0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
98den beri corolla kullanırım ve çok ta memnunum şimdide 2011 auris var. bu ses olayının fazla abartılı anlatıldığını ve corollanın karalandığını düşünüyorum....bir araçta kusur olmuş ve giderilmiş......bütün corollalar tıkırtıdan geçilmez gibi bir anlayışa şiddetle karşıyım.ve iddaalıyım toyota bir çok araca bu konuda taş çıkartır.........
yeni nesil corollada bu tip sesler var evet. benim aracımda da vardı şu an gelmiyor nitekim ama şunu belirtmek istiyorum ki aracın artıları bu sesleri yok ediyor . tabiki olmasa daha iyi ben gösterge panelinden ses duydugumde panelin üzerindeki çıkıntılı parçayı ileri doğru iki elimle hafif itiyorum düzeliyor. bence deneyin.
Hiç bir artısı gözünüze görünmüyorsa diyecek pek fazla bir şey yok gibi. sonuç olarak kullanıcı sizsiniz ve şikayetçi olanda. umarım bu sorunlar düzelir.
ben 2.el aldım aynı ses sorunu bende de oluyor fakat araba ısındığı zaman geçiyor, sonuçta plastik malzemeden yapıldığı için soğuk havalarda aralardaki açıklıklardan geliyor sesler araç ısındığı zaman genleşip boşluklar dolduğu için ses kalmıyor, sizde araba ısınınca da ses devam ediyor mu?
Fİrmalaraın kullandıgı plastik kalitesinden kaynaklanıyor.Kışın sıcaklık farkından dolayı plastik lerde oluşan genleşmelr bu sesleri artırıyor..Benimde havlandırma klipslerinden birtanesi yerinden çıkmış parke yollarda ses yapıyor.Servis bunun yerine takılması için ön gögüsün komple söküleceğini söylüyor.Ben bu sese göstergelerin etrafından gelen emniyet kemerinden ve hb lerin arka pandizottan gelen sese razı oldum veya dediğiniz gibi yolcu havayastıgının bazen yaptıgı seslere...Ben sesin geldiği yeri tespit edersem kendim kesmeye çalışıyordum.Mesela torpidodan ses geliyordu iç tarafına sünger yapıştırdım.Çift taraflı bant izalosyon maddesi olamaz bana göre.Nedeni ise araç firmaları montajı yaparken sünger kullanıyorlar.Çift taraflı bant sesi kesecegine inanmıyorum zira benim gösterge panelinede yaptılar ses daha çok arttı..Yani diyeceğim oduır ki sıfır olsun olmasın yeni bir aracın gögüsünün söküp geri montajının yapılmasının bu ses olaylarına çare bulacagına değil tam tersi daha cok artıracagına inanıyorum.KEşke sizde söktürmeseydiniz,sesler daha fazla artmaz inşallah..Ama sonuna kadar haklısınız buu sesler gerçekten çok can sıkıcı..Güzel ülkemin vergi sistemi sağolsun 10-12 bin dolarlık corolla lara 25-35 bin dolar arası biniyoruz...Okadar parada gözümüze geliyor.Halbuki üretici çokta kaliteli malzeme kullanmıyor.Ama biz pahalı adlgımız için çok kaliteli ürün aldıgımız düşüncesiyle araç arasında çelişkide kalıp duruyoruz..
2011 corollla elegante 1,6 at kullanıyorum ve bu şikayetler bende yok arkdaşlar.Ses babıda rahatsız olduğum şey içeriye tekerlerk sesi alması ama bu tüm japonlarda var olan birşey