Gönderen Konu: arabam 5. viteste 100 km hıza gelince bağıryor, sebebini bulamadım  (Okunma sayısı 7110 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 94 1.6 gli efsane :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 7 kere teşekkür edildi
yardımcı olursanız tabiki çok memnun olurum selçuk bey ..profilimdeki eksiklikler konusunda da hemen ilgileniyorum haklısınız

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
yardımcı olursanız tabiki çok memnun olurum selçuk bey ..profilimdeki eksiklikler konusunda da hemen ilgileniyorum haklısınız
istanbula gelme ihtimaliniz varsa özelden gelmeden önce mesaj atarsanız yardımcı olabilirim
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
arkadaslar gıremedım bayagıdır calısyordum. tesekkur ederım bılgılerınıze. :) aractakı sorun bulundu baskı kacırması kalkısta problem yok. fakat arac hızlanınca meydana cıkıyor bu oda baskıymıs ausın getırtık ıst. sımdı işcilık malıyetınden elımde kaldı parca yakın zamanda takıcam. sorun cozulur sanırım zaten zamanıda gelmıstı. bu arada türkay bey oraya sanayıye bı ugruyacagım. arabanın derdı falan yok benım takıntım tamemen. kazasız gunler dılerım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
onur hocam baskı kaçırması demişsiniz parça + işçilik ne kadar tutyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
araştırmalarıma göree.......

Debriyaj balatasının kaçırması demek, çok kabaca, motor 2 dönerken baskı balatanın bu 2 turluk dönüşü şanzımana 1 tur olarak iletmesidir. Örneğin 5000 d/d' de giderken, balata kaçırıyorsa, 3000 d/d' de ki kadar hız yapar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
şimdi şöyle ilker kardesım bu motor 115 beygir güç üretiyor. önce motoru ölçtürdüm, 220 binde oldugu ıcın arac motorda bı sıkıntı varmı dıye. motor saglam cıktı 114.6 hp ustada motor gucu verıyor ama yol almıyor bu da aksamından kacıryordur dedı. baskı olabılr, aisin marka made ın japan yazılı ama ne kadar orjınaldır bılemıyorum 190 tl.işçilik içinse bi arkadasım var, sorun etme dedı fakat bıldıgım kadarıyla 80-100 gibi bişeye degıstıyorlarmıs. vatandas servıste bu markanın 600 tl oldugunu soyluyor. onun ıcın ıyımı kotumu bunu takınca anlıyacagım. voleo dıye bı markada var o bıraz daha hesaplı. olay bu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
şimdi şöyle ilker kardesım bu motor 115 beygir güç üretiyor. önce motoru ölçtürdüm, 220 binde oldugu ıcın arac motorda bı sıkıntı varmı dıye. motor saglam cıktı 114.6 hp ustada motor gucu verıyor ama yol almıyor bu da aksamından kacıryordur dedı. baskı olabılr, aisin marka made ın japan yazılı ama ne kadar orjınaldır bılemıyorum 190 tl.işçilik içinse bi arkadasım var, sorun etme dedı fakat bıldıgım kadarıyla 80-100 gibi bişeye degıstıyorlarmıs. vatandas servıste bu markanın 600 tl oldugunu soyluyor. onun ıcın ıyımı kotumu bunu takınca anlıyacagım. voleo dıye bı markada var o bıraz daha hesaplı. olay bu..
valeo takanlar memnun olmuyor genelde, aisin candır.."baskıdan olabilir" şeklinde kesin olmayan bir yargıyla değiştirmeden önce bence başka bir yerlere de gösterin aracı.. ucuz bir şey değil sonuçta.. bir de araç 114hp, 115 değil.. bir de bir de nerde ölçtüler beygir gücünü? tekerlekten almadılar sanırım verileri, çünkü yola aktarmada sorun var demişsiniz. krank üzerindeki hp mi o? ben de ölçtürmek istiyorum da hp, nerde nasıl ölçtürdünüz merak ettim?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayırlısı...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '14
Baskı balata kontrolu yaptırın derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayırlısı...
sizin dediğiniz hızları 3. viteste yapıyordum aynı devirlerde XEİ de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
boğaz tıkanmış olmasın yani motora giren hava hava filtresi egr falan
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayırlısı...
boğaz tıkanmış olmasın yani motora giren hava hava filtresi egr falan
hava fililintresine giren hava deligi tıkanmıs sekilde
100 150 km yol yaptım beyfendinin anladıgı gibi sorunlar yasamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
valeo takanlar memnun olmuyor genelde, aisin candır.."baskıdan olabilir" şeklinde kesin olmayan bir yargıyla değiştirmeden önce bence başka bir yerlere de gösterin aracı.. ucuz bir şey değil sonuçta.. bir de araç 114hp, 115 değil.. bir de bir de nerde ölçtüler beygir gücünü? tekerlekten almadılar sanırım verileri, çünkü yola aktarmada sorun var demişsiniz. krank üzerindeki hp mi o? ben de ölçtürmek istiyorum da hp, nerde nasıl ölçtürdünüz merak ettim?
         aktarmada olabılır dendı. tahmın sadece bu baskıdan şüphelendım degırtırmek istedım zaten aldımda artık balatayı taktırmamız lazım. bana 115 hp dedıler. motor bılgım pek yok. dinamometre dıye bısey varmıs. devırı egzos cıkısı ve krank mılıne baglıyıp. toplama cıkarma carpma gıbı ıslemlerden gecıp sonuc alınıyormus. benım bılgım bukadar nedır ne dııldır. yalanmıdır bılemem 114.6 oldugunu soledıler. bende eyvallah dedım. baskı degırtırmem gerektıgını soledıler. sanayıye bı ugra motor ustalarıyla konus bende merak ettım sımdı. 114.6 yı, arabayı bırakıyorum. geldıgımde ole soyluyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
hava fililintresine giren hava deligi tıkanmıs sekilde
100 150 km yol yaptım beyfendinin anladıgı gibi sorunlar yasamadım

ben hepsini kapsayarak söyledim yani tabikide hava filtresi o kadar etki etmez ama egr aracı zorlar
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
ben bugün baktırdım bişey yok dendi ama baskı yanakları düşmüş dediler ilerde sıkıntı yaratır mışş ne dmek istedi anlamadım :))