Gönderen Konu: arabam 5. viteste 100 km hıza gelince bağıryor, sebebini bulamadım  (Okunma sayısı 7109 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
arkadaşlar merhaba benim 96 model gli var. arabanın çekişi falan harika ama 100 km hıza gelınce 6. vitesi istiyor. 4000 devire dayanıyor. piston fırlıcakmış hissi uyandırıyor. ve arabamın yaptığı maksimum hız tüpte 130 benzinde 140 km hız. böyle bişey varmı yaa. bu araba ve bu hız ne eksik bulamadım, baskıda kaçıryor dediler. ama çekiş felan guzel ne yapcağımı bulamadım bilgisi olan arkadaslardan yardım bekliyorum tesekkurler..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
onur o araba çok rahat 190 görür normalde, aracında birşey var demekki, aracı yenimi aldın ? bakım yaptırdınmı? yaptırdıysan neler yapıldı ?  kilometresi kaç binde ? bunları yanıtlarsan yardımcı olmaya açlışalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Aracın genel durumunu filan yazarsan araba hakkında geniş bilgi verirsen bir şeyler söyleriz... :)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
çok çabuk cvp geldi tesekkur ederım simdiden, evt arabamın cok fazla bakımı yapıldı 220 bınde aldım 96 glı on duzen, bujı ,kablolar.trıger setı, egsoz akis ler körükler, rot lar, yagı hava fltresı, baya harcadım yanı, ama bu olayı onemsemıyordum oncelerı sımdı sınır olmaya basladım. ne olabılırkı bu balata dıyorlar fakat arabanın kalkıs sahane.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
Baskı tutuyor olabilir. El freni kendi kendine devrede olup arabanın hızını kesebilir. Bir öğretmen arkadaşımda El freni arabanın hızını kesiyordu. Şimdi iyi ... :) Aklıma öncelikli olarak bu geliyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
teşekkur ederım onada bakım. ama kalkısıda etkılemezmı bu. cok serı gıdıyor sadece 100 km ye cıkınca bu ses rahatsız edıyor. usta tupten olabılır dedı ama benzındede 10 km fark edıyor. en fazla baskıya baktırcam o ıcıme dert oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
Aklıma bir de Triger set geldi. Acaba kayış dişi yanlış takılırsa o da çekişi düşürür. Ama normalde zaten Toyotalarda 120 den sonra motor sesi artar o da normal zaten... 120 yi basmayıverelim canım:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
:)  aslında basmıyorumda okadar ama sebebı benı kıllandırdı. neyse tesekkur ederım. verdıgın bılgıler ıcın bı bakıcam soledıklerıne.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 94 1.6 gli efsane :)
  • 7 kere teşekkür edildi
ONUR BEY MERHABA BENDEDE AYNI DURUM CAR 94 MODEL GLİ KULLANIYORUM 144 BİNDE ARACIM 110 -120 ARASI BAĞIRMAYA BAŞLIYOR.
BAKTIRDINIZ MI ARACIN BASKI AYARLARINA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
arkadaşlar merhaba benim 96 model gli var. arabanın çekişi falan harika ama 100 km hıza gelınce 6. vitesi istiyor. 4000 devire dayanıyor. piston fırlıcakmış hissi uyandırıyor. ve arabamın yaptığı maksimum hız tüpte 130 benzinde 140 km hız. böyle bişey varmı yaa. bu araba ve bu hız ne eksik bulamadım, baskıda kaçıryor dediler. ama çekiş felan guzel ne yapcağımı bulamadım bilgisi olan arkadaslardan yardım bekliyorum tesekkurler..
onur o araba çok rahat 190 görür normalde, aracında birşey var demekki, aracı yenimi aldın ? bakım yaptırdınmı? yaptırdıysan neler yapıldı ?  kilometresi kaç binde ? bunları yanıtlarsan yardımcı olmaya açlışalım
Aklıma bir de Triger set geldi. Acaba kayış dişi yanlış takılırsa o da çekişi düşürür. Ama normalde zaten Toyotalarda 120 den sonra motor sesi artar o da normal zaten... 120 yi basmayıverelim canım:D

Tabi bunları söylerken bunlarıda söyleyelim dimi :) Lütfen unutmayalım.
hız sınırları şehiriçi 50km/s, şehirlerarası 90km/s, otoyollarda 120km/s olarak belirlenmiştir
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
alınmayın ama sadece gli olmasına kanıp böyle kötü durumda araçlara bir dünya para veriyorlar, sadece xli diye tamamen sorunsuz araçlara ağız burun kıvırılıyor.. güle güle kullanın aracınızı, inşallah bulunur çözüm derken ben çözümü buldum bile :D ankaradaymışsınız, şaşmaz sanayi, dörtnal toyotaya gidin, forumu söyleyin, türkay deyin, hoop sorun çözülsün
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ben baskı-balata sorunu gibi algıladım problemi, bence bir kontrolden geçirtin. Ayrıca ateşleme sistemi ve yakıt filtrelerini mutlaka kontrol edin. Depodan gelen yakıt miktarının ayarı ile ilgili bir sorunda olabilir, bir yerinde bu ayar araç az yaksın diye kısılmış olması :P :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
türkay bey sorunu çok iyi biliyorsunuz herale :)

ben erzincandayım konu hakkındaki tecrübelerinizi paylaşırsanız ben de ona göre soruna yönleneblirim..
ilginiz için şimdiden teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
türkay bey sorunu çok iyi biliyorsunuz herale :)

ben erzincandayım konu hakkındaki tecrübelerinizi paylaşırsanız ben de ona göre soruna yönleneblirim..
ilginiz için şimdiden teşekkürler..
yok ben sorunsuz xli sahibiyim :D sorunu değil ama çözümü biliyorum ben :D çözüm de sadık usta :P mekanik bi sorun çünkü, kaporta sorunu olsaydı çözüm burak usta olurdu :P

özet olarak ankara ekibi olarak memnun olduğumuz özel servisi önerdim..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
ben 97 gli sahibiyim.
lpg de daha az vuruntulu daha sessiz bir yolculuk yapabiliyorum.
mesutun dediği gibi 190 ı sorunsuz görebiliyor araç (hem lpg hemde benzinde) (hız sınırlarını sağolsun mehmet hatırlattığı için üstünde geçmiyorum) ;)
sizin yüksek hızlara çıkamayışınız ve aşırı vuruntu sorununuzun hem benzin hem lpg de olması avans ayarınızda sorun olduğunu gösteriyor.
ben lpg taktırdığımda avans ayarları ile oynadıklrını ilk bakımımda fark etmiştim ve hemen fabrika ayarlarına geri döndüm. yukarıda da izah ettiğim gibi bir sorunum yok.
bu arada aracınız hayırlı olsun. güle güle kullanın.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
selçuk bey fabrika ayarlarına nasıl geri dönüyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
kendim yapmadım.
sürekli bakımımı yaptırdığım ustama yaptırdım.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
ben ona bi serviste baktırayım sanayide anlayan birtane usta yok servis daha kaliteli hizmet veriyor hem donanım olarak daha gelişmiş olanaklar sağlıyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
ben ona bi serviste baktırayım sanayide anlayan birtane usta yok servis daha kaliteli hizmet veriyor hem donanım olarak daha gelişmiş olanaklar sağlıyorlar
profil bilgilerinizde şehir biilgisi girmemişsiniz, eksik bilgilerinizi tamamlarsanız hepimiz içn daha yararlı olacaktır.
eğer istanbuldaysanız anadolu yakasında konuya ilişkin size yardımcı olacak arkadaşlara sizi yönlendirebilirim.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
pardon aşağıda erzincan bilgisi vermişsiniz.
ama yinede profil bilgilerinizi doldurmanızı tavsiye ederim
Pruva Neta