Gönderen Konu: Bluetooth kablosuz cep telefonu bağlantısı (müzik aktarımlı)  (Okunma sayısı 114773 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
arkadaşlar yeni corollada Bluetooth dan müzik dinleniyormu donanımında müzik aktarımlı yazıyo ama ben yapamadım bilen birisi varsa anlatabilirmi
2011 auris d4d comfort extra kar beyaz

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Bluetooth kablosuz cep telefonu bağlantısı (müzik aktarımlı)
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2010, 15:30:10 »
kullandığınız telefon veya bluetoothlu cihazı belirtmemişsiniz, A2DP destekliyor olması lazım.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2010, 15:38:54 »
arabanın üstündeki orjinal Bluetooth serviste ayarladılar telefonla konuşmakta falan sıkıntı yok ama ben telefondaki müziği Bluetooth sayesinde kolonlardan almak istiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 30, 2010, 16:01:30 »
arkadaşlar bilgisi olan kimse yokmu bu konuda 2010 corollada Bluetooth dan müzik dinleme diye bişey yokmu acaba ama kataloğunda müzik aktarımlı yazıyo ben bunu nasıl yapabilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 30, 2010, 17:27:10 »
telefon modelinizi yazmadınız, dolayısıyla yardım bulmanız baya zor :)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 30, 2010, 17:46:41 »
telefonum samsung s8500 wave

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 30, 2010, 22:48:21 »
Telefon modeliyle ilgili değil sanırım. Ben Çin telefonlarıyla ve markalı telefonlarla kullanabiliyorum.

Araç ses sisteminde iki türlü BT var: Telefon ve müzik.

İkisinde de mantık aynı. Araç ses sistemini(ASS) BT kulaklık seti olarak tanıtıyorsunuz telefona.

Setup>phone>pair aşamalarıyla telefona handfree (ellerserbest) cihazı olarak tanıtıyoruz. Bu aşamada şifre istiyor. Bunu ASS ayarlarından görüp değiştirebilirsiniz.

Setup>BT audio>pair kısmından da telefonun ses çıkışını (genellikle müzik çalar kısmının ayarlar menüsünden değiştirilir) BT kulaklık (BT audiogateway)seçildiğinde cihaz seç gibi bir seçenek çıkar. Oradan eşleştirme (pair) yapılır.

Tüm bu ayarlar ve eşleştirme yapıldığında ASS cd/aux düğmesiyle BT audio seçildiğinde telefonla otomatik bağlanır (tel BT açık olmalı).

Telefonun müzik çalarından birşey çaldığınızda ses ASSden alınabilir.

Telefonda tel defteri toplu halde aktarılamıyor. Her tel kayıdı ayrı ayrı tek tek gönderilmek zorunda.

setup>phonebook>send phone>confirm dediğiniz anda telefondan da seçtiğiniz kayıdı kartvizit gönder>bt>carmedia (bu değişik olabilir zaten ASS setup kısmından istenilirse değiştirilebiliyor.)

Bu aşamada sesle arama için bir ses kaydı yapmanız istenecektir. Araç çalışır ve cam 1-2cm açıkken kayıt yapılması tavsiye edilir.

(NOT: Aklımda kaldığı kadarıyla ezbere yazdım. Küçük hatalar olabilir. Komut ve ayarlar ASSne veya telefona göre değişik olabilir.)
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Kasım 30, 2010, 23:11:42 »
USB  bellekten mp3 dinlemek için: bazı ASS her klasör (folder) için 255 parça destekliyor. Fazlasını tanımıyor. USB belleği FAT formatladıktan sonra klasörler oluşturup isimlerini DISC01 DISC02...DISC06 yapıp parçaları bunların içine kopyalayın. Her klasöre 255 dosya. Bazı ASS 6dan fazla klasör de tanıyabiliyor. Bazıları da klasör ismi ne olursa olsun tanıyabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 01, 2010, 09:56:54 »
Telefon modeliyle ilgili değil sanırım. Ben Çin telefonlarıyla ve markalı telefonlarla kullanabiliyorum.
İlgili. Telefonun A2DP Bluetooth profilini desteklemesi lazım, belirtilen Samsung telefon destekliyor, o yüzden problem yok. Anlatımlar için teşekkürler.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 13, 2010, 11:45:34 »
özer bey detaylı anlatımız için teşekür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
Ben iPhone 3Gs deki müzikleri Bluetooth ile dinleyebiliyorum. Direksiyondaki kumandadan da şarkıları değiştirebiliyorum.
işin güzel tarafı, CD, radyo, BT gibi tüm bağlantılara ayrı ayrı EQ yapabiliyorsunuz.
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Bluetooth ile müzik dinlerken telefon görüşmesini araçtan yapamıyorsun, ya müzik ya da telefon...
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Bluetooth ile müzik dinlerken telefon görüşmesini araçtan yapamıyorsun, ya müzik ya da telefon...

Valla ben yapıyorum. BT den iPhone üzerinden müzik dinlerken arama geldiğinde direksiyonda ki kumandadan açıp konuşuyorum. Görüşme bitince kaldığı yerden devam ediyor.
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Valla ben yapıyorum. BT den iPhone üzerinden müzik dinlerken arama geldiğinde direksiyonda ki kumandadan açıp konuşuyorum. Görüşme bitince kaldığı yerden devam ediyor.

nasil bagladiginizi anlatirmisiniz. Bende ya telefon yada ipod olarak kullanabiliyorum
Merceksiz Xenon fardan gozu rahatsiz olan-Auris comfort extra kullanicisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla d4d mmt elegant
  • Kan Grubu: ---
arkadaşlar merhaba  bir sorum  olacak telefon rehberimi nasıl koplayacağımı bilmiyorum bu konuda yardım edermisisniz?
venza

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
bende 5800 kullanıyorum hem telefonun hafızasındaki mp3 leri çalıyor ve gerçekten çokta kaliteli bir ses çıkışıyla çalıyor, direksiyon üzerinden veya teyipden pause , start , parça atlatma falanda yapılabiliyor.

Benimde bir sorum olacak ; hem benim hem eşimin telefonlarını tanıttık bir sıkıntı yok ancak diyelim ki arabayı en son ben kullandım , benden sonra eşim kullandı eşimin telefonunu otomatik algılamıyor ama yine ben kullanacaksam en son benimki ile bağlantı kurduğu için benim telefonu tanıyor, eşimin ise menülerden 3-4 basamak işlem yaparak tekrar telenonunu seçip aktifleştirmesi gerekiyor, bunun kolay bir yolu ayarı varmı acaba ? cihaz hafızasında her iki telefonda normalde tanımlı , otomatik olarak hangimizin telefonunun bluetoothu açıksa onu tanıması sağlanamaz mı? teşekkürler....
2011 verso premium - Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Hem telefon hem müzik çalar olarak kullanabilirsiniz.
Bunun için direksiyonda bulunan tel açma tuşuna basın çıkan talimatlarla telefonunuzu tanıtın sonra seçenek çıkıyor "int audio" seçeneği çıkacak onu seçmelisiniz hem tel hem müzik için..
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Hem telefon hem müzik çalar olarak kullanabilirsiniz.
Bunun için direksiyonda bulunan tel açma tuşuna basın çıkan talimatlarla telefonunuzu tanıtın sonra seçenek çıkıyor "int audio" seçeneği çıkacak onu seçmelisiniz hem tel hem müzik için..
Cevap benim sorumamıydı? benim sorunum teli tanıtmak değil, eşimin ve benim tanıtılmış ve normalde problemsiz kullanılabilen telefonlarımızı , arabayı bir eşim bir ben kullandığımızda her seferinde tekrar menüden , tanıtılmış telefonlar listesinden seçmek zorunda kalmamıza bir kısayol, çözüm varmı onu öğrenmek istedim. normalde mesela ; arabayı en son ben kullandım ve yine ben kullanacaksam araç otomatik olarak bağlantı kuruyor sorun yok, ancak eşim kullanakca menüden 3-4 basamak işlem yaparak kendi telefonunu aktifleştirmesi gerekiyor, tekrar ben kullandığımdada en son eşimin telefonu ile bağlantı kurduğundan benim aynı işlemleri yapmam gerekiyor. Akıl oyunu gibi oldu :)
2011 verso premium - Beyaz