Gönderen Konu: Bluetooth kablosuz cep telefonu bağlantısı (müzik aktarımlı)  (Okunma sayısı 114771 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
arkadaşlar merhaba  bir sorum  olacak telefon rehberimi nasıl koplayacağımı bilmiyorum bu konuda yardım edermisisniz?

Evet bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yazsın.. Ben olmuyo diye biliyorum ama.. Varsa çok iyi..
Saygılar..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
rehberi tek tek kopyalayabiliyorsunuz, phonebook>add> by phone ... telefondan bluetooth ile yollayıp kaydediyorsunuz ve ses etiketinide ekliyorsunuz klavuzda çok net şekilde izeh ediyor. Ama tek tek göndermek mümkün gözüküyor yani bütün rehberi tek seferde gönderemiyorsunuz gibi.
2011 verso premium - Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Bluetooth kablosuz cep telefonu bağlantısı (müzik aktarımlı)
« Yanıtla #22 : Şubat 03, 2011, 09:47:18 »
Cevap benim sorumamıydı? benim sorunum teli tanıtmak değil, eşimin ve benim tanıtılmış ve normalde problemsiz kullanılabilen telefonlarımızı , arabayı bir eşim bir ben kullandığımızda her seferinde tekrar menüden , tanıtılmış telefonlar listesinden seçmek zorunda kalmamıza bir kısayol, çözüm varmı onu öğrenmek istedim. normalde mesela ; arabayı en son ben kullandım ve yine ben kullanacaksam araç otomatik olarak bağlantı kuruyor sorun yok, ancak eşim kullanakca menüden 3-4 basamak işlem yaparak kendi telefonunu aktifleştirmesi gerekiyor, tekrar ben kullandığımdada en son eşimin telefonu ile bağlantı kurduğundan benim aynı işlemleri yapmam gerekiyor. Akıl oyunu gibi oldu :)

tanıtılmış iki telefon aynı anda arabanın içinde bile olsa sorun yok.hangisine arama gelirse onu direk devreye sokuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #23 : Nisan 16, 2011, 11:19:57 »
Selamlar,

telefon değiştirdim, eski telefonumu bt aktifleştirmesini yapmıştım ve sorunsuz kullanıyordum. ancak yeni telefonumu aktifleştiremiyorum. tüm denemelerimde pair audio bölümü çıkıyor ve sadece ses olarak denklem kuruluyor. müzik dinleyebiliyorum. cep telefonu için yani pair phone menüsüne bir türlü ulaşamıyorum. klavuzda yazdığı gibi deniyorum ancak olmuyor . bta setup__ ve pair audio ....... pair phone ulaşamadım. püf noktası için yardım istiyorum..

hayırlı günler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 21, 2015, 11:42:52 »
Her Uyarı: bu konuya en az 120 gündür yanıt gönderilmemiş. Yanıt vermek yerine yeni bir konu açmanız önerilir. demişse de konu kirliliği olmaması açısından yaklaşık 4 yıl önce yazılmış bir konunun peşine bilemediğim konuyu paylaşayım dedim.

Aracım 2011 Corolla Comfort Extra; 1.5 yıl yakındır kullandığım aracıma bluetoohh ile bağlantı yaparak müzik ve eller sebest konuşma yapayım dedim, müzük bağlantısını yaptım fakat telefon ile konuşam kısmını yapmadım çünkü aşağıda resimlerde izaha ettiğim gibi bir durumla kaşılaştım.

1. Kullanım klavuzunda;
 Step2 kısmında Pair Phone diye yazmışlar ama Setup'a girince Pair Phone diye birşey yok sadece pair audio var. Dolayısıyla telefonla konuşma yapmak kısmet olmadı.

2. Müzik bağlantısı için;
Nokia X2 telefonu ile bağlantıyı yapmışken

3. Nokia 6630'u aynı şekilde yol izlememe rağmen bağlantı yapmadım acaba klavuzda belirtilen şekliyle bluetooth yeteri özeliğe sahip değil mi?

Yardımcı olacak tüm forumdaşlara şimdiden teşekkürler.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 21, 2015, 14:23:53 »
Bu konu belki işinizi görür, gerçi aynı araba değil ama muhtemelen aynı şekildedir.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=65431.msg887916#msg887916
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 21, 2015, 17:04:34 »
Murat bey teşekkür ettim, yukarıda gösterdiğiniz konuyu geçen kabaca göz atmıştım ama uygulama seviyesinde işin içine girmeyince akılda kalması bir yana bugün müzik için telefonu tanıttım ama 3.de falan anca becerdim. Zaten konudaki gibi izlenilen yol aynı ama ven hem telefon görüşmesi hemde müzik için kullanılan int.audio tarafını bulamamıştım ki oda ilk başlarken direksiyondaki konuşma düğmesine basmak olmalıymış ben onu yapmıyordum. Birazdan deneyeceğim, yapabilirim gibi duruyor.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 22, 2015, 06:57:44
Denedim fakat olmadı, talimatı birebir uyguluyorum "searching" diyor müzik için ayarlayıpta müzik sesi aldığım telefonu (nokia x2) bir türlü bulamıyor. Vesselam yapamadım diyeyim.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '01
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 05, 2015, 11:22:46 »
kullandığınız telefon veya bluetoothlu cihazı belirtmemişsiniz, A2DP destekliyor olması lazım.

kullandığım telefon note 4 . bloetooth 1 ve sonrasını destekliyor diye okudum. benim ekranda bt yazısını çıkmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '14
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 07, 2016, 18:07:16 »
Arkadaşlar merhaba,
konu eski ama benim de bu kapsamda bir problemim var. Telefonumda bluetooth 4.0 versiyon var, bt vasıtası ile toyota touch 2 ye ses ve müzik aktarmak istediğimde "okuma hatası" diye bir mesajla karşılaşıyorum ve sesi aktarmıyor. Normalde bt bağlantısında telefon görüşmelerini araç üzerinden gerçekleştirebiliyorum. Başka telefon cihazlardan denediğimde (örnek: Note5 - bt versiyonu 4.2) hızlı bir şekilde araca bağlantı sağlayabiliyorum. Buradan hareketle sorunun araçta değil de telefonda olduğunu söyleyebilirim. Acaba touch 2 ile Bluetooth 4.0 arasında uyumsuzluk söz konusu olabilir mi. Bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim. Bluetooth 4.0 ile araca bağlantı sağlayabilen var mı acaba?
Sağlıcakla kalın. Teşekkürler.