0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam arkadaşlar bugun izmir toyota borovali servisinde aracıma 10000km bakımını yaptırdım.Aracın 10000km bakım maliyeti 180tl tutu.Bence bakım için makul fiyat Sizlerin bu konuda düşünceleriniz nelerdir.Saygılarımla iyi forumlar.
Hakan bey bende onumuzdeki ay aracımı ılk 10000 bakımına goturcem bende 0-30 yag koydurmayı dusunuyorum.eger ben yağı alır gıdersem garantı konusunda bana sıkıntı çıkarırlarmı.Bu konuda bır bılgınız varmı?
normalde garantiyi etkilememesi lazım ama malum nerede olduğumuz belli.herşey olabilir.
Seydi bey merhaba aracımı iş için kullanmıyorum.Aracım aile arabasıdır.Evet fazla kilometre yaptığım için dizel araç aldım.Aracımın 10000 km bakımını 30.11.2010 yılında İzmir brovali servisinde yaptırdım.Yapılanlar aşağida siraliyorum ;1-10000 km bakımı tutarı; 73,00 tl2-atık malzeme bertaraf üçreti ; 1,00 tl3-yağ filitre elemanı ; 17,09 tl4-tapa pulu ; 1,59 tl5-mot.yağ 10w-40 208 lt (4.3 lt); 74,95tl6-yüksek basınca dayanıklı fren gresi ; 1,00 tlsatırlar top ; 168,63 tlindirimler top ; 12,93 tlkdv matrahı ; 155,70 tlkdv tutarı ; 28,03 tltoplam ; 183,73 tlBurda belirtmek istediğim motora konan yağ 10w-40 ama aracın kullanıcı kitabında 0w-30 yada 5w-30 yağ kullanılması benim tavsiyem kendi yağınızı alıp gitmeniz bence konan 10w-40 yağ fiyatı pahalı piyasada 10w-40 50 tl geçmez.Bana göre 10w-40 aracı sıkıyo 0w-30 koydurdum araca ve araç rahatladi ve yakıtta farkketi araç daha az yakıyor.Yağini servisde değiştirdim castrol edge 0w-30 yağ 5 lt 115 tl tutu.değişim üçreti 55 tl bu fiyatin içinde yağ filitresi fiyati dahil ama değişim üçreti 30 tl den fazla olmamalı burdada işçilik fiyati fazla bence.Sonuç olarak yağınızı kendiniz götürün artı işçilik fiyatlarini araştırın her servisinkini ve iyi bir pazarlık yapın.Saygılarımla
Selam Aykut bey aracınıza kendi getirdiğiniz yağ garantiyi bozmaz.Sebebide aracın kullanıcı el kitabonda teknik bölümde yağlar için yazılan kısımda toyota yağıyla aynı özelliklere sahip başka yağ markalarida kullanıla bilir diyor ve bence diğer yağlar castrol ve mobil yağların toyotanın yağından aşşağı kalır bir yağ olacaklarını düşünmüyorum ve sonuc olarak garanti bozulmuyor sadece müşterinin getirdiği yağ konulmuştur ibaresini kayıtlara ekliyorlar okadar.
Aykut dün 23 nisan sebebiyle ordu toyotaya uğradım ,satış danışmanına sordum ben aracımın yağını kendim getirmek istiyorum olurmu diye ?, bana olmaz dediler biz kendimiz koymamız gerekiyor aksi takdirde garanti konusunda problem yaşıyabilirsiniz .Siz neden yağı kendiniz getirmek istiyorsunuz ? kalitesindenmi endişe ediyorsunuz dediler ,bende evet daha kaliteli yağ koymak istiyorum dedim, onlarda bana emin olun biz yağımızı varil işi toyotanın göndermiş olduğu yağı koyuyoruz dışarıdan almıyoruz dediler .Birde yağ değişim 6 ayda birmi ,10.000 km demi diye sordum onlarda 6 ayda getir kontrol edelim eksiltme varsa takviye ederiz ,normalde 10.000 km de değiştiryoruz dediler bilginize .Diyeceğim o ki servis dışardan yağı kabul eder,ama zaman sonra bir problem çıktığında ilk sizi suçlayacaklardır , bir sürü problem ,yasal işler, mahkeme,rezillik çekmektense kesinlikle servisin dediğini yap ve yapalım ,yapacağım ......
abdurrahman az evvelki yazımda aynı durumdan bahsettim.bu arada sürekli profil resmini değiştirir oldun hayırdır bol bol foto çekiyorsun sanırım.ön kare plakayı yenimi yaptırdın.nereden kaça maloldu.mühür vurdurdunmu.tam plaka yeri ölçüsünde sanırım.ölçüler nedir.
Abdurrahman bey bir olay olduğunda servis aradan çıkıyorsa ozaman arcın bakımını servisde yaptırmanında bir mantiği yok bence
o anlamda söylemedim merkezle sıkıntı yaşamamak için işi garantiye almakta fayda var diye yazdım , birazda cesaret meselesi
Hakan hocam vereceğim linkteki olaydan bahsetmek istemiştim, http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=33603.new#new