Gönderen Konu: 2011 corolla comfort extra 1.4 D-4D 10000 km bakım  (Okunma sayısı 14406 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2011 corolla comfort extra 1.4 D-4D 10000 km bakım
« : Kasım 30, 2010, 18:46:30 »
 Selam arkadaşlar bugun izmir toyota borovali servisinde aracıma 10000km bakımını yaptırdım.Aracın 10000km bakım maliyeti 180tl tutu.Bence bakım için makul fiyat  ;) Sizlerin bu konuda düşünceleriniz nelerdir.
Saygılarımla iyi forumlar.
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Toyota Club Türkiye

2011 corolla comfort extra 1.4 D-4D 10000 km bakım
« : Kasım 30, 2010, 18:46:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla comfort extra 1.4 D-4D 10000 km bakım
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2010, 22:08:08 »
2010 toyota corolla benzinli 10.000km bakım ücretini ben eskişehir servisinde 175 e yaptırdım.Seninki gayet normal.Biraz işçilik ücretleri yüksek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Aralık 07, 2010, 13:45:44 »
selamlar,
bence fiyat çok çok iyi. benim aracım da d4d  3.960 km de henüz :) 10.000. km bakım maliyetinde aydınlatıcı oldun benim için. 2005 model focusumun olduğu dönemleri hatırlıyorumda periyodik bakım maliyetleri 250-350 tl aralıklarında idi. söylediğin rakam çok makul geldi bana. umarım bende bu fiyatlarla servisten çıkabilirim :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 07, 2010, 13:48:59 »
Bence 180 - 175 tl çok çok makul.....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 23, 2011, 23:47:47 »
Selam arkadaşlar bugun izmir toyota borovali servisinde aracıma 10000km bakımını yaptırdım.Aracın 10000km bakım maliyeti 180tl tutu.Bence bakım için makul fiyat  ;) Sizlerin bu konuda düşünceleriniz nelerdir.
Saygılarımla iyi forumlar.

hakan bey konuyu 10000 bakımını araştırıken gördüm kasım ayında açmışsınız,aracınız iş içinmi kullanıyorsunuz okadar çabuk 10000km bakımına girdiniz????birde bakımın muhteviyatını paylaşırmısınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2011, 12:57:12 »
Seydi bey merhaba aracımı iş için kullanmıyorum.Aracım aile arabasıdır.Evet fazla kilometre yaptığım için dizel araç aldım.Aracımın 10000 km bakımını 30.11.2010 yılında İzmir brovali servisinde yaptırdım.Yapılanlar aşağida siraliyorum ;
1-10000 km bakımı tutarı; 73,00 tl
2-atık malzeme bertaraf üçreti ; 1,00 tl
3-yağ filitre elemanı ; 17,09 tl
4-tapa pulu ; 1,59 tl
5-mot.yağ 10w-40 208 lt (4.3 lt); 74,95tl
6-yüksek basınca dayanıklı fren gresi ; 1,00 tl

satırlar top ; 168,63 tl
indirimler top ; 12,93 tl
kdv matrahı ; 155,70 tl
kdv tutarı ; 28,03 tl
toplam ; 183,73 tl

Burda belirtmek istediğim motora konan yağ 10w-40 ama aracın kullanıcı kitabında 0w-30 yada 5w-30 yağ kullanılması benim tavsiyem kendi yağınızı alıp gitmeniz bence konan 10w-40 yağ fiyatı pahalı piyasada 10w-40 50 tl geçmez.Bana göre 10w-40 aracı sıkıyo 0w-30 koydurdum araca ve araç rahatladi ve yakıtta farkketi araç daha az yakıyor.Yağini servisde değiştirdim castrol edge 0w-30 yağ 5 lt 115 tl tutu.değişim üçreti 55 tl bu fiyatin içinde yağ filitresi fiyati dahil ama değişim üçreti 30 tl den fazla olmamalı burdada işçilik fiyati fazla bence.
Sonuç olarak yağınızı kendiniz götürün artı işçilik fiyatlarini araştırın her servisinkini ve iyi bir pazarlık yapın.Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2011, 13:21:00 »
Hakan bey bende onumuzdeki ay aracımı ılk 10000 bakımına goturcem bende 0-30 yag koydurmayı dusunuyorum.eger ben yağı alır gıdersem garantı konusunda bana sıkıntı çıkarırlarmı.Bu konuda bır bılgınız varmı?
2011 COROLLA ELEGANT DİZEL M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Araç: Auris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2011, 17:04:59 »
Hakan bey bende onumuzdeki ay aracımı ılk 10000 bakımına goturcem bende 0-30 yag koydurmayı dusunuyorum.eger ben yağı alır gıdersem garantı konusunda bana sıkıntı çıkarırlarmı.Bu konuda bır bılgınız varmı?
normalde garantiyi etkilememesi lazım ama malum nerede olduğumuz belli.herşey olabilir.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Nisan 24, 2011, 17:47:11 »
normalde garantiyi etkilememesi lazım ama malum nerede olduğumuz belli.herşey olabilir.
Selam Aykut bey aracınıza kendi getirdiğiniz yağ garantiyi bozmaz.Sebebide aracın kullanıcı el kitabonda teknik bölümde yağlar için yazılan kısımda toyota yağıyla aynı özelliklere sahip başka yağ markalarida kullanıla bilir diyor ve bence diğer yağlar castrol ve mobil yağların toyotanın yağından aşşağı kalır bir yağ olacaklarını düşünmüyorum ve sonuc olarak garanti bozulmuyor sadece müşterinin getirdiği yağ konulmuştur ibaresini kayıtlara ekliyorlar okadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 24, 2011, 17:53:41 »
Seydi bey merhaba aracımı iş için kullanmıyorum.Aracım aile arabasıdır.Evet fazla kilometre yaptığım için dizel araç aldım.Aracımın 10000 km bakımını 30.11.2010 yılında İzmir brovali servisinde yaptırdım.Yapılanlar aşağida siraliyorum ;
1-10000 km bakımı tutarı; 73,00 tl
2-atık malzeme bertaraf üçreti ; 1,00 tl
3-yağ filitre elemanı ; 17,09 tl
4-tapa pulu ; 1,59 tl
5-mot.yağ 10w-40 208 lt (4.3 lt); 74,95tl
6-yüksek basınca dayanıklı fren gresi ; 1,00 tl

satırlar top ; 168,63 tl
indirimler top ; 12,93 tl
kdv matrahı ; 155,70 tl
kdv tutarı ; 28,03 tl
toplam ; 183,73 tl

Burda belirtmek istediğim motora konan yağ 10w-40 ama aracın kullanıcı kitabında 0w-30 yada 5w-30 yağ kullanılması benim tavsiyem kendi yağınızı alıp gitmeniz bence konan 10w-40 yağ fiyatı pahalı piyasada 10w-40 50 tl geçmez.Bana göre 10w-40 aracı sıkıyo 0w-30 koydurdum araca ve araç rahatladi ve yakıtta farkketi araç daha az yakıyor.Yağini servisde değiştirdim castrol edge 0w-30 yağ 5 lt 115 tl tutu.değişim üçreti 55 tl bu fiyatin içinde yağ filitresi fiyati dahil ama değişim üçreti 30 tl den fazla olmamalı burdada işçilik fiyati fazla bence.
Sonuç olarak yağınızı kendiniz götürün artı işçilik fiyatlarini araştırın her servisinkini ve iyi bir pazarlık yapın.Saygılarımla

bilgilendirme için teşekür ederim haan bey aracım şu an 8200km de sanıyorum haziran ayı gibi bakıma gireceğim gitmeden önce merakımdan öğrenmek istedim faydalı bir bilgi oldu teşekkür ederim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2011, 17:54:56 »

Aykut dün 23 nisan sebebiyle ordu  toyotaya  uğradım ,satış danışmanına sordum ben aracımın yağını kendim getirmek istiyorum olurmu diye ?, bana olmaz dediler biz kendimiz koymamız gerekiyor aksi takdirde garanti konusunda problem yaşıyabilirsiniz .
Siz neden yağı  kendiniz getirmek istiyorsunuz ? kalitesindenmi endişe ediyorsunuz dediler ,bende evet daha kaliteli yağ koymak istiyorum dedim, onlarda bana emin olun biz yağımızı varil işi toyotanın göndermiş olduğu yağı koyuyoruz dışarıdan almıyoruz dediler .
Birde yağ değişim 6 ayda birmi ,10.000 km demi diye sordum onlarda 6 ayda getir kontrol edelim eksiltme varsa takviye ederiz ,normalde 10.000 km de değiştiryoruz dediler bilginize .

Diyeceğim o ki servis dışardan yağı kabul eder,ama  zaman sonra bir problem çıktığında ilk  sizi suçlayacaklardır ,  bir sürü problem ,yasal işler, mahkeme,rezillik çekmektense kesinlikle servisin dediğini yap ve yapalım ,yapacağım ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 24, 2011, 17:56:32 »
Selam Aykut bey aracınıza kendi getirdiğiniz yağ garantiyi bozmaz.Sebebide aracın kullanıcı el kitabonda teknik bölümde yağlar için yazılan kısımda toyota yağıyla aynı özelliklere sahip başka yağ markalarida kullanıla bilir diyor ve bence diğer yağlar castrol ve mobil yağların toyotanın yağından aşşağı kalır bir yağ olacaklarını düşünmüyorum ve sonuc olarak garanti bozulmuyor sadece müşterinin getirdiği yağ konulmuştur ibaresini kayıtlara ekliyorlar okadar.
haklısınız bende aynı şekilde yağımı kendim götürerek değişim yaptırmayı düşünüyordum ancak bu herhangi bir durumda onlar açısından garanti dışı bırakmada bahane olacaktır.piyasada çok miktarda merdiven altı yağ üretip castrol veya mobil kutusunda satış yapan yerler olduğunu öğrendim, herhangi bir sorunda servis bizlere; kardeşim yağı kendin getirmişsin sahte yağ olup olmadığını ispatlayabilirmisin gibisinde bir savunma yapabilirler.bu konuda beni uyaran eski servis çalışanı tanıdığım ve güvendiğim bir usta uyarmıştı.ben illa olacak diye bir şey demiyorum tabi sadece varsayımdan ibaret, bu varsayımın doğr yada yanlış olduğunu ancak böyle yapıp sorun çıktığında görerek ve yaşayarak öğrenebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 24, 2011, 18:00:00 »
Aykut dün 23 nisan sebebiyle ordu  toyotaya  uğradım ,satış danışmanına sordum ben aracımın yağını kendim getirmek istiyorum olurmu diye ?, bana olmaz dediler biz kendimiz koymamız gerekiyor aksi takdirde garanti konusunda problem yaşıyabilirsiniz .
Siz neden yağı  kendiniz getirmek istiyorsunuz ? kalitesindenmi endişe ediyorsunuz dediler ,bende evet daha kaliteli yağ koymak istiyorum dedim, onlarda bana emin olun biz yağımızı varil işi toyotanın göndermiş olduğu yağı koyuyoruz dışarıdan almıyoruz dediler .
Birde yağ değişim 6 ayda birmi ,10.000 km demi diye sordum onlarda 6 ayda getir kontrol edelim eksiltme varsa takviye ederiz ,normalde 10.000 km de değiştiryoruz dediler bilginize .

Diyeceğim o ki servis dışardan yağı kabul eder,ama  zaman sonra bir problem çıktığında ilk  sizi suçlayacaklardır ,  bir sürü problem ,yasal işler, mahkeme,rezillik çekmektense kesinlikle servisin dediğini yap ve yapalım ,yapacağım ......
abdurrahman az evvelki yazımda aynı durumdan bahsettim.bu arada sürekli profil resmini değiştirir oldun hayırdır bol bol foto çekiyorsun sanırım.ön kare plakayı yenimi yaptırdın.nereden kaça maloldu.mühür vurdurdunmu.tam plaka yeri ölçüsünde sanırım.ölçüler nedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 24, 2011, 18:07:07 »
abdurrahman az evvelki yazımda aynı durumdan bahsettim.bu arada sürekli profil resmini değiştirir oldun hayırdır bol bol foto çekiyorsun sanırım.ön kare plakayı yenimi yaptırdın.nereden kaça maloldu.mühür vurdurdunmu.tam plaka yeri ölçüsünde sanırım.ölçüler nedir.

Evet yazını okudum aynı mantık ve korku .:)
ön plakayı dün yapıştırtdım ,internetten sipariş verdim ,ölçüleri tam oturdu ama cm. sini  bilmiyorum ve mühürsüz,arka plakayı kalınlaştırdım ve orjinal olarak ( mühürlü ) yapıştırdım. tanesi 17.50 kr. kargo hariç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Nisan 24, 2011, 18:19:08 »

Selam abdurrahman bey. Size bu bilgileri veren servis danişmani yada kimse size olmayan olamayaçak olan yağ konusunda garanti dişinda kalmasi yanliş bir bilgi.Çünkü ben aracima yaği koydırmadan önce izmir toyota borovali servisini arayip garanti danimanin dan tutunda mekanik formene kadar hepsiyle bu konuyu konuştum ve kimse bu konuda garanti dişinda kalır aracınız demedi.Size bilgi veren servisin işgüzarliği bence sebebide yarı sentetik yaği size 75 tl den nasıl sataçaklar ben toyotanın tam sentetik 0w-30 yağini sorduğumda litresine 54 tl dediler ama ben 0w-30 yağin litresini 23 tl castrol edge yağ aldim.Araca konmadan öncede mekanik formen yaği inceledi ve olur dendikten sonra araca bu yağ kondu.Şimdi ne alaka yağin dişardan getirirsen garantin bozulur bence saçma lakin garanti dişinda kaliyorsa neden borovali izmir servisi dişaridan getirdiğim yaği araca koydu ?????? Çünkü yağin araca uygun olmasi yeterli......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 24, 2011, 18:26:06 »
Çok haklısınız ben sizinle aynı fikirdeyim,lakin motora bir şey olduğunda garanti konusunda izmir aradan çıkıyor merkez devreye giriyor bir sürü formalite,sıkıntı yaşamamak için pahalıda olsa servisin dediğinden şaşmıyacağım,bu arada 5 yıl garantide yaptırdık bakalım hayırlısı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Nisan 24, 2011, 18:29:47 »
Abdurrahman bey bir olay olduğunda servis aradan çıkıyorsa ozaman arcın bakımını servisde yaptırmanında bir mantiği yok bence :)
Haa bu arada her servis toyotanın yağını kullanıyormu kuulanmıyormu bir araştırım derim size ??? Mesala izmir akdemir servisi toyotanın deyil shellin yağini kullaniyor ...Eger başka bir yağ konduğunda racın garantisi çıkıyorsa bu servis ve bunun gibi  servisler neden toyotanın yağını koymuyor.Bence toyota kendi yağini satmak için bilindik klasik dalavereler bunlar.Hiçbir zaman araca konan yağdan ötürü araca uygun olan yağdan ötürü araç garantiden çıkmaz.........

Ayrıca aracın kullanım kulavuzunda aracınıza 0w-30 yağ konması öneriliyor ama servis nedense aracına 10w-40 yağ koyuyor eger aracınıza bu 10w-40 yağ dan dolayı birşey olduğunda servisiniz biz toyotanın 10w-40 yağını koydukk dediğinde ne olaçak merak konusu.Toyota ürettiği araca 0w-30 yağ koyun diyor servisler 10w-40 yağ koyuyor nealaka kaldiki japon bu araç için neden desin 0w-30 yağ.10w-40 yağin konmasıda bunu servis itiraf ediyor bakım maliyetini düşürmek için koyuyorlarmiş kester alaka yani aracinizi sizden daha fazla düşündüklerini düşünmüyorum servisin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 24, 2011, 18:33:43 »
Abdurrahman bey bir olay olduğunda servis aradan çıkıyorsa ozaman arcın bakımını servisde yaptırmanında bir mantiği yok bence :)

o anlamda söylemedim merkezle sıkıntı yaşamamak için işi garantiye almakta fayda var diye yazdım , birazda cesaret meselesi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 24, 2011, 19:00:52 »
o anlamda söylemedim merkezle sıkıntı yaşamamak için işi garantiye almakta fayda var diye yazdım , birazda cesaret meselesi :)

Hakan hocam vereceğim linkteki olaydan bahsetmek istemiştim,

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=33603.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Nisan 24, 2011, 22:12:22 »
Hakan hocam vereceğim linkteki olaydan bahsetmek istemiştim,

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=33603.new#new
Hocam yeni olan dizellerde yağ eksiltme varsa ozaman istediğiniz yaği koyun eksiltir ve bunu demekki firma balgibi biliyor eksiltme olayı devem ederse yakında biz baş vurmadan kendileri illa değiştireçek.Ben yağ koydum diye değiştirmesinde görelim ozaman toyotayi elmi yaman bey mi????