Gönderen Konu: Ae101 Kasanın Eksileri Ve Artıları  (Okunma sayısı 15804 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae101 Kasanın Eksileri Ve Artıları
« Yanıtla #40 : Mart 19, 2008, 10:52:42 »
Alıntı yapılan: Hakan Öztürk
İlk önce merhaba diyorum ama zaydıklarının yeterince açık olmadığını düşünüyorum. Bu arada benim yazdıklarım burada kimseyi yargılama amaçlı değildir ve haddimede değildir bu ancak bilime inanmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum.

Bir aracın frenini güçlendirmek sanıldığı kadar basit bir uygulama değildir. Çünkü güçlü frenlerin getireceği ekstra ağırlıklarda dediğim gibi bir ikilem oluşturur ve aracı daha ağırlaştırır (burada bazı modellerinde özel karbon alaşımlı tavan ve seramik fren diksleri kullanan markalar da vardır)ve bu yüzden yeni fren teknolojilerinde aradan hidrolik sistemler kaldırılıp elektro-mekaniğe geçilmeye çalışılmaktadır ki bu da ayrı bir konudur. Aerodinami ise çok daha ayrıntılı ve derin bir konudur.

Tavan yüksekliği olayıda eğer ağırlık açısından değinildiyse mesela boxer motorlar araç ağırlık merkezini oldukça aşağda olmasını sağlayan bir uygulamadır ve ayrıca oldukça da titreşimsizlerdir çalışma prensiplerinden dolayı. Ama AE101 genel yapısı sayesinde ve eğer bakımlı ve ayarları uygun ise gerçekten birçok daha idalı araca yolda hem yol tutuş hemde çekiş olarak kafa tutabilecek özelliklerdedir bence.
 Evet bencede iç görüş ferahlığı ve özellikle sert virajlarda eğer hızlı iseniz dışarı savrulma birden değil kademeli şekilde ve sürücüyü uyaran niteliktedir. Bunlar en azından benim fikirlerim. Ama ağırlık ve aerodinami ise bilimsel bir yaklaşım gerektirir ve dediğim gibi çok iyi irdelenmesi gereken bir konudur.

Alçak olması olayına gelince AE101 lerin Türkiyede bulunan her model yılının yerden yüksekliği aynı değildir ve evet bazıları çok alçaktır ama bu uzun yolda bir avantajdır. Çukurlar ve hatalı dizayn edilmiş kasisler ise yine bence Corolla nın ayıbı değil belediye ve karayollarının acizliğidir. Daha öncede değindiğim gibi AE101 lerin bence göze hoş gelmesinin sebeplerinin başında bu  yerden yükseklik, ön ve arka kaput oranı vb. oranlar rol oynamaktadır. Bu yüzden hala güncelliğini korumaktadır ve sanırım daha uzun yıllarda koruyacaktır. Hatta bence çoktan bir klasik olmuştur...
[/quote]

Hakan Bey, dikkat ediyorum tüm konularda cevaplarınız oldukça zengin ve tatmin edici. Size buradan verdiğiniz güzel bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 19, 2008, 15:28:45 »
Ben teşekkür ederim.
 Bende bu forum sayesinde birçok şey öğreniyorum ve kendi bildiklerimide aktarmaya çalışıyorum. Bu bildiklerimde  tamamen ilgi ile alakalı bir şey.
 Bana göre de zaten insan bilgisini paylaşırsa o bilgi değer kazanır.

Not: Bende buradan size ve bu formdaki herkese ve bu formu kuranlara teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 19, 2008, 16:23:42 »
Alıntı yapılan: erdem yılmaz
arkadasım bendede 94 xl.i var ön camlar otomatik ve direksiyon üç kollu
[/quote]

erdem sendekiler sonradan yapmadır  
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 19, 2008, 21:48:36 »
Alıntı yapılan: Utku Çay
erdem sendekiler sonradan yapmadır  
[/quote]

yok be utku herkez öle diyor ama servisteki arkadasım bu aracların japon montaj oldugunu söyleyerek direksiyonunda camlarında hatta ve hatta tamponlarında fabrikadan boyalı oldugunu söylüyorlar zaten
ruhsatta xl.i (ext) olarak geciyor yani ekstra modeli diye gectigini söylüyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 20, 2008, 00:20:21 »
Erdem bey şanslısınız yani bir nebze XEİ niz var i:). merak ettim acaba motor gücü 114hp  mi ?
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 20, 2008, 09:16:05 »
Alıntı yapılan: erdem yılmaz
yok be utku herkez öle diyor ama servisteki arkadasım bu aracların japon montaj oldugunu söyleyerek direksiyonunda camlarında hatta ve hatta tamponlarında fabrikadan boyalı oldugunu söylüyorlar zaten
ruhsatta xl.i (ext) olarak geciyor yani ekstra modeli diye gectigini söylüyorlar
[/quote]

bak bendeki katalogta Xli Extra var. ve resimde tamponlar boyalı gözüküyor. Nerden denk getirdin onu  
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mart 21, 2008, 00:18:05 »
Alıntı yapılan: eyup turgut
Erdem bey şanslısınız yani bir nebze XEİ niz var i:). merak ettim acaba motor gücü 114hp  mi ?
[/quote]

vallahi o konuda servisin yalancısı olarak 114 hp diye biliyorum ama xe.i den tek farkı cam otomatiklerinin kol dayamada degilde toyotanın yeni cıkan minibüslerinde belki görmüsünüzdür dümdüz ve tam anlamıyla igrenc bir durum bir tek o sikayetim var onada alıstık artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • toyosan alternatif otomotiv hizmetleri
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 31, 2008, 16:54:38 »
TOYOTA PİYASASINDA 2.ELİ EN DEĞERLİ KASA AYRICA İVMELENMESİ ÇOK İYİ MOTOR BİR HARİKA AMA EKSİ YÖNÜ HIZLANDIĞI GİBİDE DURSA MAALESEF FRENLER ZAYIF
ALTERNATİF OTOMOTİV ÖZEL SERVİS....

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Ynt: Ae101 Kasanın Eksileri Ve Artıları
« Yanıtla #48 : Nisan 29, 2008, 11:45:37 »
evet arkadaşlar adam doğru biliyor
94 XLİ ler japon montaj olduğundan
tamponlar orjinal gövde rengi
direksiyon 3 kollu
hatta en güzeli orjinal 114 hp
ön camlar orjinal otomatik ve sol kapıda cep var
aynen anlattığı gibi benim aletde ööle