuyor...inanın hiç bir (+)  sı gözüme görünmüyor...toyotanın yalıtım işçiliği emsallerine göre gerçekten vasat durumda...2011 model corollaya bu işçilik bence gerçekten çok kötü...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 vvt-i/ 1.6 comfort/ 1.6 advance... Corolla..
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 13, 2011, 12:29:17 »
Hiç bir artısı gözünüze görünmüyorsa diyecek pek fazla bir şey yok gibi. sonuç olarak kullanıcı sizsiniz ve şikayetçi olanda. umarım bu sorunlar düzelir.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #12 : Ocak 13, 2011, 12:41:52 »
ben 2.el aldım aynı ses sorunu bende de oluyor fakat araba ısındığı zaman geçiyor, sonuçta plastik malzemeden yapıldığı için soğuk havalarda aralardaki açıklıklardan geliyor sesler araç ısındığı zaman genleşip boşluklar dolduğu için ses kalmıyor, sizde araba ısınınca da ses devam ediyor mu?
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Ocak 13, 2011, 18:19:44 »
Hiç bir artısı gözünüze görünmüyorsa diyecek pek fazla bir şey yok gibi. sonuç olarak kullanıcı sizsiniz ve şikayetçi olanda. umarım bu sorunlar düzelir.

inşallah..sorunlar düzelir...aracıma yeniden ısınırım :) teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ocak 13, 2011, 18:23:53 »
ben 2.el aldım aynı ses sorunu bende de oluyor fakat araba ısındığı zaman geçiyor, sonuçta plastik malzemeden yapıldığı için soğuk havalarda aralardaki açıklıklardan geliyor sesler araç ısındığı zaman genleşip boşluklar dolduğu için ses kalmıyor, sizde araba ısınınca da ses devam ediyor mu?

şu an için beni asıl sinir eden ses; aracın koltuğunun alt traflarında taban şase profillerinin içindenmiş gibi gelen, bir vida,bilya sürüklenmesi gibi ileri geri gidip gelen sürtünme sesi en ufak hareketlerde tıngırt tıngırt gidip geliyor herne ise o cisim...göğüs seslerini serviste sökülüp izole edilmesi ile büyük oranda kestiler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 13, 2011, 19:42:02 »
Fİrmalaraın kullandıgı plastik kalitesinden kaynaklanıyor.Kışın sıcaklık farkından dolayı plastik lerde oluşan genleşmelr bu sesleri artırıyor..Benimde havlandırma klipslerinden birtanesi yerinden  çıkmış parke yollarda ses yapıyor.Servis  bunun yerine takılması için ön gögüsün komple söküleceğini söylüyor.Ben bu sese  göstergelerin etrafından gelen  emniyet kemerinden ve hb lerin arka pandizottan gelen sese razı oldum veya dediğiniz gibi yolcu havayastıgının bazen yaptıgı seslere...
Ben sesin geldiği yeri tespit edersem kendim kesmeye çalışıyordum.Mesela torpidodan ses geliyordu iç tarafına sünger yapıştırdım.Çift taraflı bant izalosyon maddesi olamaz bana göre.Nedeni ise  araç firmaları montajı yaparken sünger kullanıyorlar.Çift taraflı bant sesi kesecegine inanmıyorum zira benim gösterge panelinede yaptılar ses daha çok arttı..
Yani diyeceğim oduır ki sıfır olsun olmasın yeni bir aracın gögüsünün söküp geri montajının yapılmasının bu ses olaylarına çare bulacagına değil tam tersi daha cok artıracagına inanıyorum.
KEşke sizde söktürmeseydiniz,sesler daha fazla artmaz inşallah..
Ama sonuna kadar haklısınız  buu sesler gerçekten çok can sıkıcı..
Güzel ülkemin vergi sistemi sağolsun 10-12 bin dolarlık corolla lara 25-35 bin dolar arası biniyoruz...Okadar parada gözümüze geliyor.Halbuki üretici çokta kaliteli malzeme  kullanmıyor.Ama biz pahalı adlgımız için çok kaliteli ürün aldıgımız düşüncesiyle araç arasında çelişkide kalıp duruyoruz..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ocak 13, 2011, 20:49:06 »
Fİrmalaraın kullandıgı plastik kalitesinden kaynaklanıyor.Kışın sıcaklık farkından dolayı plastik lerde oluşan genleşmelr bu sesleri artırıyor..Benimde havlandırma klipslerinden birtanesi yerinden  çıkmış parke yollarda ses yapıyor.Servis  bunun yerine takılması için ön gögüsün komple söküleceğini söylüyor.Ben bu sese  göstergelerin etrafından gelen  emniyet kemerinden ve hb lerin arka pandizottan gelen sese razı oldum veya dediğiniz gibi yolcu havayastıgının bazen yaptıgı seslere...
Ben sesin geldiği yeri tespit edersem kendim kesmeye çalışıyordum.Mesela torpidodan ses geliyordu iç tarafına sünger yapıştırdım.Çift taraflı bant izalosyon maddesi olamaz bana göre.Nedeni ise  araç firmaları montajı yaparken sünger kullanıyorlar.Çift taraflı bant sesi kesecegine inanmıyorum zira benim gösterge panelinede yaptılar ses daha çok arttı..
Yani diyeceğim oduır ki sıfır olsun olmasın yeni bir aracın gögüsünün söküp geri montajının yapılmasının bu ses olaylarına çare bulacagına değil tam tersi daha cok artıracagına inanıyorum.
KEşke sizde söktürmeseydiniz,sesler daha fazla artmaz inşallah..
Ama sonuna kadar haklısınız  buu sesler gerçekten çok can sıkıcı..
Güzel ülkemin vergi sistemi sağolsun 10-12 bin dolarlık corolla lara 25-35 bin dolar arası biniyoruz...Okadar parada gözümüze geliyor.Halbuki üretici çokta kaliteli malzeme  kullanmıyor.Ama biz pahalı adlgımız için çok kaliteli ürün aldıgımız düşüncesiyle araç arasında çelişkide kalıp duruyoruz..

yazdıklarınız konusunda hemfikirim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 13, 2011, 21:31:49 »
Bende 2 aydır 2011 Corolla comfort extra 1.6 benzinli düz vites kullanıyorum aracım şu an 1800 km de ve bahsedilen sesleri hiç duymadım tık yok plastik kaliteside yeterli şahsi görüşüm tabii önceki aracımda 2006 corolla hatchback 1.6 benzinli düz vitesdi 3 yıl kullandım 45000 km de ondada hiç ses yoktu oldukça hassas bir kullanıcıyım özellikle sesler konusunda  diğer bir marka sıfır aldığım aracımın altından gelen bir ses problemi yüzünden aynı şikayetle 8 kez servise girdim 5 yıl kullandıktan sonra tüketici  mahkemeleri kararı ile geri iade ettim 85 yılından beri her marka aracıda kullandım lüks sınıf hariç corolladaki sürüş keyfini bulamadım saygı ve sevgiler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 13, 2011, 21:46:22 »
ZAFER bey zaten kendi aracımdada öyle herzaman ses gelmiyor.Sadece bozuk yollarda veya parke taşı ile sarsıntının fazla oldugu yerlerde ses geliyor.Yani diyeceğim odur ki otoban asfaltında ses yok.. ancak sesin gelmeyecegide garanti değil.Yani sizinde emniyet kemer tokasından veya gösterge panelinden ses gelirse  şaşırmayınız bu şikayetler var.10 kullanıcıdann birkaçı bu şikayetlerde bulunuyorsa bunda gözardı edilecek birşey yok...D4d kullancıcılarının dediği depo çalkantı sesini enazından corollada oldugunu hepimizbiliyoruz..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 13, 2011, 23:17:03 »
2011 corollla elegante 1,6 at kullanıyorum ve bu şikayetler bende yok arkdaşlar.Ses babıda rahatsız olduğum şey  içeriye tekerlerk sesi alması ama bu tüm japonlarda var olan birşey

merhaba mehmet ali bey bende de 2011 model corolla comfort extra var. lastik sesine 5000 km dayanabildim. inanın o sesin en az %85 i fabrika çıkışıyla gelen sert hamurlu lastiklerden kaynaklanıyormuş. bizzat ben tecrube ettim yokohomaları 5000 kmden sonra değiştirip michelin primacy hp aldım. ses olayı tamamen kesildi.sanki arabaya ikinci bir süspansiyon sistemi eklendi. benim gibi birkaç arkadaş ta var ses yüzünden michelin e dönen.tavsiye ederim herkese...